O nouă primăvară pe vechile dureri … (…)/ O, când va fi un cântec de alte primăveri ? ! ?

martisor

131 Responses to “O nouă primăvară pe vechile dureri … (…)/ O, când va fi un cântec de alte primăveri ? ! ?”

  1. elenick spune:

    Pai, depinde numai de dvs!

    Sa ne spuneti si noua cand urmeaza miscarea si schimbarea… vom fi pe aproape sa va felicitam! :)

  2. Noi trebuie să fim actorii schimbării, să nu mai așteptăm de la alții…

    • elenick spune:

      VV,

      Inainte sa va puneti obrazul pentru altul, dvs ce note ati avut in liceu la Romana? dar la Economie politica, intr-a XI-a? Dar la Fizica sau Chimie, ori la Biologie? Nu mai intreb de Matematica. La Franceza/Engleza, cat?

      Aha… si eu la fel! nu am scazut la 8 decat la Chimie pe care n-o sufeream!

      Si atunci?

      • cris spune:

        Se poate, doamna draga, sa fi terminat cu 10 , nu inseamna ca un Quentin Tarantino de pilda, care a lasat balta liceul la 15 ani, e mai putin valoros decit dumneata, dar daca esti atit de stricta nu te uita la filmele lui, nici la cele cu DeNiro, alt om care n-a terminat macar liceul. Nu mai cumpara pentru copiii dumitale Hobbitul sau Lord of the rings fiindca Peter Jackson nici el nu se ridica la standardele dumitale, nu a terminat liceul. Doresti mai multi? https://www.forbes.com/2010/12/08/millionaire-high-school-dropouts-entrepreneurs-ask-an-expert-10-multimillionaire.html

        In fond, idiosincraziile dumneavoastra, tocmai ale dumneavoastra care spuneti ca altii ar purta “uniforma”, arata un singur lucru: frica, frica de diversitate, Mai recomand o data, e de citit, un articol al lui Umberto Eco: Cum sa ne construim dusmanul, poate va pune macar temporar pe ginduri.

        • elenick spune:

          ca de obicei, bati campii cu gratie, depaaaarte de mesajul pe care l-am transmis eu. nu-i bai, poate data viitoare….

          Pana atunci, ca tot vorbeam de ”premianti” si ”mediocri”, luati lectii, VV, de la ”compatrihotii” dvs despre cum se fac afaceri – big style! Halal sef de promotie ce ati fost! :)

          https://www.riseproject.ro/articol/dragnea-fortareata-din-brazilia/

        • cris spune:

          asa cum spuneam si altadata, chestiune de relativitate, cum dumneata traiesti in grota chit ca ai facebook, e normal sa ai asemenea atitudine.

          Sa nu fii performant in scoala poate tine de nonconformism si din acesti nonconformisti vezi pe multi ca cei numiti mai sus. E o mare diferentza intre acestia si functionarul mediocru saltat din post in post pe stil communist la noi, dupa principiul lui Peter prin alte parti, cu atit mai sus cu cit e mai incompetent si permanentizat in sinecuri, chit ca vor fi avut note similare la liceu. In acest caz vorbim de opusul meritocratiei: Kakistocratia. Un Jaques Ellul, in Iluzia Politica I-ar spune noua clasa: birocratia – in fine, pe timpul lui Trotsky se numea colectivism birocratic, Orwell I-ar spune oligarhie colectivista.

          Nu doamna, nu poti compara un parlamentar, ales totusi, nu numit, si care este si om de afaceri nu doar parlamentar, cu prpagarea in functii de stat a mediocrilor. Cu atit mai mult cu cit parlamentarul se vede ca plateste pentru amestecatul propriei pozitii in stat cu afacerile personale, in timp ce magistrati mediocri se vede ca nu, nici chiar cind calca o Constitutie in picioare, si au dreptul sa fure in mediocritatea lor… pina la 4%.

          • Mihail spune:

            Are legatura, o sa vedeti probabil in articolul continuare de mâine. Am primit si eu articolul pe e-mail. Astia de la Rise fac niste anchetd pana la milimetru.
            Ceea ce nu ma surprinde, ca cucoana secutista, n-a făcut gat, saptamana trecuta, atunci când, cei de la Rise scrieau despre casele si falsurile săsălaului. Seful ei.
            Eu am adus articolul aici, ea(s-a si pariat) a tăcut mâlc.
            Acum are gurița mare.

      • Eu am fost șef de promotie la facultate și din clasa I și până intr-a XII-a am luat premiul I. Parcă intr-a douășpea am luat premiul doi.

        • elenick spune:

          Shame on you! Acum imi explic de ce NU sunteti un Quentin Tarantino, nici mcacar un Peter Jackson! Cat despre un De Niro…. mai aveti de mancat! :)

          Speculatia dvs. si alui Shadow, cum ca Tariceanu nu activeaza in profesia sa iar Kovesi da, NU tine… De cand functia de Presedinte al Senatului/senator in Parlamentul Romaniei e chestie de bagatelizat, atributiile fiind comparabile/mai reduse ca importanta cu ale unui inginer hidrotehnic!?
          Poate ca datorita acestei componente de ”alesi”: lautari, pafaristi afaceristi de duzina in cautarea usilor ddeschise, pitipoance si pitiponci, etc, am ajuns in halul in care suntem, avem haosul legislativ din prezent si viziune/perspective de viitor minuscule…

          Daca parlamentul ar fi ”mobilat ” cu 80% sefi de promotie sau premianti in domeniile lor si cativa Tranatino si DeNiro pentru culoare locala, alta ar fi soarta Romaniei!

