Iată, pentru cei care tot visează la ruperea coaliției de guvernare și ne pun în cârcă tot felul de declarații belicoase, o relatare de la fața locului, mai aproape de realitate.

Varujan Vosganian: ALDE vrea să fie fanionul dreptei, nu codașul stângii Nu suntem la remorca nimănui!

Vicepreşedintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian, consideră că pentru a discuta despre o alinaţă electorală pentru alegerile europarlamentare din mai 2019, trebuie îndeplinite trei „precondiţii”, şi anume din perspectivă informaţională, a eficienţei electorale şi a corespondenţei europene.

„În ce priveşte corespondenţa europeană, suntem în grupuri electorale diferite În Parlamentul European. Probabil că la alegerile europene fiecare grup parlamentar european va avea şi propria platformă. Nu ştiu cât de uşor va fi pentru noi să avem o platformă comună, reprezentând două grupuri parlamentare europene diferite, dar s-ar putea ca asta să fie cea mai mică dintre probleme. 

A doua problemă este de natura eficienţei parlamentare. Trebuie să ne convingem că A+B înseamnă mai mult ca A separat şi B separat. Trebuie să fim convinşi că toţi alegătorii ALDE  vor alianţă electorală, toţi alegătorii PSD vor alianţa cu ALDE, că alegătorii  PSD nu se gândesc că asta ar însemna un candidat comun la prezidenţiale şi că alţi alegători s-ar ralia acestei formaţiuni electorale de alianţă”, a explicat deputatul Varujan Vosganian.

Potrivit acestuia, dacă sondajele de opinie vor arăta că fiecare partid va pierde alegători prin această alianţă electorală şi că „A+B va fi mai mic decât A separat şi B separat”, atunci problema alianţei electorale nici nu se mai pune  mai pune.

În al treilea rând, remarca Varujan Vosganian, ar fi nevoie ca mecanismele alianţei „să fie foarte bine unse”,  astfel ca în cazul luării deciziei formării alianţei să fie armonie, adică „copacii să înflorească de două ori pe an”, „iarba să încolţească în miezul zăpezii”, mai exact, să fie „o atmosferă de perfectă coeziune”.

„Sincer, cred că ar trebui să depunem eforturi şi noi şi PSD în sensul creării unei atmosfere propice unei alianţe electorale. (…) Noi, după cum aţi văzut, am evitat o alianţă electorală cu PSD, şi la locale şi la parlamentare. Mai mult decât atât, am sugerat şi am dovedit clar că nu suntem la remorca nimănui şi că noi avem în vedere să fim fanionul dreptei, şi nu codaşul stângii şi nu ştiu în contextul acesta cum ar fi privită o alianţă electorală cu PSD”, a menţionat vicepreşedintele ALDE.

45 Responses to “Iată, pentru cei care tot visează la ruperea coaliției de guvernare și ne pun în cârcă tot felul de declarații belicoase, o relatare de la fața locului, mai aproape de realitate.”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  pai cind va lauda elena vijulie…

  O sa zic eu mai multe dupa, astept sa va faceti numarul

  • Lasă să mă laude măcar ea, că voi… :(

   • elenick spune:

    :) ;) :) Suferinta mare ca v-au murit laudatorii?

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    Sunteti nefericit? Bine ati venit in lumea noastra!

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    Lumea se schimba, radical! Politicienii romani n-au nici macar 10% din iubirea de tara pe care o aveau cei din anii 20-30. Isi aroga drepturi, isi aranjeaza pensii, fara sa se gindeasca cine le vor plati! Stupefiati de faptul ca pierd slugacii au marit substantial salariile in domeniul bugetar, fara sa se gindeasca la faptul ca mediul privat va fi inmormintat de acele decizii… Ma rog, ca sa fiu cinstit, mediul privat era mort demult, doar ca nu era declarat mort inca..

    Am remarcat frenezia maririlor salarii la bugetari, facuta total fara cap, iar azi vedem idei de inghetare a maririi salariilor pe niste ani, si nu pot sa nu-mi dau seama ca strategia kamikaze s-a cam transformat in spaima de dineintea exploziei!

    Asta am si tot zis: sa vedem cine o sa va plateasca voua privilegiile pe care vi le-ati aocat! Pentru ca acei care puteau face asta s-au cam evaporat: ori peste hotare, ori au murit! (cei din mediul privat)

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ VV

   azi mergind spre statie am mers in paralel cu niste copii care mergeau la scoala, si vrind nevrind am auzit ce povesteau: nu mai au profesor de mate, pentru ca a plecat sofer in Spania! :D

 2. elenick spune:

  VV,

  Pana la alegeri poate reformati si departamentele din partid si le ”umpleti” de oameni competenti, cu scoala facuta pe bune si experienta certa, dovedita in practica, asa cum ati mai facut pe vremuri la PNL.

