Ca să înţeleg şi eu

De ce acuza de subminare a economiei naţionale nu a fost invocată niciodată, într-un sfert de veac, de Parchet în cazul atâtor companii de stat distruse sau cu pierderi uriaşe şi vândute pe nimic,  dar a fost invocată în cazul unei companii, Romgaz, care în anul respectiv şi-a depăşit indicatorii de rentabilitate şi a ajuns la o rată a profitului brut de aproape 30%?

152 Responses to “Ca să înţeleg şi eu”

  1. tudor spune:

    @VV
    Simplu: fiindca deranjati acolo unde erati la momentul respectiv.

    Ca n orice crima cu autor necunoscut, trebuie plecat de la mobilul acesteia.
    Cine avea interesul sa discrediteze componenta liberala a guvernului, lovind unul dintre cei mai prestigiosi ministri ai sai?

    Basescu?
    Sa fim seriosi!

  2. sorin gyorgyfalvi spune:

    Pai e mai mult decit simplu.

    E manevra marca Videanu. El se astepta sa fie acuzat de subminarea economiei nationale, pentru ca a adus pagube directe de peste 2 miliarde euro. Si atunci a procedat exact cum a procedat Udrea cind fusese chemata sa dea explicatii la Parlament, si fusese amenintata cu plingere penala: s-a dus la parchet si a iesit in jumate de ora cu un nup INAINTE de a fi depusa vreo plingere :)

    Videanu a facut la fel, dar a mai bagat un pion in ecuatie: Varujan Vosganian. El stia ca atunci cind VV va fi acuzat de subminarea economiei nationale lumea va zice ca e o nedreptate, si a aranjat sa mearga treburile astea in paralel: daca nu e subminarea economiei nationale la VV atunci nu e nici la Videanu! Doar ca… prin asta el distrage lumii atentia exact de la ceeea ce este sumbinarea economiei nationale, anume favorizarea baietilor destepti in contractele cu hidroelectrica, si smecheriile cu Gazprom…

    Uite, pina si dvs ati cazut in plasa smecherilor portocalii, pentru ca ajunserati sa condamnati actiunile DNA la gramada, cu toate ca in 90% din cazuri DNA salta oameni vinovati pina in virful urechilor si care prin lasarea lor in libertate in timpul anchetei au posibilitati imense de manipulari si aranjamente.

    De ce credeti ca a vrut basescu la Scrovistea acum? Va spun eu: comunicatiile securizate ale STS, cu care poate inca sa faca amenintari, aranjamente si santaje fara sa fie interceptat! In afara de asta acolo a functionat cartierul general al mafiei portocalii, si e un loc bun de intilniri secrete in continuare…

    • Marius (Bucuresti) spune:

      @sorin gyorgyfalvi

      Da, si eu cred ca VV a fost legat in mod artificial de Videanu (la care existau si inregistrari privind discutii cu Ioan Nicolae etc.), ca o modalitate de aparare a “portocaliului”. Ba chiar VV l-a aparat…

    • elenick spune:

      100% de acord cu teoria mutarii lui Basescu la Scrovistea! E o prelungire a “puterilor” dupa pierderea functiei si o imprejurare “lucrata” indelung: intai i-a exasperat pe Guvern cu pretentiile, apoi pe fam Iohannis pe care ii impiedica sa se instaleze efectiv, apoi cu “incetinirea” lucrarilor la vila alocata din Str. Gogol, pentru ca sa poata solicita o locuinta temporara si in final , impunerea variantei Scrovistea ca singura pe care o accepta, beneficiile fiind evidente : comunicatii ca pe vremea cand era Presedinte, securitatea intalnirilor de taina, ferite de ochii presei, adica un fel de “buncar” din care continua exercitarea puterii, de pe pozitii de forta ( ce dosare o fi carat cu dubele alea…!) a luptei pentru eliberarea Elenei – singaura lui grija, dar si pt. impiedicarea propiei sale anchetari si a familiei largite.

      • tudor spune:

        Aiurea!
        Basescu detesta sa stea la Scrovistea.
        In zece ani de mandat n a fost de cinci ori acolo; e prea liniste pentru zgubileala lui.
        Cat despre “securizarea comunicatiilor” si a intilnirilor de “taina” … e de preferat “metoda Valcov” – la miezu noptii, in cimitir.

    • In ce priveste contractele cu energie, cat am fost eu ministru tema nu a existat, pentru ca am introdus obligativitatea ca toate contractele sa se faqca numai prim bursa. In 2009 (sau 2010, nu stiu exact) masura mea a fost anulata.

  3. tudor spune:

    @sorine …
    esti pe linga subiect, bre.
    Ce spui tu acolo e fandacsie curata, parol!

    Daca nu stii, videanu este suspect intr un dosar ca, prin intermediul lui dragnea, a incecat sa cumpere influenta la bica, sefa DIICOT, sa scape de dosarul acela.

    Adica e fix invers: nu videanu avea carlig la bica, ci dragnea, probabil nu direct.

    Incepe sa ti pice fisa?

    • elenick spune:

      Tudor,
      Sorin nu e deloc departe de adevar, pentru ca teoria lui raspunde clar la intrebarea: si Dragnea de unde provine? nu din PDL? adica din “aripa tanara” a Securitatii ceausiste ??? Infiintata prin desprinderea de FSN – conglomeratul securisto-nomenclaturist “adunat” dupa revolutie tocmai ca o contrapondere la Partidele istorice de dreapta, democratice si anticomuniste ce revendicau “dreptate socila” si punctul 8 de la Timisoara??? “Aripa tanara” -PD dorea deasemenea pastrarea puterii in Sistem ul securist, dar cu metode mai moderne si oameni mai tineri si mai “scoliti” – tot secu, of course- decat batranii securisto-bolsevici ai lui Iliescu. Petre Roman, Basescu, Blaga, Videanu, Magureanu plus “prospaturile” scolite in acelasi spirit ce crezi ca voiau? Dezvoltarea democratica a Romaniei???

      Bica a fost bratul juridic al securistilor de rit nou in justitie. Pusa acolo cu scopul clar de a le “ingropa” dosarele facute pe crima organizaa si devalizarea economica, adica acolo unde erau “tatuci”. Dosarul d-lui VV cred ca are SCOPUL A DA UN SEMNAL CELOR CARE SE APUCA DE TREABA IN MOD PROFESIONIST SI NU FAC PARTE DIN SISTEM. De ce? pentru ca , in caz de succes Sistemul nu si-ar mai gasi justificarea! Si asa guvernarea Tariceanu a provocat destule neplaceri aratand ca dezvoltarea economica a Romaniei “se poate” si altfel , atat timp cat Sistemul voia sa arate ca FARA EI NIMIC NU MERGE (ei fiind singurii “competenti” indreptatiti, adica!)

      In subsidiar, atacul la VV si la SUCCESUL ECONOMIC PE CARE L-A GENERAT ingroapa si dosarul lui Videanu, ADEVARATUL devalizator al Romgaz, si omul Sistemului,

      • tudor spune:

        @elenik
        Hai ca vii d acasa!
        (ca viziune generala).
        Dosarul lui VV insa, nu a fost facut ca sa scape Videanu, ci a fost parte a planului urzit de psd de a compromite compenenta liberala a sul, plan croit inca de pe timpul cind crin antonescu zis Baiatbun afirma ca un adevar suprem “ceea ce ne uneste, dincolo de chestiunile politice, este marea prietenie care ma leaga de victor ponta”.

