Am să merg să votez duminică.


Mulțumesc pe această cale celor care au făcut campanie pentru boicotarea Referendumului. Modul morbid, vulgar ori demonic în care au înțeles să facă această campanie a convins pe mulți nehotărâți să devină, la rândul lor, susținători ai Referendumului.

 

referendum

119 Responses to “Am să merg să votez duminică.”

 1. Barosanul spune:

  @ Vosganian & ALDE sustine Guvernul ‘Secaturilor’ PSD :)

  • Barosanul spune:

   @All

   ”Viorica Dancila urma sa ajunga la ora 11 in judetul Neamt, la Slobozia- Roznov, la canalul de aductiune al raului Cracau.
   Numai ca in loc sa se duca la Roznov, elicopterul a ajuns in nordul judetului, in comuna Cracaoani, la cativa zeci de kilometri de locul care era trecut in programul premierului Romaniei. Probabil ca totul a plecat de la confundarea raului Cracau cu comuna Cracaoani”

   Bine ca n-a ajuns la Pristina :)

 2. edi spune:

  Ia poftim de sâmbătă deja și nu lăsa pe mâine ce poți face azi, daaa ?
  Watts obișnuit cu delăsarea asta… Dacă ai de gănd să te duci du-te din prima zi dis-de-dimineată și fă-le o bucurie oamenilor ăia din comisia de votare, fă-i să nu se simtă umili că au venit acolo doar ei cu noaptea-n cap și, astfel, să vadă că demnitarul e un exemplu pentru poporani ! Primii la vot, primii în producție ! Acesta să fie farul călăuzitor, Varujane ! Ca în vremurile tinereții (ante)revoluționare, a nu se precupeți niciun efort în realizarea indicatorilor de plan, merceologii spun mereu prezent-la-datorie! Iar, Duminica, fain-frumos se încolonează și merg la biserică să-i mulțumească Celuidesus că-ntr-o bună zi au avut norocul să dea istoria și geografia peste ei și au ajuns ce-au ajuns cu largul concurs al statului paralel de funcțiuni cu nevoile reale ale oamenilor.

  • elenick spune:

   :) :) :)

   ps Din aria mea e de cunostinte NU se duc decat un tembel si unii ”obligati” politic(rude cu..) – foarte putini!

  • Alzara1918 -Sibiu spune:

   Oricare scriitor poate sa fi fost merceolog ; nu oricare merceolog poate deveni scriitor de succes .

 3. Marga Maggie Gigi spune:

  Nevestele traditionale ale lui Tariceanu merg si ele, toate 5 in grup ?
  Amanta traditionala, aia cu cu 30 de ani mai mica a lui Dragnea merge si ea ?
  :D :D :D

 4. elenick spune:

  vv,

  Inainte sa plecati, cititi asta. Nu ca ar fi speranta unei ”iluminari”… :)

  http://www.romaniacurata.ro/operatia-coalitia-pentru-familie-ce-legaturi-au-sie-si-kgb/

 5. Adam Mareș spune:

  Referendum? Ghici cine vota în 2015 în Parlamentul European pentru “legalizarea casătoriilor între persoane de același sex”?:
  - Viorica Dăncilă, PSD
  - Victor Boștinaru, PSD
  - Ioan Mircea Pașcu, PSD
  - Dan Nica, PSD
  - Claudia Țapardel, PSD
  - Norica Nicolai, ALDE
  - Maria Grapini, PC

  Dăncilă și PSD au votat și pentru Raportul Estrella (Edite Estrella, Partidul Socialist Potlrtughez) privind “legalizarea reproducerii asistate pentru lesbiene”, “avort gratuit pentru adolescenți fără stirea sau acordul părinților”, precum și “educarea într-o viziunea pozitivă asupra homosexualității” – e considerat cea mai radicală inițiativă anti-familie din istoria UE

  Aceiași Dăncilă și PSD au votat pentru Raportul Zuber (Cristina Zuber, Partidul Comunist Portughez), care susține că “rolul părinților în educarea copiilor reprezintă un obstacol” pentru noua societate.

 6. Adam Mareș spune:

  Venitul mediu al unei gospodării românești a crescut cu 24,7% în ultimul an, sub nivelul creșterii cheltuielilor (27,2%).

  Institutul Național de Statistică

 7. Mihail spune:

  Eu nu prea inteleg de ce spun unii ca referendumul ba este o escrocherie, ba vrea PSD-ul ca sa returneze votul și să voteze nustiuce altceva.
  Dacă tot se cheltuie niște bani cu el, atunci de ce sa nu votezi ?
  Las deoparte chestiunea referendumului.

 8. Cris spune:

  De obicei, „demonizarea adversarului“ e doar o vorbă. Varujan Vosganian o aplică la propriu: cine nu e cu noi, e cu Satana. Felicitări pentru deschidere și echilibru! Până la urmă, nu e deloc întâmplătoare poziția actuală, de gât cu PSD-ul în varianta lui cea mai mizerabilă. Vă unesc, de fapt multe lucruri.

  • Barosanul spune:

   @ Cris!

   Bine ai revenit!

   Din pacate @ Varujan Vosganian a ajund de mult ‘Latrina PSD’!

   PS. @Vosganian. se dadea cocos pe blog, corectand pe cei ce posteaza, iar el Sustine un Guvern de ‘Secaturi Tembele Agramate’!

   Gainar de politician!

   • elenick spune:

    @Barosane,

    nu cred ca e @cris cea pe care o stii tu! :) Dupa ”directie” – contra referendum, deci contra PSD, dupa tenta ironica/cu ceva umor – care o depasea complet si mai ales dupa concizia exprimarii – in comparatie cu ”cearsafurile” de vorbe ale lui@cris…. SIGUR e altcineva! :) :) :)

    • edi spune:

     C not c … :)

    • Cris spune:

     Că tot e la temă, sunt „cel“, nu „cea“. Asta așa, ca să nu creadă alde VV și alți luptători neînfricați împotriva satanismului că, pentru cei cu #boicotul, genul și sexul nu ar conta. Abia acum aflu că o variantă feminină de Cris bântuia în trecut pe aici.

