A propos de subminarea economiei naţionale, deficitul petrochimiei în anul 2014 a ajuns la 5 miliarde de euro!!!

Deficitul comercial a fost, pe primele unsprezece luni ale anului trecut, de 5,3 miliarde de euro. Acest deficit se datorează integral petrochimiei. Iată ce spune, în aceast privinţă un studiu realizat de www.cursdeguvernare.ro :

“Fapt îngrijorător, exporturile de produse chimice și conexe acestora au continuat să scadă în timp ce importurile s-au majorat. Deficitul extern pe această zonă de comerț extern a ajuns la aproape cinci miliarde euro. Acest nivel reprezintă 92% din tot deficitul extern, ceea ce îl califică drept cauza principală a soldului negativ de ansamblu.”

Deloc întâmplător, în anul 2014 şase din cele şapte combinate de îngrăşăminte chimice şi-au închis definitiv porţile.  Împreună cu pierderea a peste 6 000 de locuri de muncă, în oraşe monoindutrializate, sărace.

Nu doresc acum să discut cauzele închiderii combinatelor. O parte din cauze se datorează creşterii preţului gazului. Altele, probabil, unor opţiuni manageriale. Dar situaţia creată de uriaşul deficit comercial al petrochimiei prin reducerea dramatică a producţiei interne de îngrăşăminte chimice, poate să arunce o nouă lumină asupra argumentelor deciziei mele din anul 2008 şi asupra periclelor pe care ea a vrut să le evite.  Argumente care, cum bine se poate vedea, nu pot fi calificate drept subminare a economiei naţionale, ci dimpotrivă.

Vezi http://cursdeguvernare.ro/petrochimia-o-%E2%80%9Dgaura%E2%80%9D-de-7-miliarde-euro-la-deficitul-comercial.html

124 Responses to “A propos de subminarea economiei naţionale, deficitul petrochimiei în anul 2014 a ajuns la 5 miliarde de euro!!!”

 1. emi spune:

  Ati primit “Ordine della Solidarieta Italiana” din partea Presedintelui Republicii Italiene (2008), dar nu am gasit nicaieri motivul acordarii acestei onorante distinctii.
  Trebuie sa fie un motiv de respect politico-economic, pentru ca abia in 2009 a aparut Cartea soaptelor” (in italiana chiar in 2011), deci nu ati fost premiat in calitate de scriitor.

  • Ordinul se referea la dezvoltarea relatiilor Italiei cu Romania. Pe vremea aia numarul investitorilor italieni in Romania ajunsese la aproape 30 000.

   • Vad ca va intereseaza foarte mult subiectul postat.

    • emi spune:

     Si-au atins scopul, au distrus si industria chimica.
     Evident, nu cu ajutorul dumneavoastra, si de aceea se simt datori sa va pedepseasca. Asa cum pedepsesc pe oricine misca si incearca sa creeze ceva in tara asta. Se vor autoelimina. Eu stiu asta, tot mai multi oameni stiu asta, ce ar mai fi de zis?

     • Dar de ce oare cei care critica nu zic nimic acum?

     • emi spune:

      Pentru ca ar insemna sa dea in Ponta si PSD, si implicit in toata mafia fesenista care a distrus toata industria romaneasca si a vandut-o la fier vechi.
      In frunte cu serviciile, azi, cei mai bogati dintre romani!

     • Cand se inchide o fabrica, nu pare a fi nicio problema. Abia cand se ajuta o fabrica, atunci isi aduc toti aminte ca trebuie dati bani de la popor.

     • Shadow spune:

      @Dle Vosganian
      nu conteaza cand se inchid fabrici, conteaza numai cei care neintrand intr-o miscare “universal acceptata” de “trantorii” nu neaparat “tartorii” din sri , sie si parchete, au dreptate. Cand unul ca dvs are dreptate trebuie “musai” sa va “impuste”.

     • Am scris pe blog: nimeni nu a fost tras la raspundere pentru inchiderea vreunei fabrici. Oltchim are un miliard de dolari datorii, nimeni nu e anchetat.

 2. Mihail spune:

  “Domnule preşedinte Iohannis, nu vă mai chinuiţi cu noi, luaţi-vă Sibiul înapoi! Cu tot cu gravura oferită Papei 16 mai 2015,

  Domnule Preşedinte, constat cu amărăciune, dar şi cu dezamăgire că vă e greu să ne fiţi preşedinte. De parcă nici n-aţi vrea. Spun să ne fiţi, pentru că, în noiembrie, atunci când mulţi dintre noi v-am votat, am crezut că vă şi doriţi asta. Că vreţi cu toată inima să ne reprezentaţi pe toţi, că suntem sau nu din Sibiu. DE ACELASI AUTOR Adevărata scrisoare a primarului Nichita către ieşenii „cretini şi ist… Binomul Ponta – Băsescu şi jurnaliştii de tip slugă. Cazul Nichita şi … Onorată instanţă, nu poţi aresta un primar ca Nichita doar pentru că-i… Ştiţi, domnule preşedinte, am fost mulţi, atunci, alături de dumneavoastră. Probabil că încă vă amintiţi de milioanele de români din toată ţara, care s-au luptat pentru un preşedinte altfel. Sau de cei mulţi pierduţi deja printre străini, umiliţi la urne pentru a-şi lua ţara înapoi.

  Citesc despre întâlnirea de la Vatican, pe care aţi avut-o cu Papa Francisc. Una dintre cele mai importante vizite externe pe care le-aţi făcut în numele nostru, al tuturor românilor. Şi mi-a atras atenţia un detaliu, poate neînsemnat pentru dumneavoastră (deşi nu cred), dar care spune multe despre cât de tare vă înţelegeţi şi, mai ales, vă doriţi trecerea de la primar al Sibiului la preşedinte al României.

  Eu cred că nu prea v-o înţelegeţi. Şi asta pentru că vizita la Vatican nu ar fi trebuit să fie nici pe departe din categoria refugierii în weekend acasă, la Sibiu, nici din categoria vizitei la Cotroceni a soţiei Carmen şi a elevilor dumneaei din Sibiu, nici din categoria Revelionului cu prietenii vechi, tot acasă, la Sibiu (asta la extrem de puţină vreme după ce mii de oameni vă îmbrăţişau cu speranţă în Piaţa Universităţii). Ar fi trebuit, cred, să fie o vizită în care, de data asta, să lăsaţi acasă tot Sibiul şi să duceţi întreaga Românie la Vatican.

  Vă spuneam despre un detaliu. I-aţi oferit Papei Francisc, în numele nostru, al tuturor românilor, un dar, ceea ce a fost nu doar un gest politicos, dar şi unul firesc făcut în astfel de întâlniri istorice. I-aţi oferit, pe lângă o monedă din aur, şi o gravură, explicând că reprezintă „oraşul meu natal, unde am fost şi primar, o imagine din centrul Sibiului. Fiecare din aceste biserici reprezintă o confesiune şi convieţuiesc de multe secole, în centrul oraşului, după cum v-am prezentat situaţia frumoasă de convieţuire şi etnică, şi religioasă, şi culturală din Româna”.

  Adevărată explicaţia, domnule preşedinte, am înţeles-o cu toţii, desigur. Până la urmă, aşa cum spuneaţi, această convieţuire există în toată România noastră, nu doar în Sibiul dumneavoastră, pe care l-aţi ales ca simbol în darul făcut Papei. Oraşe (pe care dacă le-aţi vizita, v-aţi şi convinge de asta) unde există catedrală catolică lângă catedrală ortodoxă, lângă biserică evanghelică, armenească, reformată sau baptistă.

  N-are rost să vă întreb, domnule preşedinte, cu cine v-aţi consultat în alegerea acestui dar. Ţinând cont de simbol, probabil cu nimeni sau, cel mult, cu cei dragi de acasă, din Sibiu. Pentru că, dacă aţi fi privit spre marii lideri ai lumii, n-aţi fi găsit în ei nimic provincial. Să o luăm ca exemplu pe cancelarul german Angela Merkel, care l-a întâlnit pe Papa Francisc, tot la Vatican, în februarie. Atunci, i-a dăruit Suveranului Pontif un CD cu Johann Sebastian Bach, un geniu al poporului german, şi a făcut o donaţie pentru a ajuta copiii afectaţi de conflictele din Orientul Mijlociu.

  Un alt exemplu: preşedintele Obama. Acesta i-a făcut cadou Papei Francisc, în timpul vizitei la Vatican din martie 2014, o cutie cu seminţe din grădinile Casei Albe, arătând că acestea reprezintă angajamentul Suveranului Pontif pentru plantarea seminţelor păcii globale. Şi tot liderul american a promis atunci, în numele poporului său, că va face o donaţie de seminţe, din aceeaşi grădină a Casei Albe, unei organizaţii caritabile, care să producă pentru nevoiaşi tone de fructe şi legume.

  Vladimir Putin, în vizita de 35 de minute de la Vatican, din noiembrie 2013, i-a oferit în dar Papei o reproducere a icoanei Sfintei Fecioare din Vladimir, considerată protectoarea Rusiei. Un dar care, desigur, îi va aduce aminte Papei Francisc nu doar de rădăcinile comune ale creştinilor catolici cu cei ortodocşi, ci de întregul popor rus.