          • cris spune:

            Se numeste Tarantino, Quentin, doamna, nu Tranatino….e cel care a facut niste filme deja clasice, Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Kill Bill, Django Unchained, Grindhouse, Inglorious Basterds, a scris Natural Born Killers, The Rock. Vai Doamne….normal ca nu pricepi ce spun daca esti la nivel de furculision.

            Am inteles altfel, de nasul dumitale e numai domnul Voiculescu, atit de bun in sanatate incit a dat OUG ca sindromul Down e o chestie doar genetica, nu un sindrom si l-a limitat la IQ sau a combatut infectiile nosocomiale nu cu stewardship pe antibiotice si alte asemenea masuri ci cu flyere sa plictiseasca bacteriile si “clipuri haioase” sa moara piocianicul de ris….ca asa e cind pui bancherul sau ce Dumnezeu e, sef la ministerul sanatatii… Nu? E incomparabil mai greu sa conduci un sistem de sanatate decit sa transporti citostatice cu gentutza…

          • Pierdem vremea. Tariceanu e , repet, un om educat, om de afaaceri, știe să conducă oameni și știe să se poarte in societate. L-am văzut in diverse ipostaze. A-l transforma pe Tariceanu intr-un repetent fără căpătâi e o aiureală.

          • elenick spune:

            VV,

            Corect, asta cred si eu. Am postat articolul cu notele ca un raspuns la celalat articol, de care s-a entuziasmat Shadow. Parca era o vorba pe aici, cu dubla masura…Sau si dubla masura e pentru unii, iar pt altii… :)
            (Argumente ca la unul “nu se pune” fiindca nu activeaza in domeniul sau de activitate sunt hilare , totusi a doua functie in Stat are o importanta proportionala)

          • Shadow spune:

            @elenick
            fara suparare ca sa vedem care din noi bate campii:
            1. eu pun articolul unde un avocat considera ca atat kovesi cat si cei care au dat declaratiile de presa pe subiectul respectiv nu ar putea lua examenul de magistratura
            2. tu aduci ca argument la asta ca tariceanu a avut note proaste. Fara suparare nu au nici o legatura si nu sunt dublu standard cele doua chestii. Se refera la chestii diferite.
            3. avand de felul meu prea mult bun simt iti raspund ca notele proaste ale lui tariceanu il fac pe acesta ca fiind nu tocmai potrivit pt meseria de inginer de instalatii in comparatie cu febletea ta kovesi care este 0 la capitolul cunostinte de drept dar care din intamplare inca isi face “meseria” de magistrat.
            4. Tu erai deja enervata de alte informatii de pe net cf carora kovessi a avut si ea note la fel de proaste ca si tariceanu.Nu eu ti-am dat aceste informatii dar tu ii incurci in general pe toti.
            5. Functia lui tariceanu nu este meserie si este deschisa tuturor cetatenilor Romaniei majori. Se face prin alegeri si nu prin numire. Tu vrei sa ai numai sefi de promotie in parlament, multumesc este nedemocratic am vazut calitatea “sefilor de promotie” a guvernului zero al lui ciolos.

            Am demonstrat mai sus ca nu poti da argumente la chestiuni fara legatura si ca aberatiile iti apartin. Dubla masura este o chestie care ti se potriveste manusa. Fi macar mai atenta la ceea ce se discuta.

          • E ca și cum ai zice, de pildă, că cineva care a luat note proaste la politehnică nu poate fi un bun scriitor.

        • Mihail spune:

          Defapt, cucoana securista, vrea sa facă vorbire despre notele lui Tăriceanu. Însă nu are curaj, ca sar multi cu notele Luluței. Bașca plagiatul de 4%.
          Atunci, încearcă si ea sa mimeze inteligenta.
          …Cris a pus-o la punct foarte inteligent, dar securista este prea slab mobilata intelectual ca sa priceapă ceva. Totusi, ea este fericita, vasta prostie nu-i provoacă dureri in tartacuța.

          • Pacala spune:

            @mihail
            Nu ma prind la investigatia rise project de ce e vinovat Dragnea. Imoral nu este ilegal.

  3. livia spune:

    Foarte frumoasa poza.
    Parafrazandu-l pe Zegrean dau si eu un exemplu din maretia parlamentarismului: cum este posibil ca un parlamentar de Prahova (ales acolo) sa-si deschida cabinet parlamentar in Salaj? Cand si unde se intalneste cu alegatorii din judetul unde a fost votat, nu cu aceia unde sta? L-am numit aici pe frisca, pardon, prisca de la PNL….
    Luati-o ca pe o curiozitate feminina: cum a ajuns somnorosul si slinosul usr-ist, vicepresedinte al Senatului? Nu zice nimeni sa faceti concurs de frumusete, dar totusi…Ce diferenta intre Presedintele Senatului si vicepresedinte- ca de la cer la pamant!