        Io i am zis de atunci dlui Voganian sa nu intre in guvernul ala, ca si ia teapa … scrie pe blog.

        • elenick spune:

          hai sa dam la pace ; eu zic ca au fost vizate ambele obiective :si sa fie discreditati liberalii, recte VV, om competent DIANAFARA sistemului, si pt. a-i creea o “plasa de protectie” omului lor, Videanu. In ambele situatii, beneficiarii sunt oamenii/partidele Sistemului – PDL si PSD (prin “lupii” tineri, Ponta, Dragnea, etc), recte FSN!

        • Ar fi interesant de stiut daca cercetarea ar mai fi inceput in conditiile in care n-as fi fost atunci ministru al economiei, adica in 2013.

  4. tudor spune:

    @cris

    Vorbim despre reguli, norme, principii, constitutionalism. Despre Parlament, ca reprezentant suprem al poporului, despre separatia puterilor si independenta acestora.

    In fapt, un dialog al formelor fara fond.

    Sunt adeptul democratiei reprezentative si al parlamentarismului, ca expresie a sa.
    Istoria insa demonstreaza ca doar existenta in sine a unui Parlament nu garanteaza respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, progresul, democratia si prosperitatea.
    Nu congresul statelor unite a determinat progresul societatii americane, si intregul sistem constitutional si de putere, un ansamblu complex cu acordaje fine intre guvern si puterea locala, democratia directa si cea indirecta, jurati si curte suprema ….
    In momente de cumpana, natiunile mari nasc oameni mari.
    In timp ce sistemul constitutional american a fost conceput de o generatie de exceptie, printre cei mai luminati oameni ai timpului, sistemul de putere romanesc a fost croit de personaje din sfera partidului comunist si a securitatii.
    Si ca sa fie masa bogata, cel mai de seama reprezentant al “noii” puteri era scolit fix la moscova! (saracu domnu iliescu, cum il ponegresc !)
    In timp ce sistemul de constitutional american a fost conceput de oameni liberi care doreau sa construiasca o societate de oameni la rindul lor liberi si prosperi, Sistemul romanesc este opera unor indivizi cu mentalitati si metode bolsevice, preocupati sa si mentina privilegiile, sa si amplifice beneficiile si sa si asigure controlul in noua schema de putere.

    Prin urmare, Romania nu are nevoie de carpirea unui sistem intentionat prost croit, ci de un alt sistem , cu alti autori si alti actori.

    Inainte de a ne intreba daca Independenta parlamentului romaniei este afectata de atacuri ale justitiei ar trebui sa ne intrebam:
    -1. este parlamentul actual independent de guvernul Ponta? si a manifestat, printr un singur gest, macar, rolul de cenzor al actelor guvernului?
    -2. este senatul romaniei independent de … ilie sarbu?
    Raspuns:
    1. evident, nu.
    2. e de ajuns un semn cu mina ori cu ochiul el a face/ si indata se ridica toate mainile vorace …

    PS:
    1. presedintele senatului, domnul tariceanu a demonstrat cu prisosinta zilele astea ca este independent; fata de constitutie, fara de lege si de bunul simt;
    1′. alecsandri, unul dintre “libetalii” plecati cu “Tari” dim pnl intrebat fiind zilele trecute de ce a trecut la grupul independentilor a raspuns ceva in genul ” nu mi am imaginat ca dl tariceanu poate fi atit de sluga al lui ponta ” …

    @VV

    Prezenta postare incearca sa fie si un raspuns la intrebarea dumneavoastra:
    FIINDCA NU SUNTETI PARTE A SISTEMULUI
    ce era atit de greu ? :)

  5. mihail spune:

    @emi,

    …alergi pe câmpii cu gratie. Probabil datorita vârstei si a lipsei de activitate sexuala plus afectiune, cauti si gasesti tot felul de explicatii tâmpite.
    Poate cauzele sunt altele, nu stiu…nu sunt medic, insa un control la bibilica ti-ar prinde bine.
    Revenind la subiect(al tau) fiecare este liber sa aibă opinia proprie. Eu nu m-am “grupat” cu nimeni. Îmi expun părerile deschis si civilizat. Nu sunt plătit de nimeni si nici nu “scriu la dictare” asa cum legifereaza armeanul. O tâmpenie.
    Trezeste-te si tu si dl. senator, blogul, personajul proprietar, nu este ata de important încă cineva sa plătească postaci.
    Dupa ultima maimutzareala din Senat( circul cu mirul, lacrimile, literatura religioasa) mă îndoiesc ca domnul Vosganian mai contează. Părerea mea.
    Intelege, întâmplător suntem cativa oameni onesti, care avem alte opinii decat ale tale.
    Apoi…nu ma uit la desene animate, asa ca habar n-am ce este cu aiureala aia a ta de Zam. Nu sunt chiar atât de senil, încă sa mă uit la desene.
    Întotdeauna mi-au displacut “masculii” cu pretentii de mari cocodi, care bântuie pe străzi cu par in urechi si in mari. Tie-ti place, treaba ta, te priveste.
    Întrebare: de ce crezi tu ca i-a facut vant pe scări, Mioara Mantale, unui bărbat atât de vero ??? Ei ? Era ceva de capul lui, fecunda bine, era elegant, îngrijit ???
    Gaseste răspunsul si spunemi-l si mie, mor de curiozitate. Doar multa imagine, multa spoiala…pomi da-ti primavara cu var. Mai…nimic.

  6. mihail spune:

    Oricum, nici pe un blog, nici pe Facebook, ori in Parlament, se stabileste culpa.
    Vinovatia sau nu, o decide un complet de judecata.
    Restul, este cotcodaceala diurna, a gainilor ce stau pe batz, in poiata….intr-o zi ploiasa.
    (Doamne, ce destept sunt)

  7. epolitikon spune:

    Pentru ca toate trebuie sa aibe un inceput. Problema nu e de ce dvs., ci de ce doar pt. dvs.
    Dar poate lucrurile vor incepe sa se miste si in aceasta directie.

  8. Ivi spune:

    Un prim raspuns – “DAIA” (…intr-o tara Ionesciana, absurdul e la el acasa…)

    Un alt raspuns – E “cool” sa fii “neocoon” (…de vreo 3 decenii ideologia neocona impreuna cu globalizarea fac jocurile pe tot mapamondul – jocuri care s-ar putea sintetiza in “privatizati ce aduce castiguri – socializati ce aduce pierdere”

    Si inca un alt raspuns – tu nu faci parte din “patura (tagma) paturicilor” (…ca ai fi avut si tu un “Renoir – pus pe o simeza intoarsa pentru delectarea telectuala a cariilor” ca vel-ministru de Valcov…)

    ..si VA URMA -

    • tudor spune:

      Cam slabut combate ciutacu pentru 15 000 euro/luna, cu cit il plateste mogulu bun, ala care n a avut niciodata contracte cu statul, Don Ghitzyca.
      Apropos de dna: ne ar placea sa l invite macar 24 de ore, poate aflam si noi cum au privatizat ei ARO Campulung si care era misiunea deontologului in toata schema aia de s a ales prafu definitiv.
      Si am mai fi curiosi sa aflam cine e cu adevarat domnu Perez ala, marele investitor strategic.
      ps:
      1.faceti cu el o terapie, ceva, poate l dezvatati sa faca clabuci la gura cind vorbeste – da urit pe sticla
      2. la antitalentul lui jurnalistic sa iei un purcoi de bani, inseamna ca are merite omu’
      3. altfel, e baiat d al nostru, din popor: sta in Rahova, la bloc.

