“Să ne luăm ţara înapoi!” ? Dar România nu e un sac de cartofi pe care să-l iei în spinare şi să ţi-l îndeşi în cămară!

Acest leit-motiv “Să ne luăm ţara înapoi” este semnificativ pentru modul de gândire al echipei PD. „Să ne luăm ţara înapoi de la cei care ne-au furat-o!” era un slogan al anilor ’90 şi care, socotind specificul acelei perioade, avea tâlcul său. Cei care scandau acest slogan îşi comemorau bunicii morţi prin puşcării, proprietăţile prăduite de clica comunistă, tinereţile irosite în izolarea şi lipsa de perspectivă ale autarhiei ceauşiste. Era modul lor de a-şi exprima revolta în faţa supravieţuirii comunismului sub feţele noi ale fesenismului.

 

Ori lucrurile sunt cu totul altele acum. Întâi că sloganul s-a mai scurtat. A rămas doar „Să ne luăm ţara înapoi!”. Din motive lesne de înţeles, pe care le vom desluşi şi noi în comentariul de faţă. În al doilea rând, cei care strigă azi nu sunt oprimaţii, ci guvernanţii de ieri. „Să ne luăm ţara înapoi!” a strigat Mihai Răzvan Ungureanu la mitingul de la Cluj. „Să ne luăm ţara înapoi!” i-a ţinut isonul Monica Macovei, de la Bruxelles. De parcă ţara ar fi un sac de cartofi pe care îl pui pe spinare şi îl muţi de colo-colo, după cum ţi-e cheful.

 

Că ţara a fost la cheremul lor, asta e mai presus de orice îndoială. Ce au făcut cu ea, nici asta nu mai trebuie explicat. Probabil că, aşa cum se  întâmplă cu situaţia financiară a Hidroelectricii sau a Loteriei Române, cu licitaţiile trucate din sertarele ANRMAP, cu diverse reţele întreţesute prin administraţia statului ori proprietăţi ascunse ori subevaluate, vom afla, în perioada următoare, tot felul de lucruri despre ce-a făcut cu ţara guvernarea PD. Din acest motiv, de ce o vrea înapoi, e limpede. Că nu se mai adaugă şi „de la cei care ne-au furat-o” e limpede. Căci cei care au furat-o sunt chiar ei, ceea ce i-ar pune în situaţia ridicolă de a se acuza singuri.

 

Ţara nu se dă de la unii la alţii. Noi suntem ai ţării, dar ţara nu e, în exclusivitate, a niciunuia dintre noi, nici individual nici în grup. Când noi strigam că vrem ţara înapoi, prin anii ’90, ceream, de fapt, să ne recuperăm viaţa netrăită. E un slogan a cărui reutilizare, în forma aceasta trunchiată, e, mai degrabă, profanarea unor convingeri curate, naive şi zădărnicite ale unei generaţii exasperate. Nici o legătură, aşadar, cu o guvernare îmbuibată şi indolentă precum cea a PD, care îşi vrea, de fapt, privilegiile înapoi.

91 Responses to ““Să ne luăm ţara înapoi!” ? Dar România nu e un sac de cartofi pe care să-l iei în spinare şi să ţi-l îndeşi în cămară!”

  1. Marius Bacau spune:

    @aurel
    Te joci cu nervii celor care posteaza aici. E a nu stiu cata oara cand emiti judecati gratuite. Te crezi asa de informat? Te crezi detinatorul adevarului absolut? Hai ca dai in penibil. Nu ne cunosti,asa ca nu te antepronunta in privinta noastra.

  2. tiberiu spune:

    @marius bacau
    Nu te ofusca , @aurel,@Sara etc sunt blogeri diversionisti platiti de base din banii furati de la bugetari.
    Nu cu @aurel avem noi problema ci cu base tiranul natiunii si protectorul asupritorilor Roamniei.Demiterea lui base va duce si la disparitia blogerilor diversionisti.

  3. tiberiu spune:

    @aurel
    forma de plata pot fi si favorurile sau alte forme de plata nepecuniare.E limpede insa ca ai interese personale bine precizate legate de mafia pedistilor si nu esti un bloger prin vocatie, ca in cazul celor care posteaza aici ,care sunt animati in principal de considerente pur ideologice si afective strict personale.

