Astăzi, duminică, 19 mai 2013, orele 16,00, despre lucruri frumoase, la TvR 1(emisiunea “De la A la Infinit”), impreuna cu moderatoarea Lucia Toader

Şi tot astăzi, la Praga, se prezintă, în premieră, câteva fragmente din versiunea în limba cehă a Cărţii şoaptelor în cadrul Târgului “Lumea cărţii”. Sunt aici împreună cu Andra Rotaru, Liviu Ioan Stoiciu şi Ioan S. Pop.

100 Responses to “Astăzi, duminică, 19 mai 2013, orele 16,00, despre lucruri frumoase, la TvR 1(emisiunea “De la A la Infinit”), impreuna cu moderatoarea Lucia Toader”

  1. Buna dimineata,
    In legatura cu articolul THE GREAT HOAX OF EVOLUTION:, scris de Steven M. Collins, as dori sa fac un comentariu care este in directa legatura cu Teoria Evolutionista a lui Charles Darwin, desfiintata de catre Steven M Collins:

    http://mandrasescu.com/m-am-intors/#comment-705

    Steven M Collins are dreptate, iar aici am sa ma aplec asupra Legii Entropiei, a doua lege a termodinamicii, care confirma existenta unui Dumnezeu in acest Univers.

    Sa vedem ce spune Legea Entropiei:

    Cea de-a doua lege a termodinamicii afirma ca toate sistemele fizice lasate libere tind sa devina dezordonate, sageata timpului fiind indreptata intotdeauna in jos. Aceasta sageata, numita si “evolutia timpului “ arata ca , odata cu trecerea timpului, totul se deterioreaza, putrezeste, moare, se consuma, se dezordoneaza ,se strica echilibrul, se invecheste,se uzeaza, se degradeaza.

    De unde tragem din noua si din nou aceeasi concluzie:

    Trebuie ca cineva extrem de inteligent sa fi pornit cumva aparitia vietii pe pamant, din moment ce toate informatiile pe care le avem ne arata ca acest lucru nu survine…natural…

    Practic de ce nu mai apar in continuare noi organisme si specii, fata de cele care exista deja pe pamant???

    De ce in fiecare zi se sting nenumarate specii de plante si animale, fara a fi inlocuite de catre…natura cu alte specii????

    Renumitul Isaac Asimov, scriitor de literatura stiintifico – fantastica si renumit cercetator iata ce ne spunea:

    “Un alt mod de a exprima cea de-a doua lege a termodinamicii este : Universul devine din ce in ce mai dezordonat.
    Vazuta sub acest unghi, noi putem vedea cea de-a doua lege pretutindeni in jurul nostru. Pentru a face ordine in camera noastra trebuie sa depunem eforturi deosebite, insa daca o lasam in voia sortii, foarte curand si foarte usor ea va deveni o mare dezordine.

    Chiar daca nu intram in ea, praful se aduna. Cat de dificil este sa ne mentinem casele, masinile si propriile corpuri intr-o ordine perfecta !
    Cat de usor este sa le lasam sa se deterioreze! Intr-adevar, nu avem nimic de facut pentru ca totul sa se strice, sa se naruiasca, sa se sparga si sa se uzeze in sine insusi- iata ce este a doua lege.” (3)

    Contrar acestei legi fundamentale care guverneaza intregul univers, teoria evolutionista afirma ca sageata timpului este indreptata in sus, ceea ce inseamna ca exista un proces universal de dezvoltare si crestere: de la materia anorganica la cea organica, de la prima celula la complexitatea organismului omenesc.

    Este uimitoare si inexplicabila acesta conceptie care sta la baza teoriei evolutioniste, atata timp cat ea contrazice una din legile fundamentale ale fizicii.