  Cel putin ”ameliorati” componenta trimisilor partidului in Comisiile juridice ale camerelor/comisia CIordache, renuntand la politruci sinistri gen Steluta Cataniciu Gustica si nu mai acceptati ”sefia”/dominatia unor nulitati juridice de la PSD gen Ciordache, Serban Nicolae, Nicolicea, etc! Va faceti de rasul lumii!

  Exemplu de competenta profesionala a comisiui Ciordache, pe o lege care a produs revolta in societate si in lumea academica- modificarile la CP si CPP- Curtea Constitutionala a constatat neconstitutionalitatea a 2/3 din prevederi!!! Pentru ce au luat salarii oamenii aia? Raspunderea parlamentara, cu imputarea si rambursarea banilor luati degeaba nu exista???

 3. Barosanul spune:

  @ Varujan Vosganian Sluga PSD
  ALDE sustine ”SECATURILE” PSD
  PSD s-a comportat ca un “partid de maimuţe” ( Tutuianu)

  ”Fie prostul cât de prost, mintea vine după post” (Tutuianu)

  @ Vosganian slugiul PSD are minte unui Mafiot get-beget!

  Dănuţ Andruşcă (Ministrul Economiei), “este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de cinci minute când vorbeşte cineva cu el”, iar singura lui legătura cu economia este faptul că a avut o vulcanizare.

  Ţuţuianu vorbeşte despre ministrul Tineterului şi Sportului, Ioana Bran: “E o fătucă simpatică, da’ nu a lucrat în viaţa ei într-o funcţie d-asta, iar săptămâna viitoare se va definitiva un proces în care şi tac-so şi frati-so, pentru evaziune fiscală, au luat în primă instanţă trei, patru ani”.

  PS! Am afirmat ca @Vosganian Nu este CIOLANIST! Gresit foarte gresit!

  E un PARAZIT care a fost purtat 27 de ani in carca Romananul Cinstit platitor de taxe si impozite!

 4. Adam Mareș spune:

  Am văzut că oamenii se tem că firmele străine vor fenta statul în ce privește declararea profiturilor.

 5. Marga Maggie Gigi spune:

  Rade lumea de tine Varujan, ati ajuns sa va persifleze si postacii pupini :D
  Povesteste-na cu valoarea aia de la Transporturi si minunatele ei realizari :D

 6. niko spune:

  E alde partid de dreapta cum sant eu popa .In realitate santeti de extrema stanga,chiar si mai la stanga fata de pcr.

 7. emi spune:

  Sunt 11 dimensiuni/ceruri si 10 baze de numeratie.
  Daca in dimensiune/cer 11 ar fi originea, celelalte dimensiuni ar putea functiona in baze de numeratie diferite?!?
  Adica in dimensiunea 10 sa existe baza de numeratie 1, in 9 ar putea functiona baza 2, in 8 baza 3, in 7 baza 4, etc.?!? :) :) :)

  • emi spune:

   Cu cat baza de numeratie este mai mica, creste numarul de libertati de miscare. Cand am spus “NU!” razboiului, am primit in dar internetul, o forma noua de libertate de miscare/cunoastere. Daca am constientiza puterea gandurilor si deciziilor noastre, poate ca am fi mai atenti la energiile pe care alegem sa le amplificam/dam atentie.

 8. Ieseanul spune:

  @VV
  Nu-i asa ca vechimea de 10 ani impusa inclusiv procurorilor DNA nu are absolut nicio legatura cu faptul ca Alexandra Lancranjan (cea care se ocupa de dosarul Teldrum) nu intruneste aceasta conditie? Da’ fii te rog sincer.

 9. livia spune:

  Dan Puric:

  “….Pământul. Care pământ? Cine mai e legat de pământ în țara asta? Cine-l mai are și cine mai poate rodi ceva din el? Majestatea Sa Regele Thailandei susține un program care se intitulează “Sufficiency Economy”, prin care oamenii sunt încurajați să crească pe lângă case tot ce le trebuie: un fruct, o legumă, o găină, un purcel. Foarte inteligent. Dacă se întâmplă vreo criză globală de alimente, thailandezii vor supraviețui fără ajutoare de la țările “prietene”. La noi chestia asta se numește “agricultură de subzistență” și lui tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca țăranii să-și cumpere roșiile și șoriciul de la hypermarketuri franțuzești și germane, că d-aia avem UE. Cântatul cocoșilor dimineața, lătratul vesel al lui Grivei, grohăitul lui Ghiță până de Ignat, corcodușele furate de la vecini și iazul cu sălcii și broaște sunt imagini pe care castrații de la Bruxelles nu le-au trăit, nu le pot înțelege și, prin urmare, le califică drept niște arhaisme barbare. Să dispară! Din bețivii, leneșii și nebunii satului se trag ăștia care ne conduc acum.”

