Procesul cu Liviu Turcu, Marius Tuca si Editura Intact, Episodul al doilea: APELUL

Am mentionat deja pe acest blog faptul ca, spre nedumerirea mea si – va multumesc – a voastra, actiunea mea intentata impotriva lui Liviu Turcu, lui Marius Tuca si Editurii Intact a fost respinsa ca nefondata. Pun astazi la dispozitia opiniei publice textul respectivei hotararii judecatoresti si apelul meu impotriva acesteia, apel depus vineri, 21 ianuarie 2011. Ma abtin de la orice comentariu, pentru a nu va influenta, dar voi raspunde cu placere si cu interes comentariilor voastre.

Document 1

Document 2

36 Responses to “Procesul cu Liviu Turcu, Marius Tuca si Editura Intact, Episodul al doilea: APELUL”

 1. PAPASTRATOS spune:

  Domnule SENATOR,
  V-ati ales o zi istorica de depunere a Apelului impotriva unei Hotarari judecatoresti; nu uitati ca data de 21 ianuarie 2011 marcheaza ziua din care in Romania s-a reinstaurat dictatura-ziua in care Guvernul si alte institutii ale statului de drept au declarat ca nu recunosc o decizie definitiva si irevocabila a ICCJ.

 2. cris spune:

  VV,

  nu stiu in ce masura e relevant dar imi pare ca va bateti cu o naluca: l-am cautat pe acest turcu. Apare intr-un articol din NY Times decembrie 1989 in conversatie cu un jurnalist David Binder http://www.nytimes.com/1989/12/25/world/upheaval-east-secret-police-ceausescu-s-private-army-force-unabated-cruelty.html Sparg postarea in citeva bucati ca sa nu ma puna setarea blogului in coada de asteptare din cauza link-urilor multiple. Este o paucitate extraordinara de informatii comparat cu CVul exuberant prezentat pe HotNews pe care il amintiti.

 3. cris spune:

  Cu chiu cu vai am gasit un articol din Washington Post noiembrie 1989 (nu octombrie cum scrie HotNews) postat pe un blog http://www.pagini.com/blog/2006/11/09/liviu-turcu-o-sociograma/, nici macar pe WP. Pe WP apare intr-adevar cum spune si blogger-ul care a gasit un articol, la crossreference cu un anume dumitru aldea (?) Sunt de citit cu atentie, pentru ca duc la concluzii interesante. In rest nimic, e ca si cum nici n-ar exista, ba apare in Fairfax VA ba in Chandler AZ, cu alte doua persoane feminine care apar ca rude, dar doar ca nume. Nu am gasit absolut nimic nici pentru el, nici pentru rude, si nu exista asa ceva: daca lucrezi sau ai lucrat, ai dat conferinte ( cum scrie in acea biografie de pe hotnews, ca a fost James Clin fellow la Universitatea din Boston) ai studiat undeva, ai cumparat o casa undeva, esti consultant, ai propria afacere, orice, numele apare la search imediat. In peste 20 de ani in in America acest om ori familia sa nu a studiat, nu a lucrat nicaieri?

 4. cris spune:

  James Clin fellow – nu am gasit nici un fel de James Clin la Universitatea din Boston. Si uitindu-ma peste diviziile acestei universitati nici nu imi inchipui unde a tinut o conferinta – la medicina, la dentisti, la teologie, la ingineri? Nu are divizie de stiinte politice. http://www.bu.edu/academics/ Clin de altfel sta pentru Clinic, nu exista nici o personalitate cu numele de James Clin pe internet in stiinte politice sau altceva asemanator pe care sa-l gasesc ( numele + fellow se leaga de numele unor fundatii importante, nu sunt numele unui neica nimeni de pe strada), toate link-urile duc la prezentari medicale. Ma intreb in ce masura Tuca a stiut sau a fost si el dus de nas. Daca Washington Post si NYTimes vor fi fost pacalite. Dar in aceste conditii, in mod necesar Jurnalul National at trebui sa publice o dezmintire si scuze la adresa dumneavoastra in loc sa stea ca o bomboana pe un tort de minciuni. Si toata aceasta informatie sta la dispozitia oricui. Invit pe bloggerii nostri sau pe oricine sa dea search pe internet pe nume sau key-words si va ajunge la aceeasi concluzie in mai putin de doua ore de cautat.