  4. emi spune:

    Domnul ministru pare preocupat doar de respectarea programei, despre educatia URII de la varsta scolara nu se pronunta…
    http://www.observatorulph.ro/social/76554-control-al-ministerului-educatiei-in-prahova-dupa-scandalul-de-la-olimpiada-de-romana

  5. cris spune:

    Si de la mine o fotografie de primavara: stirba desigur :)

    http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Fostul-ministru-Vlad-Voiculescu-acuzat-ca-i-a-privat-pe-copiii-cu-Sindrom-Down-de-un-ajutor-important.-UPDATE-Masura-a-fost-ANULATA-de-catre-actualul-executiv-care-A-SEMNAT-modificarea-si-completarea-actului-normativ-141293

    Fiindca prea au devenit pudibonderiile arogante si mizantroape hip in Romania si multi se considera superinteligenti, atit de superinteligenti incit spun altora ca sunt stirbi, analfabeti, indezirabili, ciuma, asistati, etc.

  6. Mihail spune:

    @Pacala,

    nici eu !
    Daaar(întrebare), te prinzi de ce elenik(mama ei de acoperita) si presa a ignorat saptamana trecuta acelasi site care ne desena caligrafic(eu am scris cu tocul) cum a furat Prima Nevasta impreuna cu săsălaul niste case ?
    Atunci de ce nu au dat navala ?
    Eu propun un troc National, acela de ai baga pe amândoi la răcoare. Dupa care, începem sa-i anchetam.

    • Pacala spune:

      Dupa ce isi vor consolida puterea o vor lua la bastoane. Pana atunci insa il vot toca. Astept cu interes sa ii lase fara instrumente la sri si sie

  7. Mihail spune:

    @cris,

    am mers cu cațel, cu purcel la ultimul film al lui Talantino…sau Trantino…ma rog.
    Adică cu moldoveanca.
    Filmul colosal, dar trebuiau sa ai încredere in regizor.
    Iar când au inceput sa zboare creierii in cabana aia. Nashpa.
    Eu as vrea ca sa-l mai vad odată, moldoveanca nici platita nu mai merge.
    In rest, nimic nu se putea deduce cum vor evolua lucrurile in baraca.

  8. Mihail spune:

    Precizare, ma refer la “The Hateful Eight”.
    Sunt fan Tirintino, Pulp Fiction l-am vazut de cateva ori, dar cam tot de atatea ori si Kill Biil.
    ….Totusi, cel mai tare film al lui, tot Titanicul ramane. :P

    • cris spune:

      si unde mai pui ca a facut Titanicul impreuna cu James Cardamon….,sau era Diaz Cameron, ceva pe acolo….sau te referi la titanicul cu rechini? Ala nu era al lui Slipberg.?…, sau era Shlapiberg? Ce muzica incintatoare…. cu Selin Bidon …..domnule, ce talent …. imi amintesc si acum…cel mai mult mi-a placut refrenul, pirrrrtzipa, pirrrrrtzipa https://www.youtube.com/watch?v=8aAsnt628xA

      :)

      • Mihail spune:

        astia au inventat si maneaua politica, targhet fiind probabil, melomanii de manele.
        Oricum, chestia asta este ciudata rau, printre ascultatorii genului, putând fi considerat un sacrilegiu. Ei au, cu totul, alte teme.
        Cat despre onomatopeie, astea sunt gaselnitele lui Salam, el umplând spatiile unde nu stie ce cuvinte sa puna, nu-i iese rima etc.

  9. emi spune:

    “Voi sunteti cu siguranta urmasii dacilor. Romanii au venit, au luat aurul, au stat o perioada si au plecat. Este adevarat ca au lasat si cateva urme prin aceasta trecere temporara pe teritoriul dac. Au lasat putina latina, pentru ca latina era limba oficiala, au lasat ceva monumente, expresie a recunoscutei culturi romane, si foarte putine obiceiuri, dar ei nu au putut sa schimbe structura poporului dac, pana la plecarea lor si nici dupa aceea. Poporul român, care desigur a suferit si alte influente, se deosebeste radical de cel italian. Este mult mai ospitalier, mai jovial, mai comunicativ. Legatura românilor cu natura este mult mai profunda decat a celorlalte popoare europene. Si aceasta este cea mai importanta mostenire pastrata de la daci. Dacii erau una cu natura. Natura era viata lor, iar viata lor era natura.”
    “Aveti peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastra si numai cine nu vrea nu o priveste la adevarata ei valoare. Dupa parerea mea, sunteti singura tara din Europa care are istoria scrisa in propriul ei aur. Si asta este un lucru rar si exceptional, de care puteti sa fiti mandri. Probabil ca numai in America de sud, la Bogota, in celebrul muzeu al aurului, putem vedea expus aurul indienilor, dar aceasta reprezinta doar o parte a istoriei lor si nu o intreaga istorie gravata in aur, asa cum aveti voi. Nici la Luvru, nici la British Museum si nici in muzeele din Statele Unite nu gasim ce exista in muzeul dumneavoastra de istorie. (este vorba de Muzeul Național de Istorie din București – n.m.) Sigur, au multe exponate de aur si aceste muzee, dar ele apartin altor culturi decat ale tarilor respective. Este regretabil ca voi, romanii, nu ati profitat de aceasta istorie scrisa in aur, asa cum ati fi meritat. Si cand spun “ati fi meritat”, ma gandesc la ceea ce istoria voastra a insemnat pentru Europa, la forta pe care aurul vostru a avut-o in construirea unei civilizatii demne de marile civilizatii ale lumii. Aici, la voi, nu gasim aur cumparat sau obtinut prin cuceriri, ca in celelalte muzee ale lumii. Aici vorbim, in exclusivitate, de aur autohton.”
    “Voi, poporul roman, puteti sa va mandriti cu originea voastra si sa va considerati cel putin egalii celorlalte popoare care au radacini in batrana Europa”
    http://canalmedia.tv/barbara-deppert-lippitz-cel-mai-mare-expert-aur-din-europa-romania-e-singura-tara-din-europa-care-isi-scrisa-istoria-propriul-ei-aur/

