Vă invit la Craiova, vineri, 24 noiembrie 2017, ora 13,00, SalaOglinzilor din Muzeul de Artă „Jean Mihail”, la prezentarea romanului meu „Copiii războiului”.

image description

65 Responses to “Vă invit la Craiova, vineri, 24 noiembrie 2017, ora 13,00, SalaOglinzilor din Muzeul de Artă „Jean Mihail”, la prezentarea romanului meu „Copiii războiului”.”

 1. Adam Mareș spune:

  Succes! :-)

 2. cris spune:

  VV, as vrea sa va atrag atenria asupra unei noi mode. E in Statele Unite de citiva ani si am deja convingerea ca se practica si in Romania. Va amintiti ca am vorbit aici despre troli la un timp la care termenul era foarte folosit in State si necunoscut in Romania, mi se parea mult prea cunoscuta manevra cu postaci inflacarati si in haita – s-a dovedit ca da este exact trolling-ul pe care il intuisem, vorba ceea pina si la nivelul declaratiei in direct a nu stiu carui sefulet al lui Udrea platit de ea si de pdl.

  Noua moda se numeste Rent-a-mob.

  Ati auzit vreodata de rent-a-mob ? protestatari de inchiriat? Definitia: grup de oameni care protesteaza intr-un mod irrational/artificial, interpreteaza un rol, ca si cum ar fi inchiriati de la vreo companie special in acest scop, asa cum se inchiriaza de pilda clovni pentru petrecerile copiilor. Denumiri alternative: crowds on demand – manifestatie la buton ( este si firma cu acest nume, o gasiti pe net, angajeaza suporteri si protestatari de tot felul, contra cost desigur , au si manifestatii prin alte tari), serial protesters – protestatari in serie ( ca la “criminali in serie”).

  Rent-a-mob ( se citeste intr-un singur cuvint: rentamob) e un trolling la firul ierbii si mult mai evoluat. A explodat ca afacere prin anii 2010-2012. Exista chiar firme care asta fac: trimit oameni angajati sa aclame vreo personalitate, aparent natural, spontan, ca sa-i creasca popularitatea. Desigur metoda a fost adaptata politicii si se potriveste manusa grassroot activismului alinskian. E implicit varianta evoluata, rafinata vestic, a votatului cu autobuzul sau galeata portocalie – nu glumesc, sunt protestatari mutati cu autobuzul si dintr-un stat in altul – cum au fost la Fergusson si Portland. In ultima vreme in America s-a folosit intensiv, o buna parte din ce vedeti la televizor ca marile manifestatii anti-Trump sunt asa ceva, asa au fost si in timpul alegerilor, finantzate masiv de organizatii cum sunt cele ale lui Soros ( ii sfatuiesc pe cei care se grabesc sa mai besteleasca pe altii cu “vai, de ce va luati de un batrinel mizericordios”, sau “vai aveti o obsesie”, sa se abtina inca un minut – mai jos va dau inregistrarile cu ce inseamna rentamob, iar personajul principal care spune cum angajeaza pe diversi pentru manifestatii, un anume Foval e…. directorul unui ONG finantzat gros si de Soros. Nu, Soros nu e singurul, sunt mai multi asemenea gata sa plateasca). Mecanismul a fost folosit masiv la ultimele alegeri, s-a identificat “mersul cu autobuzul”. La diferite manifestatii din diferite localitati si state apar aceleasi personaje, care aduna multimi in jurul lor si stirnesc violentze, pe teme cu totul diferite – o veti vedea in diferite imagini, la manifestatii ca cea de la Chicago sau cea din Arizona, pe una din aceste activiste, Rodriguez, activista la Hillary for America si MoveOn.org – ONG Soros cu dovezile de plata publicate in articol. Vedeti si o alta activista, Gonzalez-Goodman, de bursa Soros, Soros Justice fellow cu un stipend de vreo $100.000 pe an – arestata la manifestatiile din Arizona – a blocat traficul pe autostrada ca sa impiedice suporterii lui Trump sa ajunga la discursul lui, adica nu au niciun fel de simt al penibilului, orice e bun sa-si atinga scopul. http://www.thewhim.com/soros-funded-groups-behind-paid-protests-trump-rallies/ Aceeasi Rodriguez apare in inregistrarile cu camera ascunsa care dovedesc care e tehnica folosita de ei, finantarea, in cadrul American United for Change, si aici vreau sa ajung:

  • cris spune:

   Aveti mai jos doua inregistrari total de 30 de minute pe camera ascunsa pe care le pun mai jos ( total sunt patru), in care personajele principale, Foval si Creamer, directori la Americans United for Change, ONG bine sustinut si de Soros, spun urmatoarele:

   “One of the things we do is we stage very authentic grassroots protests right in their faces at their own events. ” – unul din lucrurile pe care il fac este sa insceneze “proteste autentice” in nasul lor (republicanilor) la evenimentele lor

   “I’m saying we have mentally ill people, that we pay to do shit, make no mistake…… I’ve paid off a few homeless guys to do some crazy stuff, and I’ve also taken them for dinner, and I’ve also made sure they had a hotel, and a shower. And I put them in a program. Like I’ve done that. But the reality is, a lot of people especially our union guys. A lot of our union guys…they’ll do whatever you want. They’re rock and roll.” – selectioneaza oameni de pe strada ii hranesc, ii imbraca, ii antreneaza si ii trimit sa “protesteze”, la fel oameni cu boli mintale, dar au si oamenii lor in sindicate care raspund si scoala multi oameni la proteste ; eh, la noi nu se imbraca ci se dezbraca la chiloti pe stilul Badita, care nu e tocmai intreg la minte daca imi amintesc cum isi dadea palme ca “act artistic”, iar in ce priveste sindicatele ce sa mai spun.

