Cum se construiește o știre falsă: știrea zice că Guvernul îți ia când, de fapt, Guvernul zice că-ți dă :)

Iată și explicația: Pentru ca finanțarea primăriilor să aibă la bază criterii transparente, s-a pornit de la stabilirea unui necesar minim de funcționare a primăriilor, egal cu 750 lei x nr. de locuitori. Dacă o comună nu adună, prin venituri curente, această sumă, bugetul vine în completare cu restul sumei. Deci, pentru a nu există suspiciuni de favorizare a unor primării, s-a stabilit acest criteriu: se completează bugetele locale cu până la 750 de lei/locuitor. Iată, însă, cum arată știrea:

Shhaideh vine cu veşti cât se poate de proaste pentru toţi românii. Aceştia vor fi nevoiţi ca de la anul să plătească taxe către Primării în valoare de 750 de lei anual. „O modificare pe care incercam sa o introducem – ea este prevazuta in programul de guvernare – se refera la instituirea unui prag minim de 750 de lei pe locuitor, de la care sa se analizeze bugetul de functionare al fiecarei unitati administrativ-teritoriale. In momentul in care acest prag minim nu este asigurat din veniturile proprii ale primariei, abia atunci sa vina in echilibrare bugetul de stat cu sume defalcate din TVA sau din alte surse ale sale”, a precizat Shhaideh.

http://www.ziartop.ro/subiectul-zilei/97043-shhaideh-vine-cu-o-veste-proasta-pentru-toti-romani-taxe-de-750-de-lei-catre-primarii

13 Responses to “Cum se construiește o știre falsă: știrea zice că Guvernul îți ia când, de fapt, Guvernul zice că-ți dă :)”

 1. Pacala spune:

  Da pt ca ce nu este explicat clar asa pare nu toti sunt academicieni. Ba ziaristii de azi sunt chiar analfabeti. Lumea se intreaba de unde 750 lei daca un om plateste 2-300 ron impozit. Deci taxe noi la primarii deci mint psd alde . ah ca se muta impozitul pe venit de la bugetul central la bugetele locale este o finete.. Si cine sa comunice poporului, eu pe blog la dvs? :)

 2. Mihail spune:

  Cum sa nu stiu, a fost si un film, alb-negru, pe vremuri la televizor. Apoi, am vaut imagini din epoca, cum marele actor, cu mijloace precare, modeste(asta ca sa obtina tot felul de sunete ciudate, a înnebunit publicul ascultător de radio. Altceva nu era.
  A fost scandalul mare de tot.
  Pe vremea lui ala impuscat pe repede înainte, prin anii ’85 a apărut un dublu album cu acelasi nume. Am dat o avere ca sa-l înregistrez direct de pe disc. Jeff Wayne, era autorul. De pe acest disc, s-a extras un fragment care a fost cortina muzicala la “Drumuri europene”. Acum, nu o sa spun si ce era asta. Cine stie, stie.

 3. cris spune:

  http://www.ziare.com/ccr/decizii/curtea-constitutionala-trebuie-desfiintata-1456174

  Domnul autor e consilier al lui Basescu, seful cancelariei sale vreo 3 ani, conferentiar la univesitatea Bucuresti, fost ambasador in Finlanda. Desigur in 2012 era unul din cei care au strigat ca USL vrea sa bage judecatorii CCR la puscarie si nimic nu e deasupra CCR. Apara ‘statul de drept in 2012 urlind ca vai ce nenorocire se doreste desfiintarea CCR si in 2017 il apara spunind ca trebuie desfiintzata CCR

  Si iar imi vine in minte Orwell, definitia doublethink, a dublei gindiri, disonantza cognitiva i-am spune noi acum, in 1984:

  “Sa stii si sa nu stii, sa fii constient de adevar atunci cind spui minciuni atent construite, sa ai simultan doua opinii care se anuleaza reciproc, si stiind ca sunt contradictorii sa le crezi pe amindoua, sa folosesti logica impotriva logii, sa repudiezi moralitatea exact atunci cind o clamezi, sa crezi ca democratia e imposibila si ca Partidul e aparatorul democratiei, Sa uiti ce este considerat necesar sa uiti, apoi sa amintesti acel ceva uitat la momentul oportun ca apoi sa-l uiti din nou, si mai ales sa aplici acelasi proces chiar procesului de uitare.”

