Candidatul USL la Preşedinţia României este preşedintele PNL, Crin Antonescu

Astăzi, în şedinţa Biroului Central al PNL, am fost unul dintre cei care au deschis discuţia privind chestiunea candidaturii la preşedinţia României. Nu vă pot spune ce au afirmat ceilalţi colegi de-ai mei, e dreptul lor să o facă. Dar voi relua aici ceea ce am declarat eu:

În opinia mea, chestiunea candidaturii la preşedinţia României  este tranşată in cadrul USL şi ea aparţine nominalizării PNL. Iar PNL, cu mai multe prilejuri, statutare sau declamative, şi-a stabilit candidatul la preşedinţia României care este Crin Antonescu.

Orice repunere în discuţie a acestei candidaturi ar putea să ridice nedumeriri în legătură cu susţinerea pe care PNL o acordă propunerii sale şi ar slăbi poziţia PNL în cadrul alianţei cu PSD. Din acest motiv, eu socotesc că dezbaterea candidaturii USL la preşedinţia României este încheiată din punct de vedere procedural şi tematic, iar candidatul USL, nominalizat de către PNL, este Crin Antonescu.

127 Responses to “Candidatul USL la Preşedinţia României este preşedintele PNL, Crin Antonescu”

 1. un liberal optimist spune:

  @Adam Mares,
  Nu te poti abtine a mai scrie prin niste citate aproximative? Zi si tu ceva din putul gandirii tale!

 2. Adam Mares spune:

  „Această atitudine iraţională, izvorâtă din îmbătarea cu visuri despre o lume frumoasă, este ceea ce eu numesc romantism. Romantismul poate să caute cetatea sa cerească în trecut sau în viitor; să cheme «înapoi la natură» sau «înainte, spre o lume a iubirii şi frumuseţii» (…). Chiar dacă nutreşte cele mai bune intenţii de a crea raiul pe pământ, el nu izbuteşte decât să-l transforme într-un iad. (…) nu ne mai putem întoarce niciodată la pretinsa inocenţă şi frumuseţe a societăţii închise. Visatul paradis nu poate fi realizat pe pământ. Odată ce am început să ne bizuim pe raţiune şi să facem uz de facultăţile noastre critice, odată ca am simţit chemarea responsabilităţilor personale şi, împreună cu ea, responsabilitatea de a contribui la progresul cunoaşterii, nu ne mai putem întoarce la o stare de implicită supunere faţă de magia tribală. Pentru cei ce au gustat din pomul cunoaşterii, paradisul e pierdut. Cu cât încercăm mai mult să ne întoarcem la vremurile eroice ale tribalismului, cu atât mai sigur ajungem la Inchiziţie, la Poliţia Secretă şi la un banditism romanticizat. Începând cu înăbuşirea raţiunii şi a adevărului, nu putem sfârşi decât cu cea mai brutală şi mai violentă distrugere a tot ce-i omenesc. Nu există întoarcere la o armonioasă stare de natură. Dacă ne întoarcem, vom fi siliţi să străbatem până la capăt drumul înapoi – să revenim la animalitate“.

 3. Adam Mares spune:

  @un liberal optimist
  Na! :-)

 4. Adam Mares spune:

  @un liberal optimist
  Asta e utopia. Asa gandesc si eu, dar daca altul a formulat mai bine si mai frumos, de ce sa nu-l citez?

 5. un liberal optimist spune:

  @Adam Mares,
  Sunt de-a ! N-ai vrea sa tedreptul impresionat

  @Adam Mares,
  Am cazut pe spate de admiratie!
  N-ai dori sa mai scrii odata textul asta?

 6. Adam Mares spune:

  @UN LIBERAL OPTIMIST
  Karl Popper, “Societatea deschisa si dusmanii ei”. Recomand, de acelasi autor, si “Mizeria istoricismului”.