    :QED……

    PS. Oameni buni treziti-va, mai exista si altceva pe acest pamant decat bani, bani si iar bani……..profitul NU este totul……

  2. Adam Mares spune:

    @VV
    Ce frumos! Va rog sa-i dati o bere lui Ioan Es. Pop, din partea mea. E un poet minunat. :-)

  3. Adam Mares spune:

    http://www.pesurse.ro/2013/05/18/mario-vargas-llosa-nicio-democraie-nu-poate-evolua/#news
    Cu acelaşi prilej, Mario Vargas Llosa a făcut apel la o politică educaţională care să promoveze lectura ca parte a vieţii familiei şi societăţii. ”Dacă părinţii nu citesc şi copiii nu văd cărţi în casă, literatura va fi marginalizată, cu consecinţe foarte rele pentru democraţie”, a spus cunoscutul scriitor.

  4. Adam Mares spune:

    @VV
    La cate traduceri a ajuns Cartea soaptelor?

  5. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Pacala

    si eu am ajuns (de vreo 9 ani) la concluzia ca toata clasa politica nu e altceva decit o mare familie (gen cosa nostra) de care dai oriunde e un os de ros… Vrei sa-ti faci o placintarie? ai nevoie de aviz sanitar, care il da unu de la sanepid, care e pus acolo de unu de pe la un partid, care om de partid e delegat pe postul lui de un lider local de partid, care e tinut pe pozitie de un sefulet central, care sefulet central e omul care se ocupa de un anumit sector si da socoteala unuia din conducerea partidului, si uite asa toate pina la urma se leaga de cite un grup de maxim 20 de persoane din fiecare partid aflat la guvernare, iar acesti oameni care sunt potentatii zilei de azi ii vom regasi si peste 2 ani, si peste 5 sau 10 ani tot acolo, chiar daca se mai rotesc si ei de la un partid la altul ca sa nu prinda rugina…

    Tara asta e compromisa total, domnul Vosganian scrie poeme, fara sa stie de exemplu ca la metrou dimineata sunt cred ca la fiecare statie gramezi de oameni civilizati, bine imbracati care te roaga sa bagi si pentru ei cartela….

  6. Adam Mares spune:

    Alta dandana (de citit si comentariile la articol):

    Horia Gârbea, Heydar Aliyev și obișnuita dublă măsură – Editorial – Observatorcultural.ro:
    http://www.observatorcultural.ro/comparaison-(est-raison)*articleID_28610-articles_details.html

  7. Adam Mares spune:

    @sorin g
    Hai sa nu exageram. Vorbesti de parca VV ar avea toata responsabilitatea redresarii Romaniei. Dar ce, VV e Superman? VV are obligatia sa-si faca bine treaba in functia pe care o are, insa cresterea nivelului de trai al romanilor depinde de intregul Guvern si de Parlament.
    Un om nu este un robot, daca in timpul liber simte nevoia sa scrie un vers, poate ca-i face bine la pisic. :-)

  8. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Adam Mares

    dar nu exagerez deloc, dar absolut deloc.

    Tara asta e ramasa in urma cu 50 de ani fata de vest, eu zic ca noi nu prea avem ce face cu oameni blazati, invinsi, sau autosatisfacuti, noi am avea nevoie asa cum ziceai tu, de niste supermani, dar nici asa nu va fi usor. Tara asta are milioane de oameni, eu zic ca nimeni nu e obligat sa se catere intr-un post de conducere ca sa aiba de unde sa-mi spuna mie CA NU POATE FACE NIMIC…. Pentru ca tara asta sa isi schimbe directia ar fi nevoie ca timp de vreo 8 ani macar sa avem absolut toti membrii guvernului format doar din ELITE PLINE DE ENERGIE SI APETIT DE LUPTA CU CONSERVATORISMUL SISTEMULUI

    Altfel, ai putea sa ma pui pe mine acolo, ca si eu stiu sa-ti spun: facem toate eforturile, dar nu prea avem ce face pentru ca orice facem vin altii si le strica…