  10. Mihail spune:

    Cornel Nistorescu incearca niste intrebari, incearca niste raspunsuri.
    Incepe cu Dragnea, cel impietrit, cel bulversat de puterea cu care nu stie ce sa faca. Continua cu Tariceanu, prea putin pentru noi toti.

    http://www.cotidianul.ro/guran-badita-politeanu-si-revolutia-296979/

  11. Mihail spune:

    Niste oameni spun ce cred. “Bunul” Filip G, oricum n-ar intelege ceva, iar elenik… ei aici este alta mancare de peste, ea nu are opinii, are doar ordine. Primite.

    http://www.cotidianul.ro/un-presedinte-care-nu-si-merita-locul-la-cotroceni-296832/

  12. livia spune:

    Poate un model de urmat si pentru noi.
    În sfârșit am reușit să înțeleg de ce nu preferă țiganii Elveția in fața Canadei, Franței sau Danemarcei.

    Pai sa vedem ce se intimpla in Elveția. Și acolo se găsesc mulți țigani, dar surprinzător, acolo ei muncesc din greu.
    Conform celor povestite, de către chiar doi proprietari de hoteluri, motivațiile lor sunt următoarele:

    - ajutorul de șomaj se acordă numai după cinci ani de muncă neîntreruptă;

    - dacă refuzi o ofertă de loc de muncă, pierzi orice ajutor din partea statului;

    - dacă pierzi din vina ta locul tău de muncă: de ex.consum de alcool la locul de muncă, pierzi orice ajutor din partea statului;

    - dacă provoci distrugeri în locuința ta socială, sau la orice alt obiectiv ce se află în proprietatea statului, trebuie să suporți ori costul reparațiilor, ori să lucrezi în cadrul unui penitenciar în folosul societății, până la recuperarea pagubelor.

    Este surprinzător însă, că nimeni nu condamnă Elveția, fiindcă nu hrănește fără muncă pe cei dezavantajați de soartă.
    Și nici nu se amintește nimic pe tot teritoriul Europei despre rasismul elvețian !

  13. cris spune:

    @ Shadow

    Din urma, referitor la decizia CSM ca gratierea trebuie sa se refere si la la condamnarile cu suspendare

    Stiu foarte bine ca s-a discutat aici, Shadow, Ce spuneam este ca asta a fost trimbitza din piatza: faptul ca se refera si la condamnarile cu suspendare era “dovada suprema” ca e cu dedicatie pentru Dragnea. E logic sa se refere la tot ce e pedeapsa mai mica de cinci ani, indiferent cum arata aceasta. Decizia asta de aprobare a CSM e o palma peste ochi pentru “juristii” de ocazie care au iesit primii in piatza, caci asa s-a inceput, cu OUG-ul pe gratiere ca scapa hotzul de Dragnea, nu?

    Am adus aici raspunsul fiindca vreau sa adaug ceva: “se temeau ca”… O mica discutie: Inducerea aceasta de teama ca se vor intimpla lucruri groaznice este o tehnica de manipulare bine cunoscuta. Frica e un sentiment foarte puternic si greu de controlat, afecteaza pe cei care se simt mai responsabili – de pilda parintii responsabili pentru copii, ori vulnerabili – virstnicii. E folosita in marketing – in sens bun si rational de pilda in campaniile anti-fumat, dar se foloseste copios in campaniile politice romanesti si exact pe acelasi registru ca al acelor escroci care suna parinti de pilda spunindu-le ca fiul, fata au avut un accident si trebuie sa reactioneze imediat, sa dea bani escrocului sa-si salveze copilul, elementul emotional puternic pe care il folosesc e frica, spaima de un pericol inexistent, dar potential ca sa para veridic(Aceeasi metoda de manipulare s-a folosit insa de pilda si la isteria cu infectiile nosocomiale, si la Colectiv, dar si in alte situatii)

    Se numeste Fear mongering ca tehnica, colocvial reactiei populatiei I se spune sindrom Chicken Little – Chicken Little e o poveste de pe la inceputul anilor 1900 cu un puisor care alarma pe toata lumea strigind “the sky is falling”, cad cerurile.

    A fost folosita initial in propaganda nazista ….. Herman Göring spunea “Oamenii nu doresc razboi, dar pot fi adusi sa faca voia liderilor. Foarte usor. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa le spui ca sunt atacati si sa denunti pacifistii pentru lipsa lor de patriotism si pentru ca isi expun tara primejdiei” Iata aceasta tehnica enuntzata de nazisti folosita copios in Romania anului 2017 si cu ce efecte: le spui unora ca sunt atacati de hoti care vor sa distruga “statul de drept” si ii scoti in strada la PV de o parte, si denunti pe cei care vor un dram de ratiune si dialog ca stirbi, analfabeti, imbecili care duc tara la pierzanie de alta parte, exact, dar exact in spiritual unui Göring .