  • cris spune:

   Incintator, pentru cine vrea sa urmareasca live, citez : “CCR aceeasi mizerie”, “CCR si PSD aceeasi mizerie” , desigur “psd ciuma rosie”, ba am auzit ci un “CCR ciuma rosie”. “Romania cere fara gratiere” – n-au auzit de avizul pozitiv al CSM, ca daca aud atunci striga si “CSM ciuma rosie”?

   http://www.stiripesurse.ro/mitingul-pentru-sus-inerea-dna-a-inceput-live-video_1183531.html

   • cris spune:

    Le transmit in cor celor de la CCR “Rusine sa va fie” – sa o adreseze si Curtii de la Venetia eventual, ca doar pe normele CV se bazeaza judecata lor. “Sa va ia SRi-ul, sa va ia FBI-ul” – :) Desigur “DNA sa vina sa va ia” – sa ia si CCR-ul adica. ” Dna nu uita Romania e partea ta” – adica DNA-ul e stapinul Romaniei?

    Foarte interesant….

 4. Mihail spune:

  Nu inteleg. Au căpiat cu toții, chiar asa de proști sunt ?

  • cris spune:

   Aici nu e vorba de IQ ci de consistentza sau lipsa de consistentza a unei educatii democratice, de individualitate si dorintza de a judeca cu propria minte versus a inghiti pe nemestecate ce ti se serveste de propaganda. Ideea organizatorilor, a promova asemenea sloganuri, cu “CCR mizerie” e bine venita din partea mea, arata de fapt care e nivelul lor de cunoastere in ce priveste statul de drept: e stiut de la Sun Tzu incoace ca nu trebuie sa-ti opresti adversarul atunci cind greseste, nu? Deci ma bucur nespus ca striga asemenea sloganuri, bravo….

   Inteleg ca au si steaguri ale SUA – pai inseamna ca n-au cea mai mica idee despre cum se face alegerea judecatorilor de Curte Suprema, daca alatura steagul American cu “depolitizarea” CCR si ” CCR si PSD aceeasi mizerie”. In State judecatorul de curte suprema e nominalizat de presedinte si aprobat sau nu de senat, si AU culoare politica, sunt ca orientare democrati sau republicani. Am spus asta de curind, s-a inregistrat poate cea mai lunga lupta intre senat si Obama din istoria nominalizarilor la Curtea Suprema pentru locul vacant ramas prin decesul judecatorului Scalia. De ce? Ca sa nu fie in Curtea Suprema inca un judecator de orientare democrata. Abia acum Trump a nominalizat un judecator de orientare relpublicanasi iti spun clar, de la americanii din jurul meu: a alege la Cutrtea Suprema un judecator de coloratura republicana a fost un argument important pentru a-l vota pe Trump. Curtea suprema trebuie sa reprezinte acelasi echilibru din societate, indvid – comunitate, republican-democrat. Adica iti dai seama cit e de caraghios pentru mine in aceste conditii sa vad alaturate steagul american si “depolitizarea CCR” Ma intreb cum se uita Klemm la asta, hmmmm…. Ah abia astept si pe ambasadorul german sa se arate incintat ca se arunca zoaie in CCR – si Germania are Curte Constitutionala. NU? Va fi foarte dragutz…

   • cris spune:

    Germania are asa numita lege fundamentala, Grundgesetz. Curtea lor constitutionala se numeste Bundesverfassungsgericht, Si cum crezi sa sunt numiti judecatorii? sunt numiti de parlament, patru dintre ei de majoritatea din Bundestag, patru de majoritatea din Bundesrat cu 2/3 din voturi, dupa legea noua ( inainte erau alesi de o comisie restrinsa a camerei deputatilor, a Bundestag-ului). Hai ca abia astept sa vad ce zice si ambasadorul Germaniei…

    Franta la fel are curte constitutionala, cu membri desemnati de camera deputatilor, de senat si de presedinte – chiar fostii presedinti pot fi judecatori de curte constitutionala. Abia astept sa vad ce zice si ambasada Frantei la strigaturile de acum ale celor din PV…

    Deci bravo, minunat, sa continue….Ce poate fi ma dragalas decit atunci cind iti dai foc singur la imaginea pe care ti-ai creat-o de TFL sustinator al statului de drept si europenismului.

  • N-au căpiat, o fac dinadins. Nu există pedeapsă pentru mistificări. Ba, dimpotrivă, uneori chiar recompense.