  9. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ tiberiu

    baiatul ala daca ramine in Romania si isi deschide o afacere e halit… Statul asta asa cum l-au gindit cei 600 de indivizi care se tot perinda prin Parlament nu-i ofera nicio posibilitate de a reusi ceva, dintr-un singur motiv, pentru ca in tara asta nu merg decit firmele racordate la contracte cu statul obtinute politic sau cele cu capital strain carora statul ne-a facut iobagi…

  10. Adam Mares spune:

    @sorin g

    Neah, VV nu e nici blazat, nici invins, nici autosatisfacut, fiindca nu-l lasam noi sa fie asa. :-)
    Dar trebuie sa tii cont de faptul ca un singur om nu poate schimba sistemul, VV face parte dintr-o echipa in Guvern. De Parlament ce sa mai spun, ca ai vazut ca majoritatea nici nu stie ce legi voteaza, sunt niste papitoi.

  11. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    am vazut la tv ceva legat de Brancusi, si mi-am adus aminte ca guvernul Ponta face eforturi sa-i mute mormintul in tara, e o initiativa inceputa mai demult…

    Am tot vrut sa spun ceva legat de asta: mai bine lasati-l acolo unde este, ca ar fi cu totul si cu totul groaznic sa vina un Vanghelie si sa-i azvirle cioantele pe cimp ca sa-si faca el cavou!

  12. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Adam Mares

    maestrul Vosganian e oarecum o exceptie fata de ceilalti, dar eu il stiu si pe maestrul Vosganian din anii 90, de pe vremea UFD, si crede-ma ca avea alt apetit de combat cu sistemul….

  13. tiberiu spune:

    @sorin gyorgyfalvi
    promovarea talentelor ca Ionut Buddisteanu este mai simpla decat crezi pentru ca toate marile firme din lume le cauta cu “lupa” .
    @VV intelege problema si o va rezolva in timp cu conditia stabilitatii politice.Dupa cum vezi insa politica autohtona graviteaza in jurul “coabitarii”, a “procurorilor” si a luptelor politicianiste sterile.
    Dupa atatia ani de basism,de brambureala,de hotie desaantata si de distrugere sistematica a bazelor economiei problema este f. grea mai ales daca tinem seama de implicarea factorilor externi celor care vor sa submineze progresul Roamniei in complicitate cu basistii interni.
    Nu este usoara formarea unei echipe de fotbal competitive daramite a unei tari.Sunt o sumedenie de factori de care depind.

  14. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ tiberiu

    asta ziceam si eu. Politicienii de azi cam toti sunt compromisi, si cei care nu sunt se complac pur si simplu in coabitare, pentru ca sunt legati de miini. De-aia ziceam, ar fi mai bine sa plece toti odata, sa vina altii total noi, cu suflu nou, care sa insufleteasca si poporul asta sa spere intr-o luminita la capat de tunel…

  15. Adam Mares spune:

    http://www.pesurse.ro/2013/05/19/ministrul-muncii-ndemn-pentru-femeile-liberale-nu-/
    :-)

    Am vazut un reportaj de la CSL, in care niste fatuci nu stiau cine a fost primul presedinte PNL dupa 89, nici nu erau in stare sa mentioneze o idee din discursul pe care-l tinuse Crin.
    In alta sau in aceeasi ordine de idei, m-a amuzat si textul Alinei Gorghiu despre anii 80, in care descopera si ea, dintr-un documentar, cu “surprindere”, “America” (trec peste faptul ca nu stiu unde a vazut ea “glamour si dezinvoltura publica” in anii 80 romanesti, pt ca daca ar fi citit niste carti, ar fi aflat ca au fost niste ani crunti, apogeul comunismului ceausist, cu navete, saracie lucie in magazine, rationalizare maxima a utilitatilor etc.). Si tot pt cultura dumneaiei generala, “visul american” nu dateaza din anii 80, ci chiar de la inceputurile SUA (asta mi-a amintit de superbul film “America, America” de Elia Kazan).
    Stiti ca e o vorba: prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul. :-)

  16. Pacala spune:

    Adam mares
    Soringy.
    Maestrul e unyl din putinii oameni care prin pregatire, rol etc poate face lucruri istorice. Sau poate fi un simplu scriitor care a fost si ministru si disecat in liceu la romana.