 9. livia spune:

  Remus Borza a notat politicienii și personalitățile importante ale săptămânii în cadrul celei mai noi ediții a emisiunii „Borza Analytica”.

  Călin Popescu-Tăriceanu nota 4 – Pentru poziționarea pe Legea Offshore, care a fost retrimisă la Comisii, în urma neînțelegerilor apărute între aleșii PSD, ALDE și UDMR. Prin această poziționare, Tăriceanu face jocul multinaționalelor în detrimentul interesului național.

 10. elenick spune:

  Hai cu ceva mai interesant, ca referendumul pica, oricat l-ar populariza PSd-ul, popii sau VV pe blog ! Divele Elena Udrea si Alina Bica au picat ”pe interceptari” si apoi drept in plasa Interpolului, dupa condamnarile definitive din Romania si acum stau bine arestate in puscaria de femei rau famata din Costa Rica. Mor de mila lor! :) Altceva e interesant, cum de si-au imaginat ele ca vor incepe ”o viata noua” acolo, desi se comportau tot ”borfareste”, ca in vremurile bune, de acasa!?!?

  https://www.libertatea.ro/ultima-ora/elena-udrea-si-alina-bica-ajutate-costa-rica-de-notarul-traficantilor-de-droguri-columbieni-2416595

 11. Adam Mareș spune:

  Adrian Papahagi:

  Sper că s-a demontat minciuna că acest referendum e al PSD. PSD se mobilizează doar pentru accesul la banul public.

  A fost un referendum cetățenesc, demonizat profesionist de elite bine antrenate în terorism intelectual (și plătite pentru asta) și nesprijinit în mod real de partidele politice (și nici chiar de Biserici prea mult, din câte pot observa).

  ***

  Poate că, măcar după acest referendum, BOR va înceta să mai investească în ziduri și în relația cu PSD, și se va ocupa să zidească creștinismul în oameni și să sprijine societatea civilă creștină, nu partide cleptocrate.

  Dacă nu, în 10 ani bisericile pe care s-au ostenit să le ridice vor fi goale, iar în 20 de ani vor deveni discoteci (că pentru muzee sunt prea urâte).

  ***

  Mă bucur că va înceta minciuna “majorității creștine” din România (folosită ca sperietoare de neototalitari și ca autoamăgire de către Biserici). Până la sfârșitul zilei, ne vom fi făcut recensământul, împreună cu frații greco-catolici, romano-catolici și evanghelici, și măcar știm câți mai luăm valorile creștine în serios, asumându-ne riscul mărturisirii și neajunsul de a deveni obiectul urii și disprețului “toleranților” de profesie.

 12. Adam Mareș spune:

  M-ați blocat?

 13. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  Dupa cum foarte bine ziceam si cu 2 saptamini in urma acest referendum a fost organizat ca sa fie picat!, pe sistemul: vorbiti acuma sau taceti pentru totdeauna pe tema asta!

  Logica e simpla: partidele s-au ferit ca dracu de tamiie sa promoveze ceva contrar directivelor de la Bruxelles, in acelasi timp ar fi pierdut electoral enorm de mult daca ar fi sprijinit pe fata directivele de la Bruxelles. Si atunci au ales sa faca pe placul Bruxelles-ului fara a se murdari pe maini, si anume au organizat acest referendum ca sa pice fara sa poata fi acuzati!
  Informarea despre referendum care s-a facut a fost o bataie de joc de la cap la coada. Apoi numarul alegatorilor inscrisi pe liste este o batjocura la adresa democratiei, el fiind intr-atit de eronat incit orice demers cetatenesc poate fi aruncat cu usurinta la gunoi. La referendumul trecut si-au batut joc de votul a 8.4 milioane de romani, de data aceasta normal ca multi n-au mai pus botul dar chiar si asa si-au batut joc de votul a 5000000 de romani.
  Deci, nici macar reducerea pragului de validare la 30% n-a putut rezolva minciuna propagata de politicieni prin care se mentin listele electorale ultra umflate ca sa aiba ei 2-3 locuri in plus in Parlamentul European, care fie vorba intre noi oricum conteaza.
  Asta-i clasa politica pe care o avem! Probabil ei acum se cred smecheri ca i-au prostit pe prosti, dar.. vor vedea odata ca romanii nu sunt chiar atit de prosti.

  Aveti aici linkul cu ceea ce ziceam cu vreo 2 saptamini in urma, si care s-a confirmat cu precizie azi.
  http://vosganian.ro/?p=8663&cpage=1#comment-336538

  • Adam Mareș spune:

   De data asta, cam sunt de acord cu tine.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ all

   Urmeaza miine condamnarea lui Dragnea, poate arestarea zilele care urmeaza, vad acum puci in PNL, si pste putin timp va veni si tradarea ALDE! Anul nou ne va prinde cu guvern securist!

   • edi spune:

    Fatalitate…, si poate-l aduc la loc si pe Ceausescu…, atunci sã te tzii, gyorgyfalvi, dragoo !

    …dar, mai bine puneti ochelarii ãia si citeste ce zice ãsta, kit cã adesea nu mai sunt de acord mereu cu ce zice !

    Ambele pãrti în conflict au fortzat AIUREA nota :

    https://www.catavencii.ro/ce-cauta-religia-in-statul-nostru-laic/

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ edi

     ce legatura are religia cu… articolul din Constitutie despre casatorie?