      • epolitikon spune:

        Te abati de la subiect.
        Trebuie clarificat si ce business-uri are Alina Ghorghiu cu Electrica. PUNCT.
        Orice altceva sunt fumigene de postaci.

        • tudor spune:

          Pai sa se clarifice, de acord, dar n am chef sa iau lectii de integritate de la puslamale ca ciutacu, care e platit sa afac ce face, altfel el fiind cel mai antitalent jurnalist in viata.
          In plus, tocmai fiind venite de la el, informatiile in cauza probabil sunt neadevarate.
          Imi amintesc despre sutele de bringniusuri date de romania tv despre cit de ticalos e antonescu, pe timpul cind inca il lega de ponta o mare prietenie :)
          Cine crede ca televiziunile “de stiri” au misiunea de a informa publicul sa se ia de mina cu dl antonescu :)

  9. emi spune:

    “Când spui despre o anumită persoană că trebuie să meargă în fața procurorilor pentru a-și demonstra nevinovăția, înseamnă că nu dai nici cât o ceapă degerată pe principiul prezumției de nevinovăţie. Dimpotrivă. Nu trebuie să te duci în fața procurorilor. În mod normal, procurorii trebuie să-și facă anchetele pe teren și, doar în situații cu totul și cu totul excepționale, într-un stat democratic, ei pot chema un cetățean la Parchet, printr-o invitație telefonică sau trimisă în scris, iar dacă persoană respectivă refuză să se conformeze, pot chiar utiliza un mandat de aducere. Dar față în față cu procurorul, nicio persoană, din niciun stat democratic, nu are obligația să-și demonstreze nevinovăția. Procurorul trebuie să fie cel care trebuie să facă dovadă că s-ar fi săvârșit o infracțiune, iar persoana în cauză, dacă dorește, se apără. Și dacă nu, nu. Mai mult decât atât, procurorul are obligația, expres prevăzută de lege, ca, în paralel cu identificarea și consemnarea probelor de vinovăție, să descopere și să reţină și probele care atestă nevinovăția persoanei respective. Mai târziu, în faţa judecătorului, care doar el reprezintă justiția, situația se repetă. Acolo, procurorul își prezintă probele împotriva unei persoane, dar are obligația să prezintă și acele probe care ar putea identifica nevinovăția persoanei respective, în timp ce avocații au datoria să susțină nevinovăția persoanei sau diminuarea vinovăției acesteia și atâta tot. Judecătorul trebuie să aprecieze, cu bună-credință și cu un interes real pentru aflarea adevărului, atât probele prezentate de procurori, cât și argumentele sau eventualele probe, în sens contrar, prezentate de apărători.”
    http://inpolitics.ro/prezumtia-de-nevinovatie-si-autoritatea-lucrului-judecat_18430121.html

    • mihail spune:

      @emi,

      spui prostii ca de obicei. Diicotii l-au invitat pe armean la ei, ca sa discute vrute si nevrute, insa domnul senator s-a prevalat de regulamentul Parlamentului pt. ministru.
      Ori te faci ca nu intelegi, ori chiar esti diminuata intelectual.
      Sa-ti desenez: procedand astfel, omul cu par la pavilioane, le-a dat cu flit procurorilor si a facut pipi pe justitia din Romania.
      In plus, a demonstrat ca nu are respect fata de niste principii, mai ales cel in care se spune ca “nimeni nu este mai presus de lege” !
      Si mai mult, a facut un mare deserviciu poporului roman, deoarece acum, atât datorita dumnealui cat si datorita lui Borbely si Sova, cancelariile europene se uita chioras la noi.
      Fiind armean, este posibil ca sa nu-l intereseze spre deloc acest mărunt detaliu.
      La naiba cu onoarea, cu curajul de a fi bărbat si responsbil. Sa le lasam pe niste femei(Udrea, Ritzi Oana Mizil), ca sa demonstreze ca acest popi are verticalitate, este responsabil, isi iubeste glia.
      Iar noi, ne refugiem in paduricea părăsită si ne dam intens cu mir.
      Aferim !

      PS : Ritzi, fiind cu un picior in groapa, s-a dus la justitie. Stiu, o sa spui: O PROASTA !

    • elenick spune:

      Emi,

      nu te mai stradui atata cu jivina postaca, stii ca trebuie sa-si puna comentariul zilni, orice tema ar fi on topic. Observi ca formuleaza aceleasi idei (fixe), in diverse propozitii, logica si adevarul nefiind importante in ac speta! :)

      Altfel, orice om avand cunostinte juridice elementare stie ca INAINTEA inceperii urmaririi penale se fac ACTE PREMERGATOARE, adica se aduna hartii, se intreaba experti, se audiaza preliminar impricinati, martorii, etc, etc. Asta TOCMAi in scopul de a nu declansa UP, adica un intreg sistem judiciar, pe cauze aiurea, fara fundament, plangeri calomnioase, etc, etc.

      Asadar Statul NU urmareste sa ca pentru fiece partz emis de un tembel, sau cu reacredinta sa puna in miscare sistemul judiciar, incarcat si asa ca volum de lucrari, cu oameni insuficienti si care costa f. mult!

      Dar cui sa spui asta? unui ghiolban autist si rauvoitor, la care orice argument se rezuma tot la “crastavete”?!?!

      • emi spune:

        Nici macar nu am inteles ce a balmajit.
        In primul rand eu am copy=paste vorbele dintr-un articol semnat SRS, nu sunt vorbe ale mele… asadar nu vad care ar fi vina mea (poate faptul ca sunt de acord cu o idee?!?).
        In al doilea rand nu raspunde la ce scrie articolul, bate campii despre alte subiecte, din alte zile si la alte teme.
        E ca si cum seful a vazut ce am scris eu in urma cu trei zile, acum doua zile, si ieri, si ii da lui Zam tema sa imi dea un raspuns. Dumnealui in loc sa rezolve problema punctual, face un discurs amalgamat si neinteligibil, pe care il considera raspuns la postarile din urma, si il planteaza astazi, la o cu totul alta tema, evident pentru ca nu ii place subiectul, si trebuie sa deturneze discutia.
        Zam e satisfacut pentru ca a rezolvat indicatia sefului (cica mi-a raspuns) si pentru ca isi imagineaza ca a deturnat discutia.

    • Procurorii trebuie sa-ti dodeveasca vinovatia, nu tu nevinovatia. E o intelegere de-a-ndoaselea.

  10. Marius (Bucuresti) spune:

    Domnule Vosganian,

    Stiti cumva daca exista vreun precedent in ceea ce priveste acuzarea unui ministru pentru o decizie politica luata in exercitiul functiei? Ma refer la cazuri similare cu al Dvs., adica in care nu exista niciun indiciu privind foloase de orice natura obtinute de ministrul respectiv in urma deciziei incriminate. Nu discut faptul ca decizia in cazul Dvs. a dus la o situatie “win-win”… Sa zicem ca, in acel precedent, a dus chiar la pierderi pentru o institutie a statului. Adica a fost o greseala ministeriala.