  17. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Pacala

    daca eram in locul maestrului Vosganian imi dadeam demult demisia. Dansul nu are niciun sprijin, dimpotriva, a fost inconjurat de rechini care n-au alt rol decit sa-l puna pe maestru in pozitie de offside, sa arate lumii ca nu poate face nimic, etc… Eu asa vad situatia de la acel minister, si cam la toate ministerele conduse de liberali. De cite ori face Ponta sedinte de guvern si lasa presa citeva minute sa preia nu face altceva decit sa se agatze de ministrii liberali…

  18. tiberiu spune:

    @sorin gyorgyfalvi
    Ideea “toti politicienii sunt la fel” este inoculata de basisti pentru a induce deprimarea si lipsa de speranta.
    Echipa guvernamentala este buna,chiar si in Ponta,dar situatia este f.grea dupa atatia ani de basism e ca dupa un razboi.
    Cine e de vina ca cetatenii nu au votat exceptionala echipa liberala a lui Tariceanu in 2008 cand Ro era pe val ?
    Cetatenii prin optiunea lor politica aiurea pentru PD si-au dat singuri cu sutul in c..Dupa ce un sportiv s-a accidenteaza grav printr-un act necugetat recuperarea este lunga ,grea si revenirea la forma anterioara problematica.

  19. tiberiu spune:

    @Pacala
    Corect @VV are o sansa istorica care nu depinde insa numai de el.
    Conjunctura politica este instabila si guvernarea USL se poate descompune cu numai cateva acte necugetate ale unor tantalai,asa cum le vedem.

  20. Adam Mares spune:

    “Un om cat sapte” :-)
    Un interviu scurtisim, dar percutant.

    Si o mica observatie de style, pt @VV: cand stau pe scaun, barbatii isi deschid nasturii la sacou. :-)

  21. tiberiu spune:

    @all
    http://www.youtube.com/watch?v=GJFlPTC6544
    pentru cine nu a urmarit eurovosionul reprezentanta Moldovei cu o melodie superba in stil clasic .De departe cel mai bun cantec si cea mai buna interprtetare din concurs. Ouatu bazaie ca un prost,nu merita mai mult, insa Aliona Munteanu merita sa castige detasat concursul.
    Bravo ei !

  22. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ tiberiu

    pai stii de ce prinde la popor ideea basista ca toti politicienii sunt la fel? Foarte simplu: pentru ca e adevarat! Exceptiile intaresc regula. Ceea ce evita sa spuna basitii e un lucru simplu: anume faptul ca basescu poarta cam cea mai mare vina pentru asta!

    Cine e de vina pentru faptul ca Tariceanu n-a fost votat in 2008? Pai dupa parerea mea sunt de vina oamenii care la vremea respectiva erau in jurul d-lui Tariceanu si care n-au fost in stare sa explice pe intelesul omului simplu care e diferenta intre Tariceanu si basescu + acolitii videanu, boc, etc… Intre ei se afla si domnul Vosganian, pe care l-am criticat de n ori pentru faptul ca nu e suficient de convingator (desi oamenii cu anumita scoala au fost convinsi totusi)…