  În aprilie anul trecut, Regina Elisabeta a II-a şi-a băut ceaiul cu acelaşi Papă Francisc, oferindu-i un coş cu produse tradiţionale, inclusiv fructe şi legume din grădinile palatelor regale, dar şi o sticlă cu whisky. Aşa a reuşit Regina, domnule preşedinte, să lase la Vatican nu doar un suvenir drag sufletului ei, ci simbolurile unui întreg Regat Unit.

  Mă tot gândesc, domnule preşedinte, cât o să vă mai ia ca să luptaţi pentru noi toţi, să vorbiţi cu noi toţi, să ne înţelegeţi pe noi toţi. Cât o să vă mai ia ca să faceţi pasul acela firesc şi hotărât spre fotoliul de la Cotroceni pe care vi l-am oferit. Pasul acela obligatoriu de a accepta că un preşedinte este, în primul rând, al ţării care l-a votat. Că nu mai este doar un om de suflet al familiei lui, un om drag al prietenilor lui, un bun cetăţean al oraşului lui. Mă tot gândesc şi încep să cred că, la cât de mult aţi lipsit acestei ţări în lunile de când aţi fost ales, la cât de mult aţi tăcut, la cât de mult v-aţi ferit să luptaţi cu adevărat pentru şi lângă noi toţi, vreţi doar să fiţi un preşedinte al Sibiului. Ori asta nu se poate.”

  autor Ramona Ursu/ adevarul.ro

 3. Mihail spune:

  @ emi,

  acuma, ar trebui si tu sa stii ca postul de “consiliera” nu inseamna sa cumperi o punga de cafea de pe raft. Ori sa faci cafea.
  Asta, eventual o faci dupa.
  Dupa umila mea parere, in primul rand trebuie sa stai bine cu aritmetica, cu numaratoarea, sa stii, macar sa numeri bine pana la 69 sau…hai 70.
  Ar mai conta cunoastere a obiceiurilor de iarna din Moldova, “capra” in mod special.
  Ma rog, tu “fiind cu tiroida” fenomenul barbatesc te lasa mai rece decat ar putea-o face un “Artic” de Gaesti.
  Asa ca, prin urmare, excelezi la coada Tefalului sau a Kuktei !
  Esti total neinteresanta !

  PS: dragostea ta subita fata de “genocidul” armenesc nu ced ca-ti aduce puncte. :P

  PPS: dar de macelul turcilor, la preludiu, de catre armeni+rusi, nu esti emotionata ?

 4. Adam Mares spune:

  @emi
  de dincolo:
  Dacă tu ai doar gură, e problema ta. Eu chiar am si cap. :-)

  ps. Si nu te mai nevroza atat din cauza ca râd eu de “prestatoarele” lu pește prăjit. :P

  • Adam Mares spune:

   Acum văd că ești și meschină. Mi-am atins scopurile, dar scopurile mele sunt nobile.
   Eu nu sunt prostituată.

  • Adam Mares spune:

   Acum văd că ești și meschină. Mi-am atins scopurile, dar scopurile mele sunt nobile.
   Eu nu sunt prostituată.

 5. emi spune:

  Daca vrei sa afli ce urmareste un om, insista pe ceeace il enerveaza.
  De ce sunt unii atat de devotati Islamului?!?

 6. Mihail spune:

  @ Adam Mares (emi sa nu citeasca!),

  eu zic acemi este preis platita de catre domnul senator. Trebuie musai ca primeste ceva banuti armenesti, ca proasta(parca) nu parea a fi.

  In fine, vad ca este o “emulatie” dupa mersul in Polonia. S-a dus, tocmai acolo si Baselu. Ma rog, zic astia ca prestalatia lui, aolo, este extrem de onoranta.
  Asa cum unii au ales Italia, sa mai traga o cruce luterana, sa mai promoveze un orasel de provincie, Sibiul.
  Doamna nemtzalau a luat-o in freza, nu a mai avut posibilitatea ca sa-si expuna picioarele, pe care ea le considera frumoase.
  In schimb, a rasplatit privitorii cu un zambet larg, de parca a gasit morcovi si ceapa la “pret de producator”.
  Dumneaei despre decenta si sobrietate, nu a auzit.

  • Adam Mares spune:

   Da, nu părea. Dar nu știu ce s-a întâmplat, că și-a pierdut și inteligența, și umorul. A căzut în spiritualisme de 2 lei, a devenit apărătorul lui VV umplându-se de ridicol (vezi ideea că “consiliera” prestatoare e un fel de soră medicală etc.). Știu că am exagerat și eu vorbind pe tema asta, dar dincolo de dezamăgirile mele personale, chiar nu mi se pare ok să fie numiți consilieri de demnitari niște cărători de servietă sau niște fătuci amante. Lucrul acesta este de notorietate în politica românească. Trebuie să fii cretin să nu pricepi că una e consilierul și altceva secretara, șoferul ori internul (un fel de asistent). E foarte multă promiscuitate în politică, e un titlu de glorie pentru alesi să-și etaleze amantele prin Parlament, iar hotelul ăla unde sunt cazați e un fel de bordel. Du-te și stai o oră acolo să vezi cine intră. Cred că VV a fost și el luat de valul puterii, de vanitatea de a nu se lăsa mai prejos, de a fi ca ceilalți, din punctul ăsta de vedere. Ce mi s-a părut și mai scârbos este faptul că @emi o admira pe fătuca aia că “și-a atins scopurile”. E o mare realizare, într-adevăr, să fii întreținută de un senator-ministru. Și, la final, să ai și un apartament în București. Unul ca mine, care își câștigă banii muncind și nu e profitor, e de râs pentru @emi.

   • emi spune:

    Cei patru care bantuiti pe aici cu dorinte de manipulare ieftina, daca aveati minte asa cum pretindeti, va atingeati scopurile dorite de angajator.
    Acum va lingeti ranile obedientei, de ce ar trebui sa va admir?
    Ati distrus prietenii, ati ridicat in slavi personaje dubioase, v-ati dat tata omida si mari misogini, ati jignit la sange si fara jena gazda, ce dracu sa admir la voi, jigodismul si morcovii?!?
    Respectul se castiga.

    • Mihail spune:

     @emi,

     dupa cum observ eu, esti cam vesnic perdanta !
     Acuma…una este sa ai frigiderul cuplat non-stop la priza si alta sa emiti judecati.
     In plus, pot intelege nu numai ca nu-ti plac barbatii, dar ii si urasti(treaba ta), dar, chiar asa, sa devii deodata si mare admiratoare de parasute ?

     Pana la urma, esti fata buna ai multe lipsuri umplute cu goluri !

    • Adam Mares spune:

     N-am nevoie de admiratia sau respectul unei persoane ca tine. Eu am alte valori și nu mă închin la “zei”.

    • Adam Mares spune:

     N-am nevoie de admiratia sau respectul unei persoane ca tine. Eu am alte valori și nu mă închin la “zei”.

 7. Dorin spune:

  @Varujan, unde esti? constat ca in loc de discutii la subiect, din cauza catorva persoane pestilentiale, blogul tau a devenit o tribuna a misoginismului!

 8. emi spune:

  Cam asta ar fi industria chimica romaneasca:
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Format:Industria_chimic%C4%83_din_Rom%C3%A2nia
  Daca dati clic pe fiecare in parte, puteti afla ce ravagii poate face indiferenta politica.

  • emi spune:

   Daca nu exista Niculae sa lupte pentru firmele si buzunarul lui, s-ar fi ales praful si pulberea de industria chimica romaneasca.
   Este evident ca si Niculae trebuia mazilit…

   • Mihail spune:

    Oups…acum ai mai scos un porumbel !
    Da’ de echipa lui de fotbal n-ai nicio opinie ?

    • emi spune:

     Bucura-te bestie, sase combinate chimice sunt moarte.
     Si sase mii de someri stau cu mana intinsa la Stat.
     Ca sa iti justifici tu salariul.

 9. epolitikon spune:

  @VV

  Cu tot respectul pentru anumite calitati ale dvs., cu doua dintre ultimele 3 articole de aici cred ca ati dat in mintea lui emi.

  1) Articolul din prezent e o tampenie fara margini si nici nu trebuie sa citesti mai mult de 2 paragrafe ca sa-ti dai seama de asta.
  Dvs., faceti vreun efort sa verificati aceste date? Nu de alta dar mie mi se par tampenii…din avion.
  2) 92% din deficitul comercial al tarii e generat de petrochimie. Asta-i grozav. Sa dea Dumnezeu sa fie asa pentru ca in cazul asta inseamna ca avem probleme intr-un singur sector, restul stau bine.
  3) Care sunt cele 6 din 7 combinate care s-au inchis, ca sa ma uit si eu pe mfinante.ro sa vad care-i treaba cu acele combinate.