    Daca exista astfel de precedente, ar fi interesant de vazut cum s-au solutionat.

    Daca nu … e cu atat mai interesant!

  11. tudor spune:

    @all

    Apropos de “privatizarea” ARO Campulug, va rog sa raspundeti bifand una din situatiile de mai jos:
    a) nastase@co ar trebui sa mearga la mititica, intre 15 – 25 de ani?
    b) e chestie de opozrtunitate si nu e de nasul justitiei sa ce si cum?
    c) trebuie respectata independenta parlamentului, ca reprezentant suprem al poporului; astfel, pentru a putea raspunde baietii aia in justitie este nevoie de votul lu alde myky spaga, mafia personala zis interesu national, katy garantata, laszlo borbely zis casa soacrei, alti baieti si fete cu frica de dumnezeu?

    • elenick spune:

      Reia intrebarile si pentru : Semanatoarea, Automatica, Vulcan, Tractorul, Rulmentul, comb. siderurgice, chimice, etc, etc , sunt vreo 150 MARI intreprinderi de stat (lista lor circula pe net!) – intreprinderi cheie in TOATE ramurile industriale, a caror retehnologizare si optimizare a fost INTERZISA, iar fabricile “rase” de pe fata pamantului in circumstante demne de “zona crepusculara” !

    • mihail spune:

      @ Tudor,

      Raspuns : “A”.
      In plus îl cunosc bine pe unul dintre directorii tehnici de acolo, are peste 80 de ani. (Waschievici). Anul trecut, mi-a arătat desenele de la motocicleta care s-a fabricat chiar acolo. Exact, 60 bucati.
      Stiai ?

      • tudor spune:

        Nu, e prima oara cind aud.

        Cum adica “A”?
        N ai incredere in judecata obiectiva a lui myky spaga @ co, coledgii lu Domnul Senator?

        • mihail spune:

          @ Tudor,

          foarte putini stiu de prima motocicleta românească. Mi-a povestit si cum a fost fabricat IMS-ul.
          Nu am încredere, iar de când cu circul cu mirul&lacrimile din Senat, nici in armeni nu mă mai incred.

  12. Adam Mares spune:

    @VV
    Păi cine poate ști de ce dvs.? Știți titlul ăla de film, “De ce eu?”.

  13. Adam Mares spune:

    @VV
    Păi cine poate ști de ce dvs.? Știți titlul ăla de film, “De ce eu?”.

    • mihail spune:

      @Adame,

      acum mergi doar de doua ori, s-au prins sefii ? :P

      • Adam Mares spune:

        Tu n-auzi ca nu-i vina mea, ci a computerului? sau a soricelului? :P

        • emi spune:

          Ai internetul slab, ti se pare ca nu a luat comanda, si ii mai dai un click, doua… Mi se intampla asta cand aveam internet wireless, la orele de varf sau cand era plafonul de nori foarte gros.

  14. tudor spune:

    @elenik

    Apropos de Semanatoarea: imi amintesc cind guvernul cdr a intentionat privatizarea Semanatoarea cu New Holland; comandouri pedeseriste numite lideri de sindicat au luat cu asalt televiziunile, nu ne videm tara, greva foamei, tot tacimul ….
    S au dus invartidu se italienii!
    Ce este astazi Semanatoarea? Sala de fitness si afacaere imobiliara a unor securisti.
    Intre timp romanica s a umplut de utilaje New Holland doar ca fabricate aiurea, nu aici.

    Iliescu apare – soarele rasare!

  15. tudor spune:

    @elenik
    @mihail

    Probabil privatizarea cu un mare constructor de SUV uri, dupa modelul Dacia, ar fi generat citeva mii de locuri de munca directe, zecii de mii indirecte si un plus in pib mai mare de 1%, anual.
    Semnatoarea, la fel.

    • cris spune:

      Nu stiu ce are afacerea ARO de a face cu deciziile domnului senator. Inca o data e o mare deosebire intre ce face un ministru in functie pe functie in cadrul limitelor guvernamentale, si ce face unul in folos personal si folosul acolitilor. Abia cazul al doilea trebuie adus in fatza judecatorilor, si cred ca pe buna dreptate. ARO nu e nimic de felul deciziei din cazul domnului senator, poate a minariilor din cazul lui Videanu.

      Afacerea ARO e mult mai complexa decit pare, ii implica pe domnii Vacaroiu si Nicolescu si nu doar. Implica si faptul ca motoare Ford in valoare aduse in Romania pentru ARO au fost practic oprite in vama si americanului I s-a cerut sa plateasca $250.000 intr-un cont din Italia – omul spune ca nu era dispus sa plateasca de fiecare data un “bonus” de 250.000 intr-un cont oarecare. Cui, ar fi interesant de stiut – dar se pare ca nu a interesat pe nimeni.. Adica s-a cerut mita. Inteleg si ca I s-a spus ca datoria din timpul lui Ceausescu se va sterge ceea ce nu s-a intimplat drept care nu a putut obtine creditul pe care trbuia sa-l obtina, probabil inca un mod de a pune presiune.

      mai jos istoria romaneasca asa cum e prezentata in digi 24, apoi ce spune americanul, si un articol din NYTimes de la timpul respectiv – da avea de giind sa importe ARO in State, se tot incerca asta de multi ani, au fost in final cam 170 de dealeri pe care a reusit sa-i coalizeze, nu a fost “o firma de apartamant” – o “firma de apartament” nu apare in NY Times, desi nu, nu vorbim nici de o firma de capacitatea Ford sau Crysler – ma gindesc ca a fost favorizat pentru ca si-au si inchipuit ca de la unul ca asta pot lua mita, si pot sa-l santajeze, de la o companie mare ca Ford chiar nu se poate si sa-i opresti motoarele in vama ca sa pui presiune, direct, inseamna un scandal international. Si am gasit si articole legate de montarea de motoare ford pe ARO, de la timpul respectiv – resvistele de automobile americane de la timpul respectiv, deci nu cred ca minte la adusul de motoare ford in Romania si opritul lor in vama.