     • edi spune:

      Desteptule, dacã ai citit articolul si nu ai înteles spiel-ul, chiar nu am cum sã te ajut, dar, …hai, sã mai încerc o datã, poate pricepi cã confreria din spatele CPF a fost chiar BOR si a insistat sã vadã în Constitutie ceeace-si dorea sã vadã, fiindcã, daaa [de acord!], au fost si ei stârniti de exagerãrile manifestate de celalatã parte, LGBT-de-România.

      BOR, care este criticatã exact precum acum 500 ani Luther critica papalitatea cã VINDE indulgentze pentru a termina lucrãrile Bazilicii Sf.Petru dela Vatican, a iesit astfel pe contraatac clamând pericolul IMEDIAT al patologiei LGBT, prin CPF încercându-se un soi de resuscitare a unei Miscãrilegionare”decatifea”.

      Dacã nu vrei sã vezi sau sã faci conexiuni, îmi pare rãu de tine…, doar sã mai încerc cumva sã-ti desenez, eventual…, poate, cine stie…

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ edi

    acuma … inteleg ca te simti dator sa reactionezi oridecite ori zic ceva de securisti, dar ai totusi grija, fa-le si tu mai cu fereala, sa nu iei penalizare…

    • edi spune:

     Pãi, da, desteptule, pentru cã nu esti capabil sã pui un diagnostic exact.

     Cãnd vei reusi asta…, /chapeau !/, dar sã ne tot spui de obsesiile tale, consumi curent degeaba, zãu…

     [...cã esti ca ãia care doar ei râd la bancurile pe care le spun, mmmm-ai întzeleeeeeeees ?]

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ edi

      te contrazici singur ca de obicei… Daca eu nu sunt capabil sa pun diagnostic exact cum zici… la ce te mai obosesti tu sa te mobilizezi? Nu era mult mai simplu sa ignori?

     • edi spune:

      Bine, gyorgyfalvi, hai cã e tãrziu…, pe bune, a fost si o zi grea… :) , somn usor, dragoo !

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ edi

      nu te retin, culca-te daca ti-a venit ora de culcare…

     • edi spune:

      Sigur, dragoo, tu poti sã stai sã faci calcule pânã spre dimineata !
      …si ochii mari la orice Volgã neagrã, grijã mare la perdele !

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ edi

      cu cit zici mai multe cu atit te expui mai tare! :D Tacticile voastre de trimitere in derizoriu a unui adevar pentru a-l discredita nu tin la mine si probabil la multi altii…

      Azi teroarea nu mai vine cu volga neagra, ci cu dosarul din sertar!

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ edi

      un lucru in comun exista totusi: si azi ca si in trecut securistii erau tot ca sobolanii pititi prin incaperi intunecoase cu castile pe urechi! :D :D :D

     • edi spune:

      Dadaaaa, ai grijã mare, securistii te pãndesc neîncetat, gyorgyfalvi, esti cea mai importantã piesã din joc, fãrã tine viatza e pustiu…

      Apropos, vrei sã-ti pun o vorbã bunã…? :)

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ edi

      nu-i nevoie, dupa cum vezi pe mine ma doare-n cot de securisti, spre deosebire de unii care le datoreaza existenta si fara de care ar fi fost niste nimeni…

     • edi spune:

      …te doare-n cot pe dracu’…, esti obsedat de ceeace nici mãcar nu poti identifica corect, gyorgyfalvi !

      “securistii” botezati de tine asa si de propaganda mocofanilor este exact paradigma aia retrogradã CARE SUSTINE doctrina acestor neam-prosti.

      Adicã, foarte clasic, cel mai comod este ca hotzii s7 strige “hotziii…!”

      Bãã, mãcar stoarce unpic de creier si, mãcar, vaitã-te cã te persecutã sereiul sau, orice, armata salvãrii, si iesi din penibilul ãsta cu /securitatea/, nici naiba nu mai crede cã azi servicii din NATO lucreazã împreunã cu /securitatea/ !

      Hai, cã te duce mintea la atâta lucru… !

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ edi

      dar esti chiar penibil deja cu partinirea asta pentru securisti! :D Tu incerci sa te delimitezi de practicile din trecut ale predecesorilor, dar diferenta consta doar in tehnologia utilizata: cei de pe vremuri trebuiau sa fie mai inventivi, sa-si coopteze informatori, astia de azi le fac pe toate cu un mouse si niste casti! Si fac de zeci de ori mai multe securisme decit faceau aia din trecut…

      Apoi iarasi esti penibil cu incercarea de ducere in derizoriu, nu stiu ce-ai invatat tu la scoala, dar intre timp lumea s-a mai desteptat, nu mai pun chiar toti botul la chestii asa de ieftine..

      Si-apoi pe mine nu ma persecuta nimeni ca n-are cum! Stii expresia aia: mumu? Mumu la secu! Multumeste-i lui boc, ca nu mai am nimic in tara asta! Si tot boc m-a invatat si minte sa nu mai fac vreodata ceva in tara asta!

     • edi spune:

      Băi, băiete, ti-am mai spus, dar probabil nu vrei să pricepi, foloseste calificativele la tine în familie !
      Am dialogat cu tine la un mod de bun simtz, fără să folosesc orice ce mi-ar fi “venit la gură”, daa?

      Dacă te simți atacat în “amorul propriu” si nu găsești alde argumente rezonabile în replică, atunci, abține-te dela altceva !
      (…că, vezi ce se spune, astfel blogul ajunge “o cultură de mucegaiuri…” !)

      Deocamdată, treci și fă 10 flotări !
      Într-o singură mână, daaa?

      …și stinge și țigara, te rog, cănd ieși afară !

 14. Adam Mareș spune:

  O caricatură a lui Jup din Ziarul de Iași: Oare care o fi fost prezența la vot în comuna Sodomeni (județul Iași)?