  4) Intr-un articol precedent va plageati ca un ministru castiga mai putin decat un manager de companie.
  Pai sa o luam pe rand:
  4.1 – un manager de companie chiar are si responsabilitati plus ca poate chiar munceste si valoarea lui are si impact pozitiv asupra companiei, prin comparatie cu un ministru care in principiu nu se pricepe la mare lucru si nici nu-l suspectez ca munceste, altundeva decat la TV iar impactul muncii sale este per total negativ pentru societate;
  4.2 – cand un fost ministru si un senator de plange de acest lucru este pentru mine abisul penibilului pentru ca daca nici din aceste pozitii nu poti sa initiezi ceva concret in acest sens, atunci cine? Emi?

  • Nu stiu ce e cu tine, ai un fel sa-i spunem excesiv de a vedea lucrurile. Tema nu e ca un director de companie castiga mai mult, asa a fost totdeauna. Dar aceste diferente sunt socante. Iar daca ai in vedere castigurile administratiuei in general lucrurile sunt si mai socante. De ce ne plangem atunci ca administratia e nepriceputa si corupta? Crezi ca daca intr-o tara din Occident administratia ar fi platita de maine ca in Romania lucrurile ar sta altfel? Faptul ca tu urasti administratia nu inseamna ca lucrurile stau altfel.
   Cat priveste ddeficitele, cifrele au fost date luna de luna, Intra pe google si cauta. Nu voiam decat sa arat ca inchiderea unor compbinate de ingrasaminte au efecte negative si ca atunci cand iei o masura – buna, proasta – are, totusi, justificarea ei. Probabil ca daca as fi executat silit combinatele pentru datorii in 2008 n-ar fi avut nimeni nimic impotriva ca se inchid. Dar daca le-am ajutat sa functioneze sunt infractor. Interesant mod de a-ti iubi tara , Epolitikon.
   Cat despre lucruri contrete ce pot fi initiate, eu le-am initiat cand aveam astfel de pozitii. Dar in politica nu poti face nimic singur. In 2008 Boc si Geoana m-au amenintat cu motiune de cenzura. In 2013 – cand am spus asta eram impreuna cu Dragnea – a iesit un scandal intreg. Bine ca te rafuiesti cu mine care le spun si incerc sa le indrept…

   • epolitikon spune:

    Pai, dvs. amestecati gazele cu petrolul si ingrasamintele chimice cu benzina/motorina.

    Iar problema administratiei nu o pot rezolva eu, ci clasa politica, adica dvs. si cei din jurul dvs.
    Rezultate? Zero.

    Despre asta vorbim. Dar nu aveti dreptul sa va plangeti pentru ca aveati puterea si obligatia sa incercati sa schimbati ceva.
    Problema administratiei nu vine de la bani, ci de la resursa umana ieftina si proasta care o deserveste. In frunte cu ministrii si parlamentarii.

    • Cand am fost in guvern am schimbat multe. Romania de atunci nu mai seamana cu cea de acum. Pe vremea aceea oamenii nu simpteau agresivitatea si coruptia clasei politice ca acum, salariile cresteau si erau locuri de munca. Nu ma mai face una cu toti ceilalti. Dar cred ca nu mai e nimic de facut cu tine. Ai obsesii. Daca ele iti tin de cald, nu te mai tulbur.
     Eu am avut rezultate zero!?! Erai in Romania cand eu am condus-o impreună cu Tăriceanu?

 10. emi spune:

  Ca sa vezi, si domnul Nita “submineaza” economia nationala, de mana cu Victor Ponta:
  http://www.energynomics.ro/ro/dupa-scutirile-la-regenerabile-marea-industrie-va-primi-ajutor-de-stat-si-la-gaze/
  Si noi in loc sa ne batem cu mafia rusa a gazelor, ne kilerim intre noi!

 11. emi spune:

  “Există doar două tipuri de oameni în această lume: realiștii și visătorii. Realiștii știu încotro se îndreaptă, visătorii sunt deja acolo.” (Robert Orben)

 12. Pacala spune:

  @vv repede, inca o schema de ajutor cu diferenta de prer platita de populatie si firme

  • Mihail spune:

   @ Pacala,

   Tu ce crezi ca fiind aflat in tara lui ala de a luat un Premiu Nobel gaseste noi idei ?
   Stau polonezii pe 3% de ani de zile, aplicand tot felul de “scheme de intr-ajutorare ?
   Daca este sa ma intrebi pe mine, a mers acolo fie ca vrea sa ia, in sfarsit, Premiul Nobel, deci cauta chichirezul…fie vrea sa ajunga Papa. Tot nu a fost niciodata Papa armenesc….:)

  • emi spune:

   Si Ponta face exact acelasi lucru, lui de ce nu-i reprosezi ca te simti exploatat?

  • Nu, mai bine sa plateasca populatia ajutoarele de somaj.
   In ce priveste schemele de ajutor, nu inteleg de ce esti impotriva lor. Iata de pilda la Oltchim o schema de ajutor pentru disponibilizari a salvat Combinatul. Era mai bine sa se inchida, decat sa dea de lucru la peste 2000 de oameni? Schemele de ajutor sunt menite sa ajute, nu sa pagubeasca, atunci cand sunt bine gandite. Nu vrei sa mergi cu mine la Fagaras si la Victoria si sa le spui oamenilor de acolo ce patriot esti tu? Stii cate astfel de scheme pe energie se practica in tarile Occidentale? Dar stii cum e, Pacala, cand nu ai responsabilitati, e asa de usor sa vorbesti…

   • emi spune:

    Si la revedere impozite si taxe platite de o firma mare catre Bugetul de Stat.
    Dupa aceste rupturi definitive din Buget, cine plange?!?

 13. Dorin spune:

  @ Pacala: Pana una alta, tot ce face este.. trotuarul ;)

 14. Mihail spune:

  @ emisor,

  eu nu am salar, deoarece sunt propriul meu stapan.
  Daca-mi bag mainile in pamant castig, daca stau cu nasu-n blog nu-mi iesie nici macar un banut de ala aramiu.
  Bun, acuma ca sa te lamuresc, la Iasi a fost un singur combinat cu peste 11-13 mii de salariati…si s-a inchis.
  Pentru ei nu te pui pe bocit ?
  Sau nu a fost, atunci, nici un Vosganian care sa-l salveze pe banii celorlalti locuitori din Romanica ?
  …Asta ca sa fac vorbire doar despre CUG, ca daca imi amintesc si de CFS si inca vreo doua, combinatele alea ale tale sunt cat o cooperativa agricola, sau un IAS(atentie nu IMS).

  Saraca de tine, te-ai gasit tu acum ca sa bocesti pentru ceea ce nu a putut functiona.
  Uite o tema noua pentru tine, pune-te pe bocit, pentru faptul ca nici anul acesta si nici cel viitor, iar nu a luat Premiul Nobel.
  …Iar in 2016 vei sti si singura pentru ce ai, chiar serios, de bocit.

  PS: las-o mai moale cu beutura !

 15. mihail spune:

  @ emilica,

  tu chiar te pricepi la orice. Observ ca prostia personala nu-ti provoacă nicio suferinta, ori durere.
  Eu am fost la CUG chiar de la început, am prins chiar si doua vizite.
  Sa vii tu sa spui gogomanii, chiar este de prost gust.
  Mai bine ramai la “genocidul” ala si la combinatele lui Neculae.

  • emi spune:

   Da, ai mai povestit, taiai frunza la caini impreuna cu alte beizadele, si luati salariul fara a produce nimic. Si te miri ca a dat CUG coltul, cand tu ai sapat la greu la temelia lui.

   • Mihail spune:

    uf, m-am saturat ca sa numar tampeniile tale.
    In acele vremuri, toti care lucram acolo credeam in cnstructia Combinatului. Atunci cand am ajuns acolo, eram, in primul rand foarte tanar. In acel an exista o singura sectie/hala care se chema Mecano-Sudura. Aici au fost construite toate celelalte hale.
    Culoarea de blue ciel a fost aleasa de catre directorul general, ing. Dumitrache.
    Am avut privilegiul de a lucra cu toti cei 4-5 directori ai Combinatului.
    In ciuda salariilor modeste, toti am crezut in proiectul nostru, toti eram entuziasti.
    Eu am ocupa o poziie marunta, insa daca eu nu-mi faceam treaba, cateva sectii(2-3 mii de muncitori) nu aveau de lucru, stateau. Turnatoria de Fonta si Otelaria au fost “facute” datorita muncii unui coleg de al meu si a mea.
    Atunci cand au “taiat” UTCG-ul ca sa faca Selgros, m-a durut inima.

    Eu iti propun ca sa ramai la subiectele tale marunte si modeste, nu de alta dar mediocritatea si lipsa ta de inteligenta, devin palpabile.

    • emi spune:

     Daca ai facut o facultate asa cum pretinzi, nu puteai sa te angajezi inainte de 1983. Cat despre povestile tale despre taiat frunza la caini, au fost afirmatiile tale.
     Asadar CUG se construia in 1983?!?
     Mincinosule!
     Am facut practica la CUG in 1984…

     • mihail spune:

      Oups….pe cartea mea de munca scrie 1979.
      O manci daca iti dovedesc.
      Mă refer la o copie xerox, ca nu te las ca sa-i strici bunatate de coperti.