    In propaganda nazista vezi spaima ca element central de pilda in Der ewige Jude, un clasic al propagandei naziste despre care am mai vorbit: se induce frica si scirba fatza de evrei, prezentati ca niste hotzi prosti, mediocri care conduc Germania, care praduiesc pe germanii cinstiti si muncitori, niste paraziti stupizi, jegosi, cu guri stirbe cu mina intinsa la cersit si bolsevici – da un search pe der ewige Jude la imagini si uita-te atent la postere , ai doua aici, gura stirba, mina intinsa, simbolul bolsevic pe bratul sting: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Eternal_Jew_(1940_film)

    Vezi aceeasi tehnica a fricii in activismul lui Alinsky, deci “progresist” American, sorosist daca vrei. Regula 9 din Rules for radicals: “The threat is usually more terrifying than the thing itself.” amenintarea este mult mai inspaimintatoare decit o realitate in sine.

    Der ewige Jude e de vazut; recunosti aceleasi idei in propaganda romaneasca de acum: ” noaptea ca hotii”, cei care sunt in guvern/parlament sunt si hotzi si mediocri, cei care se opun sunt “pesedei” imbecili, stirbi, decrepiti, paraziti, asistati – am mai dat asemenea citate. Vezi tu, daca spun ca in aceste miscari recente din Romania se recunosc la tot pasul tehnci fasciste de propaganda, are un temei, un argument serios, nu este reductio ad hitlerum.

    Exista si alte campanii de inducere a fricii in lume cu alte caracteristici, dar in Romania vezi clar tiparul fascist. ( de comparatie, inducerea fricii fara tipar fascist, vezi The power of nightmares, o serie documentara a unui jurnalist britanic)

    • cris spune:

      Revenind la avizul CSM. Am remarcat exact aceasta observatie a lor – gratierea trebuie chiar extinsa dincolo de pedepsele cu suspendare, tocmai pentru ca la debutul miscarilor din PV vezi frica de ceva inexistent, ( “scapa Dragnea”), doar potential, cu un raspuns la interval scurt cel al CSM de acum: nu exista acest pericol dimpotriva prevederea respectiva trebuie extinsa. ( in fine, ca CSM spune una pe fatza una pe dos tine de disonantza cognitiva; daca seful dumnealor Iohannis are disonantza cognitiva de ce sa nu aiba si ei, ei doar se executa si cinta in struna).

      In alte cazuri cum e acea frica teribila de infectii nosocomiale, absolut irationala, hexifarma, vezi insa cum subiectul se dizolva, se baga sub pres, nu exista concluzie si nu poate exista una clara si rationala fiindca atunci mai multi si-ar da seama in ce mod mizerabil au fost spalati pe creieri – incep si eu ca Badea: domnule, din august vorbiti de testele facute in Cehia, sunt mai bine de sapte luni de atunci, in toamna ati spus ca aveti rezultatele: care sunt deci concluziile? (Nu are de a face cu Badea, urmaresc ceva pina la capat de felul meu – doar am adus aici rezultatele ECDC legat de acel E coli toxigen, jumatate din cazuri au de a face cu carnea de pui si de vita nu cu brinzetiurile si nu sunt necesar cele de la Bradet, in Romania nimeni, dar nimeni nu a publicat aceste concluzii ale ECDC.) Asa cum nu vezi o concluzie clara nici la colectiv – unde e domnule coruptia aceea care ucide?

  14. Mihail spune:

    Răspuns: la DNA !

  15. Mihail spune:

    Începe sa devina o obisnuița. Un alt protocol:

    Lumea Justitiei

    http://m.luju.ro/index

  16. livia spune:

    ANTON LIXANDROIU – 87 ANI

    Anton Lixandroiu, cetăţean american şi român, a obţinut după ani de procese, ca Ungaria să-şi ceară scuze pentru HOLOCAUSTUL ​ ​
    savarşit asupra românilor din Transilvania ca urmare a Dictatului de la Viena.

    Interesant este ca cei de la Bruxelles au spus iniţial că “nu pot lua in considerare cele 2100 de probe trimise Tribunalului Internaţional dat fiind că aceste crime s-au petrecut înainte de înfiinţarea acestui tribunal.”

    Dupâ acest raspuns imbecil, A.L. s-a adresat ONU, cerand ca toţi criminalii judecaţi la sfărşitul celui de al 2-lea Razboi Mondial, inclusiv Hitler, Mussolini, Horty, să fie reabilitaţi, deoarece acestia au făcut crime inainte de infiinţarea Tribunalului International. Răspunsul şi rezultatul bombă, a fost că..
    UNGARIA ŞI-A CERUT IERTARE ÎN PLENUL ONU, PENTRU HOLOCAUSTUL DIN NORDUL ARDEALULUI !
    O premieră !

    În Romania ştirea a fost lasată deoparte. ​ ​
    Să nu se supere UDMR-ul.

    FELICITARI ANTON LIXANDROIU !

  17. emi spune:

    Tinerete fara tinerete – Film Initiatic, Ecranizare dupa Mircea Eliade,2007
    https://www.facebook.com/Radiogaiaromania/?rc=p

  18. Mihail spune:

    @elenik,

    eu m-am abonat la Rise Project. Primesc pe email toate articolele, sau cel putin o notificare. Asadar, eu iti multumesc, dar le-am citit aproape pe toate.
    Acum, astept ca tu sa comentezi articolul despre Saga Iohanis, despre cum cei doi iubiţei tomnatici, au luat doua case.
    Cat despre Dragnea, nu am absolut nicio retinere ca sa discut despre averea lui ilicita, despre matrapazlâcurile lui.
    Sa nu crezi ca-mi inchipui ca o fi vreun sfant sau usa de biserica. In plus, a “lasat-o moale” , chestie pe care eu nu pot sa o accept.
    N-am votat PSD, iar unele chestii pe care le urlati voi in strada, nu exclud ca pot avea un sabure de adevar.