   “So the term bird dogging: You put people in the line, at the front which means that they have to get there at six in the morning because they have to get in front at the rally, so that when Trump comes down the rope line, they’re the ones asking him the question in front of the reporter, because they’re pre-placed there,” – cum sa provoci ( bird dogging) – pun oameni in fata la diferite adunari mai mici sau mai mari, sa puna intrebari provocatore, sa strige, genul malin bot si compania sa de zarghiti.

   “The campaign pays DNC, DNC pays Democracy Partners, Democracy Partners pays the Foval Group, the Foval Group goes and executes the shit on the ground” – lantul de executie, Cex-ul democratilor plateste “partenerii”, partenerii platesc oameni ca Foval, Foval se duce si executa “rahatul” ( mai spune la un moment dat ca e un proces double blind, dublu orb: mai marii nu au cunostintza de Foval, oamenii lui Foval nu siu care e sursa banilor asa incit primii daca sunt intrebati spun “nu stiu”, ultimii daca sunt intrebati cine-i plateste raspund “nu stiu”, ca metoda de protectie, ei, Foval/Creamer sunt singurii care stiu ambele capete ale “rahatului” Singurul mod in care s-a putut face devoalarea unei asemenea scheme a fost prin infiltrarea organizatiei de catre un jurnalist si inregistrare)

   De ce fac asa ceva ? – pentru ca “”It doesn’t matter what the friggin’ legal and ethics people say, we need to win this motherfucker,” nu conteaza ce spun oamenii care respecta legalitate sau moralitate, ei trebuie sa cistige acest ^&&()(%$@# – adica alinskianul “scopul scuza mijloacele” si “morala este ceva ce e determinat de invingator”

   Aici cele doua videouri si unele din afirmatiile importante inregistrate: https://www.realclearpolitics.com/video/2016/10/17/new_okeefe_video_clinton_campaign_dnc_coordinated_with_organizations_to_beat_up_trump_supporters.html?C

  • cris spune:

   Inregistrarile si discutia au fost la FoxNews, le gasiti in Washington Times, dar campania impotriva lor a fost furioasa si extinsa, O’Keefe, autorul, ingropat in injurii. E foarte putin probabil sa cunoasteti acest nou mecanism de rent-a-mob, de unde vine, la ce scara se practica fiindca discutiile aici sunt in genere de net, nu de stiri, dar e un fenomen de amploare si folosit vedeti cum.

   Desigur a fost si marota cu “nu exista asa ceva, oameni platiti, vi se pare” – asta dupa ce exact aceleasi outlet-uri democrate spuneau ca Trump a angajat suporteri platiti. Exista, se face, si de o parte si de alta in diferite proportii, cu sustinere diferita, e o realitate, E bine sa o stiti si fiti sigur ca intr-un an doi se va clarifica si in Romania cum e cu manifestatiile aceasta care nu stii de unde vin, organizate chiar si artistic si deloc spontan cu beculete colorate si steag pe stilul flash mob si inca un termen, rent-a-mob va fi folosit asa cum e acum termenul de trol – de ce importam numai smecheria/escrocheria de la vestici, nu stiu.

   E ceva mult mai evoluat decit platitul direct cu uleiul, galeata si sepcutza a unor manifestanti, plata se face la nivelul celor care organizeaza, de catre altii platiti la rindul lor de altii, si acestia string fraieri, si nu doar, platit sau gratis, sa puna in scena “rahatul”, de care vorbeste Foval, din strada.

   *****

   Aici aveti vorbele unei jurnaliste de la NYTimes si Wallstreet Journal care a facut o evaluare a ce organizatii au facut unele manifestatii cum a fost aceea a femeilor dupa alegerea lui Trump.(pentru ca exista transparentza in ce priveste sustinerea ONG-urilor – distractiv scandalul din Romania cu vai se distruge societatea civila daca afla lumea cine plateste ONG-urile- , a scos de pe site-ul IRS cine pe cine sustine – 56 din cele 64 de organizatii participante la acele manifestatii erau ONGuri Soros.)

   “Much like post-election protests, which included a sign, “Kill Trump,” were not “spontaneous,” as reported by some media outlets, the “Women’s March” is an extension of strategic identity politics that has so fractured America today, from campuses to communities.On the left or the right, it’s wrong….I make my decision: I’ll lace up my pink Nikes and head to the inauguration, skipping the “Women’s March” that doesn’t have a place for women like me” – multe din protstele inaugurale nu au fost spontane ci platite, sunt parte a acelei politici identitare care au fracturat America de la campusuri unversitare la comunitati. De stinga sau dreapta asa ceva e gresit… Ziarista, si de origine musulmana, si femeie, activista care u intelege aberatiile “identitare” spune, “imi pun adidasii si ma duc la inaugurare, dar departe de acel mars al femeilor in care nu poate exista loc pentru cei ca mine” Aici articolul ei in intregime: http://nytlive.nytimes.com/womenintheworld/2017/01/20/billionaire-george-soros-has-ties-to-more-than-50-partners-of-the-womens-march-on-washington/

   Si aici omul de rind sufera de atita zizanie si scandal, de la Fergusson care a fost napadit cu zilele de manifestanti de acest fel adusi cu autobuzele si pina acum. Intrebarea constanta e : bine, daca eu lipsesc o zi ma da seful afara, cum de stau astia cu zilele in strada, cum isi platesc chirie, mincare, cum isi duc copiii la scoala. Well, sunt protestatari de profesie multi dintre ei… si e foarte trist ca se intimpla asa ceva. Comercializeaza si devalorizeaza ceva important in democratia Americana.

   (Stiti cum raspunde omul obisnuit, neincololonat? Ca la NFL – nu striga, nu comenteaza, pur si simplu nu s -au mai dus la meciuri, au lasat tribunele goale, in asemenea hal incit firmele care sponsorizeaza NFL si jucatori , ca si posturile TV carora asa le-a scazut ratingul au inceput sa faca presiuni asupra lor sa lase timpeniile cu ingenuncheatul la imn si politica pe stadion.)

