Ia te uită, postarea mea face breaking news, e pe surse…

Ia te uită! Postarea mea privind curiozitățile șefilor SRI a devenit breaking news, știre pe sursă. Cu singura observație că eu sunt omul lui Tăriceanu în aceeași măsură în care și Tăriceanu e omul meu. Amândoi suntem oameni și, mai ales, prieteni unul cu celălalt. 

Iată știrea (stiripesurse.ro):

„Unul dintre oamenii şefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu lansează o ipoteză surprinzătoare. Liderul ALDEVarujan Vosganian dezvăluie pe propriul blog un moment din urmă cu 23 de ani şi se întreabă de ce nu s-a mai întâmplat nimic între timp. Vosganian evocă o întâlnire cu fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu.

“Prin 1994, mă întâlnesc la o recepție cu Virgil Măgureanu, pe atunci șef al Serviciului Român de Informații. „Ce mai faceți?” m-a întrebat el. „Mă bucur că mă întrebați!” i-am răspuns. „De ce?” a venit iarăși întrebarea de la șeful SRI. „Pentru că dacă mă întrebați – am răspuns eu, zâmbind – înseamnă că nu știți.” Observ că, de mulți ani, niciun șef al SRI nu m-a mai întrebat ce mai fac… :)”, a scris Vosganian.”

http://www.stiripesurse.ro/omul-lui-tariceanu-ipoteza-surprinzatoare-niciun-sef-sri-nu-m-a-mai-intrebat-ce-mai-fac_1206620.html

60 Responses to “Ia te uită, postarea mea face breaking news, e pe surse…”

 1. Mihail spune:

  @emi(voi restul ma scuzati),

  AIUREA!, moldoveanca este chiar aici, colea, langa mine. Am trecut amândoi, alaturi, timp de doya saptamani prin Iad. Doresti tu ca sa moara capra vecinului, dar aici…nu sunt capre.
  In rest, nu intotdeauna teoriile tale se ajusteaza. Daca nu ma crezi, pot ridica pe FB o fotografie, de astazi, cu noi doi. Dar, noi evitam astfel de expuneri. Dar ce nu fac eu ca sa-ti dau peste nas.

  • emi spune:

   Ca eu am fost furioasa, am putut intelege, eram la peste 2000 km de fiul meu, a trebuit sa imi asum furia si sa invat sa ma folosesc in mod pozitiv de forta ei. Furia poate avea diverse cause dar cele mai des intalnite sunt diabetul (distruge sistemul nervos) sau lipsa controlului asupra propriei vieti (nu faci ceeace iti place).
   http://www.despresuflet.ro/forum/agresivitate-f8/ce-se-ascunde-in-spatele-furiei-t113.html
   Ce faci cu furia ta este lectia ta de dezvoltare personala.

   • Mihail spune:

    Eu nu sunt furios niciodata. La 15 ani si jumatate zburam. Acolo am invatat ca furia nu are ce cauta, ca aceasta stare strica. Nu ma enervez, nu sunt furios.
    Aaaa, ca am fost bou, ori naiv deoarece am avut incredere si am votat total eronat, asta este alta discutie.

    • emi spune:

     Atunci esti nesimtit.

     • Mihail spune:

      Cum spui tu…insa, una este sa fii disciplinat, cu nervii si alta sa nu simti nimic, sa nu fii educat, sa nu stii sa te comporti in societate, sa nu stii sa maninci corect etc.
      Asa cum alta este ca sa te exprimi asa cum te exprimi tu. Pe mine, observatia ta nu ma atinge, eu fiind mult prea “departe” fata de tine.
      Pacatul ramane al tau.

     • emi spune:

      Care pacat, al “datului peste nas”?

 2. Mihail spune:

  @ Varujan Vosganian,

  Nu sunt de acord cu dvs. Este prea putin ceea ce faceti aici.
  Ceea ce face ALDE este complicitate la foarte multe lucruri urate, antinationale.
  Corect ar fi fost ca ALDE sa paraseasca coalitia.
  Insa stiu…cașcavalul este gustos, iar “cainii nu pleaca de la macelarie”.
  Va rog sa-mi permiteti ca sa am propriile opinii.

  • Mă întreb care o fi cașcavalul ăla gustos și măcelăria aia. Cât despre plecatul de laGuvernare, lasă manipulările. Dacă mă așez mține lângă Falcă și Blaga, o s-o iei de la capăt. O majoritate trebuie să existe intotdeauna.