 15. elenick spune:

  @all,

  Ratiunea a triumfat intr-un final, dar romanii sunt mai dezbinati decat oricand. Din punctul acesta de vedere, finantatorii Sputnik au ce sarbatori, si-a atins obiectivul! Nu au reusit sa puna Romania in antiteza totala cu Uniunea Europeana, cum planuiau, dar Dragnea si compania muncesc mult in sensul asta!

  Viorica a venit cu mai mult decat o Lista ”to do” de la Bruxelles, a venit cu una ”not to do”, respectiv sa nu implice PSD-ul la referendum – chestiune spusa explicit si in plen de parlamentarii socialisti care au in programul lor european o pozitie exact contrara celei ce reiesea din referendum. A facut ce i s-a cerut, ”poporul PSD-ist” s-a scarpinat in crestet si desi popii i-au afurisit prin biserici daca lipsesc de la vot, au replicat cu un ”da-i in … ma-sa pe toti”. Palitura de pedeapsa incasata de PSd!

  Alde, VV, au ramas si ei cu ”onoarea nereperata”, ce sa mai zicem… :)
  Cum spunea @Mihail, atata cheltuiala si pentru ce?! Pentru o hachita a lui Dragnea care isi urmeza planul – Programul de guvernare, cum zice el- ”pana la capat”. Daca initial Referendumul trebuia ca, reusind, sa-i foloseasca in consolidarea pozitiei PSD in actiunile de forta, ulterior, sub presiunea UE, echilibrul de putere s-a inversat, Viorica a cedat, referndumul s-a pierdut, Dragnea a pierdut totul, popii s-au pleostit pentru moment…

  Vai de capul nostru, suntem la mana unor nebuni de putere, dusi cu capul, tradatori din vocatie, minori ca viziune… :(

  • Barosanul spune:

   @All

   Cum am mai spus, Referendumul a avut ca unic scop sifonarea banilor publici de catre partide, primari si toti agentii arondati!

   Iar @Vosganian-ALDE ‘Sustine guvernul SECATURILOR Psd’.

   Devenind el insusi un Ghertoi politic dintr-un scriitor cu staif!

  • Mihail spune:

   @elenik,

   Ia lasa-ma tu pe mine deoparte, nu ma baga in ciorba voastră. Pentru mine este limpede, ca poporul roman, cel de acasa, nu este obișnuit cu exercițiul democratic.
   Adică este cam inapoiat.
   Cat despre tine si inca câțiva, care vedeți peste tot conspirații, ce as putea zice ?

  • Am înțeles autocritica :)

  • Barosanul spune:

   @ Mihail

   hahah, ai ajuns ‘sa iei lumina’ de la un Securist-comunistoid’ cristoiu.

   Alt jeg de journalist nu gaseai?

   • Mihail spune:

    Citesc pe unde pot, pe mine nu mă deranjează ceea ce scrie. Uneori imi place, alteori nu. Uneori sunt de acord cu ceea ce scrie, iar alte ori, nu prea, sau deloc.
    Însă, nu am motive nici sa-l înjur, nici sa-i pun eticheta.
    Iarta-ma, am invatat aici, ca sa respect, politicos, opinia fiecăruia.
    Mi s-a parut interesanta teoria lui Cristoiu, dar asta nu inseamna neaparat ca are și dreptate. Defapt, de la trei mii de kilometri, dintr-o societate care trăiește aproape perfect, este greu sa distingă, sa înțelegi, cazanul care tot fierbe din România.
    O tara si un popor, de neînțeles. Un circ.

 16. elenick spune:

  VV,

  Cum se vede ”caderea” referendumului de la Iasi :

  http://www.romaniacurata.ro/romanii-sint-mai-inteligenti-decit-politruco-popimea-lor/

  Ps. Uuuups! si dvs. suntet pe la Iasi, nu? :)

 17. cris spune:

  @ elenick

  In ce priveste opinia mea o regasesti deja cu ani in urma, nu mi-am schimbat-o intre timp. Si am discutat destul, la timpul respectiv, cind majoritatea de aici erau impotriva, si ca e o predispozitie innascuta nu o boala, si de ce se considera ca asa e, am argumentat si de ce lipsa unui cadru legal care sa defineasca unirea dintre oameni de acelasi sex ii lipseste pe acestia de lucruri din viata de zi cu zi care noua ni se par normale: Nu au de pilda dreptul la informatie sau la decizie in ce priveste partenerul lor aflat in conditii grave de sanatate, ceva ce eu am tot vazut in profesiunea mea: nu mi se pare normal ca o familie de care omul s-a instrainat sa decida pe viata cuiva si nu sa vorbeasca pentru acesta omul cel mai apropiat, indiferent ca e de sex opus sau de acelasi. Dar dumneata nu erai aici, nu-mi amintesc sa fi fost aici nici in 2012 cind discutam de referendumul de atunci, ca sa stii ce cred despre un referendum, pe atunci nu erai atit de activa probabil, sau poate te deranja anti-basismul de aici.

  Faptul ca dumneavoastra considerati insa Romania inapoiata, de ev mediu, fiindca unii nu doresc casatorie gay, e mizer: Regret daca nu stiti, si se vede ca nu stiti, in 2008 a fost referendum in California care a interzis casatoria gay – a fost reversat abia in 2013 in urma unui proces/hotariri judecatoresti. In majoritatea statelor s-a acceptat casatoria gay abia in 2014. Considerati ca John McCain, Newt Gingrich sau Mitt Romney sunt niste idioti de ev mediu? – pentru ca toti acestia au sprijinit referendumul din Califonia pro casatorie traditionala… Poftim? Parca va placea McCain, ca o sustine pe Kovesi, o fi fost pesedist in disguise.. Casatoria traditionala a fost si propunere de amendament al Constitutiei SUA daca nu stiti – discutat in 2006. Dar probabil dupa domnul Barna California anilor 2008 era de ev mediu, ca si multe alte state americane inainte nu mai demult decit anii 2014… orice, nu-i asa, numai sa dai cu scuipatul si cu piciorul in propria tara si sa te pretinzi si “patriot”, modern desigur, modern, globalizant.