 5. @
  vv

  Nu e naluca are cativa prieteni in Bucuresti. Il convoaca cand e nevoie de el.

 6. tiberiu spune:

  @VV
  Cred ca va epuizati energiile in directii neprofitabile.Calomnierea adversarilor politici este una din metodele indragite de “iubitul fiu al poporului” , pentru ca ei sa fie permanent ocupati cu autoapararea si autodisculparea si sa nu mai aiba rezervele de energie pt. atacul celor aflati la putere.
  Cred ca v-ati facut datoria cu prisosinta intentand acest proces in care calomniatorii nu au putut proba spusele lor infame,chiar daca n-ati obtinut deplina satisfactie in justitie.
  Pentru ce in schimb ati lasat balta chestiunea Anastase ? Ce a ramas cu plangerea fraudarii votului depusa la parchet ? Pentru ce nu adreasati presedintelui o scrisoare publica cerandu-i sa intervina pentru deschiderea imediata a anchetei si pentru suspendarea D-nei Anastase pana la elucidarea cazului ? Pentru ce nu va adresati forurilor judiciare de pe langa Parlamentul europeean cerand sa se implice pentru elucidarea acestui caz de grava incalcare a normelor democratice care poate deveni o “vulnerabilitate” pentru intreaga comunitate ?
  Pentru ce lasati in permanenta initiativa politica celor de la putere ?
  Tempoul asa zisei opozitii este asemanator cu ca al unui paralitic slobod doar la gura , dar incapabil de actiune .
  Anul 2010 critic pentru Ro dar si pentru putere a fost complect ratat fara nici o justificare din punctul de vedere al oponentilor actuallului regim.

 7. cris spune:

  @ VV

  Citez din prezentarea de pe hotnews “In prezent este expert consultant in informatii competitive din domeniul economic si financiar, pentru firme occidentale interesate de investitii in fosta Europa de Est.” – repet, ca activitate profesionala in America sau oriunde altundeva decit in Romania acest om nu exista.

  “A fost invitat la Universitatea din Boston, ca James Clin Fellow, sa tina prelegeri si sa participe la un program de cercetare pe tema evolutiei regimurilor comuniste din Europa de Est.” – vezi comentariul de mai sus a propos de James clin fellow. O fi tinut prelegeri la dentisti, dar nu apare nici macar acolo. Nu apare nici o cercetare, nici o hirtie prezentata in urma unei cercetari in care sa apara si numele lui, nici un program de conferinte in care sa-i fie inclus numele, nimic, nada, zero, zilch.

  • @cris

   Liviu Turcu si-a facut datoria de a turna tot ce se poate serviciilor secrete americane, altminteri nu l-ar fi protejat. Sau era prieten dinainte. Dumnezeu sa-i mai stie.

 8. cris spune:

  Un articol interesant despre basmele nastrusnice cu “statul asistential” al lui basescu http://www.criticatac.ro/4120/retorica-statului-asistential-in-regia-cifrelor-absente-despre-legea-venitului-minim-garantat/

 9. cris spune:

  Alte date despre:ajutor de somaj, indemnizatii pentru familii, pensii de urmas, virsta, disabilitate in tabelul eurostat de mai jos – l-am setat pe % din GDP, daca vreti euro sau PPS schimbati setarea de la UNIT. Puteti vedea rind pe rind datele pe diferite domenii selectind domeniul din tabelul de pe stinga si click pe update. ex: pentru 2008 ajutor de somaj 0.2% din GDP in Romania, 1.31% media pe EU, indemnizatii familii 1.48% din GDP Ro, 2,08% Eu.
  http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/setupModifyTableLayout.do