   • cris spune:

    Aici cercetarea facuta de jurnalista, date obtinute de la IRS – in albastru ONG-urile finantate de Soros, fiindca, deh, ce sa-i faci in State jurnalismul se face cu probe si argumente in buna parte, inca, nu doar cu birfe. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zYoQoffWRAHrECq2PDshlPvNpNDSLtdmNjtW-gUuhqw/edit#gid=0

    • edi spune:

     :D :D :D “…și marmota învelea ciocolata…”

     (fragment din spot publicitar ciocolata MILKA)

     • elenick spune:

      Stiu ca e pierdere de timp, odata ce detii tot adevarul nu trebuie decat sa il expui prostilor, pe toate gardurile si cu cat mai multe citate si apoi te retragi in Olimp. Vai de capul nostru! :)

      ps. despre “Dubito, ergo cogito, ergo sum” nu s-a auzit vreodata…

     • tudor spune:

      @elenick
      Te ai prins ca esti finantata de soros, carevasazica!
      Aceeasi revelatie am avut o si eu, parcurgand “materialele” de mai sus :)
      Foste groupie Ponta n aveau revelatii antisorosiste pe cand acesta, in calitate de PM, il primea cu surle si trambite la Palatul Victoria sau cand sustineau numirea habarnistei Corina Cretu comisar european de ale carei poze cu soros e plin net ul :)

      @cris
      e nevoie de linkuri?
      Cate vrei?

    • edi spune:

     “Miss copy-paste screens” vorbeste de trolling dupã ce, cu ceva multe poshtãri în urmã, char o acuzam de trolling…, deci mai e si mimeticã, una peste alta, hahaha, “hotzii strigã /hoootziiiiii !/”.

     La proxima întâlnire cu VV cred cã vom glumi unpic pe tema asta…, dar, e foarte facil sã scoti din fundul fundului explicatii din astea de prostit proasta, na, e tactica cea mai la îndemãnã…

     Nu, dragã, ãsta e chiar rãzboiul pe care-l deschid cu orice maniac care jigneste bunul simtz, …rogu-te, aflã asta, dacã inteligentza ta sclipitoare nu ti-a comunicat, pânã acum, nimic în sensul acesta !

     Lucrurile sunt mult mai simple decât ti-ai imaginat, dar o dai cotitã pe stilul propagandei jegoase.

     CE CAUTI TU IN LUMEA LIBERA, NENE ?

     [take that :]
     https://www.youtube.com/watch?v=kBOmAnhh6xk

     [also, from the Peel Sessions /BBC/ :] https://www.youtube.com/watch?v=aRqkF-TBKdA

    • cris spune:

     Dumneavoastra, toti trei, va aflati in Statele Unite de reactionati atit de ciudat la o moda care este aici in primul rind de ceva ani si sustinuta financiar de diversi nu doar de Soros? ( o folosesc o multime de personalitati publice si in diferite scopuri). NU! Ca mode de asemenea fel sunt preluate si in alte tari, desigur – s-a preluat si cea a trollingului, dar ati preluat o multime din ce iseamna net – facebook, inclusive folosit in campanii electorale sau ca sa va adunati la manifestatii de unde credeti ca ati adoptat? – scuze tot din State vine, in campanie electorala intens a fost folosit de Obama prima data, acum presedintele Trump prefera twitter.

     Dar intrebarea mea, fiindca aveti o reactie total aiurea, de ce o aveti, cu ce va simtiti vizati, afectati de o poveste din alte parti ale lumii? Am spus ca voi in particular sunteti finantati de Soros? – dar nici nu se face asa ceva, ca in evul mediu cu uleiul si galeata, asta reiese si din discutia de mai sus. Nu. Aaaa, daca apartineti vreunui asemenea ONG, si-au facut malin bot si baditza ONG ca doar pe ei ii pomenesc? si va afecteaza cumva?sigur, imi cer scuze, atunci vorbesc de sfoara in casa spinzuratului, desigur ca deveniti nervosi: eu vorbeam de “casa mea”, de State, nu stiam ca i-as afecta cumva pe unii din cei de pe blog…. Vai am facut o gafa :) Scuze .

     PS Domnule tudor, revelatiile mele “antisorosiste” nu sunt legate de ponta sau altii, uitati ca aici a fost o campanie prezindentiala crincena, ca zi de zi in stiri vezi manifestatii in a caror spontaneitate nici macar copiii de gradinita nu mai cred, si ca exista un comitet senatorial care il investigheaza pe Soros de citeva luni bune, una din problemele majore fiind ca a folosit nu doar banii sai personali ci bani veniti din taxe, pe USAID, in mod nelegitim si amestecindu-se in politica altor tari – ceva interzis aici , tine tot de lege, de FARA, si ca au fost sesizati inclusiv de tari din Europa in aceasta privintza. Dar asta am si sugerat celor din Romania, ca daca au ceva de comentat sa lase birfa, si daca au dovezi sa le inainteze Senatului Statelor Unite, fiindca e o investigatie in toi; daca nu o fac, atunci eu consider ca doar vorbesc sa se afle in treaba. E ceva ce desigur urmaresc, si astept sa vad la ce concluzii se ajunge. Iar ca va deranjeaza ca aduc date in aceasta privintza e de mirare, parca spuneati ca sunteti jurist, eu mas fi imaginat ca aveti ceva de a face cu consilierea juridica privata, de unde atita dispret la cineva preocupat de lege fata de niste date concrete? Sunteti cumva procuror si singurul lucru care va convine sunt “suspiciunile rezonabile” si compunerile convenabile dumneavooastra bazat strict pe ce va inchipuiti? – asa o fi, atunci iar vorbesc de funie in casa spinzuratului… vai, vai, vai, fac gafa dupa gafa, my bad :) :) :)

