Să nu-ți vină să crezi…

Iată ce citim pe agențiile de presăȘ

 • Hotnews: Traian Basescu, la TVR 1: Impresia mea e ca tara nu mai e condusa de politicieni ci de procurori, de magistrati – “Nu e zi de la Dumnezeu fara ca membri CSM, de la parchete, de la Inalta Curte sa nu atace politicieni. Nu exista nicio legislatie care sa ii atentioneze pe magistrati ca nu pot face aprecieri de dimineata pana seara la adresa unei alte puteri. Impresia mea e ca tara nu mai e condusa de politicieni ci de procurori, de magistrati”, a afirmat Traian Basescu

o   Basescu a mai declarat ca, “dupa ce zece ani am sustinut fara rezerve orice actiune a justitiei, constat ca din punct de vedere al viziunii am gresit sustinand structurile de forta, nu am atentionat ca in paralel trebuie respectate drepturile omului cu sfintenie”.

80 Responses to “Să nu-ți vină să crezi…”

 1. emi spune:

  Pai se strica MCV-ul daca nu-si bat joc procurorii de politicieni, la comanda, nici Dumnezeu nu mai stie a cui. Acum are drepturi, “omul”. Pana acum nu era om?!?

 2. Adam Mares spune:

  Antologic, într-adevăr! :P

 3. Adam Mares spune:

  Antologic, într-adevăr! :P

 4. Mihail spune:

  @ Adam Mares,

  cum sa doresc ca sa-ti stric tie ceva, pupatul ???
  Imi esti drag(a).

  Totusi, fa ceva la calculatorul tau, prea te “repeti” de mult timp.

 5. Mihail spune:

  @ emi,

  admir barbatia si demnitatea oricarui personaj, fie barbat sau femeie.
  Observa ca, in zilelel noastre, se pare ca doamnele sunt mai demne, mai barbate decat noi barbatii.
  (Adam Mares nu se pune, la el domneste o mare incertitudine.)

  Niciodata nu am putut sa o suport pe Elena Udrea, asa cum nu o pot intelege pe ea ca femeie, cu fata de cal, cu bretonul ala nepotrivit, cu sanii scosi la inaintare(care sani ?) cu fundul si rochiile stramte.
  Poate fi orice, dar numai feminina nu.
  Sa zicem, ca pentru unii, este “buna” . Pentru mine, in nici un caz.

  Revenind, la caz, ceea ce a facut ea este o lectie pentru armean si pentru altii care se tanguiesc peib tribunale, beciuri domnesti si care stau sa urmeze.
  Ea, Elena Udrea, s-a comportat demn !
  Pentru aceasta, sunt dispus, oricand, sa o iert, sa trec, peste toate defectele ei. La pachet, sau nu.
  …..cati oameni s-ar fi comportat ca ea, stiind ca ai 5-6-7 cereri de arestare ?

 6. Mihail spune:

  @ cris,

  nu fac apologia regelui, regilor.
  Cumva, emi a inceput.
  Nu am uitat nicio clipa de afacerea Skoda, de tuneul secret prin care erau aduse, la ore potrivite, cucoane sexoase.
  Dar, nu-i asa, nimic nu este perfect.

 7. Mihail spune:

  personal, nu cred ca niste oameni care au “treaba” cu procurorii, DIICOT, DNA etc, trebuie sa se planga ca sunt oripilati de prezenta si activitatea lor, a ei.

  Vai Doamne, avem niste sfinti, pe care cateva “gaze” in “cauta de/la oua ”
  Okay, nu am putut sa fim decenti in senat (ori la Cotroceni) macar acum putina decenta nu ar strica.

 8. sfarma-piatra spune:

  Porcul asta chior este in stare sa apara la B1 si sa povesteasca cum a stat el la Aiud in aceiasi celula cu Coposu dupa ce inainte la impartasit pe patul de moarte pe Maniu ! Tipu’ are un tupeu si-o obraznicie inumane ! Iar despre ,,munca” la Anvers daca e intrebat o sa raspunda ca de fapt a fost o trimitere in exil fortat pentru anticomunismul lui feroce…E vina asa-zisei prese ca se tine de fundu’ lui toata ziua .