      Asadar ce are o mizerie de acest soi, cu cerere de mita si furt din vama, cu minarii locale si credite aiurite, care ar trebui intr-adevar investigata, si pe firul problemei, adica AVAS, vami, etc – dar nu o face nimeni……cu a lua o hotarire de guvern, in cadrul guvernului ca in cazul domnului senator? Sunt lucruri complet diferite si iar, ciudat, nu-I asa, o decizie guvernamentala care aduce plus in economie trebuie investigata, dar o afacere in care a existat furt si cerere de mita nu…..Si sa mai intreb o data? Si zece ani in aceasta privintza a ARO ce a facut DNA-ul? Macar l-a oprit pe unul, pe Nicolescu, dupa ce l-a lasat sa fure in voie nu stiu citi ani, dar atit, si pe alte considerente, tot restul, macar in privintza ARO nu exista…..
      articolul cu versiunea romaneasca
      http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/ROMANIA+FURATA+Uzina+Aro+cu+un+patrimoniu+de+1+4+milioane+de+dol

      • cris spune:

        articolul din NYTimes de la timpul cumpararii ARO
        http://www.nytimes.com/2003/11/13/business/push-to-sell-a-romanian-suv-in-us.htm

        Poate ca mai exista un raspuns: se da cu bidineaua, se pun o multime de oameni la galeata in zoaie, se selecteaza si se acuza unul de ici unul de colo, eventual si nevinovati, pentru ca galeata de zoaie in sine si stapinii ei sa scape neatinsi. Se da vina pe cineva ca Vosganian dar un basescu e la scrovistea de pilda, da se arunca o udrea ca e buna de circ atrage toate privirile, sau un cocos, dar tot restul? anastase, blaga, etc?….Apar manifestatii cu “ponta cu dosar penal” – dar aceiasi drepti si democrati care manifesteaza, “spontan”, nu sunt deloc deranjati de faptul ca basescu e la scrovistea si da indicatii cine e vinovat si cine nu, in loc sa aiba dosar penal peste dosar penal? – cam ciudat.
        Se arunca marunctis in fatza, perdea de fum, balacarim guvernul ca institutie, parlamentul ca institutie, ( cum adica “jos parlamentul” sau scrisori catre presedinte cu “dizolvati parlamentul” ( miroase de departe extrem de urit) – NU ! e vorba de oameni nu de institutii si acestea trebuie deosebite una de alta.

        Bidineaua si galeata, aruncat de zoaie in ochii tuturor, ca de fapt in aceasta balaceala generala sa se faca alte interese, mai multe. Cam asta cred ca e…..pardon, in umila mea cultura de goagal, urechistoprodomo.

        • Kronstadt an der Graft spune:

          Și iar și iar să ne-ntrebăăăăm! Când România se fura, SRI-ul ce făcea?

          • tudor spune:

            Cum ce facea?
            N ai citit in denuntul ala impotriva lui Valcov de acum 4 ani?
            Seful sri olt a primit si el, fi su adica, la intrarea in slatina, citeva hectarase de teren…

            ps: la mafia din olt sunt enciclopedie: intre 2003 si 2005 am fost .. “investitor”; adica prost.
            Daca nu esti parte a sistemului n ai nizio sansa, indiferent daca te cheama bill gates sau al capone.

        • cris spune:

          @ Kronstadt

          Nu e SRI-ul, nu ca institutie, iar, fa deosebirea intre institutie a statului si oameni, sau institutii formale ale statului si interese sa le spun para-statale. Nu institutia e de darimat ci ceea ce e parazitar, parastatal – pentru orice institutie, ca e parlament, guvern, SRI, sau altele.

          Vorbim de oameni care sunt peste tot, sunt “trans” si folosesc toate pirghiile, politice, informative, de fortza, paraziteaza un intreg sistem. Cum sa le spui nu stiu, ca mafie e prea putin.

          Deci in ce-i priveste pe acestia din urma e simplu: pina acum dadeau cu bidineaua de la stinga la dreapta peste. Iar acum tot cu bidineaua dau, de la dreapta la stinga insa, spunind ca fac curat, si tot peste (cam ca maturatoarele lui oprescu, alea de te umplu de praf din cap pina-n picioare si lasa toata mizeria in urma)…ca sa fie mozoleala atit de completa incit sa nu mai stie nimeni nimic.

          Fleoscaie si niste afise peste tot, de tip electoral, pe toate gardurile, ferestrele si peretii: stat de drept, democratie, justitie….. in deplin dispretz si in curind zdrentzuite.

          Autoritarismul “competitiv”, – saracul Levitsky, daca ar sti, imi vine sa-i spun autoritarism de taraba, de piatza in sensul de vindut tot si pe ma-sa si pe tac’su, ca sa ne umplem buzunarele si sa stapinim, si de la stinga la dreapta, si de la dreapta la stinga. Da, “asta e forma fara fond”, pseudodemocratie, autoritarism in disguise, ala de care vorbeam acum citeva zile, martie 21, 2015 la 7:45 am

          Dar din pacate asta, aceasta impostura, trece drept “democratie”, mobilizeaza ca orice propaganda, in timp ce daca indraznesti sa vorbesti despre lucruri normale intr-o democratie reala ti se spune ca aceea e o utopie si mai bine taci ca sa nu ti se traga doua scatoalce peste mutra si un scuipat peste ochi.

        • Atunci Parchetul avea alta treaba.

  16. mihail spune:

    @ tudor,

    In privinta lui ARO nu ai dreptate. Am avut ARO dupa ’90 si datorita faptului ca era bine făcută am stat ceva timp prin fabfica dupa piese. Boala lor era la grup si la rotile din fata, din ambele locuri curgea uleiul garla. In sectia de caroserii am văzut, intr-un colt, doua caroserii noi, care erau lovite intr-un cilt. Seful sectiei mi-a spus ca erau cazute din carlig.
    Fabrica era veche, nemodernizata, se lucra mult pe baza de forta. Apoi, se fura imens.
    Am avut ca termen de comparatie fabrica Olcit/Daewoo de la Craiova. O bijuterie. Acolo nu intrai in Vopsitorie, decât dupa ce treceai in prealabil printr-un tunel de desprafuire, fără bijuterii, fără haine de bumbac. O data la o ora, vinea o “masinuta” care aspira si spala pe jos.
    Tu crezi ca degeaba i-a cumpărat cei de la Ford ?

    • tudor spune:

      Stiu, mai ales dupa revolutie au scazut mult la calitate.
      La mine la pravalie s au aduc la un moment dat citeva zeci de aro pe benzina si aproape tuturor, pina in 5000 km, le au cazut motoarele.

  17. mihail spune:

    @tudor,

    poate ai dreptate cu?despre mir. Insa, mi-e ciuda, de ce Udrea, Oana Mizil si-au dat demisia si dumnealui nu a putut.
    Sunt cu un an mai mic decât domnul senator, nu as putea trai astfel. Sant un om modest, fără pretentii, dar atent la privirea oamenilor.
    Nu-l judec, insa mă doare deoarece am crezut in armean. Ar mai fi ceva, dar nu pot sa spun, nu ma priveste pe mine.
    Insa…uite, ma sfortez ca sa nu mai tot “miruiesc”.

  18. Adam Mares spune:

    Problema cu mirul e ca a preluat-o si madama aia cu fata de Smeagol ca sa-l salveze pe Sova. :P

  19. tudor spune:

    @cris

    Nu amestec lucrurile, ci incerc sa explic de ce oamenii, foarte multi, sunt “insetati de singe” si mari amatori de “zanganit de catuse”.
    Au vazut prea multi indivizi fara niciun talent, fara vreo pregatire speciala, fara a da in branci de munca, cu averi imense, sfidandu i din cele mai luxoase masini ale acestei lumi, in timp ce ei trebuie sa inventeze in fiecare zi cite ceva pentru a si tine familia.

    Electoratul nu este bun cind ne voteaza si primitiv cind ne condamna. Este acelasi: un popor care a demonstrat, in multe momente importante, ca este demn a se numara cu cinste si spirit de sacrificiu, in panoplia natiunilor demne.

    Romanii nu sunt ticalosi, ci mai degraba generosi.
    Pe Simona Halep, de pilda, oricit de multi bani ar avea, n o va invidia si n o va dispretui niciun roman, fiindca noi stim ca si merita cu prisosinta si ultima centima; dimpotriva, o multime de copii isi vor face din ea un ideal.