    • Mihail spune:

      PS: era cat pe ce sa uit, tu esti habarnista, concluzionând dupa cunostintele tale despre Tarantino.
      Termenul de “saga” folositde mine, este imprumutat de la un serial, Forsey Saga”, de pe vremuri, stiu si eu poate in urma cu 35-40 de ani. Era un fel de telenovela al acelor timpuri.

      • elenick spune:

        Forsyte saga, dupa romanul omonim al lui John Galsworthy, papagalule! Iar “saga” nu vine de la roman/film , e substantiv comun, ca si in romaneste!

        daca taceai… :)

  19. Mihail spune:

    @elenik,

    am parcurs cu toata atentia articolul despre Dragnea.
    Autorii nu ne explica de ce Dragnea tot ii vindea lui Comana terenuri si proprietati.
    Doar intuim.
    In rest, nimic nu ma surprinde, asa se fac averile.
    Sunt convins ca si Dragnea va cadea, a lasat prea multe urme.
    Dar…Ord.13 este okay, iar aia care se zbanţuie in strada, tot prosti si manipulati, raman. Aici, te incadrez, cu placere si pe tine, deoarece te-ai laudat cum te-ai dus tu la Guvern.
    Acum, daca tu o sa-mi spui ca in cazul tau a fost ordin, sa stii ca tot nu-mi schimb opinia despre tine.

    • elenick spune:

      cred ca te iluzionezi ca intru in vorba cu tine… aud destule prostii zilnic! :)
      Oricum n-am nicio tragere de inima din cauza relei intentii, parerilor preconcepute si obtuzitatii cu care abordezi opinii diferite (iti da clasa @cris, totusi,vezi “povestea” cu Tarantino pornita de la o greseala de speling si transformata in insulta prelungita. doar atat poate?)
      Am mai vazut vitriolanti din astia, otravesc si aerul din jur… nu poti sta prea mult intr-o camera cu ei! :)

      • Mihail spune:

        Ti-am spus de atâtea ori ca esti o prezenta toxica, oripilanta. Nu ai tu fața de cris si nici chiar daca va adunati toti acoperiții din serviciu, tot nu puteți ca sa rezistați.

  20. Mihail spune:

    @Varujan Vosganian,
    .
    Aha, acum am inteles logica lui “ar trebui” si “trebuie” .
    Multumesc.
    Cumva, fiecare vede si se exprima dupa criteriile personale.

  21. Mihail spune:

    Baselu spune multe, mai ales dupa “razboi”, Insa, apreciez principiile, faptul ca ne minte frumos. Cat despre iohanis si Dragnea, despre Luluta, are dreptate.
    Singura mea speranta este si ramane domnul Tariceanu.

    http://www.activenews.ro/stiri-politic/Traian-Basescu-Ca-presedinte-nu-ezitam-sa-o-demit-pe-Kovesi-dupa-decizia-CCR-despre-ancheta-privind-OUG-13-2017-141494

  22. cris spune:

    Domnul Mircea Geoana in NY Times.

    https://www.nytimes.com/2017/03/02/opinion/in-romania-faith-in-globalization-survives.html?_r=0

    De reamintit este presedintele ASPEN Romania, organizatie sorosista, si iata scrie intr-un ziar anti-Trump, prosoros, proclinton, despre cit de mult vor romanii….. ce? GLOBALIZARE. Poftim???

  23. livia spune:

    https://www.dcnews.ro/cezar-preda-numit-director-la-sie_534549.html

    Pai nu se dadea Dragnea cu fundul de pamant ca sa fie echilibru? Daca la SRI este sef unul de la PNL, la SIE sa fie unul de la PSD? Si in alta ordine de idei, directorii serviciilor secrete nu TREBUIE sa fie civili????? Este Cezar Preda civil?????

  24. livia spune:

    Ma gandeam ca in orice domeniu, azi trebuie sa fie mai bine decat ieri si maine mai bine decat azi. Dar la SIE ce ati facut? Ati coborat stacheta sub nivelul marii. Uitati-va in urma; se compara macar putin Preda cu Dl. Harnagea sau MRU? De la oameni culti, cu prestanta, cu anvergura, unde ati ajuns? La seful gunoierilor din Buzau? Dati-o incolo de treaba. Dezamagiti pe zi ce trece, sau altfel spus, pas cu pas. Ghinion!

  25. cris spune:

    Domnul profesor Astarastoae:

    “Da, sunt un om de dreapta și am încercat într-adevăr să am un grad de cultură generală. Nu știu însă de ce în România se declară de dreapta oameni care nu au nicio cunoștință despre ideologii și doctrine. Este de bonton să te declari de dreapta. Dar dreapta are o plajă foarte mare de exprimare. Eu ader la aceea dreapta care își asumă Manifestul Dreptei din Romania. Dintre ”doctrinarii” dreptei în România, cu rare excepții, singurul lucru care îi unește îl constituie atitudinea antistânga, disprețul față de alții, cosmopolitismul și respingerea patriotismului. Spuneți-mi și mie prin ce se definesc tinerii și mai puțin tinerii frumoși și liberi ca fiind de dreapta. Prin faptul că strigă împotriva PSD? Prin faptul că îi disprețuiesc pe cei care nu îmbrățișează lozincile lor? Prin faptul că internetul este lumea lor? Nu te poți defini însă numai prin a fi împotriva a ceva sau a cuiva. Te definești prin ceea ce ești. Care este doctrina de dreapta a PNL-ului? Sau a USR-ului? Știe cineva? Ce îi definește ca fiind de dreapta pe Cristian Bușoi, Raluca Turcan, Alina Gorghiu, Vasile Blaga și alții ca ei? (…)