    Uite, de exemplu am criticat acum citeva zile ca dl Vosganian nu a luat pozitie la iesirea la tabla a lui basescu, aia de ne prostea pe toti in fata cum ca Tariceanu care urcase economia pe culmi a fost iresponsabil pentru deficitul de 5.7% cind economia avea crestere +7.5% iar boc A FOST CEL MAI RESPONSABIL ca a facut deficit de 9% dintr-o economie in scadere economica de 8% si ca a indatorat tara cu zeci de miliarde de euro. Ma asteptam de la dl Vosganian sa-l atace pe boc oripeunde il prinde, chiar si acum, si sa arate populatiei cu fiecare ocazie adevaratul prejudiciu al guvernarii boc pe care dl Vosganian ar fi trebuit sa-l calculeze stiintific si exact, documentat, si sa mai trimita la DNA documentatiile cu privire la jafurile efectuate de antecesorul Videanu, pe care vad ca nimeni nu-l mai pomeneste azi, adica nici usturoi n-a mincat nici gura nu-i miroase… Azi miine o sa ne trezim cu el candidat la presedentia Romaniei, si cu tupeul caracteristic o sa ne minta in fata cu referire la rezultatele dezastruoase ale guvernului ponta.

    Maestrul Vosganian la vremea cind eu propuneam ca PNL sa adune date, sa pregateasca dosare (asta fiind in 2010) a spus ca PNL nu face dosare, ca nu asta e calea de urmat…

  23. Adam Mares spune:

    @tiberiu
    Am vazut o parte din concurs, plus voturile. E intr-adevar frumoasa melodia Moldovei (mie mi-a placut si baiatul de la Azerbaijan :-)).
    Ouatu nu m-a incantat de la inceput. Mie imi place opera, dar un barbat care canta ca un eunuc, nu. :-)

  24. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    stiti ce ar trebui sa reparati dvs atit cit sunteti la guvernare? Transparenta informatiilor publice, care de pe vremea guvernarilor boc a devenit istorie, si nici azi nu s-a reparat. Ar trebui sa initiati o lege care sa oblige institutiile publice sa-si publice date, dar nu asa cum e acum, ci cu prevederi de pedepse PENALE pentru persoanele responsabile care nu fac asta !

    Eu de exemplu sunt curios care e gradul de indatorare al comunitatilor locale angajate de primarii si primari, si vreau asta pentru ca posibilitatea de indatorare necontrolata si fara limite a primariilor e una dintre cele mai mari surse generatoare de coruptie.

    Si dupa ce am vedea gradul de indatorare al institutiilor publice am putea arata chiar si celor din Parlament care sunt trimisi acolo dar nu prea au treaba cu ceea ce se petrece, DE CE E EXTREM DE NECESAR ca sa fie inlocuita legea 10 (completata, modificata si rasmodificata dupa interese) cu regulamentul FIDIC fara de care in UE nu se construieste nimic si nu se da niciun ban (inclusiv in Romania).

    Toti politicienii stiu ce e FIDIC, toti stiu ca pentru proiecte de constructii UE impune FIDIC, toti stiu ca pe FIDIC nu se poate fura, si cu toate astea nimeni nu se grabeste sa implementeze FIDIC la nivel national. Asta e unul dintre motivele pentru care Romania NU E CAPABILA SA ATRAGA BANI PENTRU PROIECTE DE CONSTRUCTII, INFRASTRUCTURA, ETC..

    Romania atrage doar bani pentru proiecte de tip umanist, adica bani pe povesti, pe reconversia profesionala a femeii de serviciu data afara din invatamint in agent de paza, in coafeza sau alte minuni, si in general cam toti banii atrasi de Romania sunt bani atrasi pe povesti. La povesti suntem experti, pentru ca mult mai usor sa falsifici in acte executia serviciilor de turnat gogosi decit sa falsifici in acte executia unor constructii (care ar trebui sa existe undeva, sa poata fi pipaite, mirosite, etc)

  25. tiberiu spune:

    @sorin gyorgyfalvi
    Nu sunt de acord cu tine,desi si eu am un dinte impotriva lui Tariceanu care nu a stiut sa gestioneze relatia cu Geoana si din cauza asta s-a constituit guvernul Boc.
    PRIMII SI PRINCIPALII VINOVATI SUNT CETATENII care nu au votat masiv pentru liberali in ciuda REZULTATELOR ECONOMICE EXCEPTIONALE.Pai ce vrei convingere mai buna decat rezultatele ? Adica eu iti bag banii in buzunar si mai trebuie sa te conving sa ma lasi sa-ti bag in continuare ? Haidade !
    Prostia se plateste.