    Cati dintre copii Romaniei si au facut un ideal in viata din vreun politician roman?
    Prin 2004, nepotul meu Cirprian (avea vreo 10 ani), daca l intrebai ce vrea sa se faca in viata spunea : “pesedist, sa am bani multi!” Inteligent copilul, s a prins ca becali este un accident, pesedist e chestie de sistem!

    Basescu, blaga, videanu sunt produsele FSN ului initial. Alaturi de petre roman – dat jos de minerii adusi de securitate – au incercat sa fie usor mai reformisti decit li se dadea voie.
    Ulterior, stimulat probabil de baieti, basescu si pd ul au subminat permanent guvernarea cdr.
    Dar pd ul a fost intotdeauna varianta B.
    A face din basescu si alti 12 -15 pedelei raul absolut si a uita de iliescu, de mineri, de metodele bolsevice de a prelua controlul noii structuri de putere, sau a face din nastase martir national se numeste propaganda antena 3.

    • cris spune:

      Stimate domn, cred ca am exprimat foarte clar ce gindesc. Nu am apartenentza de partid. Autoritarismul competitiv iar, cum il numeste levitsky, e transpartinic si parastatal. Cum nu erati pe blog la acel timp, imi iau libertatea sa reiau postarea pentru dumneavoastra – o gasiti mai jos pe pagina: despre autoritarismul competitiv
      http://vosganian.ro/?p=5956&cpage=1#comment-287661

      In ce priveste “propaganda de tip antena 3″ va rog sa ma lasati cu asa ceva. Nu traiesc in Romania, n-am timp de zgiit la televizor si taiat frunza la ciini, dimpotriva, abia respir, si pe masura ce trec anii sm din ce in ce mai putin timp ( acum vreo trei ani imi mai permiteam sa mai urmaresc, acum mor din picioare de epuizare cind ajung acasa); am timp sa ma informez de ce se intimpla in lume cam o ora doua pe zi, daca, si asta include si ce se intimpla unde stau eu, articole de limba engleza sau germana, si nu doar antena3, unde mai pui ca mai am si altele de facut. Acum am ceva timp de vorbit inainte de a pleca la aeroport, atit. si credeti-ma ca exact de a3 nu am timp. La buna vedere, oricum citeva zile nu va mai impiedicati de propaganda mea de tip a3.

      • tudor spune:

        Stimata doamna,
        va doresc calatorie placuta si sa va intoarceti cu bine.
        Deasemenea, va doresc ca puii aia de securisti cu careneavand incotro, veti interactiona, sa va faca cit mai putine clipe dezagreabile.
        Sarut mina!

  20. emi spune:

    “Ce nu vor sa spuna membrii CSM este ca votul de respingere a cererii de arestare preventiva a unui parlamentar nu inseamna blocarea anchetei in cazul acestuia. Acesta poate fi cercetat in continuare, trimis in judecata si chiar condamnat, fara ca vreuna dintre aceste masuri sa depinda de arestarea preventiva.”

    http://www.luju.ro/institutii/csm/fatarnicia-csm-csm-acuza-parlamentul-ca-ingreuneaza-actul-de-justitie-dupa-ce-solicitarea-de-arestare-a-lui-dan-sova-a-fost-respinsa-desi-acesta-poate-fi-anchetat-in-continuare-imunitatea-nu-trebuie-sa-conduca-la-imposibilitatea-desfasurarii-procedurilor-

  21. Kronstadt an der Graft spune:

    @cris
    @tudor
    Este evident că atunci când vorbesc despre SRI nu vorbesc de instituție ci de fauna ce o populează. Ca și de biserică dealtfel. Problema e că astăzi se aude un zăngănit excesiv de cătușe de la ”bieții” politicieni care și-au pus și ei ceva de-o parte, vezi cazul Vâlcov, în timp ce sereiștii aveau ca sarcină tocmai contracararea acestor practici. De fiecare dată, dar de fiecare dată când presa făcea dezvăluiri asupra unor asemenea aranjamente, că mai cădea câte o cuvertură, ceva, de pe practicile oneroase ale politichiei, musiu Rus trâmbița cu emfază: Noi am informat organele competente. Și treaba se pierdea prin bălării fără ca cineva să iasă în față să se scuze. Sereiștii declarau că și-au făcut treaba și au descoperit și raportat tărășenia, iar ceilalți se făceau că știau de subiect și au luat măsurile cuvenite, măsuri care nu privesc amărășteanul de rând. Concluzia o vedem astăzi. D-aia zic, ori o luăm de la rădăcină în sus, ori dăm foc. Ce a fost a fost rău.
    Nu vreau să par extremist dar tumoarea este prea mult crescută, trebuie extirpată chiar și cu țesuturi sănătoase dacă nu se poate altfel, pentru că suntem la gardul muscalului și nu mai e de glumă. Americanii nu se pot sprijini pe un bolnav în perfuzii care fumează pe ascuns și bea de stinge.

  22. tudor spune:

    @cris
    - continuare-

    Sunt doua placi: “ultimii zece ani” si “nastase a fost cel mai bun prim ministru, ne a bagat in nati si ue”

    Cu “ultimii zece ani” sper ca am lamurit o: nu e vorba de zece ani, ci de 25; nu e vorba de “sistemul basist”, ci de SISTEM; nu basescu a creat sistemul, el este creatia sistemului, varianta B.

    Despre cum ne a bagat nastase in nato si n ue:
    Sa nu ne imaginam ca administratia americana a uitat propaganda desantata si antinationala lansata de iliescu si nastase impotriva sprijinului dat de regimul constantinescu interventiei nato in iugoslavia!
    Fara 11 noiembrie romania n ar fi pupat nato nici in ziua de azi.
    In 2000 Romania era avansata in negocierile de aderare. iar in 2004, dupa o guvernare nastase de 4 ani, se punea foarte serios problema decuplarii bulgariei de romania in calendarul aderarii.

    O injura lumea pe sulfina barbu.
    Mergeti in Delta Dunarii si vedeti cu cit respect vorbeste lumea despre ea: in 2005 – 2006 a reusit, cu mare greutate, sa desfiinteze contractele beton prin care nastase le daduse, lui bitner si la inca vreo doi, toata delta plus complexul lagunar razelm sinoe golovita. Fostele asociatii locale pescaresti care apucasera, cu credite, cu bani strinsi de pe neamuri si cu multa munca, sa si construiasca cherhanale dotate conform normelor legale, sa si cumpere barci si plase, s au desfiintat, fiindca nu mai aveau voie sa pescuiasca.
    Fiecare plasa de pescuit avea o marca, de fapt un numar care figura in evidentele Rezervatiei, montat intr un suport de lemn, ca sa pluteasca; la controalele facute de rezervatie plasele care nu aveau aplicata marca erau confiscate, iar detinerea lor atragea retragerea licentei.
    Dupa ce au preluat baietii problema si lipovenii au devenit slugile noilor feudali, s a dat liber la jaf: care aduce mai mult peste si l preda baietilor la un pret de nimic, are ce pune pe masa copiilor, iar daca vreunul caraie, nu mai are voie pe “balta”.
    Daca pina la “cel mai bun prim ministru” pescarii profesionisti de pe dunare concesionau dreptul la pescuit direct de la stat, au facut si aici un pas important pe calea europeana a civilizatiei si progresului: au concesionat pescuitul pe dunare unei firme din … Constanta (Lordul stie de ce, cred).
    Zilnic, niste indivizi treceau cu barca pe dunare si stringeau “cota de peste”.