 9. sfarma-piatra spune:

  De acu’ inainte, aparatorul si garantu’ drepturilor omului o sa fie Kiombes Base ! Cind dracu’ o scapam de idiotu’ asta ??? La anu’ o sa-si rupa camasa de pe al ca NU a fost Presedinte al Romaniei, ca a fost persecutat de Komintern, Securitate, NKVD, SS, Gestapo si agentul 007 …

  • cris spune:

   vorbeai de HIV. Daca imi permiti corectez putin ce ai spus. HIV afecteaza limfocite T CD4, le “pacalesc” in asa fel incit aceste cellule altfel apte sa distruga virusul se sinucid – se numeste piropoptoza – interesant nu? Mai mult, cind se sinucid elibereaza substantze semnal care atrag alte cellule CD4 in cascada, creeaza un soi de capcana imuna, aceste cellule care tot vin se sinucid si ele…. Deci cum spuneai ca e cu PNL infectat de pdl pe stilul HIV???? Corect ,pacaleala si anihilare proprie pentru a lasa virusul sa creasca. in fine, cam e tehnica pdl -basista generalizata, o tara intreaga ajunge sa se anihileze din cauza lor ca sa traiasca dumnealor recte basescu….

   • sfarma-piatra spune:

    Da, asa este cu metoda HIV-ului de a nimici un organism sanatos, m-am informat mai bine . E genial !!! E o forma de viata foarte inteligenta .

 10. cris spune:

  Basescu de fapt isi bea cafeaua la procuratura, sau whisky-ul, Caci nu e deranjat deloc de acuzatii importante: flota, mihaileanu, nana, ALRO, si nu-l intreaba nimeni ce a facut in campania prezindentiala cu niste milioane de euro de la un cocos sau un sandu. Ride probabil impreuna cu procurorii de acest nou circ din care sa apara iar ca martir de fapt nemartirizat de nimeni. Dar cum cetateanul are memorie scurta, il admira deja pe boc, il considera pe blaga mare liberal urmas al Bratienilor, ca si pe anastase ori oltean, vom vedea ca se va intimpla si cu basescu acelasi lucru.

  Abia astept momentul in care vom fi injurati de aceiasi care spuneau ca aparam coruptia, de data aceasta ca nu aparam dreptul cetateanului, al cetateanului basescu desigur, care de fapt nu e deranjat in niciun fel si nu are niciun fel de drepturi afectate, dimpotriva.

  Stiti cum e, pesimistul e cel care spune ca nu se poate mai rau de atit, optimistul e cel care ii raspunde ba da se poate… sunt optimista.

 11. alexis spune:

  Mai ramane sa posteze un selfie dandu-si palme in fata oglinda.

 12. cris spune:

  Votul prin corespondentza, scuze ca revin. Cum se face

  http://www.stiripesurse.ro/cum-functioneaza-votul-prin-corespondenta-tot-ce-trebuie-sa-stii_969925.html

  Trimiti cererea la ambasada, iti ridici buletinul de vot de la ambasada…. cine verifica daca acel CNP este al unui singur om, cum verifica daca existi? nu se verifica… De unde stiti cine s-a dus intr-adevar la ambasada si cite baloturi de folosit cu nume fictive ramin in ambasade? Repet figuram fiecare ca mai multe persoane dupa ce adrese am avut fiindca nimeni nu verifica baza de date electronice pe care o au ambasadele, acolo unde ne luam pasapoartele, caci in UE unde nici macar de pasaport nu e vorba cu atit mai putin exista o verificare. Repet si acest lucru: Personalul ambasadelor este si acesta determinat politic si nu doar, pe relatii, pe sie si altele asemenea. Alta varianta: Dai copii dupa acte de rezidentza, eventual online – credeti ca e asa de greu de trimis niste copii frumusel manipulate, fotoshop sa ai si nici macar pe acela? daca nu au autentificare notariala si nu dai stampila notariala in original, nici nu verifica nimeni CNP sau altele, nu au nici cel mai mic element de sigurantza. Nu se remit buletinele de vot in niciun caz prin posta catre solicitanti… de ce? pentru ca implica posta altor tari – daca nu existi la acea adresa sau e adresa fictiva buletinul de vot dispare. Adica ce am tot spus si oricum spun degeaba.

  Bref, lipsa de sigurantza nu este atit privind votul (numarul de plicuri si sigilii folosite pe un buletin de vot), cit existentza votantilor si verificarea existentei lor; se omite complet acest lucru din analiza fiindca se arunca praf in ochi cu numarul de plicuri si sigilii.