     • edi spune:

      https://www.youtube.com/watch?v=aRqkF-TBKdA

      Da, dragã, ne-a umplut ãsta de bani, nu mai stim pe unde sã-i mai punem, e casa plinã…, probabil acum vei dormi mai linistitã, cu zâmbetul ACELA pe buze… :D

     • cris spune:

      De ce va simtiti tintiti de asa ceva, de ce va repeziti sa negati sa sunteti platiti si ca cine ar sustine asa ceva ar fi paranoic, cind eu nu spun asa ceva despre dumneavoastra. Va spun care e moda aici, ca da e platit, si se stie ca e platit, se lupta pentru reglementarea/legiferarea unei mai mari transparente in se priveste sponzorizarea si scopul acesteia, dar pina atunci suferim toti de niste luni bune sub un scandal permanent in care diversi muta mici armate de manifestanti de profesie dupa subiectul si interesul zilei.

      Nu stiu cum e la dumneavoastra dar similaritati de manifestare sunt nenumarate. Poate doar le mamutariti ca e hip, poate ca sunteti platiti – eu nu am de unde sa stiu si nu afirm asa ceva.

      Dar daca dumneavostra, si dumneata edi, si Tudor, elenick sau adam sariti asa de sus cind nici macar nu va acuza cineva, aveti o problema: nu e paranoie, seamana mai degraba a musca pe caciula.

      In rest, fiindca tot dadeai dumneata lectii pe aici, vindeai castraveti la gradinar, ca sa te mai destepti un pic: aceste metode, trolling, rent-a-mob au si un nume generic, se numesc astroturfing. AstroTurf e iarba artificiala – aceasta prin opozitie cu grassroot activism, activism la firul ierbii autentic. Inseamna ca cei care clameaza ceva, vind un produs, fac o manifestatie, ascund motivele reale si sponsorul real, se prezinta ca autentici, naturali, fara sa fie asa.

      Recomand calduros o carte a lui Edward Walker, Grassroots for hire, a aparut in 2014 la Cambridge University Press, o gasiti pe amazon. Walker e doctor in sociologie, associate professor la UCLA, o analiza excelenta a acestui astroturfing si a mecanismelor si scopurilor legate de mitingurile platite.

      https://www.cambridge.org/core/books/grassroots-for-hire/34BF1602635C2870428C34A9E1387415

      stiu eu, poate asa intelegeti ca girafa nu e capra doar fiindca are coarne si ca intr-adevar cam aveti reactii neandertaliene.

 3. Mihail spune:

  @tudorel,

  Eu remarc scremetele tale in ale dreptatii, insa taci chitic, ori faci pe prostu’ atunci cand esti intrebat despre hotia presedintelui pe numele lui Iohanis.
  Asta nu mai este nici hot, nici bandit.
  Deci, tu esti un fel de dobitoc moralist.

  Cat despre Baile Herculane, pe mine ma doare sufletul, asa cum astia au distrus si Cazinoul din Vatra Dornei, sau pe cel din Constanta.
  Si hai sa-ti mai spun ceva, pe cei din afara(UK), Diaspora cum ne ziceti voi din tara, nu-i intereseaza viata politica din Romania, ca iese niste idioti cu rezostenta in strada. Aici preocuparile sunt cu totul altele.

  • tudor spune:

   “Hotia” este o infractiune, iar asta n o pot stabili postacii platiti de psd, ci doar o instanta; tot asa cum o instanta a stabilit ca dragnea e infractor, nicio instanta n a stabilit ca Iohannis e hot.
   In plus, faptul ca Iohannis a pierdut in instanta o casa demoleaza tocmai teoria voastra ca acesta ar controla justitia; desigur, asemenea fracturi logice nu s de natura sa va stimuleze neuronii, care si asa s putini!

   • Iar spui prostii. Faptul că justiția i-a luat casa lui Iohannis dovedește că și-a însușit-o ilegal. Ca să fie judecat, trebuie mai intâi cercetat. Ori asta ar trebui s-o facă procuratura care nu o face. Nu trebuie să controlezi pe judecători, ci pe procurori, ca să compromiți sau să salvezi pe cineva. Când o instanță stabilește că ai luat o casă cu acte false, cam cum se cheamă asta?

  • tudor spune:

   Adevarul este ca la cat e de mare Diaspora romaneasca s au mai strecurat si cativa pesedisti :)
   Altfel, am foarte multi prieteni in Diaspora care de abia asteapta momentul decisiv pebtru a veni in tara sa se bata cu infractorii care vor sa duca Romania spre Rusia :)

   • cris spune:

    De curiozitate – si ce lucreaza? Ca aici daca iti lasi munca balta sa te duci sa manifestezi te-a luat mama dracului, ti-ai pierdut jobul, nu poti sa-ti platesti rate la casa, sa pui pe masa mincare la copii, sa cumperi benzina, ramii fara job, fara casa, fara asigurare de sanatate si altele asemenea. Vorba ceea mie mi-e greu sa-mi iau o saptamina de vacantza din cele 5 care mi se cuvin pe an, am intotdeauna o admiratie fata de cei care ard gazul si stiu cum sa-si ia vacante cu ghiotura, fiindca mie imi lipseste arta respectiva. ( Scuze, eu sunt mai pragmatica, mai cu munca, mai cu stiinta a vietii de zi cu zi prin alte parti, cu rate la banca, cu o masina de platit, cu grija sa-mi sustin familia). Poate se intorc in Romania de tot – OK, si din ce isi platesc toata aceasta vinturare, fiindca sa te muti dintr-o tara in alta iti rupe spinarea ca bani, si ce sigurantza au ca-si gasesc un job sau pornesc o afacere in Romania? -sunt te pomeni milionari in euro sau dolari si n-au nevoie, sau conteaza pe proiectul psd start-up nation sau cam asa ceva, ala de le da 10.000 euro pentru cei intorsi in tara?