  26. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Adam Mares

    faza cu eunucul a fost tare, exact ce ma gindeam eu ieri, si ii spuneam unui prieten ca Ouatu nostru cinta parca il string “pantofii” si daca vrea sa compare ceva din aceeasi gama ar putea sa asculte Fallen Priest cu Fredy Mercury

  27. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ tiberiu

    nu stiu cit de bine iti aduci aminte de anul 2008, dar eu imi amintesc ca si cum ar fi azi, de faptul ca PRESA, in special astia de la antena3 la vremea respectiva dadeau in Tariceanu cu toate armele. Mi-l aduc aminte pe Radu Tudor, la vremea cu taxa auto il infiera pe Tariceanu la fel de mult cit a facut-o cu boc 2 ani mai tirziu. Chiar i-am scris si pe blog (i-am reprosat) faptul ca daca a ajuns boc sa ne conduca tara aia i-i se datoreaza intr-o oarecare masura si lui…

  28. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Adam Mares

    asa-i ca plOuatu nostru se poate ascunde ?

  29. Marius Bacau spune:

    @Sorin

    http://pesurse.ro/2013/05/19/exclusiv-crin-antonescu-suntem-singuri-impotriva-l/#news

    Am avut dreptate, instinctul nu ma inseala. E tensiune maxima in PNL in privinta asa zisilor parteneri de guvernare si de alianta.

  30. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Marius Bacau

    doar nu era sa se impace in 3 ore, aia a fost doar de fatada, e clar ca USL o sa o duca cel mult pina in toamna…

  31. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Marius Bacau

    gresala cea mai mare a PNL-ului e faptul ca au sustinut coabitarea. Asa cum zice acolo Crin, daca PSD ia 40% (si ia sigur) PNL avea 30% si a luat-o la vale din cauza coabitarii… Am dat date care s-au dovedit a fi foarte exacte, PNL daca se opunea ferm coabitarii si se tinea pe aceasta linie reusea sa re-activeze cam 2 milioane de votanti, care indiferent de pierderile de 8-10% (temporare si alea) s-ar fi mentinut peste 30% pina la prezidentiale, dar chiar inainte de prezidentiale ar fi avut o crestere spectaculoasa din cauza revenirii celor 10% care intre timp si-ar fi dat seama care e adevarata fata a PSD…

    Pe scurt, asa cum ma asteptam Crin e foarte lucid, si stie care e situatia, si daca a facut citeva greseli privind directia partidului alea cred ca se datoreaza celor care au arici pe fund si nu se mai dezlipesc de scaune…

  32. cris spune:

    @ Adam, @ Sorin

    Sunteti un picutz cam rai. Vina lui nu e vocea,ci ce alege sa faca din ea: muzica si prezentza scenica sunt ca nuca in perete cu potentialul unei asemenea voci. Contratenorul si contralto sunt voci de transcendentza ( sunt voci folosite de Handel si Bach de pilda, Erbarme Dich din Matthaeus Passion e pentru contralto) un koan muzical, deconcertante, neasteptate, scurtcircuiteaza rutina. Ori sa pui asemenea voce in contextul unei muzici de doi bani are un rezultat ridicol.

    Spre comparatie mai jos Lisa Gerrard, vocea coloanei sonore din Gladiator pentru cei care nu o cunosc altfel. Inregistrarea nu este tocmai HD dar as vrea sa o vedeti ca persoana. Mai jos am sa pun o alta inregistrare mai curata fonic. Este contralto, in aceasta inregistrare deep contralto. Ca spiritualitate un om cu totul aparte. Ce diferentza cumplita intre un om care isi gaseste exprimarea adecvata unei voci uluitoare, si un ouatu pe post de Count Dracula.
    http://www.youtube.com/watch?v=BoXsxYf2UMA

  33. cris spune:

    Lisa Gerrard din nou
    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=8cvakTZAzz8&NR=1

    particular pentru ea nu e numai vocea ci limba in care cinta. Nu-i asa ca intelegeti vorbele din Gladiator – Now we are free? le intelegeti la alt nivel decit cel al cuvintului pentru ca nu apartin niciunei limbi cunoscute. Este un al doilea koan, o a doua scurtcircuitare a rutinei si normalului pe care o foloseste Lisa Gerrard si care o potentiaza pe cea a vocii.

    revenind la domnul ouatu – sper sa faca uz mai bun de darul pe care il are, dar pentru aceasta trebuie sa creasca si interior nu numai ca popularitate. Nu e suficient sa ai un dar de la Dumnezeu, cam trebuie sa si muncesti pe masura a ceea ce ti s-a dat, si asta nu inseamna doar vocalize.

  34. cris spune:

    Mda, si atunci cind isi iese din muzica pe care o face obisnuit, Lisa Gerrard nu devine “count Dracula”, ramine Lisa Gerrard, cu bun-gust si cu mult succes. Asta ca sa nu spuneti ca un contratenor ar trebui sa ramina la ce se stie ca i se potriveste, si sa-l trimitem pe acesta la muzica renascentista ori baroca, la Bach, Handel, Mozart ori Britten.

    Now we are free:

    http://www.youtube.com/watch?v=2ulPUBybwWY

  35. Adam Mares spune:

    Contratenorii erau folositi mai mult in coruri. Si cred ca si in commedia dell arte. :-)
    Ouatu mai degraba se forteaza sa cante ca o femeie.

  36. Sorin Gyorgyfalvi spune:

    @ cris

    mie nu-mi place deloc vocea lui Ouatu… Nu are amplitudine. Dar muzica e un domeniu subiectiv, nu e obligatoriu sa-mi placa mie, poate placea altora…

    Din Eurovision mi-a placut norvegia, as fi dat-o pe locu 1.

  37. Sorin Gyorgyfalvi spune:

    @ cris

    din cite tin minte parca esti medic, poti oare sa-mi dai ceva sfaturi in legatura cu durerile de cap care mi-I le provoaca statul pe calculator intre 14-16 ore pe zi ? Nu-si mai face efectul algocalminul decit pe moment, in rest imi tot revine durerea nervului optic (cred)

  38. cris spune:

    @ Adam

    Alfred Deller, o voce de contratenor celebra, Bach: Agnus Dei
    http://www.youtube.com/watch?v=_PqqLWKGKck

    Desigur au fost folositi ca voci feminine in renastere si baroc, dar compozitori de felul lui Handel ori Bach cred ca i-au folosit mai ales pentru acel potential de scurtcircuitare fiindca apar in piese de mare spiritualitate.

  39. cris spune:

    @ Adam

    Caccini – vorbim de sfirsitul anilor 1500. Vezi ca la comentariile de la video unul spune ” asa trebuie sa fie vocea unui inger”; ingerii sunt androgini nu? La asta ma refer, sunt voci care te aduc mai aproape de centru, de echilibru, ca si un koan incearca sa te apropie de idea de continuitate si intreg.
    http://www.youtube.com/watch?v=GvN7GGwDU3k

  40. cris spune:

    @ Sorin

    Schimba ecranul -am zis ca nu am inclinatii tehnice, dar cred ca are legatura cu variatiile de lumina indiferent ca sunt la asemenea frecventza ca nu le percepem constient. Sau vezi daca sunt probleme cu ochii.
    O alta posibilitate este ca durerea sa vina de fapt de la pozitia coloanei cervicale – tension headaches; deci modifica inaltimea/pozitia ecranului ori a scaunului.