  Oricum, “succesuri” la aprobatul acestei legi de vot prin corespondentza caci inteleg ca a intrat deja in circuitul parlamentar. Pina sa fie votat iar presedintele in inca patru ani de acum se va fi uitat de problemele acestea si zau nu va plingeti atunci de o frauda pe care nu aveti cum sa o verificati si la care procuratura, exact ca la votul lui baconschi, nu va ridica un deget. Promit ca ma voi stradui sa nu urlu si sa nu injur cind in patru ani de acum voi auzi inca un si mai violent “diaspora…..” si nici sa spun “v-am spus ca asa va fi…” Sunt doar optimista: se poate inca si mai rau.

  • liberalul spune:

   PNL demontează cele 4 mituri despre votul prin corespondență

   PNL demontează patru mituri lansate în spațiul public de către reprezentanții majorității parlamentare în privința votului prin corespondență. Prim-vicepreședintele PNL Andreea Paul arată, într-o analiză, că argumentele Puterii nu se susțin, urmărind doar să blocheze adoptarea votului prin corespondență.

   Vă prezentăm analiza PNL:

   1. Mitul birocratic – „formalitățile, procedurile care trebuie urmate de cei care doresc să își exprime votul sunt foarte greoaie. În loc să facilităm accesul neîngrădit al românilor din străinătate la vot, mai mult îl îngreunăm.”

   Fals, acest mit al puterii maschează frica PSD față de votul românilor din diaspora. Nu există un blocaj birocratic mai mare decât cozile de anul trecut de la urnele de vot din străinătate. Completarea unei cereri pentru votul prin corespondență de către un român domiciliat în străinătate se poate face, conform proiectului de lege, printr-un formular electronic, on-line, pe site-ul Autorității Electorale Permanente sau prin cerere scrisă (depusă personal sau transmisă prin poștă) către misiunea diplomatică sau oficiul consular din zona respectivă, după caz. În urma cererii depuse, alegătorul va primi un plic cu certificatul de alegător în interior, ambele prevăzute cu elemente de siguranță și instrucțiunile pentru exercitarea dreptului de vot. Alegătorul va putea astfel să își exercite dreptul de vot după un „efort” de câteva minute asigurându-se de livrarea plicului cu opțiunea sa cu 3 zile înaintea votului.

   În paralel, AEP întocmește listele electorale pentru votul prin corespondență, separate de listele electorale permanente. Totodată, se înființează câte un birou electoral pentru votul prin corespondență pentru fiecare 10000 de alegători din străinătate. Aceste proceduri generează un cost bugetar de sub 2 milioane lei.

   2. Mitul fraudării. Frauda devine un cuvânt uzual în limba română, mai ales când vine vorba de politică: „Al doilea impediment este posibilitatea de fraudare foarte mare”.

   Culmea fraudei politice este să fugi de democrație invocând riscul fraudei. Nimeni nu e mai experimentat în acest domeniu decât PSD. Exemplul atâtor țări care au adoptat cu mult înaintea noastră votul prin corespondență este relevant. O democrație veche așa cum întâlnim în Marea Britanie ne dovedește că practica votului prin corespondență poate fi extinsă chiar și pe teritoriul țării, nefiind necesară motivarea cererii (detalii aici: https://www.gov.uk/voting-in-the-uk/postal-voting). Germania permite votul prin corespondență atât pentru alegătorii din țară, cât și pentru cei plecați in străinătate. În Irlanda, procedura votului prin corespondență este garantată pentru cetățenii din străinătate care sunt în imposibilitatea de a vota în persoană la secțiile de vot arondate în ziua scrutinului. Belgia a extins aceste alternative de vot chiar și la „votul prin reprezentant” pentru cei care călătoresc în străinătate. Cert este că 54 de state ale lumii asigură acest drept de a vota prin corespondență.

   3. Mitul secretizării votului: „dispare un caracter care în România este sacru până în momentul de față și anume secretul votului. Acest secret la noi este atât de puternic menţinut în conştiinţa publică încât, dacă doi bătrâni, soţ şi soţie, intră împreună în cabina de vot pentru că nu văd bine sau să se sfătuiască, aceasta este infracţiune. Şi atunci punem problema, de ce ar mai fi această infracţiune dacă pot să stea acasă, să se sfătuiască şi cu nepoţii care, eventual, votează în locul lor contra a o bere.”