    Asa, si ce procent din diaspora sunt cei despre care vorbiti ca-si lasa familie, job, rate la casa si copii sa “se bata cu infractorii”?

 4. emi spune:

  Fiecare daruieste ce poate si ce are:
  “Pamintul ne daruieste permanent hrana pe care o mincam. Cerul ne daruieste tot timpul aerul si lumina sa. Copacii, pasarile, animalele, pietrele ne daruiesc permanent cite ceva, ba uneori chiar propria lor existenta.
  A darui este in firea intregului univers. A accepta darul este a doua natura a intregului univers.
  Nu intoarce spatele celui care vine sa-ti povesteasca necazul sau, pentru ca el are nevoie in acele momente de puterea si linistea sufletului tau. Si mai ales, nu uita niciodata ca puterea de a darui vine de la Dumnezeu. Zgircenia vine de la ego. Dumnezeu ne face sa devenim desavirsiti. Egoul ne impurifica si ne umple de ignoranta si suferinta. A darui inseamna a te deschide precum o floare cind este atinsa de razele soarelui. A fi zgircit inseamna a te inchide in mizeria si in intunericul carnii tale.”
  http://www.despresuflet.ro/forum/spiritualitate-f66/a-darui-si-a-primi-t1184.html

 5. emi spune:

  “”Am astăzi patru nepoți. Nici unul nu poartă titlul de prinț, deoarece pentru aceasta ar trebui să treacă prin Parlamentul român. Pe de altă parte, este neapărat necesar ca ei să fie cunoscuți în România și să vorbească limba compatrioților lor. Nicolae, fiul cel mare al Elenei, are acum șase ani. Vârsta pe care o aveam când m-am urcat pe tron… Dacă destinul îl va chema într-o zi să domnească peste România, Nicolae va trebui să își îndeplinească îndatoririle”, a explicat Regele Mihai, în 1995, cu prilejul convorbirilor cu istoricul Philippe Viguié Desplaces.”
  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/scandalul-de-la-casa-regala-continua-nicolae-il-va-urma-la-tron-detalii-uluitoare-au-iesit-acum-la-iveala-regele-mihai-205202.html

 6. tudor spune:

  BNR, Consiliul Concurentei, Consiliul economic si social, Consiliul fiscal, bancherii, multinationalele, confederatii sindicale, bancherii, multinationalele, Camera de Comert a Romaniei, AmCham, asocialiile patronaleetcetc…., toti sunt prosti! Basca soros si agenturili :)
  Destepti sunt ei: majoritatea psdalde si guvernul Tudose: plagiatorii, seralistii, particularistii, plagiatorii, infractorii si inculpatii, repetentii si prostii clasei, semianalfabetii si plagiatorii sunt competentii Romaniei!
  ‘ti ai dreacu, conclavul idiotilor!

 7. tudor spune:

  Fosta judecatoare care a onfiintat probasista UNJR este singura “reprezentanta” a magistratilor acceptata la comisia Iordache la dezbaterile le pegea justitiei.
  Aceeasi alianta a basistilor cu pesedistii precum la CCR!

  Cum se coalizeaza gunoaieile, e ceva de speriat!

 8. tudor spune:

  Proiectul de buget trebuia trimis in parlament de o luna, conform legii.
  In timpul asta majoritatea parlamentara e ocupata cu modificarea legilor justitiei la foc automat, iar VV, ca “specialist” in economie o arde cu lansari de carte si festivitati jenante.
  VV
  Inteleg ca sunteti rasplatit pentru “spalaturile de imagine” pe care le ati aplicat lui Serban Nicolae, urmatoarele lansari unde le veti face, la Slatina sau la Alexandria?

  • La Slatina am avut lansare. Ce problemă ai cu lansările mele de carte? oricum nu sunt in zilele in care lucrează Parlamentul. In general, ce treabă ai cu mine? Mergi la cei pe care i-ai votat,cere-le lor socoteală.

 9. cris spune:

  Cu dosarul acesta cu Belina facut unor ministri pe o hotarire de guvern, sa asteptam motivarea CCR.

  Consider ca o HG se poate analiza si administrativ dar si penal, in functie de datele pe care le are:

  Din partea mea, da, e o problema administrativa cind discuti daca se face asemenea transfer pe lege organica (constitutie si cod civil ) fiindca terenul respectiv se gaseste in conditiile legii in acea categorie, sau pe hotarire de guvern fiindca tine de alt capitol al legii (Art. 9 din Legea 213/1998) Dar aceasta este o problema administrativa. Ca sa fie una penala trebuie sa aduci dovezi ca HG-ul respectiv s-ar fi dat cu dedicatie in urma unei primiri de mita/foloase necuvenite date ministrilor sau trafic de influentza – si nu am vazut asa ceva in rechizitoriu. Ca a fost inchiriata mai departa la Teldrum, nu data in proprietate , ok… si Teldrum le-a dat mita celor doi ministri? – nu apare asa ceva. Ce foloase necuvenite au primit ministresele? Nu se spune…Exista cea mai mica dovada ca s-a facut trafic de influentza – ceva inregistrari acolo, macar?

  O HG se poate analiza administrativ daca sunt greseli de tehnica administrativa, dar penal numai daca exista elementele sa o faca o infractiune de acest tip, iar definitia infractiunilor de coruptie e foarte clara, e in OUG-ul DNA, in legea 78/200 si in codul penal ( art 289-292 ( din legea 78/2000, art 6 Infractiunile de coruptie sunt: “Infracţiunile de luare de mită – prevăzută la art. 254 din Codul penal, de dare de mită – prevăzută la art. 255 din Codul penal, de primire de foloase necuvenite – prevăzută la art. 256 din Codul penal şi de trafic de influenţă – prevăzută la art. 257 din Codul penal se pedepsesc potrivit acelor texte de lege.”)