  Casatoria civila e cu totul altceva decit cea religioasa si cu alte implicatii, legale, si nici macar atita lucru nu se discuta: aici inseamna si drept la pensie de urmas, la social security, la asigurare medicala sau beneficii ale veteranilor, la concediu pentru a ingriji membrul de familie bolnav. Dumneavoastra acolo ati discutat asa ceva? Sa nu lipsesti niste parteneri, de orice sex, de niste drepturi minime in societate, indiferent ca o numesti casatorie civila sau parteneriat civil, asta ar trebui sa fie prioritatea unei societati: Consider ca daca politicienii romani, indiferent din ce partid, sunt vinovati pentru ceva, este ca de ani de zile nu au reglementat parteneriatul civil in primul rind.

  Adica da, de la cineva ca mine care ar vota negativ la un referendum pentru casatoria traditionala: Un referendum in sine e bun si numai fiindca ridica un asemenea subiect pentru a fi discutat, dar dumneavoastra doar doriti sa viriti pe git altora ce sa creada si sa spuna, si daca nu gindesc ca voi sa taca, sunt prosti, bolsevici, etc, etc. Nu Coalitia pentru familie ci voi, asa zis tolerantii, il transformati in prilej de ura si de aruncat in derizoriul propagandistic, in circ. Si mai are un beneficiu, va iese ipocrizia la suprafatza ca uleiul rinced: Din partea mea mi-e sila de unii ca voi care in alte conditii va bateti in piept cu puterea societatii, a strazii, ba chiar si cu dorintza de a conduce Romania prin referendumuri, ca deh, n-aveti incredere in politicieni… si tot voi acum strimbati din nas si injurati pe altii care doresc un referendum. Vreti sa se puna in practica referendumul cu 300 de parlamentari, o idiotenie care nu schimba cu nimic starea democratica a unei tari,- va intereseaza doar numarul nu reprezentarea….. si tot voi scuipati cu sirg pe referendumul de acum. In plus, din partea mea, voi, cei care urlati ca e referendum psd, ii umiliti pe cei din comunitatea LGBT mai rau decit oricine: Ii considerati obiecte de care sa va folositi ca sa va varsati propria ura si intoleranta impotriva altora, ca sa va faceti propriul interes, si va doare de fapt fix in piciorul de la scaun de oricine. Imi pare sincer rau si pentru efortul celor de la coalitia pentru familie si pentru cei care lupta sincer pentru drepturile LGBT fiindca ambele parti au parte de asemenea manipulari ordinare in loc de o discutie corecta.

  • cris spune:

   Asadar, abtine-te sa mai faci vreun comentariu idiot si mai ales sa consideri ca tu vorbesti in numele meu, sau ca ma reprezinti in vreun fel. Ca nu cumva sa-ti para rau. Nu am niciun interes sa mai scriu aici, domnul Vosganian a transformat blogul intr-o cultura de mucegaiuri propagandiste. N-am niciun interes sa citesc ziare.com, g4media comisarul sau hotnews aici: poate si dumnealui sa se informeze pe site-urile acestora daca doreste, dar, fiind proprietarul, daca doreste revista presei securiste aici, il priveste. Asa cum si pe mine ma priveste daca nu doresc sa mai scriu. Fii multumita cu asa ceva si ca ai loc liber sa-ti scrii citatele de g4media si comisaul fara sa te deranjeze cineva si nu provoca.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Cris

    VV la RTV despre referendum: “a fost supralicitat interesul poporului roman pentru aceasta tema!”

    • Mihail spune:

     Iti multumesc Cris, uneori elenik ma calcă pe “calmul englezesc”, debordant de prostie și ignoranță.
     Defapt ignoranță predomină la ea.

     • elenick spune:

      Mihaile, relax! ” calmul englezesc” este un atribut strict al ”bastinastilor” care se formeaza in timp indelungat, ca in bancul cu gazonul… NU te poate ”incerca” pe tine, un romanas fudul si ignorant ce bantuie de vreun an si ceva pe acolo! in curand o sa vorbesti romana cu accent si o sa ”cauti” cate un cuvant care ”iti scapa” pe romaneste… :) :) :)

      ps. Nu-i asa ca rosteti cate un ”shit” la 3-4 vorbe?!?! :)

     • elenick spune:

      si vezi ca asa cum ai asezat cuvintele in fraza rezulta ca cel ”debordant de prostie si ignoranta” este chiar… calmul tau englezesc! Lol! :)

     • Shadow spune:

      @Mihail

      Prima idee:
      “calmul englezesc” este un “atribut strict” al bastinasilor

      deci Tu nu ai cum :-)

      a doua idee:
      calmul englezesc e formeaza in timp indelungat
      :-p Tu oricum nu te califici ca esti de data recenta ce mai conteaza ca anuleaza prima idee.

      Cam aveai dreptate si la prostie si la ignoranta.

    • Mihail spune:

     Sorin, în următoarele zile, toți vor cauta sa educe ce nu a mers la referendum.
     Eu presupun ca populatia este leneșă, nu are obiceiul exercițiului democratic, a votului. Dacă zic ceva că-i rudimentară, cu comportament suburban și balcanic, încep să am probleme.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Mihail

      Daca-i vezi pe unii ca latra la tine aici pe blog sau oriunde este suficient sa-i ignori. Nimic nu-i doare mai tare ca asta!

      In orice societate exista mai multe nivele de civilizatie si educare, dupa 1990 la noi s-a ignorat deliberat educatia, in asa fel incit uite, dupa 30 de ani avem mult mai multi prosti si anaflabeti decit in trecut. Prostii sunt mai folositori pentru securisti pentru ca pot fi manipulati usor. La polul opus, cei mai dificil de manipulat sunt cei care gindesc cu creierele lor si isi cauta surse de informare nedistorsionate.