  4. tiberiu spune:

    @aurel
    Nu avem platforma de convergenta asa ca o intalnire nu are sens.

  5. tiberiu spune:

    @aurel
    Orientarea mea este cu adevarat social-liberala, aceasta fiind optiunea mea cu mult inainte ca ea sa se constituie ca USL. Este indiscutabil cea mai buna solutie politica pentru Ro fapt dovedit de guvernarea Tariceanu cu sprijin parlamentar PSD ,cea mai fructoasa guvernare pentru cetateni si pentru cercurile de afaceri. USL este de asemenea un instrument politic esential in eradicarea basismului-pedist -curent politic aparent liberal dar in realitate o grupare profund antisociala si antinationala care conduce natiunea spre inapoiere economica,coruptie endemica si decadere morala.
    E clar ?

  6. tiberiu spune:

    Nu e nevoie sa continui.Nivelul de viata din timpul guvernarii liberale a fost destructurat sistematic de mafia pedista care a jefuit la propriu cetateni pentru a-si insusi miliarde de euro din banii publici .Nu avem ce comunica.Garantat.

  7. cris spune:

    Intr-adevar o tara in care puscariabili ca basescu & Co (udrea, videanu, boureanu, etc) ramin la putere dupa ce au zburdat ani prin parlamentul si economia Romaniei, au trecut legi furind in vazul lumii, au numit oamenii lor prin frauda in vazul lumii chiar si in institutii ca CCR, au furat cu mina pina la umar si s-au imbogatit incomensurabil in timp ce oamenii obisnuiti nu stiu cum sa-si cumpere sau hrana, sau medicamente, este o tara care se doreste cu tot dinadinsul izolata de restul Europei, dar nu de usl, ci de basescu – de aceea si aceasta campanie furibunda a dumnealui de izolare a Romaniei. Nu este cazul nu-i asa, ca Europa sa afle ce mizerii au facut basescu si ai lui atitia ani…..Nu este cazul sa se afle ca sub nasul Europei un basescu si regimul lui au creat un stat mafiot, criminal, ca oameni au murit in fata spitalelor, ca li s-au furat pensiile, ca bolnavi de cancer au fost lasati fara medicamente, ca oamenii sunt haituiti de un DNA aflat la comanda presedintelui. Nu e cazul sa se afle cum e vinduta o tara, oamenii ei, istoria ei, pe bucatele pentru ca udrea sa-si cumpere posetele si terenuri, videanu sa-si faca vile de milioane, samd. Nu e cazul sa se afle cum eba a ajuns parlamentar european cu ajutorul doamnei Ridzi, care iata tot in parlament e dupa atitia ani. Nuuuuu, asemenea lucruri nu trebuie sa se afle…..

  8. tiberiu spune:

    @aurel
    la fel ca majoritatea pedistilor esti o persoana lipsita de onoare. In pofida faptului ca nu esti dorit ca partener de comunicare de nimeni pe acest blog continui sa ne hartuiesti in mod obsesiv , la fel ca unul care hartuieste sexual persoane care nu-i doresc societatea.Faptul ca nu exista inca o legislatie virtuala care sa cenzureze comportamntul d-tale antisocial asta nu te face mai putin antisocial.
    Nu faci decat sa generezi sentimente de adversitate.Asta serveste interesele celor pe care ii reprezinti?
    Deranjezi deci existi !Cunosc prea bine aceste mentalitati barbare.

  9. tiberiu spune:

    Exista un singur remediu: “cui pe cui se scoate”

  10. tiberiu spune:

    @VV
    Bravo lui Crin pentru intreruperea liniei STS.Sper ca s-a facut intreruperea si la locuinta privata a lui TB.

  11. tiberiu spune:

    @VV
    iata cat de prompt reactioneaza pedistii si la doar o ora de la dispozitia de demontare a liniei STS declara ca se vor plange structurilor NATO si SUA cu plangerea ca Antonescu destructureaza serviciile secrete romanesti !!!!!!!!???????
    Iata cat de abil si de rapid actioneaza ei apeland la institutii de forta internationale.Unde este comunicarea internationala a USL ?
    E o situatie inadmisibila !