  Daca se vorbeste de “abuz in serviciu” – acesta trebuie sa fie abuz de putere, adica sa existe presiune dovedita asupra altor oameni implicati in procesul HG sa faca ceva nelegal si se decide penal fara discutie. Daca e o infractiune de serviciu aceasta se discuta altfel. Asta e ceva ce tot nu ati clarificat pina acum: e zapacitoare confuzia asta cu “abuzul in serviciu” in Romania, nu exista altundeva in acest fel ci exista doua lucruri distincte, abuzul de putere si infractiunea/delictul de serviciu.

  Adica in privinta deciziei CCR sigur ma astept ca in motivare sa se spuna ca o HG se poate analiza si penal, dar sa clarifice cind anume se poate face acest lucru, adica, in conditiile legii, cind exista “suspiciuni rezonabile”, adica un dram de dovada acolo, ca s-a facut cu: luare de mita/foloase necuvenite sau trafic de influentza, sau, asociat acestor infractiuni cu abuz de putere, adica influentare/presiune pusa asupra celor implicati in elaborarea unui HG, etc, etc, iar daca nu exista aceste conditii, analiza se face administrativ. Asta astept ca si clarificare in motivare.

  Bref astept ca hotarirea CCR sa clarifice macar aceste doua situatii, adica, ia te uita, inca un prag, acela care delimiteaza situatiile administrative de cele penale. Om vedea, sunt curioasa sa vad motivarea. Eu sunt de acord ca decizia e negativa daca se contesta ca o HG ar putea fi urmarita penal, absolut de accord sa fie negativa, e corect: sigur ca poate intra in proceduri penale… dar in anume conditii. As vrea sa vad aceste conditii.

  Asta ca sa nu ma dezic de titulatura de “juristul” blogului :) :) :)

  • tudor spune:

   Ca sa poti verifica daca exista sau nu temei penal trebuie inainte de toate sa poti face cercetari penale, adica ceea ce voi incercati sa evitati pretandu va la pretexte penibile dpdv juridic; chiar si aceasta CCR care a dat, in ultimul timp, decizii nu controversate, precum ccrul basist, ci de a dreptul ilegale, tot n a putut gasi macar un temei juridic pentru a mai scoate o aberatie …
   Desigur, sunt suficienti fani Daddy care ar putea jura ca e absolut normal ca printr o HG sa dai chiar si intreaga Romanie vreunui srl de partid, dar mai suntem si noi, aialalti…

   • cris spune:

    Pentru a ajunge la cercetare pe persoana se face cercetare in rem, ca sa treci la cea pe persoana trebuie sa ai o motivatie clara privind implicarea unor persoane. Aceasta motivatie, in ce au dat procurorii in cererea lor, nu exista: nu exista nimic, absolut nimic referitor la primire de mita/foloase necuvenite, trafic de influentza sau abuz de putere, NIMIC.

    Sorry, daca dumneata crezi ca in alta parte a lumii civilizate un procuror poate veni cu teorii mirobolante, cu ce a visat azi noapte, cu ce i se pare, si sa chinuie oameni, fiindca nu el ar trebui sa demonstreze vinovatia dupa un algoritm clar al gradului de certitudine al unor probe, ci oricare om luat tinta ar trebui sa-si “demonstreze nevinovatia” la acuzatii tembele, TE INSELI. Asa ar putea sa ia pe oricine de pe strada, oricind le trazneste: crezi ca asa se face in lumea democratica? Nu cred ca CCR-ul ar trebui sa spuna aberatii, am spus foarte clar deasupra ce cred in aceasta privintza si nu e prima data. Iar in ce priveste procurorii, sa invetze sa-si faca munca serios, profesionist, ca de asta sunt platiti gras, nu sa vina cu rahaturi de pretentii ca aceasta sperind ca inspaiminta pe toata lumea si doar de frica in fatza lor cad capete indifferent ce timpenii pretind dinsii! E rusinos, de curind Ghitza a fost achitat, fiindca n-au adus dovezi ! Nu inseamna ca a scapat Ghitza ca e nevinovat ci ca procurorii sunt impotenti profesional daca nu sunt capabili sa stringa niste probe ! Du-te deci si striga-le lor sa si faca meseria cum trebuie, inceteaza sa le tot cautionezi impotentza cu motive idioate, si sa ma injuri pe mine ca imi doresc corectitudine.

    Dumneata adresezi permanent un “voi”, cred ca doar pentru ca te consideri un “noi”, si in sensul de “toti” aia drepti, si in sensul ca aceasta te-ar inobila in vreun fel. Nu ai atita respect fata de individualitatea dumitale, atita contur, ori atita incredere in temeinicia a ce spui, incit sa te simti bine ca proprie persoana si sa nu simti nevoia sa ai acoperirea si alibiul haitei? raspunde-mi juridic: pe mine nu ma intereseaza ce zice daddy, nu repet prostii spuse in presa dumneavoastra, am creierul meu personal si il folosesc, eu am spus ce cred eu, ca o HG se poate verifica penal, dar in anume conditii. Ce-ar fi sa incerci sa raspunzi la asa ceva in loc sa te crezi in piatza unde strigi cu “noi’ impotriva unor “voi” care nu are de a face nimic cu mine. Sau nu esti capabil si crezi ca o injuratura cu “voi” tine loc de argument… e rusinos pentru cineva care se si considera profesionist in ale celor juridice….

   • M-ai dat gata cu asta!!! Adică trebuie să deschizi dosar penal unui nevinovat, ca să vezi dacă nu cumva e vinovat!!! Il scoți din politică, îți bați joc de el, ii atârni poza in zeghe fără să știi dacă e vinovat sau nu. Ești tare, Tudorică!!!

  • Exact asta e tema. Legea zice: foloase către sine sau catre terți. Dar orice lege sau HG aduce foloase către terți, altminteri nu s-ar da.