      Trebuie stiut un lucru: indiferent de opiniile cuiva pe orice tema in final oamenii pot fi clasificati in doua categorii mari si late: oameni de buna credinta, si oameni de rea credinta! Oameni care vor binele tarii lor… sau oameni care vor sa traga foloase din urma dezastrului tarii lor!

     • Ieseanul spune:

      @sorin
      De ce nu zici direct. Românii sunt de doua feluri: cei de buna credinta, care voteaza psd-alde si se uita doar la antena 3 si rtv, si ceilalti, care cu siguranta sunt securisti.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Ieseanul

      pai lucrurile evidente nu se spun, lumea stie si ca iarba-i verde si cerul ca e albastru… :D

  • elenick spune:

   Fleosc, Maritzo! De la faptul ca am depistat ca respectivul @Cris nu erai tu… ai deviat intr-un pogon de aberatii, ce mai, un roman de capa si spada! :) Vezi-ti de treaba, draga, te bagi prea mult in seama… Nu esti nici pe departe ”buricul pamantului – nici macar pe blogul asta impur, plin de ”mucegaiuri”

   ”Din bube, mucegaiuri si noroi, creat-am frumuseti si preturi noi…” si nu ma omor dupa Arghezi ! :)

   • cris spune:

    Exact ce spuneam, consideri aberatii o discutie la obiect despre drepturile civile ale LGBT: nici n-ai habar despre ce e vorba, de fapt, cind se discuta asemenea subiect in lume, doar te-ai folosit de un asemenea subiect ca sa mai dai sapte citate din comisarul, sa te dai moderna, # si inteligenta ca esti anti psd, sa mai faci pe sensibila si sa mai injuri pe altii – curat basism, pardon, murdar basism.

    Tocmai dumneata care te bati cu pumnul in piept de cit aperi drepturile LGBT esti deranjata de asemenea argumente ca cele de mai sus ….. vai, asa ceva….. :) :) :)

    Si acum daca psd si alde se hotarasc sa sustina legea parteneriatului civil, care este a unei asociatii LGBT, ce te faci, schimbi placa si-i numesti pe LGBT, pentru care te prapadeai, pesedisti, fiindca uite, domnule, ce oroare, da pesedeul lege pentru ei ????? Sau pe pesedisti “poponari”???? Incurcatura naibii, sa vezi acum consecventza si fleosc maritze – hmmm, sau nu s-a dat inca ordinul pe unitate media cu ce sa trompeteze papagalii pe aceasta tema si nu stii inca ce sa raspunzi, n-ai citat de dat din ziare.com sau comisarul, si te…inoportunez?

    Lasa, ca nu esti Arghezi, ramii la citatele ca cele din comisarul, ca ti se potrivesc, sau poate preferi sa-ti dau eu unul, un Asachi cu broscuta care vrea sa ajunga bou “Broasc-atunci s-au mai umflat / Foarte așa… cit au crapat.” Prea complicat, mai bine catzelus cu parul cretz “si se jura ca nu fura dar l-am prins cu ratza-n gura”.

    Nu am vazut nicio propaganda pro-referendum aici, nu te-am vazut decit pe dumneata facind garagatza, si pe altii ca dumneata, anti-referendum, caci va purtati exact ca cei de pe siteurile mentionate, sariti imediat ca tzatzele pe oricine spune altceva decit voi, cu gura mare si insulta a la Angi. (“Mars la biserica” spunea doamna Angi – ca ea e mpderna – ce sa faci, nu stie ca Germania a aprobat casatoria gay abia in iulie 2017, adica acum vreun an nu in evul mediu, si Austria o va adopta abia in 2019 – sa se duca pe acolo sa urle la germani si austrieci “mars stirbilor si habotnicilor la biserica”, as zice, nu de alta dar intra la inchisoare rapid pe tulburarea linistii publice, nu ca in Romania. Cu Italia sau Elvetia ar fi mai rau, acestea nu au casatorii gay deloc, doar le recunosc pe cele facute in alte tari, or fi pitecantropi, sau bolsevici stirbi, nu?). Adica ai si halucinatii in genere, te urmareste cineva inexistent cu propagandistii pro referendum de aici, nu doar confabulezi la adresa mea? – rau, rau, poate te cauti.

    Sunt intrebari retorice, desigur: Mai bine asculta-mi sfatul, nu te mai referi la mine vreodata, cum spuneam, ca sa nu-ti para rau: nu am nicio intentie sa mai scriu aici, ai macar atita dram de inteligentza incit sa nu-mi raspunzi si da-te-n stamba pe alte subiecte decit persoana mea.

  • Si eu cred că chestiunea asta nu trebuie ideologizată. De pildă în ALDE un sfert dintre votanți susțineau căsătoriile homosexuale.

 18. livia spune:

  Autoritatile de la Bucuresti continua sa nu aiba nicio reactie, desi olandezii par sa fi schimbat total macazul, trecand de la tatonarea pentru ca Portul Constanta sa nu fie extins si modernizat la o agresiva campanie de preluare a acestuia! Pentru ca, in fata politicii ”moarte in papusoi” a guvernului roman, ampla campanie politica de lobby a olandezilor care vor sa apere statutul de principala poarta maritima de intrare pe uriasa piata comuna europeana a Portului Rotterdam a devenit una fatisa.

  !Astfel ca nu trebuie neaparat sa te dai mare adept al ”teoriei conspiratiei” ca sa nu observi strania coincidenta ca, la doar cateva zile dupa ce premierul olandez Mark Rutte a umilit-o public, chiar la Bucuresti, pe Viorica Dancila, transmitandu-i transant ca ”nu pupam Schengen” pana ce nu vom ”colabora in alte domenii”, olandezul Frans Timmermans a pus tunurile pe acelasi guvern nauc, de la Bruxelles.