  • emi spune:

   “Din bețivii, leneșii și nebunii satului se trag ăștia care ne conduc acum.”
   Asa ii descria bunica pe comunisti… :) :) :)

   • edi spune:

    Probabil [zic, ...nu stiu sigur...] nu a apucat sã-i mai descrie si pe copii lor, …uite, de exemplu bãiatul militianului din GRATIA [ :) :) ...duamneajutã !], …si asta fiindcã, de regulã, ce naste din pisicã…

  • edi spune:

   …parcã era un domn, pe aici pe aproape, cu critici severe la adresa oãlelor produse în micile gospodãrii…, chiar asa parcã i-a etichetat, ca adeptii agriculturii de subzistentã…, fantastic !, cum de nu-mi vine în minte acum…

   • emi spune:

    Agricultura de subzistenta este potrivita oamenilor neputinciosi, din motive de batranete sau handicap. Pentru somerii vesnic in bodega care stiu doar sa-si planga de mila, agricultura de subzistenta este rusinoasa.
    Sunt extremele unei realitati, domnul Dan Puric este artist/romantic si nu poate asuma uratenia saraciei produsa din lene.

 10. elenick spune:

  Slugarel asta, al dvs- psd/alde- se considera un fel de geniu, nu? Chiar daca ”doar” al Raului, el se vrea pe cai mari! Ii prevad un final trist in viata publica, il vor scuipa oamenii pe strada, in Iasi si nu numai!…

  https://adevarul.ro/news/politica/Si-totusi-lucreaza-tudorel-toaderd-1_5bc757abdf52022f7599af58/index.html

 11. emi spune:

  Intotdeauna vorbim despre noi insisi, cand suntem suparati/critici suntem nemultumiti de propriile noastre defecte, cand suntem in armonie cu cei din jur si ii putem accepta/admira asa cum sunt, suntem in armonie cu noi insine si ne putem iubi si admira in ciuda micilor imperfectiuni:
  “Daca persoanele care critica ar privi cu atentie inauntrul lor si-ar da seama ca acei oameni pe care ii critica sunt purtatori ai caracteristicilor pe care ele insele nu si le accepta.”
  “Persoana care s-a dezvoltat intr-un mediu in care a fost in permanenta criticata, va ajunge ca prin intermediul identificarii cu persoana abuzatoare, sa ii trateze pe cei din jurul sau la fel.”
  “Cel care critica traieste cu iluzia ca este mai bun decat celalalt, are senzatia de control al situatiei, se simte superior si se foloseste de critica pentru a-si hrani narcisismul ranit.”
  “In practica, multi dintre cei care se ocupa cu criticarea celorlalti incearca pur si simplu sa-si distraga mintea de la suferinta existentiala si de la durerea interioara cu care se confrunta.”
  “Pentru a iesi din aceasta capcana, cei care au acest obicei trebuie sa invete sa recunoasca cand si ce anume proiecteaza in exterior si sa accepte ca ceea ce proiecteaza nu sunt altceva decat parti din sinele propriu.”
  https://psychologies.ro/cunoaste-te/ce-denota-nevoia-de-a-i-critica-tot-timpul-pe-cei-din-jur-2150453

  • emi spune:

   Sau mai simplu, cand admiri pe altul, admiri implicit propriile tale calitati sau aspiratii, iar cand critici, te critici in primul rand pe tine insuti.
   “Trebuie sa intelegi toata viata, nu doar o mica particica din ea. De aceea trebuie sa citesti, de aceea trebuie sa privesti cerul, de aceea trebuie sa canti si sa dansezi si sa scrii poeme, sa suferi si sa intelegi ca aceasta toata este viata.” – JIDDU KRISHNAMURTI.

 12. elenick spune:

  VV,
  Am ajuns de rasul lumii! Sper ca stiti ce inseamna canalul Arte si emisiunea ”28 de minute”…

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/satira-la-canalul-arte-avand-ca-protagonisti-pe-viorica-dancila-si-liviu-dragnea-1017625

 13. Adam Mareș spune:

  “Dezmăț pe banii publici cu subvenția partidelor. O simulare pentru 2019 arată că factura va depăși 255 de milioane de lei. Nu există nici o justificare pentru aceste majorări spectaculoase, nu mai vorbim de transparență. Subvenția a crescut de peste 26 de ori in ultimii trei ani.