   Suntem o țară liberă, în care fiecare individ are dreptul de a decide. Dacă se va lăsa influențat este opțiunea sa pe care și-o asumă și pe care trebuie să o acceptăm. Nu avem dreptul să blocăm accesul la vot al celor care își exercită independent această opțiune, doar pentru că unii se lasă influențați. Nici votul în cabină nu-ți garantează că tu părinte nu ai fost influențat în opțiunea ta de către copiii tăi sau invers.

   4. Mitul neîncrederii asupra corectitudinii rezultatului: „Electoratul nu poate să aibă încredere. În momentul de față n-au încredere că rezultatul este corect nici când introduc buletinul în urnă, dar vă imaginați într-un sistem în care ei nu văd cum se transmite semnalul și votul în altă parte”.

   Absența procedurii votului prin corespondență nu va contribui la creșterea încrederii electoratului. Asta e o certitudine. Prezența sistemului alternativ de vot are șansa de a diminua absenteismul electoratului la vot și, în paralel, o acuratețe mai mare a rezultatului în raport cu percepția publică. Urnele de vot din birourile electorale pentru votul prin corespondență sunt păzite tot de către personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Proiectul de lege prevede obligația AEP și a Ministerului Afacerilor Externe să organizeze campanii de informare a cetățenilor români cu drept de vot cu domiciliul sau reședința în străinătate.

   Ceea ce nu mai este un mit, ci o adevărată problemă permanentizată sunt listele de votanți care trebuie acum corect actualizate. Consider că un sistem alternativ, așa cum este cel al votului prin corespondență, impune o reactualizare minuțioasă și mai responsabilă a listelor electorale permanente și a celor dedicate votului prin corespondență. PNL a promis în campania prezidențială că va iniția și va susține acest proiect de lege, iar acum arată că demersurile sale și-au atins scopul.

   http://www.stiripesurse.ro/pnl-demonteaza-cele-4-mituri-despre-votul-prin-coresponden-a_970042.html

   • Iarta/ma, dar astea sunt lozinci.

   • cris spune:

    L-am citit, e al doamnei Vass, mai era dinsa si foarte apriiga aparatoare a taiatului salariilor si impozitarii pensiilor si convingea pe taoata lumea ca e spre beneficiul acestora….Urla “usl jos taxele” – pe acel index al competitivitatii pe care l-am dat se vede foarte clar ca dumnealor, guvernul boc, au dublat numarul de impozite intr-un an, durata ca sa poti deschide o firma a crescut de la 20 de zile la doua luni in medie gratie birocratiei bociste, de pilda. Minte convingator, sa o creada cine e sarac cu duhul insa…

    Ce sa adaug? Le pasa atit de mult de reducerea birocratiei in favoarea diasporenilor incit guvernul boc a inventat faptul ca trebuie sa ne ducem in persoana sa ne facem pasaportiu, unul care nu se prelungeste, deci la fiecare cinci ani trecem prin aceeasi poveste. Iar centrele la care iti poti face pasaportul sunt la dracu’n praznic, traversezi un continent. Inainte de boc se putea prelungi trimitind pasaportul prin posta…. Asa incit fariseismul doamnei vass prinde la unii care nu stiu acest lucru, la mine care trebuie sa-mi iau zile libere si sa platesc vreo 2000 de dolari pe un pasaport, ca dupa aceea sa mai astept inca trei luni sa apara, nu.

    Ca asa fac alte tari… regret, toate aceste tari au sistem electronic de verificare a identitatii si locatiei votantului si o si fac. Ori in Romania si acum listele cu votanti sunt facute de primari pe hirtie si sunt pline de morti si de plecati… si nu-i verifica nimeni. In 2012 nu se stia daca in Romania sunt 18 milioane sau 15 milioane de votanti, si nici macar acest lucru nu a fost dus pina la capat. Pretindeau precizie de cvorum de 50% plus un ridicol 1, cind marginea dumnealor de eroare era de 3 milioane. S-a schimbat ceva? nu, fiindca nu exista nicio legatura intre registrul electoral permanent si procedurile demografice ale vreunui institut. Deci Romania nu stie citi votanti are in tara, nu stie cum si nu ii verifica in aseamenea hal incit exista un plus de trei milioane de morti si plecati din tara care cica voteaza in tara…..in conditiile acestea imi spune cineva ca verifica existentza unor votanti prin corespondentza dintr-o lume intreaga?