  Asta in timp ce, , deja se fac presiuni internationale tot mai mari pentru a ceda extinderea si modernizarea Portului Constanta in ”latul” unui viitor parteneriat public-privat cu companii de operare portuara olandeze.

  Guvernantii romani au vreo pozitie? Sau e aceea de a sta cu spatele…….mai ales ca este vorba despre olandezi- prietenii stiu de ce………………….

 19. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  Foarte tare: Romania aloca anual pentru drumuri si autostrazi de 2.5 ori mai putin decit aloca pentru securisti! … 0.2% din PIB

  Pai in conditiile astea e normal ca avem securisti… dar nu avem drumuri!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ edi (Heilvih)

   o reactie? :D

   • edi spune:

    Vezi mai sus !

    …aaa, și stinge țigarEa cănd ieși afară, daa ?

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ edi

    zici asa: “Am dialogat cu tine la un mod de bun simtz”

    Nu zau? N-am stiut! :D :D :D

    Ai “dialogat” in cel mai flegmatic, gretos, scarbos, vomitiv, arogant si jegos mod cu putinta. “Baiete” ii spui lui mata care te-a facut, nu mie! Iar ordinele si aerul de superioritate sa le aplici alora care-=ti pemit ma mucosule! Recunosc stilul tau plin de ifose si cu tupeul turat la maxim in stilul portocaliu care a nenorocit tara asta mai magarule!

    • edi spune:

     Nu recunosti nimic, gyorgyfalvi !
     Vezi, ãsta-i cusurul tãu, esti violent si lipsit de maniere !

     Uite, aici se vede permisivitatea lui Varujan Vosganian fatzã de grobianismul care usor-usor se instaleazã pe blogul lui.

     E ghinionul tãu cã nu-ti poti stãpâni nervii, drago !

     Iar despre ce m-ai rugat…, iar ghinion, nu se mai poate, mama mea e deja de 10 ani plecatã din dimensiunea asta…

     Dar, ca sã-ti fac , asa, o micã plãcere, ceeace se petrece cu tine, ca experiment, adicã, e deja cunoscut printre specialistii din lumea largã drept //construction-for-the-modern-idiot…//

     La revedere, gyorgyfalvi, la revedereee, dragooo !!

  • elenick spune:

   Dar stau banii de la UE pentru autostrazi si mari proiecte alocati si nefolositi (banii de la buget putand fi doar pt cofinantare ). 2 miliarde Euro am pierdut si inca 800 00 0 de milioane pierdem anul asta, asa a zis Corina Cretu.

   Foarte tare, intr-adevar! normal ca nu avem drumuri ci doar cretini la conducere!

 20. elenick spune:

  Hai, si cu ceva mai intersant, ca s-au ”fasait” si ultimii propagandisti ai referendumului! Acum ca nici @cris nu mai da pe aici, o sa murim de plictiseala pe blog! :)

  https://www.g4media.ro/reteaua-prin-care-elena-udrea-si-alina-bica-au-fugit-in-costa-rica-suspectata-ca-a-facilitat-cetatenia-pentru-traficantii-de-droguri-columbieni.html

 21. Mihail spune:

  @sorin,

  În urma cu ceva ani, la cursul(platit) de NLP, americanul ne-a spus că cel mai tare ii scoate din sărite pe români, tăcerea. Mai ales daca-l ignori.
  Americanul, era, defapt, un roman fugit in State, de pe vremea lui Nea Nicu.

 22. Mihail spune:

  @elenik,

  Gresit, total gresit.
  Ar trebui să-ti plătesc un voiaj până aici, ca sa vezi cd impresie eronată ti-ai facut.
  “Rahat” nu se prea foloseste, mai curând “fuck off”. Il folosesc atât bărbații, cât și femeile. Însă, cu multă moderație.
  Englezul înjură rar, sunt educați.
  Sigur, nu vorbim despre trotuarul din fața Pub-lui, vineri, sau sâmbătă seara, pe la ora 2-3 am.
  Cat despre mine, daca nu am înjurat in tara, nu o sa ma apuc acum, aici. După trei ani de stat aici, încep să cunosc bine firea englezilor.

 23. livia spune:

  Sorin Rosca Stanescu

  Parlamentarul Liviu Plesoianu a sapat in trecut. Ca un adevarat arheolog al domeniului legislativ. Si a descoperit o operatie de o gravitate extrema. Si care sta la baza insistentei cu care tandemul Tariceanu-Vosganian incearca sa favorizeze in detrimentul statului roman societatile care urmeaza sa extraga gaze din Marea Neagra. Care este marul otravit din Legea offshore?

  La inceput, a existat o Lege a petrolului votata in 2004 de catre Parlamentul Romaniei si intrata tot atunci in vigoare. Conform acestei legi, 45% din cantitatea totala de petrol si gaze care urma sa fie extrasa din Marea Neagra, dupa incheierea operatiunilor de explorare, reveneau statului roman. Scurt pe doi. Indiferent cine investea si cat investea pentru cercetarea subsolului. Statul roman punea la dispozitia celor care urmau sa faca exploatarea intreagul zacamant, nu cheltuia nimic, dar primea 45% din tot ce se extragea. Era o lege cat se poate de normala. Pe care o intalnim si in alte state. Nu intamplator am oferit in acest sens de mai multe ori cu titlu de exemplu cazul Olandei. Unde exploateaza societatea americana Exxon. Olanda nu pune niciun ban, dar primeste, pe langa dividente, 40% din cantitatea extrasa. Ce s-a intamplat cu aceasta Lege a petrolului si gazelor? In 2007, printr-o ordonata de urgenta, legea e modificata. Dispare pur si simplu cota parte de 45% care urma sa-i revina Romaniei. Un an mai tarziu, printr-o hotarare de guvern, acordul dintre Guvernul Romaniei si societatile care faceau prospectiuni este secretizat. Tocmai pentru ca disparuse uriasul beneficiu al cotei parti din zacamintele extrase, care ar fi putut asigura cu adevarat independenta energetica a Romaniei. Si dezvoltarea accelerata a acestei tari. Cine era atunci prim-ministru si cine era ministrul Industriei si Finantelor? Prim-ministru era Calin Popescu Tariceanu. Ministrul Industriei si Finantelor era Varujan Vosganian. Sunt exact cele doua personalitati politice, care astazi pun in pericol, din punct de vedere politic, majoritatea parlamentara si, din punct de vedere energetic, independendenta Romaniei, dinamitand Legea offshore.