  PSD incaseaza anul acesta aproape 100 de milioane de lei subvenție. Anul viitor urcă la peste 145 de milioane de lei. Rețineți, in 2017, subvenția pentru PSD a fost pt tot anul de 16.5 milioane de lei. Au plecat de la 700 de mii lunar si au ajuns acum la 12 milioane pe luna.

  PNL a ajuns la o subvenție de 5,5 milioane de lei pe luna, USR la peste 1,6 milioane de lei, ALDE la 1,2 milioane de lei, iar PMP la 786 de mii.”

 14. Adam Mareș spune:

  BUGETUL CERȘETĂRII
  Potrivit Legii Educației, pentru activitate de cercetare științifică se alocă anual minimum 1% din PIB. În urma rectificării bugetare, fondurile alocate Cercetării în România au ajuns în 2018 la circa 0.15 % din PIB, de departe cel mai mic procent din Uniunea Europeană.

 15. livia spune:

  CFR Clători este cu un picior în groapă. Nici infrastructura pe care circulă garniturile de tren nu este sigură în multe locuri. Cu toate acestea, autoritățiile ridică din umeri și lasă în paragină un business care aduce la buget aproximativ 800 de milioane de lei pe an.

 16. Mihail spune:

  Este adevarat, il vor remania pe Tudorel ?
  De ce ?

 17. livia spune:

  …..”Tot un gest de mare curaj din partea presedinteleui a fost si sa vorbeasca despre intrarea Romaniei in Spatiul Schengen, in conditiile in care stie prea bine care este miza si, mai ales, cine se opune. In 2017, Angela Merkel l-a trimis pe Iohannis sa cante la alta masa, diplomatic tradus prin consultari si cu alti parteneri. A uitat sa spuna asta. Ca a vorbit, de-a lungul timpului, cu Macron si premieri straini sunt doar acoperiri si motive, atat timp cat Olanda lui Frans Timmermans este principalul adversar al aderarii Romaniei la Schengen. Odata acceptati in Schengen, Portul Constanta ar deveni cea mai mare poarta maritima de intrare a marfurilor in UE, iar Rotterdamul ar pierde venituri uriase. Asta este Uniunea, cu adevarat, unde motoarele franco-germane se tureaza la maximum cand vine vorba de facut jocurile lor si ale partenerilor care conteaza. Cum de o fi uitat Iohannis sa spuna asta despre UE, pe care, altminteri, o descrie ca pe un cires inflorit?”

 18. livia spune:

  Ultimul exemplu de guvernare antiromaneasca il are in prim-plan chiar pe Liviu Dragnea, pregatit sa faca un nou compromis cu UDMR-ul cel vexat de aniversarea Centenarului Marii Uniri. Camera Deputatilor a primit pe masa, ieri, Legea pentru combaterea spalarii banilor, cu un amendament potrivit caruia oganizatiile minoritatilor sunt exceptate de prevederile ei. Adica nu sunt obligate sa raporteaza catre Stat sursa finantarilor!

  Lege cu dedicatie pentru „copilul” Budapestei

  Din momentul intrarii ei in vigoare, legea va proteja UDMR de orice imixtiune a autoritatior de ancheta in activitatea financiara a organizatiei. Daca toti romanii vor fi obligati sa-si justifice pana la ultimul leut introdus in circuitul economic al tarii, maghiarii zic „pas” de acum incolo. In viziunea lui Livache de la PSD, ei sunt mai presus de lege si nu li se va putea aplica nicio sanctiune! O superimunitate la care nici nu indrazneau sa viseze primii membri fondatori ai Uniunii, dar devenita realitate in mandatul lui Dragnea.

  Se stie ca Ungaria nazuieste la refacerea granitelor dinainte de Trianon, un vis pentru realizarea caruia Budapesta nu precupeteste niciun efort. Prin comparatie, Bucurestii nu sufla un cuvant despre Moldova de dincolo de Prut si Cernauti, de Bugeac, Cadrilater sau Valea Timocului, ca si cum prin venele a milioane de oameni din aceste istorice regiuni n-ar curge tot sange romanesc!

  • UDMR este asimilată partidelor politice și este controlată de Autoritatea Electorală Permanentă. Ea nu primește finanțări decât în limita permisă de legislația electorală și a partidelor politice.