 10. sorin gyorgyfalvi spune:

  @VV

  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-22126857-florin-georgescu-bnr-disfunctiile-din-economie-tensiunile-din-societate-sunt-cauzate-asimetria-dintre-libertate-raspundere-introducerea-cotei-unice-din-anul-2005-redus-birocratia-dar-crescut-coruptia-.htm
  “…
  • Intelegem conceptual si operational nevoia acumularii rapide de capital pentru asigurarea unei stabilitati in crestere a democratiei din Romania. Dar, in conditiile unui produs intern brut limitat an de an, aceasta asimetrie libertate- raspundere a generat o repartitie total inechitabila a PIB concretizata intr-o polarizare sociala accentuata. In topul societatii se regasesc grupuri restranse de cetateni care au acumulat avutii foarte importante, iar la polul celalalt, foarte multi oameni au adunat numai saracia si lipsa de speranta

  • Daca echilibrele sunt sustenabile economic si financiar, fara a indeplini si criteriul social, mai devreme sau mai tarziu, acestea se vor rupe, cu provocarea unor mari tensiuni in economie si societate.

  • Astfel, în anul 2016, stocul de capital al firmelor de 86,2 mld. euro era compus din: –capitalul statului (10,3 mld. euro, respectiv 12% din total), capital privat românesc (34,8 mld. euro, respectiv 40% din total) si capital străin (41,1 mld. euro, respectiv 48% din total).
  (N.a.: aici adaug eu ca prin paragraful de mai sus Florin Gorgescu demonteaza minciuna rostogolita la infinit conform careia capitalul strain ar fi mai mic decit capitalul autohton, dupa cum se vede e aproape jumate din total!)
  … ”

  Bun, ceea ce remarca vice guvernatorul BNR este ceea ce am atras si eu atentia degeaba in repetate rinduri, si zic degeaba pentru ca politicienii din cazemata in care s-au baricadat sunt total autisti referitor la problemele celor 40-45% din populatie care traiesc sub limita saraciei si care periodic vin cu “istetimi” gen impozitarea boschetarilor sau fiscalizarea oualor din gospodarie…

  • tudor spune:

   sorine,
   aici cam ai dreptate!
   am spus mai demult: nimeni n ar trebui sa faca politica daca nu are solutia urmatoarei probleme: ce faci cu copilul de la tara sanatos/nu bolnav, istet/nu idiot, harnic/nu lenes dar sarac si care, in actuala situatie n are decat doua solutii: sluga sau infractor???

   greseala insa este a celor care si imagineaza ca pe actualii politicieni ii doare undeva de amaratii aia: uita te si la VV: lui ii arde de Cantarea Romaniei la contrapartida cu spalat imaginea unor pesedisti :)

  • Cred că n-ai crezut idioțenia aia cu impozitarea cotețelor. Dar nu inteleg care e problema ta. Crezi că sărăcia unora se datorează faptului că avem investiții străine?

 11. tudor spune:

  cris

  Inainte de a ne “duela” im argumente este nevoie de un dram de integritate; adica sa ne asumam fiecare pozitiile politice de pe care functionam.
  Astfel, cativa suntem antipesedisti (elenick, edi, eu), cativa pesedisti mai mult sau mai putin mascati, @emi – groupie, VV liberschimbisto conservator.
  Singura persoana de aici care si afirma neutralitatea absoluta esti tu, dar nu pacalesti pe nimeni!
  Asuma ti pesedismul neconditionat si discutam ca atare, cu mare drag :)

  • Adam Mareș spune:

   Și eu sunt antipesedist. :-)

  • Pacala spune:

   @tudorele
   Cretin de iti zic e putin spus . @cris este in sua de 20 de ani, ai vazut tu psdism in state?
   M am saturat de rahati securisti ca tine cu bani cacalau de la stat si care latra ca moralisti mai mari ca ei nu exista.
   Tu si lesbiana de mananca rahat @adam care va credeti etaloanele societatii romanesti. Preluati texte servite de jurnalisti de 2 lei si le reproduceti aici.

  • emi spune:

   Ma facusi sa caut pe google “goupie”. Dar n-am inteles cine e (rock)star-ul pe care crezi tu ca il urmez prin turnee, o fi domnul de 94 de ani din camera vecina?!?
   Eu am mai precizat pe aici, sunt liberala, nu sorosista. Cand PNL va fi un partid patriot, nu unul finantat prin inginerii financiare din afara, il voi sustine, pana atunci fac politica proprie.
   Cat despre ALDE, a inceput sa inteleaga de ce PNL si-a pierdut sustinatorii, daca va fi in stare sa umple golul creat de obedienta PNL fata de ong-urile nu se stie ale cui, voi fi prima care sa-i felicite.

  • cris spune:

   Domnule, a te referi la persoana si nu la subiect se numeste argument ad hominem, este o aberatie logica, inacceptabila in orice dialog civilizat si o smecherie propagandistica. Discuta domnule decizia CCR, situatia in sine, argumenteza la subiect, hai fa praf ce am spus dar logic nu sloganard.

   Dumneata vrei sa recunosc ca sunt pesedista, ca numai asa ai discuta cu mine, adica nu te poti defini, adevarul dumitale nu exista fara un inamic, ideile dumitale nu au valoare in sine si nu existi decit prin contrast, nu prin persoana dumitale? Insisti in asa ceva: auzi, ce-ar fi sa-mi pui o lampa in ochi, sa ma ameninti, sa ma torturezi numai ca sa iscalesc ce vrei dumneata, ce nazbitii iti trec prin cap, ca sa te simti bine in ideile dumitale fixe? Te-ai portocalizat, domnule, o dai pe procurarisme cam…zdrentuite.