    Nu vreau sa i spal pe videanu@co, dar fata de gasca lui nastase au fost aproape ingerasi. Ha!

    • Adam Mares spune:

      Stimate domn, :P
      Dar parca erai prieten cu @cris. Toti eram pe-aici prieteni si familiari. Acum sunteti protocolari? :P

    • lordul john spune:

      Tudore, iar vorbesti din cires! Nu Sulfina a desfiintat contractele. Nu atunci au aparut marcajele pe setci.

      • tudor spune:

        Marcajele pe setci erau dinainte, cred ca asa am scris.
        Contractele despre care am scris erau reale?
        Cei din Delta cu care am vorbit stiau ca sulfina s a ocupat de asta. Si mai ziceau ceva, ceea ce ma face sa cred ca aveau informatii corecte: “dar barba su a invatat o cum sa faca, ala e destept” – habar n am cine e sotul cucoanei.

        • lordul john spune:

          Marcajele pe setci erau din vremea PSD-lui. Sulfina avea competente doar pe Rezervatie, in rest era Flutur. Nu stiu daca rezilierea concesiunii cotelor de pescuit a fost o masura buna. As zice ca din contra. In Delta si Mare exista trei asociatii, acum, una PNL, una PSD si una PDL. Cea mai tare e cea a PSD.

  23. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ elenick

    pentru cazul Bica sa nu uitam si de mafia retrocedarilor… S-au retrocedat vreo 2 Romanii, cui oare? Tie? Banuiesc ca nu!

    Aici multi au partea lor de vina, inclusiv unii care n-au avut nimic de primit dar au votat legea! Cine suporta imensele costuri suplimentare de vreo 10 miliarde de euro?

    • tudor spune:

      Zece miliarde?
      Pardon!
      Dupa unele calcule ar trebui platite 100 mrd.

      La capitolul asta guvernul tariceanu a scrintit o grav, dar nu vreau sa dezvolt subiectul.

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        Eu am zis 10 mld dupa niste calcule facute de unii, unde bineinteles nu sunt luate in calcul daune colaterale gen procese pierdute la cedo, oameni lasati pe drumuri, samd… si asa cum zici precis ca cifra e mult mult mai mare. Dar de ce sa nu dezvoltam subiectul? Eu zic ca e un subiect cit se poate de actual, pentru ca pe deoparte zicem de aia ca au furat zeci de miliarde si sa nu zicem nimic de astialaltii care produc daune de zeci de miliarde din incompetenta si prostie?

        Pai faptul ca tara asta are de platit asa imense sume in capul cui crezi ca se sparge in final? Crezi ca ei care au prejudiciat in halul asta tara vor fi afectati vreun gram?

        • tudor spune:

          Nu vreau sa dezvolt subiectul fiindca scopul prezentei mele aici nu este sa i critic pe liberali.
          Imi asum asta.

          Dar daca VV vrea sa discutam subiectul … cu placere!

          • Ezit inca sa critic PNL, mi se pare aiurea sa o fac de a doua zi. Adica sa spun public ceea ce spuneam in interior. Inca nu m-am obisnuit cu gandul ca nu mai sunt membru PNL:)

  24. tudor spune:

    Din ciclul “Sa radem cu si despre Avocatul Poporului”:

    Victor Ciorbea, intrebat fiind de ce n a atacat la ccr ordonantele neconstitutionale ale lui ponta a raspuns ca nu vrea sa se amestece in politica. Raspuns de gaga si de sluga. in conditiile in care, prin constitutie, AvP este singura institutie indrituita sa cenzureze ordonatele de urgenta.
    Mai mult, el nu se reprezinta pe sine, ci institutia cu pricina, care trebuie sa analizeze temeinicia sesizarilor, iar nu poftele domniei sale de a se amesteca sau nu in politica.
    Si fiindca nu se facuse de ris pe cit merita, ce s a gandit domnul Ciorbea, pentru a fi in consonanta cu asteptarile si sperantele poporasului de la Avocatul sau?
    Numai ce a auzit ca niste doctori taiara cariciul unuia de pe la Buzau, parca.
    Ai naibii doctori! Sa atenteze la dreptul constitutional al bravelor cetatence de a si o trage si ele cum si cind da dumnezeu!
    Atentaaat!!! Atentat! striga domnul ciorbea , si si trimise avocateii sa cerceteze cesicum cu atentatu.

    Intrebare: avocateii vor aduce marelui avocat si corpul delict, pentru a l putea studia domnia sa indeaproape?
    Asaaa… ca sa fie masa bogata!

    Cum sa nu iubesti Romania?

  25. emi spune:

    PSD oricum voia sa va execute, cu acordul unor “amici” PNL, dar Krivoi-Rog a grabit mazilirea:
    http://www.capital.ro/au-inceput-negocierile-pentru-miliardul-de-la-krivoi-rog-185915.html
    Cine v-a convins sa intrati in serparia aia, a facut-o rau intentionat.

    • Kronstadt an der Graft spune:

      Nu noi spunem Mama Rusie, rușii o spun, chiar cu o formă mai familiară care se traduce cu Maica Rusia. Noi zicem rușii ăia… cu toate că poporul rus este unul la fel de valoros ca orice popor vechi și statornic. Numai că au avut conducători zărghiți.

      • Adam Mares spune:

        Niste primitivi, ca si conducatorii lor. Sa n-aud de “sufletul slav” ca-mi vine sa vomit. :P

      • Adam Mares spune:

        Niste primitivi, ca si conducatorii lor. Sa n-aud de “sufletul slav” ca-mi vine sa vomit. :P

        • tudor spune:

          Faci pe niznaiul!
          Ce n ai vrea tu sa “vomite” pe tine vreo primitiva d aia :sufletista” :)

          • Adam Mares spune:

            Da, si după aia să bage cuțitul în mine! :P Că e sufletistă abisală! :P Nu, mersi. Prefer femeile mai neabisale. :-)

  26. Adam Mares spune:

    Nu apăsssssssssss de 2 ori, nuuuuuuuuuu! nu stiu ce sa ma fac. :-(

    • emi spune:

      Omului asta eu ii zaresc aura. Nu in intregime, nu am suficient exercitiu, dar imi este clar ca are aura cea mai vizibila pe care am vazut-o eu:
      https://www.youtube.com/watch?v=1d3erUbB3uw

      • tudor spune:

        aura sau gaura?

      • Adam Mares spune:

        Cand esti dereglat la minte, poti sa vezi multe! :P

        • Adam Mares spune:

          @tudor
          nu tu, ci @emi, care are impresia ca e iluminata :P

          • Adam Mares spune:

            @emi
            Daaaaaaaaaaaaaa, aura de nebun! De ce respira ca pestele pe uscat? :P

          • emi spune:

            Pentru ca poate. Tu poti? As paria ca nu… :)

          • Adam Mares spune:

            @EMI
            La ce-mi foloseste sa imit un peste pe uscat???