    Ma bucur ca se mindreste ca e ieftin, dar din partea mea au gasit o metoda ieftina de fraudare masiva… kilul de zahar si uleiul costa mult mai mult, niste votanti inexistenti nu costa mai nimic, doar citiva acoliti de prin ambasade si implantati pe nu stiu unde prin lume sa lipeasca mai multe plicuri fiecare….In schimb costul pentru romani va fi imens…

 13. elenick spune:

  Cea mai spumoasa parte a interviului de la TVR, bineinteles “omisa” de presa noastra cea inteligenta, este aceasta:

  “Sorin Avram: Domnul presedinte, dar dumneavoastra ati respectat prezumtia de nevinovatie intotdeauna, in cazul adversarilor dumneavoastra politici?

  Traian Basescu: Pai eu nu am putut sa judec pe nimeni.

  Sorin Avram: Nu, din punct de vedere al declaratiilor pe care le-ati facut.

  Traian Basescu: Oi mai fi facut si eu greseli, dar uitati-va ca cred ca au fost exceptii. Nu cred ca a fost vreun om caruia sa ii spun ca e vinovat inainte sa il fi condamnat justitia. Uitati-va la toate declaratiile mele. De Voiculescu nu am spus o data, nici macar condamnat nu i-am spus si o realitate. Nu imi place sa uzez de aceasta intamplare nefericita. Pentru ca nu ma gandesc la el, la cel care a furat, ma gandesc la cat ii sufera familia, ma gandesc la cat sufera familia unui om care este intemnitat, indiferent pentru ce. Dar sa profiti de asta si sa mai lovesti familia aceea, mi se pare lipsit de decenta, prea mult”.

  E megaepic! Ce om sensibil e Baselu asta, cum il caineaza pe el pe bietul Voiculescu, cum se gandeste la familia lui, la cat sufera ea !!! :) :) :)

 14. epolitikon spune:

  Mananca rahat. Daca tara era intr-adevar condusa de procurori si judecatori, azi nu mai aveam politicieni. Doar anunturi de genul: oras de 250.000 de locuitori cautam primar si 15 consilieri, rugam seriozitate!

  • Mihail spune:

   …daca nu a eusit de doua ori cu premiulnobel(ce penibil), macar poate se-nvarte de un Oscar, nuuuu ?
   Ce zici emi, nu ar fi grozav ca tu sa-i faci o icoana, una cu chipul armenesc sematorial, pe peretele de la intrarea unei biserici ortodoxe mai rasarita.
   Si uite astfel, iubitorii vor veni, fix acolo si vor cadea in genunchi, vor presta cruci si cruciulite, se vor uleia cu mirul “secret”.
   Iar…Adam Mares, va fi cel mai fericit(a), mama-mama ce va mai pupa icoana de pe parete !

   Sa nu-mi furi ideea!

   PS: daca vrei, facem o stransura de banuti si-i facem o statuie la 1/1 pe care o amplasam fix, pe acel soclu de la Scanteii, in locul lui Lenin.
   O si aurim.
   Optional, ii montam si un nimb din leduri, care noaptea sa se aprinda.

   • emi spune:

    Tu esti un pesimist.

    • Mihail spune:

     @ emi,

     stiu si eu..poate ai dreptate, dar sa stii ca ma hlizesc toata ziua.
     Iar cat despre privirea mea catre “inainte”, apoi daca eram pesimist, cred ca de mult ma balanganeam de-o craca intr-o padure.
     Ca orice om, am la randul meu momente cand vad totul in negru, dar depasesc repede momentul tragand serios la masea. Beau de sting.
     Este drept atunci cand nu am bani, imi iau una doua sticle de spirt, le trag printr-o felie de paine si am o bauturica tare rafinata.

     …mai curand, judecand, dupa ultima mea postare de mai sus, as zice ac am o atitudine usor zglobie !
     Vezi tu, eu tot sper ca candva in decembrie, vin la tine, acolo, si ne plimbam impreuna pe langa brazii ornati cu leduri. Decat sa ma duc de aiurea prin Africa, sau prin Grecia, nu mai bine luam masa impreuna si vorbim despre toare cele ?

   • Adam Mares spune:

    Există o diferență majoră, icoana e sacră, VV, nu. :P

    • Adam Mares spune:

     Una e să pupi sfințește și alta, omenește. :-)

    • Mihail spune:

     Oups, nu mai esti “balbait” ?
     Diferenta “mojora” este ca : icoana este sacra, iar VV este consiliat.
     Na !