    Da, PNL a fost un partid democratic, s-a opus dictaturii și comunismului și a plătit jertfa de sânge pentru aceasta. Dar aceasta e altă problemă. Eu mă simt a fi în curentul conservator junimist și modelele mele sunt Petre Carp, Titu Maiorescu, Delavrancea, Tache Ionescu. Identitatea o capăt nu fiind împotriva cuiva, ci pentru ceva. Și acel ceva înseamnă respectarea fiecărui om în parte, respect pentru adversar, toleranță, respectarea democrației și a libertăților, inclusiv a libertății de a avea opinii proprii și de a adera la un curent ideologic în care sa crezi.”

    http://www.activenews.ro/stiri-social/Raspuns-unui-prieten-141472

    • Mihail spune:

      Întâmplarea face ca sa-l cunosc personal. Am o opinie exceptionala despre Domnia sa.
      Citind, ieri, articolul, efectiv nu am inteles ce l-a apucat. M-a intristat.

    • Am citit tectul asta. Noi, cei din UFD, suntm conservatori. Adica, conservatori pe bune.

  26. Mihail spune:

    Uşurel incep sa apara intelegerile dintre câştigatorii alegegerilor si săsălău.
    Sau mai curând dintre Dragnea si ala cu ala penal de la Cotroceni. Oare cu Tariceanu vorbeste despre chestiile astea ?
    Procedând astfel pierde masiv dintre cei care l-au votat, iar reculul nu va fi neaparat peste 4 ani. In plus, oricat de multi bani pompeaza el si PSD-ul, tot nu conteaza. Populatia gandeste diferit, i-a banii si apoi te injura. Studentii n-au avut nicio mustrare de constiinta venind si plecând cu trenul gratuit, astfel participând in fata la Guvern.
    Nu este bine domnule Dragnea.

  27. Pacala spune:

    @vv
    S au inteles pe sie cu johanis? Pe bune? Avand in vedere ca vorbiti cu Tariceanu zilnic va zic doar atat. Nu veti mai pupa voturi daca negociati cu infractorul ala
    Si poate afla si dragnea ca psd va sta in opoztie in scurt timp. Lumea a votat psd alde pt putere nu sa o dea la sasalau

  28. livia spune:

    Parlamantarii vin la Casa Poporului luni, după orele 14:00, și pleacă la casele lor marți, cam la aceeași oră. Între timp, dorm la hotel și mai dorm și în Parlament. Într-o săptămână întreagă, timpul real de muncă este doar de câteva ore, consumate în după-amiază zilei de luni și în dimineața zile de marți. Liderul majorității, Liviu Dragnea, promisese în campania electorală și imediat după că legislativul va dudui. Nu e așa. Continuăm să avem un Parlament al oilor de teracotă. Cum poate, în aceste condiții, să crească prestigiul puterii legislative?

    • Nu e chiar asa. Programul e de luni pana miercuri. Pune și drumul. Dacă ești din Alba Iulia sau Piatra Neamț faci o zi dus, o zi intors. Apoi ai colegiul, tot felul de festivități, emisiuni tv, conf de presă etc.etc. De pildă, eu sunt azi, sambata, în colegiul.

  29. Mihail spune:

    @Pacala,

    imi cer scuze, am citit noaptea târziu, eram destul de obosit. Am ales sa citesc de pe telefon, tableta fiind descarcata.
    Okay, cred ca o alegere echilibrata ar fi Vosganian, însă este posibilitatea ca el sa fie prea domn, pentru cei de la SIE.
    Apoi, nu prea ar fi compatibil cu iohanis. Nu se suporta.
    Poate nici nu prea conteza cine este seful SIE, dar masa de votanti v-a judeca PSD si ALDE si dupa aceste numiri. Iar, Dragnea, deja este acuzat ca a făcut câteva compromisuri(renunțarea la turcoaica, anularea ordonantei, demisia lui Iordache, renuntarea la o manifestatie a PSD). Si nici ni a speculat politic pierderea celei de a doua case de către Presedinte.
    Incep ca sa se adune.

  30. Mihail spune:

    Varujan Vosgania face un comentariu economic interesant, despre turcoaica, pe Facebook.

  31. Mihail spune:

    Moise Guran, are o aplicatie cu sute de mii de abonati, cu “stiri reale, adevarate”. Ieri, aceasta aplicatie a anuntat abonărilor ca urmeaa un cutremur de 10. Evident ca a fost ceva panica. Acum, el trebuie sa se ocupe de acest fake. A scos serverul din priza, suspectând ca fost hakuit.

  32. cris spune:

    referitor la discutia domnului profesor Astarastoae:

    Faptul ca nu mai exista o dreapta reala, puternica, ci un nechezol asa cum a ajuns acum PNL cred ca e una din cauzele actualei degradari din societate. Nu am cuvinte sa spun cit de gresita, de detestabila a fost si este amestecarea PNL cu PDL inceputa sub obladuirea domnului Antonescu, patronata acum de Iohannis si alti oportunisti asemenea dinsului.