     • emi spune:

      In 1979 ai terminat liceul si eventual armata.
      Facultatea unde e?!?

     • emi spune:

      Probabil ai facut Stefan Gheorghiu la FF, doar tati se certa mereu cu Ion Iliescu. Ca intre decidentii PCR…

 16. emi spune:

  Ce viteza are Klaus Iohannis cand vorbeste in limba germana!!!

  • Mihail spune:

   asa-ti trebuie daca ai votat un nemtalau. Unul cu sase-sapte case ciordite, unul care si-a injunghiat prietenul…unul care are nervi si-si arunca parpalacul. Poate tocmai de aceea si-a tras un nou Mertan de 70 mii de euroi si vrea doua aeroplane.
   Probabil ca babatia de navasta-sa nu are cum sa vina de la Sibiu, unde-si arata cracii.
   Un caraghios, pe care-l merita toti cei care l-au votat.
   “Vorbeste putin si gandeste cat vorbeste” !!!

   • emi spune:

    Decat pontisme pe Arena Nationala, e raul mai mic…
    Macar vorbeste excelent o limba straina, fara copy-paste.

    • Mihail spune:

     sursa dcnews:

     “Preşedintele Klaus Iohannis a acordat un interviu în exclusivitate pentru televiziunea publică germană ARD, gest pentru care fostul președinte Traian Basescu s-a declarat revoltat.

     “E inadmisibil ca Iohannis sa vorbeasca mai mult in presa germana”, a spus Basescu la B1 TV.

     “Eu nu ma sfiesc sa vorbesc in limba romana si un presedinte trebuie sa se exprime in limba romana”, a adaugat acesta.

     “Greseste ca se fereste sa semene cu abordarile mele, greseste pentru ca Romania nu e Germania, aici face dansul confuzia, acolo lucrurile sunt asezate, aici suntem intr-o alta lume, punctele de vedere trebuie exprimare in limba romana de preferinta, o sa invatam si limba germana daca e nevoie”, a mai spus fostul presedinte.”

     • emi spune:

      Articolul a aparut la 22:24, la cinci ore dupa comentariul meu, TB citeste blogul lui VV?!?

 17. Dorin spune:

  @ Mihail
  Citatul corect era: “Vorbeste putin si gandeste CAND vorbeste”. Esti dezinformat sau dezinformezi?

  • emi spune:

   Sunt fineturi greu de priceput pentru el. Se da sustinator al lui CA doar pentru a baga zazanie intre liberali. Nu intelege mare lucru din ce spune CA, a dovedit-o de nenumarate ori.

  • Mihail spune:

   @ Dorine,

   eu sunt cel mai specialist, de aici, in Crin Antonescu.
   Asa ca du-te la plimbarica, sau vezi tu, studiaza cum este cu misoginii aia, daa ?

   Iohannis al tau e un zevzec, de abia se taraie in limba romana. Nu ca altceva ar fi de capul lui.
   Asa ca scate-ti din cap “cad-ul” ala ca nici daca se mai naste o data, tot gandeste cu frana de mana trasa.

 18. Mihail spune:

  @dorin+emi(doi pitzifelnici),

  Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a fost invitat, astăzi, la Gândul Live, emisiunea moderată de Claudiu Pândaru, unde a anunţat că îl va susţine pe Ludovic Orban pentru a deveni co-preşedinte PNL. Liberalul a precizat că a primit propuneri din partea colegilor pentru a reveni în fruntea partidului, dar le-a refuzat.

  În privinţa preşedintelui ales, Klaus Iohannis, Crin Antonescu a spus că ştie mai multe despre acesta:
  ”Iohannis este un om care vorbeşte puţin, dar gândeşte cât vorbeşte”.

  ..a fost o teorie cu “si” sau “dar”, insa nu mai are sens ca sa insist. Nu “arunc cu margaritare in calea porcilor”.

  Acum, poate aveti treaba si eu va retin.

  • emi spune:

   Si bineinteles tu punctezi sensul negativ al propozitiei, desi CA este un om cu ganduri pozitive, si nu a avut intentia unei rautati. Depinde cum pui accentele, ca aceasta propozitie sa aiba dublu sens. Inca o dovada ca nu tii cu CA, ci te folosesti de sensurile care iti convin tie, ale vorbelor sale, ca sa iti bati joc de munca si de cuvintele lui.

   • mihail spune:

    Daaaaa, sigur ca eu dar si alte milioane am inteles gresit.
    Uite, daca vrei iti dau si link-ul cu explicatiile domnului Crin Antonescu.
    Insa, acum…dupa atâtea luni cu nemtzalaul vostru nu este deloc dificil ca sa inteleg ceea ce el stia de atunci.
    Intr-adevăr are o gândire, o strategie, o viziune despre viitor, despre popor extraordinara.
    Ce ne făceam noi fără el ?

    • emi spune:

     Oamenii care il admira pe Crin ii admira tocmai emotiile pozitive si caracterul tolerant, exact ceeace tu nu poti intelege.
     Este clar ca lumina zilei ca tu nu poti fi fan CA.

 19. Mihail spune:

  “De ce-a preferat Klaus Iohannis să dea un interviu televiziunii publice germane despre problemele din Românai? Pentru că numai astfel era sigur că vor fi întrebări pupincuriste!

  Pe meleagurile noastre duminicale au fost difuzate duminică, 17 mai 2015, fragmente ample dintr-un interviu acordat televiziunii publice din Germania.
  Grație agenției Rador, specializată, printre altele, și în publicarea Stenogramelor complete ale intervențiilor publice ale principalilor actori ai vieții noastre politice, am citit acest interviu.
  Cînd l-am terminat am simțit nevoia să-mi fac cruce.
  Am văzut la viața mea multe ciudățenii în materie de presă străină.
  Interviul luat unui șef de stat din România de către televiziunea publică germană le întrece pe toate.

  Singura explicație – care mi se pare fantasmagorică – ar fi că SIE sau mai degrabă SRI a cumpărat publicitate la televiziunea publică din Germania printr-o firmă sub acoperire.
  De la un capăt la altul, interviul abordează, prin întrebări și răspunsuri chestiuni ținînd strict de politichia românească, neinteresante și pentru un român mai puțin preocupat de politică, d-apoi pentru un cetățean neamț, care nu știe despre noi decît că avem mămăligutza, fetitza și pe Nadia Comăneci.

  La un moment dat, Klaus Iohannis e întrebat:
  „Reporter: Dar în privinţa călătoriilor pe care le întreprinde, le treceţi cu vederea?
  Klaus Iohannis: Da, nu le-am trecut cu vederea, mi-am exprimat opinia în legătură cu ele. A existat o vizită oficială în statele arabe, pe care a întreprins-o fără a se consulta în prealabil cu mine. Am considerat că nu era bine, am şi declarat-o în public, deoarece politica externă trebuie făcută în orice caz în interesul ţării şi, în prealabil, cel puţin discutată pe scurt şi cred că subiectul îl vom clarifica în scurt timp şi o vom aborda altfel.”

  Călătoriile despre care vorbește reporterul sunt una: Cea făcută de Victor Ponta în Golf.
  De notat:

  Pupincurismul întrebării puse de ziaristul neamț, mai precis, de ziarista nemțoaică, gen ridicare la plasă.
  Abordarea într-un interviu la care se uită nemții din Germania a unei chestiuni necunoscute chiar și multor români din România – cea despre controversa dintre președinte și premier în chestiunea vizitei din Golf.
  Toate întrebările sunt ridicări la plasă, grețoase în pupincurismul lor, greu de presupus că aparțin nu unui ziarist străin, ci unui ziarist în general. Dacă la noi, un moderator îi punea astfel de întrebări, toată presa își bătea joc de limbismul lui nerușinat.

  Prima întrebare pare pusă nu de un ziarist german, nici măcar de un ziarist, ci de un ofițer acoperit din presa noastră, căre a primit ordin să ridice în slăvi Binomul SRI-DNA:
  „Reporter: Dle preşedinte Iohannis, am discutat despre ce implică lupta împotriva corupţiei în ţara dvs, Europa apreciază ce se întâmplă în ţară, putem urmări aproape zilnic ce se întâmplă în ţară, arestări, anchete etc. Republica Moldova a invitat-o pe şefa DNA să vă sprijine, Bulgaria plănuieşte să creeze un model similar, dar, într-un fel, interesant, tocmai în România există politicieni care s-au solidarizat şi resping într-un mod curios activitatea DNA şi vorbesc despre excese ale justiţiei, deşi este vorba mai degrabă de excese ale corupţiei, despre care s-a vorbit până acum. Acum aţi decis să interveniţi, de ce o faceţi?”

  Pînă și Sorina Matei ar fi fost mai decentă în proslăvirea Binomului SRI-DNA!
  Observați tendențiozitatea întrebării, ridicarea la plasă, stilul jegos al televiziunilor de partid din România cînd iau un interviu amicului politic al Mogulului : nu-i așa că..?