          • emi spune:

            Nu am impresia ca sunt iluminata, daca eram nu ma certam cu nimeni, nu aveam dependente precum foamea sau setea, cand voiam sa stiu ceva ma conectam la memoria universala instantaneu… si ar mai fi niste chestii despre care nici macar nu e nevoie sa stii.
            In principiu nu este suficienta o viata pentru iluminare, important este sa iti doresti sa evoluezi spiritual, restul vine de la sine. Eu imi doresc doar sa imi pot controla suficient de bine corpul, astfel incat sa nu am niciodata nevoie sa merg la medic.

          • Adam Mares spune:

            Daca tu crezi ca evoluezi spiritual facand ca pestele pe uscat sau in prin alte schimonoseli din astea…

          • emi spune:

            Se numeste controlul respiratiei si iti oxigeneaza fiecare celula.
            Ti-ai masurat vreodata concentratia de oxigen din sange?
            Asa incepe dementa, cu lipsa oxigenului in sange.
            La cat fumezi…

          • Adam Mares spune:

            Stai linistita, emi, am creierul sanatos! Spre deosebire de tine…

    • emi spune:

      Poti “sa iti gasesti eul” oriunde, daca esti pregatit, daca esti un pic autodidact, si mai ales daca acorzi un pic de timp si pentru spiritul tau.
      Evident ca cei nepregatiti se pot apara facand misto.
      Mai exista si cei care sunt coplesiti de “muzica sferelor”, si vor sa se intoarca “acasa” cat mai curand. Ca sa vrei sa ramai sa experimentezi pe Terra, trebuie sa ai un ego suficient de puternic.
      Alegerea iti apartine!

      • Adam Mares spune:

        @emi
        Daca tu crezi ca toti labilii isi gasesc eul in prostiile astea… E doar un miraj, un drog pt niste oameni dereglati psihic si sufleteste.

        • emi spune:

          Toti vizionarii sunt conectati la Divinitate, unii nici nu isi dau seama.
          Eram eleva, ma culcam cu o problema de mate, fizica sau chimie, in minte, seara nu stiusem cum sa o rezolv… dimineata stiam cum se rezolva problema!!!
          Nu este nicio problema daca nu esti pregatit, totusi la cat ai citit, ar fi fost normal sa mai si pricepi cate ceva. Nu-i nimic, ai timp.

          • Adam Mares spune:

            Numai cand vad atitudinea asta a ta de sectant si mi se face rau. Voi, new-age-istii lu peste, credeti ca voi sunteti iluminatii, vizionarii, mantuitii lumii! Nu ti-e putin jena? Cine te crezi tu sa-mi spui mie ca, daca nu inghit bulshiturile astea de prostit labilii, n-am acces la divin? Mai lasati-ma cu zeii vostri de imprumut! Si cu golurile pe care cautati sa vi le umpleti cu miraje!

          • emi spune:

            Nici tu nu prea ai dreptul sa iti bati joc de credinta altora…
            “Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”
            Te rog sa ma ierti ca ti-am batjocorit zeul TUTUN!

          • Adam Mares spune:

            Vai de capul tau! :P

  27. tudor spune:

    Adame,
    ori esti balbait?

  28. emi spune:

    Iar va plimbati, Craiova “va cheama”… :)

  29. Mihail spune:

    Tariceanu este de ceva timp la A3.
    Ascult, ca de uitat nu am timp si am senzatia ca este intr-un alt film.
    Infine, a explicat regulamentul Senatului, cazul Sova si pe cele din inainte, deja consumate.

  30. tudor spune:

    Tariceanu a ajuns in acea pozitie politica in care nu mai participa decit la emisiuni aranjate, la fel ca si ponta.
    Probabil ca isi incep ziua de munca intrebandu se cam sa faca sa scape de orice intrebare nedorita si intocmind scenarii de eschivare.

    Problema lui tari este ca dupa una si alta mai este si extrem de fudul..

  31. vasile a. spune:

    Nu inteleg de ce aceasta atitudine fata de Tariceanu. Cind Antonescu a facut alianta cu Ponta nu a fost o astfel de reactie.Luarile de pozitii ale lui Tariceanu dovedesc clar ca nu este sluga nimanui

  32. Filip G spune:

    Cum sa nu aiba Tary datorii neachitate fata de PSD!
    A ajuns al doilea om in stat cu ajutorul PSD,i-a fost oferit partid si tot sprijinul in racolarile de parlamentari .Multora le-au fost promise ministere si functii.
    Ori iluzia ca” USL,traieste” nu ar fi fost posibila fara complicitatea lui Tary.
    Antonescu a fost tradat de PSD,constructia USL-ului a fost un proiect de inlaturare a lui TB in care 7,4 milioane de cetateni cel putin au crezut.
    Ca Ponta a facut pact de coabitare odata ce a ajuns premier e o certitudine.
    Ca PSD a dorit toata puterea si nu a acceptat ca PNL sa dea presaedintele RO e stiut de asemeni.
    Ca Ponta si Tary mimeaza o buna guvernare e de asemeni stiut,ei isi pazesc propriile scaune.
    Nu pot avea admiratie pentru cei care tradeaza in momente cheie,daca nu o fac la ordin atunci nu au demnitate……..
    http://www.cotidianul.ro/psd-i-a-facut-cadou-lui-tariceanu-un-partid-244427/

    • Daca PNL va calca pe urmele PDL, atunci se va forma si un nou USL.

      • Filip G spune:

        USL a fost o SPERANTA ,un strigat de disperare.Din pacate a fost un zbor cu aripi frante fara finalizare.
        PNL nu are un lider in care cetateanul sa investeasca incredere.
        Johannis a fost ales si in disperare ,au fost destui care au crezut in el.Dar au fost destui care au gandit lucid,cum ar fi aratat Romania cu un presedinte Ponta increzut si arogant?
        In viitorul apropiat cetateanul o sa asigure un echilibru prin vot ,astfel ca nimeni sa nu-si mai bata joc de increderea acordata.
        Momentan PNL nu beneficiaza de votul meu pentru 2016,nu voi vota nici PSD si nici nu o sa votez ca votul meu sa fie repartizat la redistribuire………

  33. vasile a. spune:

    @Filip G ,
    Daca pentru tine interpretarea votului la Sova este dovada,atunci m-am lamurit.Ai decis tu ca Sova nu-ti place si trebuie trimis la puscarie si Tariceanu,vindutul,ti-a luat aceasta placere.Nu te-ai gindit o clipa ca prezumtia de nevinovatie trebuie sa actioneze pentru toti.La aceasta concluzie a ajuns pina siBasescu care acuza procurorii de abuzuri.In sfirsit a aflat si el!

    • Filip G spune:

      Usurel,eu am zis ca nu poti avea doua proceduri la indemana pe care le folosesti in functie de interese.Punct
      Pentru unii Senatori e suficienta majoritatea simpla din cei prezenti ce voteaza.Pentru altii majoritatea din numarul Senatorilor alesi.
      Ce spun eu de mult e faptul ca Parlamentul Romaniei poate face legi clare si precise nu interpretabile in functie de interese.Da e putin interesat Parlamentul sa remedieze toate aceste deficiente,cand sunt vizati parlamentarii tipa ca li se face o nedreptate.De fapt li se aplica legi votate de ei……..