     • Mihail spune:

      @ Adame,

      chestia asta cu pupatul de doua feluri, chiar ma depaseste.
      Ia tine-mi un curs scurt, ca poate o prostesc pe emi, imi spune unde o gasesc, ma duc la ea, o invit la masa si firesc adaugam si ceva vin bun.
      Ca atare, sper sa o ametesc oleaca si apoi….o pup, nu ?
      Aoleooo…daca are mustata ?

     • Adam Mares spune:

      Când pupi o icoană, e cam ca atunci când îl pupi pe taică-tău. Pricepi? :P
      Când o pupi pe @emi, îți zboară fluturi prin stomac și te ia cu amețeală. Sper! Dacă s-a dezghețat frigiderul. :P
      Dacă nu,… nu știu!

     • Adam Mares spune:

      Când pupi o icoană, e cam ca atunci când îl pupi pe taică-tău. Pricepi? :P
      Când o pupi pe @emi, îți zboară fluturi prin stomac și te ia cu amețeală. Sper! Dacă s-a dezghețat frigiderul. :P
      Dacă nu,… nu știu!

     • Adam Mares spune:

      În ce probleme?

     • Adam Mares spune:

      În ce probleme este consiliat?

 15. Mihail spune:

  @ Adam Mares,

  “Houston ai hev a problem !”

  Odata ca eu pe “taica-miu” nu-l pup. Din simplu motiv ca a plecat laDomnul. Si asta in conditii urate, nu prea mor multi la 59 de ani.
  Cat despre frigiderul lui emi, cine stie ? Fluturasi in stomac, pot fi si nu pot fi, depinde.
  Dar daca nu a mintit cu chestia aia, ca lesina italienii vero, dupa ea, pe strada..atunci vizita poate fi promitatoare.
  Oare ea ce zice, isi anunta disponibilitatea ? Ia sa vedem !
  Dar, una peste alta, asa de dragul frumosului, sunt dispus ca-n decembrie(asta dupa ce termin cele trei gradini, sa merg dupa ea si sa o invit la masa, oriunde ar fi in lume.
  O sa ma duc, musai, pe un cal alb, precum vestitul Camataru.
  Mamaaaa, ce impresie voi face.
  Daca nu gasesc un cal alb, nu-i nimic, iau un ponei, un tramvai…(numit dorinta)
  Oare, ce zici, pe motor nu i-o place ???

 16. Mihail spune:

  @ Adam Mares,

  Ha-ha-ha…te-am prins, nu te-ai prins !
  In nicio problema, eu incercam o “miscare delicata”, consiliat…adica are consiliere, care-l consiliaza…pe orice problema.
  Ce mai conteaza, consiliere sa ai.
  Daca ai numai una, chiar ca nu are vreun haz, dar armeanul a avut grija, s-a spart la el, conducta cu sfatuitoare.

  • Adam Mares spune:

   Am făcut pe prostul! :P Ești de porc, fiindcă vrei să-mi strici ziua! :P

  • Adam Mares spune:

   Am făcut pe prostul! :P Ești de porc, fiindcă vrei să-mi strici ziua! :P

   • Mihail spune:

    @ Adam Mares,

    Guitz !

    …Bun, acum inteleg de ce te indispune consileraiatul.
    Uite cum facem, asta este si numai si numai apanajul tau.
    Numai tu ai dreptul ca sa-l pupi, sau sa-i scoti ochii cu consilierele.
    Este bine asa ?
    …Sa mori tu, daca eu vreau ca sa te supar, ori, mai rau, sa-ti stric ziua.

    • Adam Mares spune:

     Vai, pașă, cât de darnic ești! :P

     • Mihail spune:

      Amin !
      Allah akbar.

      PS: oricum, pe mine nu ma incanta(absolut deloc, kihhh) sa pup armeni trecuti si barbosi.
      Nici balcoane nu are.
      Cat despre consiliere, daca atata poate cuceri prin cotetz marele cocos…
      Stii ce, ma intreb oare la ele tzipa, daca nu vor, daca cucoshelul nu (mai) poate, daca-i cer banutzi de aur, sau trasura senatoriala ???

 17. cris spune:

  @ VV

  De curind unul din “scriitorii” mei preferati de pe un alt blog raspundea referitor la un personaj public cu o fabula a lui Alexandrescu. I se potriveste si lui basescu (dar si noului pdl/pnl si psd si multor altora) e fabula “tranzitiei” romanesti cred. Mi s-a parut un raspuns stralucit, il reiau, cu toata consideratia fatza de autor:

  Şoarecele şi pisica

  Un şoarece de neam, şi anume Raton,
  Ce fusese crescut sub pat la pension,
  Şi care în sfârşit, după un nobil plan,
  Petrecea retirat într-un vechi parmazan,
  Întâlni într-o zi pe chir Pisicovici,
  Cotoi care avea bun nume-ntre pisici.