  O întrebare se referă și la presa din România. Pare pusă de Dan Tapalagă înainte de a o cunoaște pe Carmen Iohannis:
  „Aţi menţionat că nu vreţi să fiţi prezent mereu în dezbateri televizate. Situaţia mediei din România este parţial, ca să spun aşa, îngrijorătoare. Există un jurnalism de campanie şi vizavi de această autoritate anticorupţie? ”

  Adică pe ea, tanti de la ARD, o îngrijorează situația media din România, care duce o campanie împotriva Binomului SRI-DNA și nu faptul că face un interviu de genul numit prostituție intelectuală!
  Drept pentru care îi mai arde o întrebare gen: nu-i așa că…?

  Interviul luat de ditamai televiziunea publică din Germania, presupusă a fi de ziariștii de la noi model de corectitudine profesională, îmi confirmă încă odată de cît de provinciali suntem elogiind așa zisul model de presă reprezentat de presa străină.

  Faptul că președintele României, în sfidarea unei întregi țări, zise și țara sa, a apelat din nou la o televiziune străină pentru a se pronunța asupra problemelor interne din România, în timp ce televiziunilor noastre, inclusiv TVr, n-a catadicsit să le acorde decît două interviuri,și acelea după o mie și una de fandoseli, îi nedumerește pe mulți.

  Klaus Iohannis primește salariu și privilegiul de a i se spune consoartei nu nevastă, ci Prima Doamnă, ca președinte al României sau ca șef de guvern al unui land german?
  Pe mine nu mă nedumerește.
  Pentru că acest interviu pupincurist îmi spune că Klaus Iohannis preferă interviurile luate de străini, pentru că acestea îl scutesc de întrebări incomode.

  Interviul de la ARD n-a fost dat pentru telespectatorii din Germania. El a fost dat pentru cititorii și telespectatorii din România. Oricine i-ar fi luat un interviu în presa românească nu și-ar fi permis să-i pună astfel de întrebări pupincuriste.
  De ce fac asta ziariștii străini:
  Pentru că un interviu luat în acești termeni de lingușeală care-ți provoacă diaree dacă-l citești de mai multe ori nu deranjează pe nimeni în țara străină în care-i publicat interviul.

  Dacă reporterița ar fi pus astfel de întrebări slugarnice unui demnitar neamț, a doua zi ar fi fost beștelită de toți colegii de breaslă.
  Telespectatorii ar fi trimis mesaje de indignare pe adresa ARD zicînd că nu plătesc impozite ca să vadă cum televiziunea publică face masaj cu limba demnitarului.
  În cazul interviului cu Klaus Iohannis nu se va întîmpla așa ceva:

  1.Telespectatorii nemți n-au habar de problemele politicii românești și, prin urmare, nu și-au dat seama că interviul era slugarnic.
  2. Interviul a fost văzut de puțini nemți, și aceia convinși că e prefața la un film”

  cristoiublog

  • emi spune:

   Adevarul e ca nimeni nu se pricepe mai bine la pupincurism si obedienta decat cristoiublog, probabil cristoiublog are doi administratori, cristoiu si tb. Sau invers.

 20. lordul john spune:

  @

  Iata ca in Franta se pregătește de o lovitura de stat!!!

  Comment destituer le président de la République (en trois étapes)

  Après l’Assemblée nationale, le Sénat a adopté de nouvelles

  http://www.francetvinfo.fr/politique/comment-destituer-le-president-de-la-republique-en-trois-etapes_725573.html

  • Hollande sta destul de prost in sondaje. Dar nu cred ca se va ajunge pana acolo.

   • lordul john spune:

    da, dar sa vedem si contextul in care se cere demiterea sa:

    De l’aveu même du Président de la République, la France a reçu une lettre de la Commission européenne lui « demandant des précisions » sur son budget 2015 que l’instance bruxelloise qualifierait « d’insincère ». Il s’agit bien sûr d’euphémismes signifiant que l’UE exige des mesures supplémentaires d’austérité. François Hollande a assuré qu’une réponse serait donnée à cette lettre « à la fin de la semaine », mais a refusé d’en divulguer le contenu.

    L’UPR tient à dénoncer de la façon la plus solennelle l’inconstitutionnalité de cette procédure budgétaire en cours, ainsi que de l’attitude du Président de la République française. Au cours des dernières semaines et des derniers jours, celui-ci a purement et simplement piétiné l’essence même des valeurs républicaines qui fondent notre consensus national depuis 225 ans.

    https://www.upr.fr/communiques-de-presse/suite-au-viol-constitution-president-republique-lupr-demande-procedure-destitution

 21. mihail spune:

  Este suficient sa-i faca unul vânt de pe scuter ! :D

 22. Mihail spune:

  Randurile de mai jos nu trebuiesc citite de catre alde de emi, daniel si inca cativa altii.
  Eu au votat orbeste(prosteste) un neamt, iar acum oricine are o opinie contrara, este fie pupincurist la ceilalti, fie turc, fie basist, fie pontist, ori cine mai stiu ei.
  Efectiv mi-e greaa de astfel de indivizi, ei nu pot accepta si alte opinii, nu te pot suporta daca nu ai gusturi similare cu ei.

  Tocmai de aceea, nu le recomand ca sa lectureze textul de mai jos:

  “Așa zisul interviu acordat ARD de Klaus Iohannis – o escrocherie nerușinată!
  După apariția pe cristoiublog.ro a textului meu despre interviul sau, cum se va vedea, despre așa zisul interviu acordat de Klaus Iohannis televiziunii publice germane, domnul Tatulescu, unul dintre comentatorii constanți ai textelor mele, care locuiște în Germania, mi-a trimis textul de mai jos.

  În esență, el spune că interviul n-a fost difuazat la nici o televiziune din Germania.
  Alte amănunte date de domnul Tiberiu Tatulescu îmi confirmă bănuiala:
  Ne aflăm în fața unei escrocherii a lui Klaus Iohannis sau, mă rog, a Forțelor Oculte care l-au proțăpit la Cotroceni pe post de rață mecanică, de care nici Nicolae Ceaușescu n-ar fi fost în stare în materie de interviuri acordate presei străine.

  Citiți și vă minunați!
  E mai ceva ca ”Miracolul din 16 noiembrie 2014”, Operațiune prin care Ștabii Structurilor din România au reușit să supraviețuiască schimbării de regim pentru a fura mai departe!

  ”INTERVIU Iohanis
  Ar trebui sa incep prin a parafraza un cintec –imi pare rau ca ati luat teapa.|
  Asta pentru ca la discutia avuta v-am spus ca la vizita de doua zile in germania Iohanis nu a aparut nicio secunda la tv|
  Nu a fost dat la nici o televiziune germana inca interviul el a aparut in spatiu public pe YOUTUBE pe 16 mai si oficial pe pagina http://blog.br.de/studio-wien/wir-ueber-uns/ in data de17 mai
  BR este o televiziune judeteana a judetului Bayern si interviul a fost facut de corespondentii din Wiena ai postului.
  Da, Sussane Claus este reporter acreditat ARD si DASERSTE dar nici una din televiziuni nu a prezentat interviul.
  Pagina electronica a lui DasErste a prezentat intr-un colaj de 5 minute 8 secunde din interviu si atit.
  http://www.daserste.de/information/politik-weltgeschehen/europamagazin/videos/rumaenien-erfolge-gegen-korruption-100.html
  un material al aceleiasi autoare aceasta este angajata sucursalei Wieneze a lui BR care este asociat cu ARD: http://blog.br.de/studio-wien/ pe aceasta pagina blonda din mijloc
  Va dati seama dupa ce am vazut articolul lui Laurentiu Colintineanu pe HotNews la 12.37 ora romaniei cu 50 de minute inainte sa apara oficial pe pagina BR (12.45 ora Austriei) ca la ARD a fost un interviu cu presedintele meu am sarit in sus
  Am intrat pe padina oficiala ARD http://www.ARD.de si acolo nimic
  Am cautat in Univers si asa am gasit ca interviul exclusiv YOUTUBE era acolo din 16 mai cu toate ca se spunea in pagina BR ca a fost facut la Wiena in data de 17 mai
  Bine presedintele nu a fost la Wiena decit daca a facut escala pe ascuns venind de la Milano nu a facut
  In cele 8 secunde din colajul Erste se vede clar ca interviul a avut loc la Cotroceni inainte de momentul 16 dar din text din intrebari se vede de asemenea ca este vorba de un interviu dupa aparitia scandalului cu defrisarile
  Eu cred ca este un interviu aranjat de circuit inchis care sa lase impresia ca presedintele de adreseaza entitatilor de limba germana di lume
  Este facut in Wiena cu oamenii de acolo si poate si cu interesele de acolo
  Cred ca presedintele a fost manipulat aici si nimic mai mult la montaj s-a pus ce au vrut ei|
  In citeva zile o sa vedem daca are sa fie dat si la tv sau ramine doar in internet
  Numai bine astept sa vad emisiunea diseara cu Robert cu care deja am discutat”

  cristoiublog.ro

 23. cris spune:

  @ VV

  Cer scuze, ce se intimpla in Romania imi da un gust asa de lesios incit nu am niciun soi de tragere de inima sa scriu.