   • Mihail spune:

    Nici vorba, asta pentru ca nu merita sa ma consum si/sau sa-mi racesc gura, sa piers timpul.
    Aflîndu-te in Strainatate, vezi deodata tot putregaiyl din tara, metastazele generalizate. Intelegi ca nu mai este nimic de facut, ca toti politicienii din ţara, fie din majoritatea parlamentarâ, fie din opozitie, sunt cu totii la fel.
    Dumneavoastra, politicienii, nu intelegeti cat de mult rau faceti ţarii.

 3. livia spune:

  Curtea Europeana a Drepturilor Omului vine cu o decizie care va schimba radical modul în care se raportează inculpații la actul de justiție, dar și avocații acestora. În acest moment, mulți avocați și inculpați refuză să comenteze cauzele aflate pe rol, însă în urma deciziei CEDO ei pot face acest lucru în mass media.

  Un avocat poate să critice în presă actul de justiție și pe judecătorii implicați, atâta timp cât se bazează pe probe concrete și o face în limitele deontologiei profesionale. Acest aspect a fost subliniat acum ceva vreme de judecătorii CEDO în cauza Morice contra Franței, când avocatului i s-a recunoscut dreptul de a formula critici corecte la adresa judecătorilor, cu atât mai mult dacă e vorba de apărarea justă a unui client.

 4. Adam Mareș spune:

  http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/de-ce-e-dragnea-intangibil-explicatia-lui-basescu-757167
  și el la fel,
  stat mafiot
  și vine “zeița dreptății” de pe blog și ne dă lecții despre justiție
  vai și amar de țara asta secătuită de toți hoții ăștia, care caută tot felul de tertipuri să modifice și legile :-(

  • edi spune:

   …zãããuu ? bun, dar dece kioru’ n-a avut atunci nicio reactie ?, …iar acum face valuri [...mã rog, la el alcoolul face mereu valuri în cap] si-si dã singur cu tesla-n logicã recunoscând cã mereu a stiut TOT CE SE PETRECE, dar a lãsat lucrurile asa pentru a exploata, la o adicã, vreo nouã capacanã/oportunitate care se putea profila prin imaginarul lui pervers.

   Nu degeaba i-au tot cântat demonstrantii din politie, atunci, refrenul “iesi afarã, javrã ordinarã !, dar perversul ne tot ia de amnezici.

   Catastrofa noastrã e cã ãsta scoate încã rahat pe gurã printre noi, în loc sã-l îngurgiteze dincolo, printre bare.

  • Mihail spune:

   Cine este “zeita dreptatii de pe blog” ?
   Ti-as spune eu cum este in UK, dar ma enervez prematur si te mai scot si pe tine din sarite.

  • Shadow spune:

   @adame
   acum mi-l propovaduiesti pe basescu si ai impresia ca intelegi ce e aia “zeita a dreptatii”. M-a facut sa rad cum se plange baseaca de cum NU a fost el scormonit de parchete. unicul care nu are treaba cu justitia si nu-l scormoneste nimeni e insusi el “zeus cu minuscule”.
   Se stie de ce…

   • Adam Mareș spune:

    Exact asta am spus și eu. Băsescu e la fel de intangibil cum zice că e și Dragnea.

   • cris spune:

    Zeita dreptatii nu e aia cu zulufi aurii, cu facebook, cu niste cherubi dolofani zburatacind prin jurul aureolei cu foi A4 # resist si manifestind la Victoriei cu telefonase care licuricesc? Au, nu e aia, aceea e Afrodita, e histrionica, ii place doar spectacolul. :) O fi Nemesis, doamna razbunarii, cea care condamna pe oricine se bucura in ciuda zeilor, cea care pedepseste “insolenta frivola a oamenilor” – nu degeaba numele ei roman e Invidia.

    Interesanta mitologia greaca. Themis, Lady Justice, nu e zeita, asta in primul rind, e din neamul titanilor, asadar ideea cu zeita justitiei e din start gresita. Este fata lui Uranus si a Gaiei, titanii cerului si pamintului; frumos spus, intre cer si pamint ce trebuie sa domneasca este Dreptatea. Intre copiii ei sunt Moirele si Hoirele, destinul si orele, dar si Prometeu cel care se jertfeste pentru binele oamenilor, Dike care ar fi justitia temporala, karma, Eunomia, ordine, norma, si Eirene, pacea. Nemesis/Invidia este si ea una din fetele lui Themis, justitiei. Splendida alegorie! in traditia greaca, atunci cind Themis nu era respectata, cine prelua friiele era Nemesis: atunci cind justitia nu conteaza, lipseste din preocuparile oamenilor, ceea ce domneste sunt invidia si razbunarea. (Ce sa spui atunci, ca societatea romaneasca nu are nimic de a face cu dreptatea si anticoruptia ci ca e o tacaneala nemesiana?)