    Absolut bizar, psd-ul incepe sa se ridice la nivelul stingii occidentale in timp ce dreapta actuala e intr-o tzopaiala caraghioasa intre libertarianismul salbatic de tip “scapa cine poate” si progresismul, in fond tot de stinga, dar o stinga pernicioasa, de tip clintonian-sorosist. – desigur ca in asemenea tzopaiala nu pot atrage un electorat stabil si consistent. Si desigur in ambele partide intervine factorul uman, adica interesul individual al participantilor reunit in interesul de grup si clan, colectivismul oligarchic de tip pcr. Si acestea sunt desigur asezonate cu diversi care doresc sa fie o putere separata si supranumerara lui 3 in stat: presidentie, securitate, procuratura. Vezi ca atare aberatii ca “partidul prezidential” altul decit cele doua de dreapta si stinga, unul abulic technocrat, sustinerea catre securitate ca si cum ar fi partid, sau aberatiile politice ale DNA.

    Se perpetueaza dusmania demagogica, nu sistemul adversarial pe care trebuie sa-l ai normal intr-o societate democratica, sistemul de contragreutati in reprezentarea intereselor oamenilor, un brat al balantei orientat predominant cultural si economic pe individ si unul orientat pe comunitate. Fundamental constitutia oricerei tari este contractul dintre individ si comunitate si politica trebuie sa reprezinte cele doua parti contractante, dreapta punind greutate mai mare pe individ, stinga punind greutate mai mare pe comunitate – asa ceva in Romania daca exista firav in a doua parte a anilor 90 si inceputul anilor 2000, acum e in pericol de deces in surle , trimbitze, cotcodaceala de facebook si zanganit de catuse. Pentru mine, de aceea, aceasta dorintza de a extermina stinga pe care o propun unii este echivalenta cu exterminarea democratiei si a fundamentului sau constitutional, indifferent ca acestia se erijeaza in aparatori ai democratiei impotriva “comunismului”. Si cei care o propaga se pot numi oricum altcumva, dar democrati nu: este obligatoriu sa existe permanent aceasta balantza intre individ si comunitate, la nivel politic, adica reprezentativ al individului si comunitatii, intre dreapta si stinga, ca un stat sa se numeasca democratic si constitutional. (Daca asemenea confiscare a dialogului normal democratic intre individ si comunitate la nivel reprezentativ nu tine de tipologia comunista, si din moment ce stegarii sai se declara anticomunisti, cum altcumva pot sa o numesc decit fascista?)

    Si in aceasta anomie politica desigur societatea rezoneaza la fel de anomic: vezi oameni de dreapta care se indreapta spre stinga fiindca nu mai suporta caraghioslicul pretins de dreapta, si desigur multi se simt asa ne-la-locul lor, vezi oameni de dreapta deveniti, impotriva respectului pentru individ, definitoriu dreptei, salbaticiti intr-o iintolerantza ori idiosincrazie a unei pseudo-elite fatza de alti indivizi considerati ciuma, scursura, si priviti ca masa informa. Cu atit mai mult apreciez acest statement al domnului profesor Astarastoae, e o aducere aminte asupra a ceea ce trebuie sa fie dreapta si acum in Romania nu mai e.

    E foarte trist, o departare din ce in ce mai mare de democratie si balantza sa spre un perpetuu razboi civil, mocnit obisnuit si cu accente salbatice uneori, intre colectivitati, intre colectiv si individ, intre persoane, in care cineva ca profesorul Astarastoae, dumneavoastra, alti citiva rezista din ce in ce mai greu.

  33. cris spune:

    Inca un pas in directia Ministerului Adevarului al lui Orwell. A mai aparut un site numit factual.ro care, ce sa spun, invata pe altii adevarul. Un exemplu- articol preluat de PS news: http://psnews.ro/tariceanu-declaratii-mincinoase-despre-procesele-pierdute-de-romania-la-cedo-165051/

    Statistica facuta de factual e pe anii 1959-2016, omitind ca in cam jumatate din existenta CEDO romanii nu au avut acces la CEDO – 1959-1989, 30 de ani. In aceste conditii spune ca tariceanu minte ca am fi pe locul trei: suntem, pe 60 de ani , pe llocul patru cind Italia si Turcia au avut acces la CEDO 60 de ani, nu doar 30… Dumnealor dilueaza statistica cu 30 de ani ca sa o faca sa para mai frumoasa. Daca in aceste conditii diluate Rusia e pe locul 1 nu ne mira, dar ca Romania e pe 3, lipsind 30 de ani “la apel” in ce priveste drepturile omului e mai mult decit ingrijorator. In plus da, de prin 2011 cred, suntem pe locul 3, am urcat treptat pina acolo, sub obladuirea justitiei independente a lui basescu.

    Curat Orwellian, ajung sa spun ca si el in ce priveste Romania: “Power is in tearing human minds to pieces and putting them together again in new shapes of your own choosing.” puterea, pentru ei inseamna sa rupi mintile oamenilor in bucati si sa le reasamblezi dupa propriul chef…

  34. Pacala spune:

    @vv
    Ce puteti sa faceti dvs – un corp de experti in fonduri europene care sa ajute la realizarea documentatiilor si sa fie platiti in % din valoarea accesata si implementata. Sa ajute administratiile locale, 50 100 de persoanehttp://m.zf.ro/constructii-imobiliare/adr-bucuresti-ilfov-nu-putem-sa-scriem-noi-documentatia-proiectelor-in-locul-primariilor-16180019
    Este o masura liberala