  Cum că domnul Raton îndată s-a gândit
  Să o ia la picior, nu e de îndoit.
  Dar smeritul cotoi, cu ochii în pământ,
  Cu capu-ntre urechi, cu un aer de sfânt,
  Începu a striga: “De ce fugi, domnul meu?
  Nu cumva îţi fac rău? Nu cumva te gonesc?

  Binele şoricesc cât de mult îl doresc
  Şi cât îmi eşti de scump, o ştie Dumnezeu!
  Cunosc ce răutăţi v-au făcut fraţii mei,
  Şi că aveţi cuvânt să vă plângeţi de ei;
  Dar nu sunt cum crezi; căci chiar asupra lor
  Veneam să vă slujesc, de vreţi un ajutor.

  Eu carne nu mănânc; ba încă socotesc,
  De va vrea Dumnezeu, să mă călugăresc.”
  La ăst frumos cuvânt, Raton înduplecat,
  Văzând că Dumnezeu de martor e luat,
  Îşi ceru iertăciuni şi-l pofti a veni
  Cu neamul şoricesc a se-mprieteni.

  Îi duse pe la toţi, şi îl înfăţişă
  Ca un prieten bun ce norocul le dă.
  Să fi văzut la ei jocuri şi veselii!
  Căci şoarecii cred mult la fizionomii,
  Ş-a acestui străin atâta de cinstit
  Nu le înfăţişa nimic de bănuit.

  Dar într-o zi, când toţi îi deteră un bal,
  După ce refuză şi limbi şi caşcaval,
  Zicând că e în post şi nu poate mânca,
  Pe prietenii săi ceru a-mbrăţişa.
  Ce fel de-mbrăţişări! Ce fel de sărutat!
  Pe câţi gura punea,
  Îndată îi jertfea;
  Încât abia doi-trei cu fuga au scăpat.

  Cotoiul cel smerit
  E omul ipocrit.

  Fabulele in final sunt expresii ale acelei intelepciuni fundamentale numita bunul simt, daca aceasta fabula a lui Alexandrescu se aplica mereu si mereu si mereu, si nimeni nu invatza nimic ci repeta aceeasi greseala, ma intreb daca nu avem ca problema un deficit major de bun simt in a ne alege “binevoitorii” care sa ne conduca de ajungem mereu in final cu “imbratisarea” unui tovaras, herr, domn sau chir Pisicovici. (Sau avem numai pisicovici ca oferta electorala. Sau pisicovicii sugruma mai intii competitia si ii indeparteaza si inainte de a avea vreo sansa de a fi alesi. Sau ii folosesc ca reclama pentru a atrage soriceii si apoi tot ii sugruma….)

 18. Mihail spune:

  @ emi,

  Spirtul nu intra la categoria “spirtoase”, ci la “medicamentoase.
  Dar, de multe ori poate fi solutia de avarie. Un fel de aurolac tras din punga.
  Cat despre mustati, lasa am aflat io ca nu ai, ca tenul tau este im-pe-ca-bil !
  Aferim.

  PS: iti dau o adresa de faceboock ca sa discutam altfel ?

 19. Filip G spune:

  http://psnews.ro/tariceanu-anunta-scaderea-somajului-in-romania-numai-cine-nu-vrea-nu-si-gaseste-un-loc-de-munca-95584/
  Apropos,sa-i spuna cineva si lui Tary cum e cu forta de munca din agricultura plecata in Austria .
  Am fost recent la tara,jumatate din cei APTI de munca sunt plecati in strainatate la munca in agricultura.
  Cat sa tot astepte tinerii si sa spere ………..
  Avem o clasa politica bezmetica si in deriva,care lanseaza legi fara a calcula impactul…….
  Spre exemplu:
  Cum isi bat joc legislativ oamenii politici de proprietatea privata.
  Cetateanul are un HA de padure,trebuie sa incheie contract de paza pe 10 ani,platind serviciu.
  Cand vin in urma cererii de marcare ,alti bani……
  Acum se cere ca firma autorizata sa-i doboare lemnul si sa-l transporte in rampa,neexistand drum de acces.Toate acestea au un cost,dar ai optiunea legala sa renunti la lemnele de foc cedand firmei contracost.
  Si uite asa s-a ajuns ca lemnele din padurea ta privata sa coste mai mult decat cele cumparate de la samsari.
  Dragii nostrii parlamentari au asigurat unora MONOPOLUL in piata.
  Si uite asa cetatenii incep sa respecte SELECTIV legile date de alesii nostrii.
  Sigur vinovati sunt cetatenii care nu inteleg cum alesii lucreaza pentru bunastarea lor.
  Asa sa fie ?