    Daca tot pomenea Emi fragmente din discursul funebru al lui Pericle la razboaiele peloponesiace, in interpretarea lui Tucidide, un discurs pentru democratie in buna masura si exemplu nepieritor de retorica, uite ca descoperim mai multe si mai ales ca nimic nu e nou sub soare. :) oricum apreciez cum, de multe ori neintentionat, discutiile de aici te duc la a descoperi lucruri mult dincolo de subiectul momentului.

    • Adam Mareș spune:

     Ai și tu dreptate, a contre coeur: dacă am fi avut o justiție corectă, aproape toți politicienii din RO ar fi fost acum la închisoare, nu în libertate și “abuzați” de procurori. :P

     • cris spune:

      Hai nu zau, daca aveam justitie acum cine era gasit vinovat era la inchisoare, nu “toti politicienii” doar ca nu-ti plac tie politicienii. Si basescu, in primul rind, in loc sa aiba nupuri cu duiumul era acum in fata unui complet de judecata raspunzind pentru flota si pentru ALRO macar.

     • Adam Mareș spune:

      am spus: aproape toți :-)

     • cris spune:

      adica ai devenit brusc mai precaut, lasi acolo un 0,000001% doar ca sa nu te numesc borderline? :):) :)

     • Adam Mareș spune:

      Nu am devenit brusc precaut, nu am spus niciodată toți.

 5. Mihail spune:

  @edi,

  Întâmplarea face, ca eu, sa stiu cate ceva, despre “chior”, de la un prieten care a navigat cu el. In voiaje. Acum prietenul este director de spital in Constanta-Port.
  Iar ceea ce mi-a povestit el, se-ntampla pe vremea lui “Aici sunt banii dvs.”.
  Revenind, omul, adica chiorul tau, nu este chiar asa, dar, sigur, a mai evoluat si el…sa nu uitam ca a fost cel mai important om al statului. Number one.
  Iar daca el este protejat, nu i se poate face nimic, neamurile lui sunt lipsite de orice protectie. Nu putem “da” in el cu legea, nu-i nimic, il lovim cu manta, ca la biliard, ca la hochei.
  Aferim, ce romanii nu pot fi diabolici ?

  • edi spune:

   Da, un mizantrop cu “protectie”…

   Vom vedea, nimic nu e etern, nu-i exclus sã vinã odatã si mesajul “pull-off the shield !”

   Oricum, ar trebui încriminate bãseala si uzul de bãsealã în formã continuatã. : D

  • cris spune:

   Mihail, romanii nu trebuie sa fie diabolici ci corecti.

   In ce priveste basescu, nu e un geniu, mismasurile cu flota, cele cu ALRO nu sunt opera de geniu in care sa nu gasesti nicio dovada, ci au fost acoperite exact de aceiasi oameni care sunt in continuare in procuratura si servicii, flota prejudiciu zero, la ALRO au disparut ca prin minune inregistrarile. Nu e nevoie sa lovesti in familia lui de razbunare, de neputintza ca el ar fi intangibil, e suficient sa aduci procurori care sa-si faca munca intr-adevar correct – poti sa-i urmaresti pentru ce au facut ei, nu pentru ca sunt rude si n-ai avea altfel cum sa-l atingi pe tartorul de basescu decit prin ricoseu.

   Ori procurorii se ocupa de femeia care a luat 60 de lei si asta pe chitantza si o baga la puscarie trei ani, ca ce sa spun asta ar rezolva furturile din CFR, de doctorita aceea care a luat un an de puscarie pentru 5 lei si o ciocolata in timp ce cocos cu mismasurile lui inclusiv in sanatate se plimba la mare cu iubita. Mai arunca pe unul sau altul multimii – dar nu vezi ca sunt de fiecare data oameni de mina a doua, ca nu se ajunge niciodata la vreo “regina”? Adica arunca ciozvirte de sfisiat la public (dog whistling sau pecking party, cum vrei sa le numesti) iar in rest, in timp ce lumea e ocupata cu scandalul momentului de doi lei jumate, ei decid selectiv cine trebuie inlaturat de la putere si cine sa ramina, cine sa fie santajat si cine sa fie pus la dospit pentru mai tirziu, si cum sa-si faca PR Kovesi pe la amabasade si in publicatii straine ,cu fatzada lupei anticoruptie, desigur.