  12. tiberiu spune:

    @VV
    Bine era daca dispunea Crin direct taierea legaturii STS fara convocarea CSAT si mai ales fara a cere demisia d-lui Opris.Asa s-a generat pretextul mediatic al “destructurarii serviciilor” pe care PD se pregateste sa le reclame la NATO si SUA. Nu vreau insa sa-i reprosez, nu este deloc usoara postura pentru Crin.

    • @ tiberiu

      Asta cu destructurarea serviciilor e o aiureala. Daca schimbi un sef care a incalcat legea, inseamna ca destructurezi serviciile. Adica ele sunt structurate numai daca numeste Basescu sefii?

  13. tiberiu spune:

    Si l-a facut pe Opris dusman

  14. Daniel spune:

    Ai nosti politicieni

    Ai nosti politicieni cu limbi subtiri multicolore
    icoane stravezii ne zugravira,
    Evropa este tara lor si trebuie ca-i si-a noastra,
    asadar sa o acceptam:

    ca pensionarii sa se duca in mormanturi lunge,
    la intruniri albastre cu Faraon, cu Cezar sau cu Gingis Han,
    si acolo sa discute despre toate, la un pahar sau la un zar,
    sa deie-n colo analistii ce spinteca cu gandul lor relieful mat, opac si incumbat
    al realitatii ce s-a revelat din doi in paispe si in saispe la numai cei cu buze saibe
    sa aiba loc rotundul os sa fie supt chiar si pe dos.

    salariile sa fie mici cu siri garboave si subtiri
    industrii bastinase sa n-avem voie sa avem
    ca suntem repetenti la performanta
    si costul ne-a fost haina mare si s-o purtam noi n-avem nas
    si doar in pielea goala sa imblam si cu caciulile la s..i
    si-apoi, rabdand lumini la capat de tunel, se va putea ca intr-o zi
    si Occidentul sa constate ca meritam macar
    chiloti de plastic
    de import
    si servetele umede de maini
    si-alune crude dar nu dude ca nu sunt cunoscute in Apus
    si casti cu muzici la ureche
    si incaltari cu varful plat si toc patrat
    si haine de la Viena si beri de la Paris
    de ai sa zici ca totul este vis si sa-ti doresti sa dormi
    sa nu te mai trezesti din aste basne-mparatesti

    iar cainii cei fara de stapan sa aiba-ntaietate si chiar si legiuirea lor
    sa poarte haine deocheate sa latre intr-un SPA curat
    pe fiecare spatiu verde amenajat
    pisicile sa umble-n voie cu siruri de cristale pe sub cozi
    vezi dta sa ascunda astfel si rusinea
    sa nu le vada stii cumva, vecinul sau pelinul,
    ce-au de ascuns ele acolo si cate taine si etzetera!

    Cât despre cei far adapost, despre orfani si cancerosi,
    despre batranii nimanui, despre spitale si tarani,
    sa duca neantului cu totii, ei sunt strainii care-ncurca
    siroaie lungi de bale verzi, galbui, albastre si oranjii
    varsate de ai nosti, politicienii care mint cu limbi subtiri
    cand zugravesc dement icoana naruirii Romaniei:
    necesitate sacra in cercuri negre acrestine
    si-n cari legifereaza Negrul cu sulf si plumb si blasfemie
    pe-a noastra sfanta Romanie!

  15. Daniel spune:

    Am inteles maestre. Mesajul insa, care va asigur ca are legatura multa cu tocmai prietenii dnului Basescu, trebuie sa recunoasteti ca e clar. Ma onoreaza faptul ca mi-ati raspuns! Asadar ramane pe 29 iulie sa ne auzim!

  16. @ aurel ian

    Pai mai bine o istorie alambicata decat una care merge la sigur in directie proasta. Cat despre nocivitate, vezi bine cum se apara unii pe altii Basescu si sefii parchetelor si serviciile.