  In ce priveste industria petrochimica, nu e singura distrusa, s-au distrus atitea, asa cum s-au distrus si domenii nonindustriale, educatie, ingrijire medicala si atitea altele. Si da, asa cum spuneti intr-un comentariu, se vede de departe: cind vrei sa construiesti ceva esti singur, eventual si batut cu pietre; cind e vorba de distrus, de hotzomanit, de mintit, insa, aceasta se face extrem de bine organizat. – aveti vreo explicatie pentru aceasta situatie?

  • Un demnitar de acum mi-a spus: Domnule ministru, trebuia sa va ganditi la dumneavoastra si sa nu luati masurile acelea. Consecinta e ca acum administratia e, practic, in coma. Niciun ministru nu mai ia nicio masura. O sa ajungem sa avem excedent bugetar din lipsa de iniţiative.

 24. cris spune:

  Mda, gustul lesios in ce priveste ce se intimpla in Romania….

  Ma uitam la interviul de la ARD al lui Iohannis. Am doua observatii:

  - critica la adresa acestuia e confiscata de jigodii tip basescu ( asa cum am mai spus acesta se erijeaza intr-o opozitie la care nu are niciun drept moral si mai ales continua sa macine si sa distruga orice critica reala si de buna credintza).

  - In al doilea rind, ascultind cu atentie si avind posibilitatea sa ascult si sa gindesc direct in germana, am observat ceva care ma ingrozeste: Spune ca se va opune schimbarilor din codul penal, va apela la CCR – desigur este dreptul dinsului, si ca actiune in sine e corect, constitutional, legal. Ce scapa celor care asculta traducerile pe bucatele sunt insa trei aspecte:

  1.Nu precizeaza in interviu care sunt schimbarile cerute (de la suspiciuni rezonabile la indicii temeinice), adica sustine el insusi in vest perpetuarea unei gogoritze si a imbrobodirii, (aceste schimbari ne-nominalizate, subintelese, presupuse de la bun inceput ca mizere) si asta transmite dumnealui, ca reprezentant in poitica externa al Romaniei, unei lumi, facind si dumnealui ca si basescu acelasi lucru: propaganda impotriva parlamentului roman, in favoarea propriei persoane, si in exact acelasi mod, ascunzind adevarul, subiectul in sine, legea, precizarile.

  2. O face cu buna stiintza, intentionat ( explic mai jos de ce trag aceasta concluzie chiar din interviul pe care il da) si

  3. Considera si dumnealui ca ceva ce priveste drepturi fundamentale ale omului se poate incalca sau respecta in functie de oportunitate: ca justificare spune ca prevederile din codul penal si codul de procedura penala trebuie sa ramina acum asa cum sunt ca sa se duca efficient lupta impotriva coruptiei si……. ca se pot schimba ulterior “odata ce coruptia ar fi stavilita”.

  Comentariul meu:
  1. prevederea respectiva din CP/ CPP nu se refera doar la politicieni ci este general valabila, se refera la oricare cetatean roman, deci nu e o lege care schimbata are efecte doar asupra “coruptilor din politica” ( legi circumscrise, cu dedicatie nu trebuie sa existe – dumnealui, Iohannis, spune in exact acelasi interviu ca nu cere schimbarea codului silvic fiindca s-ar adresa unei companiii ci e generala, se contrazice apoi in gindire considerind insa ca un cod penal trebuie intarit/schimbat circumscris, cu adresa la politicieni). In plus, face din start o delimitare pe care a facut-o si basescu: el, basescu, nu e politician si discuta despre “politicieni”, el, basescu, e deasupra tuturor, un soi de inocentza intruchipata si atotjudecatoare: din pacate exact asa se exprima si Iohannis, de la inaltimea unuia cu imunitate si neprihanit, si care vai Doamne nu face politica). Si
  2: Aceasta modificare priveste un drept fundamental al omului prevazut inclusiv in Conventia europeana a drepturilor omului – la art 5, referitor la privarea de libertate. Drepturile omului nu se respecta sau incalca in functie de oportunitate ori cu dedicatie…cel putin in lumea democratica nu. Sa consideri un drept fundamental al omului ca putind fi incalcat oportunist, circumstantial in functie de considerente privind un gruo restrins de oameni – politicienii, nu, nu are de a face in niciun fel cu o buna credintza si onestitate care nu stiu de ce i se atribuie aprioric domnului Iohannis si pe care aceasta o neaga prin comportament deja cu destule ocazii.

  Cum sa o spun mai delicat?:are un relativism in gindire deloc german, ci foarte similar clasei politice romanesti in genere…. si, din pacate, vad ca romanilor in genere. (asa incit sa va asteptati sa-l numesc Iohannescu si sa intelegeti motivatia) De ce in genere: am vazut de curind un sondaj in care intrebarea era daca in cazul coruptiei se pot face lucruri la care se poate ridica intrebarea daca se respecta sau nu legea (cam atit de incilcita era intrebarea) – peste 50 % din cei intrebati raspund: DA. Oricum privesti acest sondaj concluzia e cumplita. Daca il consideri manipulator, caci nu se intreaba direct: considerati justificat ca institutiile de fortza sa incalce ele insele legea daca e vorba de coruptie? – inseamna ca romanii sunt extrem de inclinati la superficialitate in ce priveste legea si ca incalcarea sa circumstantiala va trece neobservata, va fi chiar aplaudata daca e imbracata in propaganda aferenta. Daca il consideri bine inteles de cei intrebati: inseamna ca accepta fara sa clipeasca variabilitatea si circumstantialitatea in incalcarea legii, adica exista pentru dinsii o ne-legalitate buna in functie de oportunitati, un abuz justificat si cu dedicatie (?!?!?!). Si intr-un caz si in celalalt, regret sa o spun, trag concluzia ca institutii de fortza, conducatori autoritaristi si “fluizi” in ce priveste legea de o parte si majoritate a populatiei de cealalta parte, par ca se merita reciproc.

  • cris spune:

   Nu sunt jurist, n-am decit ceva bun simt, educatia de cetatean si posibilitatea de a trai in democratii in care legea nu e nici fluida, nici oportunista, nici cu dedicatie. Dar se vede ca nu sunt singurul om care aduce niste critici la afirmatii ale domnului Iohannis cu privire la chestiuni legale; o fac si oamenii de profesie. Toni Neacsu:
   http://www.stiripesurse.ro/gafa-imensa-la-cotroceni-fost-membru-csm-ne-arunca-in-haos-constitu-ional_956137.html

  • La o discutie a presedintilor Camerelor cu unii ambasadori, s-a ajuns la concluzia ca ambasadorii nu erau lamuriti ca opunerea Parlamentului la arestare nu opreste cercetarea penala. Manipularea este, într-adevar, foarte agresiva. In cazul meu, de pilda, televiziunile de propaganda au vorbit intr-una despre mir, de parcă mi-as fi turnat găleţi de mir ăn faţa senatorilor (oricum e o minciună, niciun senator nu a vazut nicio sticluţă cu mir) dar nu au suflat o vorba despre discursul meu, pe care l-au trunchiat lipind un “va rog, domnilor senatori” (care era un apel la atenţie) de vreo şapte ori ca sa se lase impresia ca m-am milogit de ei.

 25. mihail spune:

  Oups, as-a descoperit o “mica problema” si cu interviul din NY Times .

  • Mihail spune:

   am incercat de doua ori ca sa repostez un articol despre interviul din Germania. Pare interesant, deoarece autorul afirma ca interviul nu a aparut nicaieri, practic nu exista.
   In fine, traiesc in Romanica si nimic nu ma poate mira.

   Ceea ce este interesant, e ca ambele “incercari” ale mele sunt/stau in asteptare. Poate am gresit eu ceva, dar ma indoiesc.
   Mai curand este cineva caruia nu-i convine absolut deloc acest adevar devoalat despre Presedinte.

   • cris spune:

    respectivul nu a stiut sa caute, a aparut pe das Erste, canalul de povesti politice; poftim de pa Bayerisher Rundfunk /Bayerisher Fernsehen- televiziunea bavareza, das Erste, unde a mai dat interviu.

    a treia intrare la Suche – cautare
    http://www.br.de/service/suche/suche104.html?query=Klaus+Iohannis. Din informatia introductiva se spune clar ca este un nterviu in care domnul Iohannis se catara pe baricade sa apere lupta anti-coruptie impotriva nenorocitilor de politicieni romani…. caci dumnealui, ca si basescu nu e politician:

    “Für den rumänischen Präsidenten Klaus Iohannis hat die Korruptionsbekämpfung hohe Priorität. “Korruption ist nicht lediglich ein Schönheitsfehler”, sagte er Korrespondentin Susanne Glass im exklusiven ARD-Interview. Er werde trotz Gegenwind und Kritik seitens vieler Politiker in Rumänien für die Bekämpfung der Korruption auf die Barrikaden gehen. Erstmals kündigte er in aller Deutlichkeit eine mögliche Klage vor dem Verfassungsgericht an, sollten die Änderungen des Strafgesetzes, die die Arbeit der Anti-Korruptionsbehörde behindern könnten, weiter umgesetzt werden.”….. ca si in pretentiile doamnei de la DNA, exact aceeasi expresie, pina la litera: “schimbarile la codul penal care ar putea impiedica munca DNA” – a cere dovezi si nu doar povesti si banuieli e o crima se pare impotriva DNA; dumnealor nu stiu sa caute dovezi, trebuie sa le fie suficiente supozitiile, altfel nu pot lucra, se vaicaresc ca sunt impiedicati.