 6. Adam Mareș spune:

  Răzvan Chiruţă:
  17 minute ·
  S-a împământenit printre politicienii români o modă lansată acum ceva ani de Antena 3 prin care compară actuala luptă anticorupție cu represiunea stalinistă a anilor ’50, sugerându-se că cei „vânați” acum de către DNA sunt la fel de victime ca cei uciși sau torturați în închisorile comuniste. Mai țineți minte, probabil, celebra copertă de la Jurnalul Național în care Adrian Năstase era pus în galeria „deținuților politici” alături de Iuliu Maniu. Ultimul care a venit cu această retorică este Traian Băsescu.
  Dar nu. O așa manipulare grosolană nu poate fi acceptată. Iuliu Maniu a murit la Sighetul Marmației pentru că s-a opus comunismului, nu pentru că a organizat „Trofeul Calității”. Corneliu Coposu a stat 17 ani în închisoare pentru că nu a acceptat regimul impus de la Moscova, nu pentru că a devalizat ICA Băneasa. Ion Mihalache a murit la Râmnicu Sărat pentru că nu a vrut un partid unic și opresor, nu pentru că s-a căsătorit cu Dorin Cocoș și s-a înhăitat cu Coldea, pentru a se îmbogăți.
  Deci, nu, domnule Traian Băsescu sau ceilalți care jucați pe cartea asta, nu. Desigur, și în perioada interbelică au fost politicieni corupți și scandaluri, dar nu să scape țara de hoți a fost scopul staliniștilor, ci să o fure doar ei. Ori tinerii care apără acum DNA nu vor un nou partid comunist, ci să scape țara de hoți.
  E simplu de reținut diferența.

  • Dar, Adam, maniera in care serviciile si procuratura colaboreaza seamana cu cea a anilor 50.

   • edi spune:

    … Uite, vezi! asta e cusurul tau – exagerezi.

    : ))

    Pãi, ce sã facã si ele…? Normal cã seamãnã…, ce, noi, oamenii de azi, nu semãnãm cu cei dinainte…? …”pentru-cã-dece”, totul e pe baza DNA mostenit, …mã rog, ADN…

    Acum, pe bune, uneori chiar pãrem ipocriti, …dar institutiile astea n-au si ele exact datele si profilul societietãtii în care trãim cu totii ? Dacã în locul lor erau niste extraterestrii adusi sã se ocupe de justitie si apãrare, claar, se ridicau patriotarzii cã “ce…, noi singuri nu suntem în stare sã ne rezolvãm treburile ?”. De acord, nu ?
    Norocul e cã pe parcursul vietii oamenii se mai schimbã, evitã sã mai repete greselile trecutului [sub regimul de alcoolicã amintire a lu'... ] si se focuseazã pe inamicul REAL al societãtii deschise, cum ne spune Karl Popper.

    Adicã, pe dusmanii ei.

    [...sau, mai popular: /pe ei, pe ei, pe ei, pe mama lor !!!/] :))

 7. emi spune:

  “Dar să revenim la subiectul nostru… Pe lângă sentimentul de aparentă superioritate pe care îl conferă analizarea defectelor celorlalţi, discuţiile animate care se iscă sunt o ocazie de descărcare a propriilor nemulţumiri, mânii, resentimente…, fără a le spune pe nume şi a le asuma. Este ca şi cum am lua energia dată de trăirile noastre şi, în loc să o asociem factorului declanşator – persoană sau eveniment din viaţa noastră -, o reorientăm spre subiecte exterioare. Pare o decizie comodă şi eficientă, atâta timp cât ne putem descărca tensiunile, fără a ne apropia de „zona dureroasă“, fără a pune degetul pe rană.
  Greşelile sau defectele pe care le criticăm sunt de fapt trăsături care ne aparţin
  Eficienţa este însă doar aparentă, întrucât în acest mod ne umplem viaţa de vieţile altora, în special de aspectele nefericite ale acestora…, fără a acorda câtuşi de puţină atenţie propriilor probleme şi a le rezolva.
  De la tonul justiţiar, la cel preocupat, aparent binevoitor şi compătimitor faţă de necazul celuilalt, acest gen de conversaţie acoperă, distrage atenţia, fără să umple însă propriul gol interior.”