  41. Adam Mares spune:

    @cris
    Intre exemplele oferite de tine si Ouatu nu e doar o diferenta de context, ci si de calitate a vocii (oricat as fi eu de “profan” intr-ale muzicii). :-)

  42. Adam Mares spune:

    @sorin g
    Cam techno piesa ta (a Norvegiei), dar imi place. E energizanta. :-)

  43. Sorin Gyorgyfalvi spune:

    @ cris

    :)) pai schimb foarte des ecranul, pentru ca trebuie sa ma uit la vreo 12 pe rind, problem cu ochii am la greu, pozitia coloanei nici nu mai stiu cum s-o tin, ca schimb fel si fel de scaune. Mai sunt si mesele care a au muchiile colturoase… Ma afecteaza muchiile de la mesele mici, fac sa-mi amorteasca degetele de la mina…

  44. Pacala spune:

    @tiberiu,
    VV are sansa istorica de a face ceva maret pe felia lui. Sa faca o economie jupuita sa renasca, Sau poate tine predici prin seminarii, workshopuri, sa scrie carti, sa faca strategii, si pauza la fapte. Daca tot din gura se rezolva si oltchim, cuprumin etc… sorry, va ramane un scriitor din manualele de romana de scoala…

  45. cris spune:

    @ Sorin

    Adica ai si sindrom de tunel carpian – chestia cu amortitul degetelor – asta este compresie pe nervul median intre incheietura pumnului si palma. Bravos. Asta nu e greu de aranjat – ia-ti suport pentru incheietura pumnului din acela cu placa metalica si poarta-l cit il suporti. doua trei ore pe zi macar.
    Ce-ar fi sa te muti cu tot cu scaunul, unul pe care il fixezi in pozitia comoda pt tine, nu de pe unul pe altul, macar pastrezi cit de cit aceeasi pozitie – daca e posibil.

    @ Adam

    Eu incerc sa fiu delicata, ma straduiesc sa-l mingii pe crestet pe bietul domn invins, si tu nu si nu. Daca citeste si acela blogul si se duce si el la ponta sa se plinga cu “doamna educatoare, ia uitati ce scrie pe blogul lui Vosganian”? LOL. Are o voce buna, doar ca trebuie lucrata, nicio mare voce nu e doar innascuta ci si lucrata, si in plus trebuie sa se maturizeze ca alegere a unui repertoriu si tip de spectacole in care sa apara, sa-si gaseasca stilul, nu doar sa vrea sa fie la moda.

  46. Sorin Gyorgyfalvi spune:

    @ Cris

    mersi de sfaturi, faza cu mutatul scaunelor nu merge, decit daca as vrea sa ma apuc de culturism, as pierde si mult timp. In schimb ma consolez cu speranta ca nu mai am mult de lucrat in sistemul asta.

  47. tiberiu spune:

    @VV
    @All
    Obraznicul de Sarbu ameninta acum la RTV cu dezmembrarea USL daca pana maine SRS nu este excus. Nu cred ca PNL isi poate permite sa cedeze in fata unui dictat PSD, din partea unor persoane care prin desemnarea procurorilor basisti in dispretul PNL si al electoratului s-au discreditat.Daca aceste pretentii ar fi venit din partea unor persoane care au dat dovada de principialitate era altceva.
    Crin poate sa accepte cel mult o suspendare temporara (1-2 luni) a lui SRS, dar in niciun caz una definitiva. Daca insa PSD nu accepta compromisul si rupe alianta este problema lor si vor raspunde in fata electoratuului. Este aproape cert ca PSD cauta un pretext pentru ruperea aliantei,iar daca PNL cedeaza la santaj vor urma alte si alte pretexte. .
    Adoptand o atitudine clara si demascand complicitatea BaSecu cu PSD , Crin poate castiga alegerile si fara sprijinul PSD.
    Chiar in aceste conditii este cred preferabil ca PNL sa sustina in parlament un guvern minoritar PSD pentru a nu permite cooptarea unor basisti in guvern

  48. Pacala spune:

    Tiberiu
    Ce vrei tu si ce fac ei in usl, paralelecare se intalnesc la infinit. Eu l-as exclude pe srs. Oricum omu e zero…