 26. Mihail spune:

  Așa zisul interviu acordat ARD de Klaus Iohannis – o escrocherie nerușinată!

  După apariția pe cristoiublog.ro a textului meu despre interviul sau, cum se va vedea, despre așa zisul interviu acordat de Klaus Iohannis televiziunii publice germane, domnul Tatulescu, unul dintre comentatorii constanți ai textelor mele, care locuiște în Germania, mi-a trimis textul de mai jos.

  În esență, el spune că interviul n-a fost difuazat la nici o televiziune din Germania.
  Alte amănunte date de domnul Tiberiu Tatulescu îmi confirmă bănuiala:
  Ne aflăm în fața unei escrocherii a lui Klaus Iohannis sau, mă rog, a Forțelor Oculte care l-au proțăpit la Cotroceni pe post de rață mecanică, de care nici Nicolae Ceaușescu n-ar fi fost în stare în materie de interviuri acordate presei străine.

  Citiți și vă minunați!
  E mai ceva ca ”Miracolul din 16 noiembrie 2014”, Operațiune prin care Ștabii Structurilor din România au reușit să supraviețuiască schimbării de regim pentru a fura mai departe!

  ”INTERVIU Iohanis
  Ar trebui sa incep prin a parafraza un cintec –imi pare rau ca ati luat teapa.|
  Asta pentru ca la discutia avuta v-am spus ca la vizita de doua zile in germania Iohanis nu a aparut nicio secunda la tv|
  Nu a fost dat la nici o televiziune germana inca interviul el a aparut in spatiu public pe YOUTUBE pe 16 mai si oficial pe pagina http://blog.br.de/studio-wien/wir-ueber-uns/ in data de17 mai
  BR este o televiziune judeteana a judetului Bayern si interviul a fost facut de corespondentii din Wiena ai postului.
  Da, Sussane Claus este reporter acreditat ARD si DASERSTE dar nici una din televiziuni nu a prezentat interviul.
  Pagina electronica a lui DasErste a prezentat intr-un colaj de 5 minute 8 secunde din interviu si atit.
  http://www.daserste.de/information/politik-weltgeschehen/europamagazin/videos/rumaenien-erfolge-gegen-korruption-100.html
  un material al aceleiasi autoare aceasta este angajata sucursalei Wieneze a lui BR care este asociat cu ARD: http://blog.br.de/studio-wien/ pe aceasta pagina blonda din mijloc
  Va dati seama dupa ce am vazut articolul lui Laurentiu Colintineanu pe HotNews la 12.37 ora romaniei cu 50 de minute inainte sa apara oficial pe pagina BR (12.45 ora Austriei) ca la ARD a fost un interviu cu presedintele meu am sarit in sus
  Am intrat pe padina oficiala ARD http://www.ARD.de si acolo nimic
  Am cautat in Univers si asa am gasit ca interviul exclusiv YOUTUBE era acolo din 16 mai cu toate ca se spunea in pagina BR ca a fost facut la Wiena in data de 17 mai
  Bine presedintele nu a fost la Wiena decit daca a facut escala pe ascuns venind de la Milano nu a facut
  In cele 8 secunde din colajul Erste se vede clar ca interviul a avut loc la Cotroceni inainte de momentul 16 dar din text din intrebari se vede de asemenea ca este vorba de un interviu dupa aparitia scandalului cu defrisarile
  Eu cred ca este un interviu aranjat de circuit inchis care sa lase impresia ca presedintele de adreseaza entitatilor de limba germana di lume
  Este facut in Wiena cu oamneii de acolo si poate si cu interesele de acolo
  Cred ca presedintele a fost manipulat aici si nimic mai mult la montaj s-a pus ce au vrut ei|
  In citeva zile o sa vedem daca are sa fie dat si la tv sau ramine doar in internet
  Numai bine astept sa vad emisiunea diseara cu Robert cu care deja am discutat”

 27. Mihail spune:

  Ponta i-a prins din nou în offside pe liberali. DOCUMENTUL care dovedește disensiunile dintre PNL și PDL

  Premierul Victor Ponta a publicat azi, pe o rețea de socializare, un document care se poate dovedi compromițător pentru PNL.

  În document, liberalii recunosc că singurul scop al unei moțiuni simple depuse este unul mediatic, iar în stabilirea temelor acestora „eșecurile guvernării” Boc trebuie evitate, pentru a nu fi lansată o „contraofensivă”. În acest sens este dat exemplul închiderii spitalelor sau scăderea veniturilor bugetarilor.

  „In documentul atasat, primit de cei de la PNL, se recunoaste faptul ca singura miza a depunerii unei motiuni simple este cea mediatica – de aceea trebuie atacati ministrii cu notorietate.
  De asemenea, in acelasi document se recunoaste faptul ca PNL are foarte multe probleme din cauza aliantei cu PDL. PNL recunoaste ca PDL a inchis spitale, a taiat salariile bugetarilor sau a avut rezultate dezastruoase pe fondurile europene”, se arată în postarea lui Victor Ponta.

  psnews.ro

 28. Lordul John spune:

  @

  Domnul Ponta își continuă campania de manipulare bolșevica și susține ca, în fapt, condamnarea lui Dragnea, e condamnarea celor 7,4 milioane de români.

  • Mihail spune:

   Este om politic, poate chiar “animal politic”, este firesc ca sa sustina ce vrea muschiul lui.
   Asta nu inseamna ca tu, eu, dar si altii trebuie neaparat ca sa-l creada.
   Nu uita ca are peste doia ani de razboi cu Baselu. Acest razboi l-a calit, l-a “luminat”, l-a inteleptit.
   In opinia mea este mult mai pregatit de un “razboi” decat bietul Presedinte.

  • cris spune:

   Imi pare rau, milord, din partea mea toti manipuleaza bolsevic, si bolsevicii de stinga si bolsevicii de dreapta, si cum nici unii nu se sinchisesc de dreapta si de stinga, ar trebui sa le spun bolsevicii cu paie si ai cu fin… doar ca sa pastram aparentzele, caci altfel li se rupe tuturor de democratie sau stat de drept : nu le pasa decit de mascarada “prostitului prostilor”, si a “linsului de clantze”, de propriile interese si ajunsul la putere.

   Condamnarea lui Dragnea…. n-am vazut nimic din ce e in dosar sau justificarea sentintei, cind voi vedea voi avea o opinie poate. Dar dincolo de asta mi se pare o prioritizare bizara sa faci asa ceva cu adresa la referendum sau acum adresat lui Frunzaverde pentru anul trecut cind nu ai facut tu DNA nimic, dar absolut nimic referitor la votul din 2009 in ciuda pina si a delatiunilor actuale despre finantzarea acestuia. Cherrypicking; in fond de ce sa ma mai mir, relativismul prioritizarii si selectivitatea institutiilor de fortza din Romania e lege, m-ar fi mirat sa existe ceva logic si clar.

   • Ai perfecta dreptate. De pilda, faptul ca Basescu si PDL au facut apel la oameni sa nu se prezinte nu e la fel cu ce au facut altii ca sa-i duca la vot?

 29. Mihail spune:

  O minciună gogonată: interviul cu Klaus Iohannis NU a fost difuzat pe televiziunea publică germană ARD!

  Lumea romaneasca vorbeste despre interviul acordat de presedintele Klaus Iohannis televiziunii publice germane ARD. Un articol de pe Hotnews, semnat de Lauretiu Colintineanu si publicat ieri, 17 mai 2015, pe hotnews.ro face trimitere la un material de peste 36 de minute postat pe canalul de YouTube al Bayerischer Rundfunk (radioul si televiziunea bavareze). Multa lume va fi crezut ca aceasta jumatate de ora de interviu cu presedintele Romaniei a aparut la ARD, televiziunea publica germana. Fals: asa cum veti vedea mai jos, doar 18 SECUNDE din acest interviu au fost difuzate pe postul public german si acelea intr-un material despre coruptia din Romania!

  Mai intii citeva precizari. In primul rind veti vedea in capturile de mai jos trei entitati media: ARD, apoi Das ERSTE si, in fine, http://blog.br.de/studio-wien/. Putem spune in linii mari ca ARD si Das ERSTE sint una si aceeasi entitate, iar blog.br este adresa de blog a Bayerischer Rundfunk (radioul si televiziunea bavareze). E o situatie mai complicata sa explicam in ce fel functioneaza aceste entitati, dar sa spunem acum doar ca ele colaboreaza foarte strins si e suficient.