  https://doxologia.ro/societate/terapie-pentru-suflet/defectele-altora-umplu-golul-meu

  • emi spune:

   “Relaţia cu celălalt, oportunitate de întâlnire cu Dumnezeu
   Pe lângă întâlnirea cu sine, semenii noştri, cu neajunsurile lor, ne pot oferi oportunitatea de a ne întâlni cu Dumnezeu. Să-L rugăm, de fiecare dată când vedem un lucru – trăsătură, atitudine, comportament – criticabil la cel de lângă noi, să ne arate şi darurile, „talanţii“, pe care i-a pus în acel suflet.
   Pe lângă aceasta, mai puteţi face voi înşivă un exerciţiu care să vă ajute să vă lărgiţi şi să vă nuanţaţi percepţia asupra celorlalţi, de multe ori pervertită de tendiţa de a vedea doar răul. Astfel, pentru fiecare aspect criticabil pe care îl descoperiţi la celălalt, încercaţi să identificaţi două aspecte pozitive, de admirat, de apreciat la acesta.”

   • emi spune:

    Cum identificam doua calitati?!? :)
    Mai usor este sa ne indepartam…

   • edi spune:

    @ emi + cris

    V-am lezat cumva într-un fel anume… sau anume afinitãti elective ? Oricum, încerc s-o fac cu toatã deferenta necesarã. mai ales cãnd discut direct [ca acum] cu o persoanã anume, dar sincer, n-as prea zice cã eu sunt ‘hater”-ul de aici…

    În cazul persoanei de care vorbeam anterior, referirile concrete din zona justitiei ar fi mai de preferat sofismelor emise de think-tank-urile unei confrerii [...] sau apropos-urile sugerate de unii dela cotidianul.ro

    Dar dacã voi aveti senzatia cã – la ura de care specimenul a dat [si dã în continuare] dovadã cã e capabil – noi ar trebui sã ne înduiosãm, …deh, ce sã mai zic, încerc doar o parafrazã ironicã la marxismul acela, “sã ne despãrtim de trecut, rânjind…”

    • cris spune:

     Cam eliptic. Te referi la basescu? Nu draga, esti nou pe blog, basescu este detestabil, si-a luat pe acest blog cel putin la fel de multe blagosloveli ca de la multi altii, de la mine cu toptanul, il consider un sociopat malign. Nu ma induioseaza si cred ca nici pe emi. Nu e vorba de induiosat. Am sa consider insa intotdeauna ca si un om pe care il detest trebuie supus unei judecati corecte. E ceea ce ma va deosebi intodeauna de baseala si postbaseala, nu corectezi un abuz facind noi abuzuri, o nedreptate facind nedreptati, in aceeasi masura in care a ignora sau ierta nu e o solutie. Dar a executa sumar, din ura, e un nonsens, aceasta te face aidoma celui pe care il detesti si e o insulta la adresa propriei conditii: daca esti biped si inzestrat cu ratiune nu te transforma in porc doar pentru ca te improasca un porc cu noroi. Doua lucruri gresite nu fac unul drept si scopul nu scuza mijloacele, in justitie mai mult decit in orice alta situatie.

     Noi l-am condamnat sumar pe Ceausescu in loc sa-l judecam: chiar trebuie sa ne invirtim mereu in acest cerc vicios si aceasta mlastina 27 de ani la rind??? Chiar nu ne putem ridica in niciun fel deasupra acestui infantilism initial si deveni o societate matura? Da imi doresc sa-l vad pe basescu nu la brutarie ci in primul rind la judecata, pe lucrurile majore pe care le-a facut, probat si judecat corect, pina la ultima centima. Deocamdata ce vad e ca are nupuri cu duiumul, ca flencane in continuare demagogie patologica, si ca vestitul DNA care rupe anticoruptia din Romania si cumatrul sau parchetul general il mingiie pe basescu cu dosare inchise din falsa neputinta. Vorbim discutii…

     • edi spune:

      Pardon, nu vorbim discutii, l-am catalogat exact dupã cum meritã !

      …si, dragã…, dac-am sã amintesc aici despre “precieuses ridicules”…, prevãd deja ce va urma…
      Oricum, ai vãzut deja câtã lume bunã a încercat în acei ani /tentatia mitocanului/, sindromul acela, stii tu…

      Oricum, palma moralã, a primit-o deja.

      “Good night, and good luck !”