  COMENTARII????????

 24. Adam Mareș spune:

  Psd (+Alde), iar vreți să vindeți pielea ursului din pădure?
  https://www.dcnews.ro/ponta-cresterea-pensiilor-o-mare-pacaleala_617539.html

  • Adam Mareș spune:

   ”Dezastrul numit “legea pensiilor” in cateva cifre.

   - cheltuielile cu pensiile cresc de la 6% din PIB in 2018 la 11% din PIB in 2022.

   - cheltuielile cu salarii + pensii + ajutoare sociale vor ajunge la 24% din PIB in timp ce veniurile fiscale + contributii reprezinta 27% din PIB? Mai simplu taxele si conttibutiile platesc pensii si salarii curente. Pentru orice alte cheltuieli trebuie imprumuturi cu dobanzi din ce in ce mai mari. Cat ne mai imprumuta cineva. (am folosit estimarile oficiale de crestere economica in medie cu 5.5% pe an. Stiu, imposibil. Dar trebuie sa vedeti ca legea este imposibil de aplicat chiar si in aceste conditii utopice).

   - din Romania pleaca anual cam 300 000 de cetateni. In acest ritm in 2022 Romania va avea o populatie activa mai mica cu cel putin 1 milion de locuitori. Cifrele de mai sus vor arata mult mai rau pentru ca migratia afecteaza negativ PIB si veniturile la buget.

   - deficitul bugetar creste in 2019 cu 30%, se dubleaza in 2020, tripleaza in 2021 si de patru ori mai mare in 2022. Pentru ca aceste lucru as nu se intample Guvernul trebuie sa incaseze in PLUS 8 miliare lei in in plus in 2019, 24 miliarde lei in 2020, 58 miliarde lei in 2021 si 80 de miliarde lei in 2022. Acesti bani trebuie incasati in PLUS, sa fie foarte clar,fata de ce era bugetat acum in strategia fiscala.

   Bineinteles ca vom mai analiza aceasta lege. Dar tineti minte:

   - nu sunt bani, nici in 2018 nu au si se vede in evolutia deficitului bugetar

   - este un santaj infect pentru a se asigura ca mai castiga cateva voturi in 2020. Doar prin santaj ii mai voteaza cineva.

   - sistemul actual de pensii este falimentar. Singura solutie trecerea graduala la un sistem de pensii privat.”
   Florin Cîțu

  • Nu cunosc calculele. Mi se pare o creștere spectaculoasă. Nu am auzit comentariile lui Teodorovici.

  • edi spune:

   :) …daa, interesant(e) punct(e) de vedere al(e) autorului (si comentatorilor), în sfârsit, cineva care are o viziune criticã vis-a-vis de ambele tabere, lucru mai rar considerând partizanatele crâncene ale contemporanilor nostri…

 25. livia spune:

  Imi vine greu sa accept ca domnii Tariceanu si Vozganian sunt tradatori si ii sprijina pe cei din exterior. Asta este situatia, au tradat si tradeaza in continuare, nu pentru cativa arginti, ci pentru milioane de euro.
  Nu vezi cum se pun contra adoptarii legii in forma avantajoasa pentru Romania, inventand tot felul de motive, blocand-o pana ii vor convinge pe partenerii de coalitie sa adopte forma dorita de cei care extrag resursele respective. Sunt in stare sa rupa chiar alianta cu cei de la PSD, daca acestia nu vor tine cont de pozitia lor. Se vede cu ochiul liber de ce si cum o fac. Mi-ai spus ca il consideri pe Tariceanu ca apt pentru a prelua functia de Presedinte al Romaniei. Chiar vrei sa inlocuim un tradator cu alt tradator? Ce pacate a savarsit scest popor sa fie asa de blestemat, de pedepsit de Dumnezeu. Cand o sa scapam de aceste cozi de topor? Nu vezi ca acesti tradatori ne sfideaza in continuare? Raman fara replica. Si eu aveam unele elemente si suspiciuni vis-a-vis de cei doi, dar am sperat ca ele sa nu fie adevarate. Cand analizez faptele si actiunile acestora incep sa ii dau dreptate prietenului meu, iar modul in care m-a criticat este corect. Ce ne puteti spune domnilor Tariceanu si Vosganian. Este adevarat sau nu? Ati luat bani pentru a facilita celor de la ExxonMobile, obtinerea unor profituri imense in detrimentul statului roman si de aceea nu sunteti de acord cu varianta propusa de PSD?
  De ce nu reveniti la prevederile Legii Petrolului in sensul stipularii in Legea Offshore ca statul nostru sa primeasca 45% din resursele extrase din Marea Neagra, asa cum au facut-o si olandezii in contractul cu acelasi colos, ExxonMobile? Sa aplicam aceleasi reguli ca cei din Europa de Vest, cu care ne-am dorit sa fim parteneri egali!
  Asa ne-ati demonstra ca nu ati intrat cu totul in butoiul cu miere!!!…sau ati intrat???
  sursa: facebook Iliescu fost sef SPP