  Ieri dimineata, citeva entitati media dintre cele „alese” au primit de la Departamentul Comunicare Publica al Presedintiei Romaniei urmatorul sms: „Presedintele Klaus Iohannis, (sic, virgula intre subiect si predicat!) a acordat un interviu pentru Televiziunea Publica Germana ARD care va fi difuzat duminica 17 mai a.c., in intervalul 12-12.45. Interviul integral la http://bit.ly/1e8telo.„.

  Intr-adevar, la adresa respectiva se afla interviul de 36 de minute realizat de Susanne Glass. Asa cum vedeti in captura de mai jos, pe ecran apare sigla ARD- DAS ERSTE in coltul din dreapta sus si mentiunea studio Wien, iar in dreapta jos sta scris mare BR, adica acronimul de la Bayerischer Rundfunk.

  Acest interviu, in integralitatea lui, a putut fi vazut DOAR pe internet! La televiziunea publica germana, adica la ARD si Das ERSTE, a fost difuzata din acest interviu doar o secventa de 18 secunde in cadrul unui material de aproape sase minute despre coruptia din Romania. In materialul difuzat in cadrul emisiunii EUROPAMAGAZIN apar secvente cu Dragnea, Mazare, Tariceanu, Valcov si Udrea, iar la un moment dat sint inserate si 18 secunde din interviul cu Iohannis. Dovada o gasiti AICI, mai jos va ofer o captura din acest reportaj:

  Iohannis europamagazin

  In SMS-ul trimis unor jurnalisti duminica dimineata de Administratia Prezidentiala se spunea, va reamintesc, ca e vorba de „un interviu pentru Televiziunea Publica Germana ARD care va putea fi urmarit in intervalul 12.00- 12.45„. O minciuna, asa cum am demonstrat mai sus: acest interviu NU A APARUT LA ARD, ci a fost difuzat doar pe canalul de YouTube al Bayerischer Rundfunk! Interviul, asa cum se poate observa din imagini, a fost facut la Cotroceni. Surpriza e insa si mai mare cind accesam canalul de YouTube al Bayerischer Rundfunk: dialogul Susannei Glass cu presedintele Romaniei Klaus Iohannis, asa cum apare scris acolo, a fost urcat pe YouTube inca de simbata, 16 mai:

  Iohannis youtube

  Concluzie de etapa: cineva incearca sa ne spuna ca un interviu de mai bine de jumatate de ora cu Iohannis a fost difuzat de televiziunea publica germana. N-a fost asa si acum e clar. Ramin intrebari fara raspuns cele care vin in siajul acestei anchete: de ce ne minte Departamentul de Comunicare al Administratiei Prezidentiale si cine are interesul sa ridice un soclu fals pentru statuia lui Klaus Iohannis?

  P.S. Dupa acest interviu poate se lamureste si Neculai Constantin Munteanu care se intreba pe buna dreptate, nedumerit si indignat pe pagina lui de Facebook, de ce pe site-ul administratiei prezidentiale nu exista o traducere oficiala a acestui interviu!

  Iohannis NMC

  Pai, cum sa-l puna acolo Neculai Constantin Munteanu, cind ar fi trebui sa spuna ca a fost difuzat pe televiziunea publica germana (ARD) si, de fapt, el, interviul, nu exista decit pe YouTube?! Macar atita minte mai au si aia de la Cotroceni :)

 30. Mihail spune:

  Ha-ha-ha…nu se poate posta aici, nicio reproducere prin copy paste dupa articolele care fac vorbire despre ultimul interviu(fals), cel din Germanica.
  Toate trimiterile sunt blocate.
  Mi-am intrebat specialistul IT cum se face si mi-a explicat.

  Bun, asta fiind lamurit ramane de aflat de ce nu se poate publica nimic in acest sens.

  • emi spune:

   Cand ai mai mult de un link la o singura postare, intra la moderare.
   Stii foarte bine asta, dar era musai sa mai murdaresti cu oarece si faci pe prostul.
   Sa ti se intoarca rautatea inzecit!!!

   • Mihail spune:

    Stiam ceva, dar nu am dat importanta acestui detaliu. Ma rog, greseala mea.
    Multumesc pentru precizare. Data viitoate voi fi atent..sau atenta!

 31. Mihail spune:

  Intre timp, tam-tamul facut ieri pe baza interviului acordat de Presedinte unui post de televiziune nemtesc s-a lamurit.
  Postul de televiziune nu a avut niciodata intentia de a transmite interviul integral, ci doar ca sa-l foloseasca pe “bucati” functie de nevoile lor editoriale.
  Am inteles ca defapt asa si se procedeaza.
  Okay, in acest caz cei de la Cotroceni au pedalat pe ideea ca un mare post de televiziune din Germania, este atat de interesat de Presedintele Romaniei.
  Insa, tot cei de la Cotroceni, au uitat ca sa posteze interviul integral pe site-ul Presedentiei.
  …Acest lucru putea sa-l explice ieri, Presedintele, in conferinta de presa. Insa Domnia sa a expediat problema, intrebarea jurnalistei, catre “Directia de comunicare”.
  Pana la urma “marele interviu” este cumva un mare fasss !

 32. Mihail spune:

  @ emi,

  stiu ca este o prostie, din partea mea, ca sa-ti furnizez detalii.
  Nu, nu am facut “Stefan Gheorghiu” insa mergeam des la Leu. Asta deoarece gaseam usor cazare acolo.
  La trei-patru zile, dupa ce am sustinut bacalaureatul, adica prima luni, am mers pentru angajare la CUG Iasi.
  Cel care mi-a completat cererea de angajare a fost Zmeu(sef serv. personal) la rugamintea ing. Dumitrache(directorul general). Iar acesta a fost rugat, la randul lui, de un fost coleg de servici de la Nicolina, care intamplator era “oarecum” si sef peste el.
  Te asigur ca, ultimii doi, erau buni prieteni, se cunoseau de o viata.
  Defapt ideea era ca eu(in toamna) sa-mi depun dosarul la Scoala de ofiteri de aviatie, sectia militara(Bobocu), ca muncitor. Se putea depune dosarul in doua “zone” total distincte, “originea muncitoreasca” cantarea greu de tot.
  Armata nu am facut niciodata !

  • emi spune:

   Ai terminat liceul la 20 de ani?!?
   Din pricina de limba romana?
   Ai spus singur tot… :) :) :)

   • emi spune:

    Asteptam variantele colegilor, nu cred ca le convine asa un CV.

    • emi spune:

     Generatia 1958 a prins liceul de 5 ani, generatia 1959 a mers pe noul model al liceului de 4 ani.
     Ori ai terminat liceul la seral, ori ai repetat oarece.
     Cum tati era persoana importanta, banuiesc ca ai picat la treapta a II-a.

  • emi spune:

   Ce fel de barbat e ala care nu a facut armata in vremuri ceausiste?!?
   Pana si eu am facut armata…

 33. Mihail spune:

  Simplu si concret…minimalist:

  “Înțeleg că soțul primei doamne a ajuns la al doilea interviu acordat televiziunilor străine pe care-l văd numai el și cu angajații care și-au luat Cotroceniul înapoi. Cel mai mișto e că acoperiții din presă au ajuns la performanța de a face știri după materiale nedifuzate”

  Victor Ciutacu

 34. Filip G spune:

  Am revenit putin virtual apoi plec din nou.
  Nu pot sa nu remarc in urma discutiilor din teritoriu ca PNL nu are repere clare nici strategii viabile pentru alegerile din 2016.Nu poti spera la castigarea alegerilor fara a bifa realizari concrete cum ar fi inlocuirea lui Tary cu Geoana,apoi un parteneriat intre PNL si partidul lui Geoana concretizat cu cel putin un an inainte de parlamentare.
  Daca nu poate realiza asta PNL,atunci nici cetatenii nu investesc incredere in proiecte pierdute din start.
  Pentru mine e clar ca PNL nu are momentan o strategie si nu are liderul care sa speculeze greselile PSD fructificand oportunitatile.
  O motiune lansata in dorul leli doar pentru ca potrivit regulamentelor ai dreptul face mai mult rau decat daca nu ar fi depusa.
  PNL nu crede in sansa sa,peste handicapul asta cetatenii nu-l pot ajuta.
  In rest ramane cum am stabilit;
  PSD sa guverneze Dumnezeieste pana in 2016.
  Ponta face greseli majore pentru asi consplida postul in asteptarea Congresului si frica unui esec PSD in 2016.
  Totusi exista o minte limpede in PNL care sa arate o directie ce trebuie urmata???

  • Adica tie ti se pare ca tot ce poate face concret PNL e sa-l schimbe pe Tari cu Geoana?!? Cred ca PNL , in mod concret, ar trebui sa arate ca are o strategie de guvernare si oameni pregatiti sa o aplice.

   • Filip G spune:

    Nici macar asta nu pot face !
    Prin asta ar da semnalul ca au majoritate la Senat,cat despre Tary l-ar ajuta sa nu mai fie penibil sluga PSD…….