 20. Filip G spune:

  http://www.gandul.info/financiar/un-roman-are-un-depozit-de-4-000-de-lei-la-banca-ce-surpriza-ii-pregateste-guvernul-anul-viitor-14831931
  Cum reuseste guvernul si parlamentul sa determine cetatenii sa ocoleasca bancile.
  Banii la ciorap si saltea revin in forta.
  Cum se bat cap in cap deciziile,te obliga sa ai cont in banca pentru subventii ,etc.Pe de alta parte platesti cat nu face.
  Si cica politica guvernului e de a scoate banii gri la vedere.
  Asta da strategie,firar a dracu strategul…!

  • Mihail spune:

   @ FilIP G.

   ce pacat ca nu esti in Cuba, automat te ungeau cubanezii Cechevara !

   • Filip G spune:

    @VV,
    iata cat de corecta e legea cu micul producator privind subventia:
    http://www.madr.ro/docs/agricultura/programul-national-apicol/prezentare-detaliata-pna-2014-2016.pdf
    ””Condiţii de eligibilitate:
    a) apicultorul trebuie să fie membru al formei asociative de profil, legal constituită, la data depunerii la sediul acesteia a cererii de solicitare a ajutorului;
    b) apicultorul trebuie să aibă pregătire în domeniul apiculturii, confirmată prin adeverinţă/atestat/certificat/diplomă, conform legislaţiei în vigoare, eliberat(ă) până la
    termenul-limită de depunere a cererii şi a documentelor, după caz;
    c) apicultorul trebuie să deţină minimum 50 de familii de albine înregistrate/autorizate la direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv
    a municipiului Bucureşti şi în registrul agricol, la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului financiar;””
    Cum multi apicultori au sub 50 fam,nu primesc nimic.
    O lege perfecta !

    • Cred ca acelasi lucru e valabil si pentru pamant. Nu primesti subventie daca nu ai o anumita suprafata de pamant.

     • emi spune:

      Ca sa primesti subventie trebuie sa prezinti probabil documente doveditoare. Ma intreb daca nu cumva documentatia nu costa mai mult decat subventia, atunci cand numarul este mic (de ha sau familii de albine). In plus in toata Europa se pune accent pe asociere si ferme care isi pot permite verificarea produselor intr-un laborator.

     • Filip G spune:

      @emi,
      e mult mai rau ,unii au albine doar virtual si incaseaza ,altii au in realitate si nu beneficiaza………. :)

     • Dar sa stii ca asta e valabil si la vaci, si la oi.

     • emi spune:

      Si sigur “au” un numar de familii de albine mai mare de 50 (ca sa primeasca subventia), si mai mic de 70/80 (ca sa nu plateasca impozit pe profit). De fapt in aceasta zona ar trebui cautati smecherii, apicultorii virtuali.

 21. Filip G spune:

  VarujanVosganian spune:
  octombrie 22, 2015 la 12:07 am
  Dar sa stii ca asta e valabil si la vaci, si la oi.

  E adevarat,dar cei care nu primesc un leu din bugetul statului ar trebuii incurajati sa produca si sa vanda.
  Sigur vor intra mai multi bani in bugetul statului decat prin constrangeri sub forma de impozite ,CASS,etc.
  Eu nu am mai investit de doi ani nimic in apicultura,doar tratamente nesubventionate.Ca mine sunt multi.
  Cand am fost la Bucuresti si m-am intalnit cu dumneavoastra exact despre acesti oameni am discutat.
  http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=6912.0

  • Filip G spune:

   Apropos,Legea Apiculturii a fost modificata dar tot NECONSTITUTIONALA a ramas.
   Apicultorul fiind obligat sa se ASOCIEZE pentru a fii in legalitate.
   Cum sa respecti o lege care incalca CONSTITUTIA si libertatea individului ?