 7. Liana Horbaniuc spune:

  @ un liberal optimist
  aici gasiti lista de situri de retete de bucatarie marocana dupa imagini

  http://www.google.com/search?q=tajine+poulet&hl=fr&tbo=u&rlz=1C1PRFB_enMA466MA466&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=1rAJUZvUPKmU0QWl34HYBw&ved=0CDoQsAQ&biw=1280&bih=633
  eu am incercat mai toate retetele si cea mai pe gustul meu a ramas dupa 23 de ani de Maroc reteta tajinului de pui cu lamie…

  http://hahasat.blogspot.com/2012/12/tajine-de-poulet-aux-olives-et-citrons.html

  http://www.tous-a-table.fr/2011/08/07/378/

 8. Liana Horbaniuc spune:

  @ Adam Mares
  lecturile mele sint orice numai de tendinta comunistoida nu, am sa caut ce mi-ati recomandat, si va sfatuiesc la rindu-mi sa incercati Christian Jaqc, care in romanele sale istorice descrie organizarea statului egiptean in epoca marilor faraoni. El insista, si se pare bazindu-se pe documentele epocii, pe respectul unor reguli de guvernare bazate pe egalitatea in fata legii a tuturor, incepind cu faraonul si pedepsirea aspra a fraudelor. Organizarea descrisa in cartile lui C.Jaqc e interesant de socialista pentru o epoca atit de indepartata. Poate acest gen de lectura ar putea educa multe spirite romanesti. Va recomand lecturile acestea si un pic mai mult optimism.

 9. Adam Mares spune:

  @Liana Horbaniuc
  N-am vrut sa va ofensez in niciun fel. Utopiile sunt frumoase si perfecte, dar imposibile in realitate. De ce? Simplu: oamenii sunt imperfecti, mai degraba inclinati spre rau.
  Sigur, n-o sa-i blamam pe utopistii secolelor XVI-XVII pt ca visau la o lume mai buna si mai dreapta, dar, dupa experienta incercarii de a transpune comunismul in practica, trebuie sa fim mai lucizi si mai precauti. Democratia nu va fi niciodata perfecta, dar e mereu perfectibila. Are insa si ea o hiba: se autosubmineaza tocmai pt ca e prea laxa, prea toleranta.
  O egalitate in fata legii, da, pt asta ar trebui sa luptam.

 10. Adam Mares spune:

  @liana horbaniuc
  Si proiectul Uniunii Europene a fost o utopie. Uite ce-a iesit!

 11. Liana Horbaniuc spune:

  @Adam Mares
  Corect, proiectul uniunii e pornit prea de timpuriu si e cu prea multi puturosi si mofturosi invatati sa dea ordine altora sa respecte ce la ei a fost cinda impus cu teieri de capete…
  in fine e placut sa visez din cind in cidn la o lume mai buna pt copiii nostri!

 12. Pacala spune:

  Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat joi, la România TV, după ce numele său a fost vehiculat ca unul dintre cei trei miniştri cu probleme penale la care s-a referit raportul pe justiţie al Comisiei Europene.

  “Mi s-a întâmplat un lucru salutar şi de bun augur: am primit un SMS cu scuze de la şef de agenţie şi încă un jurnalist pentru că a dat acea ştire legată de mine aseară fără să cerceteze informaţiile temeinic. Unul dintre ei a cerut la Parchet şi a aflat că nu mă aflu pe nicio listă”, a declarat Varujan Vosganian refuzând însă să precizeze despre ce jurnalist este vorba.

 13. emi spune:

  Aveti dreptate, in acest moment PNL e pe val in proiectul USL creat si consolidat de domnii Crin Antonescu, Victor Ponta, Daniel Constantin. Oricat de valoros politician PNL ar fi domnul Tariceanu, se stie ca a sabotat pe fata tot timpul proiectul USL. De aceea mi se pare neinspirata si neindemanatica incercarea dansului de a-si motiva ambitiile si supararea. Din coltul meu pare ca doreste cu orice chip ruperea USL si a PNL. Si daca imi amintesc bine, cand era Tariceanu Presedinte PNL, acest partid a fost decimat de TB desi era la putere. Deci, domnule Tariceanu, ce interese reprezentati?

  • @ emi

   Nu as merge pana intr-acolo. Nu il banuiesc pe Calin ca face jocurile altora. Poate ca uneori e influentat de sfatuitori neinspirati. Dar eu nu ma indoiesc de loialitatea lui.

 14. @ Katrina

  Nu trebuie, totusi, sa consideri ca a fi la guvernare inseamna sa alergi dupa ciolan.

 15. @ Katrina

  Nu e chiar asa. Unii au votat anti, dar au fost si multi care au votat pro. Nu uita ca USL din 2012 a pastrat, in mare, voturile PSD+PNL din 2008.