   Iar eu n-am de ce sa demonstrez ca nu sunt pesedista, doar fiindca ai dumneata o obsesie si nici nu inteleg de ce iti pasa atit de persoana mea de ma faci buricul pamintului, culmea obstacolului si alta nu – sunt un om oarecare, nu votez, n-am carnet de partid, nu ies la demonstratii, cineva de la capatul pamintului, nu esti capabil sa raspunzi unui om oarecare pe un subiect oarecare? trebuie neaparat sa-l demonizezi, ca sa ce, ca se te simti erou pe spinarea altuia, prin contrast? Crezi ca singura dumitale valoare e cea data de cit de tare strigi, injuri sau te cotofenesti? Eu aveam alta parere despre dumneata, dar iti negi propria valoare si individualitate cu incapatinare de dragul unor prostii – e doar o constatare, o mirare, un ridicat din umeri, nu e treaba mea ce faci cu viata dumitale

   Nu consider ca opiniile mele sunt imbatabile, nu mi-ar putea trece prin cap sa iti spun sa “recunosti ca esti basist, securist” etc, etc ca sa am cu tot dinadinsul un dusman, te-am rugat sa ma contrazici la subiect, de citeva ori, si dumneata eviti, o dai pe sloganuri cu pesedismul, ciuma rosie, cu ce pesedista as fi eu. Nu stii sa porti o discutie normal, lumea dumitale e in razboi, intre “noi” si “voi”. Pacat, deloc elegant, deloc normal, dar, ce sa zic, alegerea dumitale… Scuze, deja m-am plictisit asteptind un raspuns coerent la un subiect oarecare, hai lasa, pa, du-te la manifestatie, acolo onomatopeele cert sunt apreciate, nu-ti mai face griji ca nu stii sa-mi raspunzi mie unui oarecare, urlatul la Victoriei e de-a dreptul catarctic, te scapa nu doar de mine ci si de tine insuti, enjoy.

   • edi spune:

    …dar ești de o perversitate, maică… !!!
    Șefii tăi, din clinică, știu ?

    Problema ta, cris, (cum văd eu lucrurile…) e că pui la suflet, iar așa, complexul tău se accentuează în loc să se atenueze; în orice dialog, chiar și-n cele cu domnul deputat, te marchează obsesia de a demonstra că ai un “adevăr” mai bun, că ști tu o cazuistică mai aparte, că în Biblioteca Congresului există un document mai puțin cunoscut publicului și care arată, la capitolul 5, paragraful 33 (eeeexact, da, vârsta lui Cristos), aliniatul ultim, că teza respectivă nu se susține în totalitate și că, în timp, i-au fost aduse o mulțime de amendamente care, doamnedumnezeule, mai că îi anulează orice semnificație…
    Deci, cris…, după toate argumentele pe care le aduci mereu în dispută pentru a contracara pe ceilalți, dar chiar și pe tine, fiindcă mereu ai negat categoric că ai zis ce ai zis (uite, veeezi?, chiar și acum ești gata s-o faci… :D ), eh, după toate astea, …și după cele câteva (multe) pahare de apă băute pentru calmare, oare ce diagnostic ar trebui pus ?

    ( …mi-aduci aminte de un fost coleg care, indiferent de tema dialogurilor pe care le purtam, spunea invariabil că el a văzut/citit/cunoscut/testat ceva cu mult superior, dar totul era că el Ș T I E asta, iar sensul inițial al poveștii deja nu mai conta, important era că el Ș T I A mult peste ce comunicau ceilalți… Acum a ieșit la pensie și-și dedică majoritatea timpului bricolajelor făcute în garajul propriu, …care, bineînțeles, sunt lucrate cu niște componente speciale, extra, procurate de el, ceva de ultimă oră, clar superior- calitativ, n-ai mai văzut așa ceva, garantat… ) :D

    • Nu te pune cu Cris. Ești incoerent și, in niciun caz, nu ai cultura ei.

     • edi spune:

      Da, asteptam asta, oricum, multumesc frumos de apreciere !

      Verdict ; incoerentzã !

      Dar, …atât de mult a trebuit ca sã… ?
      Cam mult…, pentru un verdict atât de transant…

      …si, din acest motiv, a doua parte a afirmatiei as lua-o cu valoare de inventar. Nuu ?

 12. Mihail spune:

  @emi,

  O Tesla iefitina, nu vreau. Sunt prea sarac ca sa-mi cumpar lucruri ieftine.
  Apoi, aici, in magazine, sunt modelele adevarate….niste minunatii cu patru roti.

  • emi spune:

   Tu esti genul care se plimba cu BMV si locuieste in garsoniera la etajul X…
   Stii ce se spune despre orice tip de masinarie, e bine sa cumperi una pe care sa iti poti permite sa o inlocuiesti cand ii expira garantia…
   Dar evident alegerea iti apartine…

  • emi spune:

   Sperai sa-ti daruiesc o tesla?!?

 13. Adam Mareș spune:

  Acum sunt lesbiană?! Tu ce fumezi? :P :P :P

  • tudor spune:

   A cerut VV sa vina “cavaleria grea”…. Pacala, adicatelea! :)

   • emi spune:

    Te simti “artileria grea”?!? :) :) :)
    Vrei sa spui ca un “barbat adevarat” trebuie sa fie insensibil, autoritar, sa foloseasca un vocabular scarbos si sa loveasca sub centura?!? Asta dovedeste inca o data ca nu ai fost ofiter, ci tablagiu, pentru ca un ofiter din Armata Romana, fie ea si comunista, are un alt sistem de valori. Tu nu te poti respecta nici pe tine insuti, pentru ca ai facut parte din “ciuma rosie”, esti suparat pentru ca ai fost parte a sistemului de represiune si de aceea acum incerci sa dregi busuiocul aratand cu degetul la altii. As paria, Tudorel, ca ai fost si ciripitor, prea mult te urasti pe tine insuti. De unde stiu?!? Ca sa ii poti uri pe altii trebuie mai intai sa te urasti pe tine insuti, altfel nu poti.