 10. Sorin Muncaciu spune:

  Domnule Vosganian, l-am cunoscut personal pe domnul Liviu Turcu, pentru o scurta perioada de timp am fost prieteni. S-a intimplat in Fairfax unde domnul Turcu domicilia. din cite mi-amintesc a fost seful serviciilor de contrainformatii ale MAE in decembrie 1990 cind a fugit in America , fiind unul dintre cei care au stiut cu un an inainte care va fi sfirsitul regimului comunist din Romania. Domnul Turcu este foarte inteligent , a absolvit facultatea de istorie( daca nu ma insel) sef de promotie. Poseda o cultura demna de invidiat si era( in anii 1995-6) foarte conectat la evenimentele mondiala si ale Europei de est in special. Ne-am cunoscut mai bine cu ocazia campaniei domnului Constantinescu, am participat la stringerea de fonduri si la intilnirea de la George Washington Univ. La vremea aceea , mi-s-a parut un pic ” out of touch” faptul ca domnul
  Constantinescu a petrecut cea mai mare parte a intilnirii intr-o convorbire particulara cu domnul Turcu dar, am inteles “necesitatea ” discutiei desi , din cele 2 ore cit a fost intilnirea, “discutia celor doi ” a fost mai mult de o ora si jumatate. In aceiasi perioada , in afara de domnul Turcu am mai avut un prieten comun, un domn basarabean, de la banca mondiala care era insarcinat cu
  cu privatizarile pilot in Romania. Din pacate, acest prieten s-a prapadit intr-un accident de avion la Otopeni. Dupa decesul prietenului nostru comun,
  nu l-am mai vazut pe domnul Turcu si nici nu am mai comunicat. Probabil de prin anii 1997-8 a plecat din zona Washington DC , banuiala mea , dupa ce s-a pronuntat amnistia ofiterilor de informatii care au colaborat
  cu CIA, de pe vremea regimului comunist.
  Impresia mea , in cea ce-l priveste pe domnul Turcu, a fost aceea a unui
  intelectual cu personalitate prins in ” jocul” serviciilor secrete si politica , pentru a caror oameni nu prea avea stima.
  Precum v-am spus , domnul Turcu, a fost un prieten de-al meu si regret
  eroarea probabila pe care, a facut-o in privinta dumneavoastra.

  • @Sorin Muncaciu

   Mi-e mila de acest Turcu, un om care a trait tot timpul ca unealta altora. Daca un om are cultura si e ticalos, e cu atat mai rau pentru el. Si mai cred ca daca nu avea stima fata de altii din serviciile secrete, nu cred ca nici fata de sine ar trebui sa simta prea mare stima. Dar , la urma urmei, fiecare isi face viata dupa cum isi doreste. Cu conditia, evident, sa-i lase pe altii in pace. Ceea ce se pare ca turcul tau nu prea a facut.

 11. Sorin Muncaciu spune:

  erata : domnul Turcu a fugit in America in ianuarie 1989, nu in dec. 90 cum am scris din gresala.

 12. Liberal Optimist spune:

  @VV,
  Opinia mea este ca merita sa insistati pe acest proces. Chiar daca va v-a costa ceva bani, opinia publica trebuie sa afle ceva despre ordinarele manipulari politice. De fapt nici nu-i inventia basescului. Si Iliescu proceda la fel, chiar daca trebuie sa ne ali(ni)em cu el pentru a scapa de basescu! Deh! Etape intermediare in beneficiul Tarii si Poporului…

  • @Liberal Optimist

   Bineinteles ca am sa insist pe acest proces. Romania a uitat prea usor ce s-a intamplat atunci. Nu a fost impotriva mea, putea fi altul, s-a dovedit cat de permeabil si de vulnerabil e intreg sistemul romanesc. Si fara reactie.

 13. Un liberal optimist spune:

  @corina chiriac,
  1. Cum naiba pune Dumnezeu atata desteptaciune intr-un chip atat de armonios?
  2. Cum Dumnezeu atata desteptaciune n-a realizat ca “succesurile” acelei zile in toata tara, inclusiv la Iasi s-a datorat doar batranilor ostasi ai Tarii?

 14. Un liberal optimist spune:

  @VV,
  Dati-i bataie cu procesul, pentru ca nu veti regreta. Luati exemplul batranilor ostasi ai Tarii!

 15. antimarinari spune:

  @ VV
  eu nu cred in sansele dvs in fata instantelor romane .

  citindu-va motivele de apel , ma surprinde “siguranta “lui tuca in “spusele “lui turcu .

  tuca cred ca trebuie sa iasa public si sa va ceara scuzele de rigoare , altfel este cel putin imoral si din punctul meu de vedere omul devine persona non grata pentru profesia de jurnalist

  -dar patania trebuie sa va mai dea o motivare , si o motivare extrema . si anume sa se incropeasca odata macar un proiect de lege onorabil, dicutat in primul rand in lumea jurnalistica , in legatura cu presa scrisa din romania , care iata ca nu mai e reglementata din 1973 incoace ( si de fapt legea e devenita desueta ) . Bine , nu ma refer la proiectul dlui Ioan Ghise care e total exagerat , dar cel putin salut macar indasneala de a propune un proiect pe aceasta tema .

  cazuri din acestea vor mai fi , intr-un caz contra lui Ontanu , edilul de la sector 2 , eu mi-am luat-o in bot din cauza lipsei unor ghilimele pe ceea ce concret generalu asta slugoi-oranjgutan a expectorat .

  judecatorii inca nu au curajul sa trateze corect astfel de situatii ( sau propabil si din cauza situatiile ca in exemplul dat de dvs pe motivele de apel cu titlu de “scoala” )

  PRACTIC instanta de fond “va obliga ” pe dvs sa-i demonstrati ca turcu a facut ceea ce a facut ca urmare a unui plan de diversiune informativa , la comanda cuiva , etc pentru ca numai astfel s-ar intelege ca scopul a fost “discreditarea”.

  DPDV juridic nu are nici o legatura ( ci daca s-ar demonstra , din contra , situatia ar fi mai grava pentru calomniatori) , dar este interesant de urmarit -in timp- firul- si sa aflati de unde a venit comanda .

  eu am o banuiala , si cred ca e aceeasi ca si la dvs ( probabil ca la dvs e certitudine ) , dar o putem demonstra?

  doar asa , … “cu titlu de scoala “, nu vedeti cat de tare “il arde” pe Itzic subiectul?

  • @antimarinari

   Nu sunt ata de convins ca nu am sanse in fata instantelor din Romania. Nu toti judecatorii sunt ca doamna de la fond care se purta cu mine de parca eram vinovat ca o deranjez.

 16. antimarinari spune:

  @ VV
  o rugaminte , motivele de apel le puteti pune si in format word sau sa mi le dati astfel pe adresa de email ?

 17. @liberal optimist De ce ai crede ca gandesc altfel?! Articolul e mai degraba despre ,,insuccesuri,,

 18. Un liberal optimist spune:

  @corina chiriac,
  Oricum, ca martor ocular trebuia sa faci vorbire si despre “succesuri”!

 19. Astazi s-a listat fondul proprietatea. Ii pasa cuiva de jaful asta?
  Altfel toata lumea asteapta de la electori sa le pese si sa fie interesati de problemele lor…politice.

 20. cris spune:

  @ Corina

  Foarte interesante si fotografiile. Mi se pare mie sau a intrat la apa? e o treapta mai sus decit baconsky si urmatorul vorbaret si abia le ajunge la umar. Jalnic. Pardon, e cel mai tare din parcare, cred ca a gresit scena, trebuia sa sarbatoreasca Unirea din parcarea hotelului.

 21. @cris
  Acum ce sa zic, fiecare cum l-a lasat Dumnezeu. Macar de-ar fi mic la stat, mare la sfat, tot ar fi ceva.

 22. cris spune:

  @ Corina

  frica scurteaza: se indoaie coloana, omul isi pleaca barbia si isi aduce umerii in fata, e miscare instinctiva de aparare, omul incearca sa se faca ghem (mareste prima fotografie cea cu baconsky – se vede mai bine, dar si cea de grup, dinainte, in care este exact aceeasi pozitie girbovita). In a doua e in curs de schimbare a starii de spirit spre dispret si siretenie.

 23. Domnule Vosganian,
  Doresc sa va aduc la cunostiinta un caz care este sustinut de catre organizatia PNL Arad, dar nu-si gaseste ecouri in media centrala, si anume:
  Aradeanul care a castigat in instanta dreptul de a inmatricula un autoturism fara plata taxei pe poluare, fireste ca i se refuza acest drept de catre institutiile statului, mai mult, aradeanul este supus de doi ani de zile la o serie de abuzuri, va aduc la cunostiinta doar doua:
  Statul incearca sa-i confiste acel autoturism, punandu-i sechestru pe el.
  Aradeanul a fost inspectat fiscal ca simpla persoana fizica timp de UN AN, cu toate ca legea specifica clar ca o inspectie fiscala nu poate dura mai mult de trei luni.
  Dar, acest caz a fost mediatizat in presa locala mai pe larg, imi permit sa recomand aceasta emisiune tv cu interviul lui:
  Emisiunea Impact din 24.01.2011
  http://stareanatiunii.com/emisiunea-impact-din-24-01-2011.html