     • cris spune:

      Stockholm? Folie a deux? sunt mai multe posibilitati de explicat baseala, din partea mea e pur si simplu lichelism.

      Scuze, eu sunt mai de la tara, mai din sud, la mine se vorbeste frecvent cu dear, honey, si I’m fixing to asa incit imi mai scapa cite un regionalistic draga. Dar la ce anume te referi cu madelon si cathos? te intreaba biata provinciala.

      In rest, din pacate, te inseli, ne dorim ca unele persoane sa simta omeneste dar nu e cazul. Basescu nu a primit nicio palma morala, nu ca nu I s-ar fi dat ci fiindca nu a primit-o, sociopatul e amoral, nu simte si nici constiintza nu are, nu percepe asa ceva, nu are remuscari: Tobias Mindernickel, eventual ii curg doua lacrimi reci pe obraz pentru cit de neapreciat a fost. Singura masura este sa-l judeci si sa-l condamni pe potriva, atit, sa-l indepartezi din pozitia in care se mai poate bucura de mascariile lui si se poate infoia in dezacord cu sine, devenit brusc criticul sistemului pe care el l-a cladit dar nu’s aminteste ca a facut-o.

     • cris spune:

      PS Multumesc de sugestie pentru filmul meu de diseara, da, e cazul sa-l revad in liniste

      https://www.youtube.com/watch?v=6fVaP6dM1fs

      good night, and good luck

    • Mihail spune:

     Despre emi…numai de bine.
     A descoperit ea nu stiu ce chestie, pesemne foarte cool si acum, ne-o baga pe gat, fie ca o vrem sau nu.
     Mai conteaza ?
     In totdeauna mi-a fost frica ca sa nu devin penibil

 8. Mihail spune:

  @emi,

  Daca tu consideri ca mârlania ta este un fel de “dat peste nas”, inseamna ca nu ti-ai deposit conditia de braileanca, in ciuda anilor petrecuti intr-o tara civilizata.
  Nu ai inteles nimic, nu te-ai slefuit cu nimic, tot cu acelasi carente de educaţie te complaci.

 9. Adam Mareș spune:

  Interesant este că @cris zice de băsea, dar nu suflă o vorbuliță despre dragnea, care a fost la fel de protejat până acum.
  Apropo, contează că rise project a făcut investigația jurnalistică sau că autoritățile statului n-au făcut ce trebuia?

  • cris spune:

   vai, e bizar ca nu zice nimic !!!! :) :) :) uite, faptul ca @ cris nu vorbeste de rise project inseamna ca e de partea lui dragnea – asta vrei sa insinuezi? Iar o iei cu sofismele, n-ai obosit? Asta se numeste argumentum ex silentio. Te-ai contaminat de la DNA care zice ca daca cineva nu vrea detector de minciuni e sigur vinovat? Doamne, doamne, dar prost va mai invatati cu aberatiile astea in judecata.

   De felul meu nu prea discut asemenea afaceri, indiferent ale cui sunt, cind e vorba de Romania: consider ca daca nu ai date echilibrate e putin probabil sa judeci corect. In Romania nu prea e obiceiul asta, de a prezenta pro si contra correct si echilibrat. In State e ceva banal de-a dreptul sa poti urmari un caz cu dovezi pro si contra pe tot parcursul unei investigatii si al unui proces – nu stiu daca prinzi HLN (apartine de CNN) acolo, dar daca da, e de urmarit ca sa intelegi cum se discuta http://www.cnn.com/specials/videos/hln

   L-am vazut pe cel de la rise project la LIBE, m-am lamurit: in ce-i priveste cert am nevoie de o sursa separata de informatii, nu am de ce sa le dau credibilitate absoluta. Punct.

   Inteleg ca e un dosar facut de DNA din ianuarie, voi avea ceva de spus poate in ceva timp cind mai apar alte date. Cu basescu se discuta de ani pro si contra deci am putut sa-mi formez cit de cit o opinie, asta-i singura diferenta.

   Hai zau nu mai reactiona ca o baba cu moatze in cap, ai mai multa minte decit atit.

   • edi spune:

    Nu,nu, nu era vorba de”convingerea victimei și împăcarea cu abuzul”, deloc, nici vorbă de asta. Era o trimitere la fascinația exercitată asupra unor (nu toți) membri ai elitei de către mitocanul frust, genul “de cartier” (haha, nu Bresson, din păcate…)

    Dar, ce qestie…, uite cum ne.ducem cam toți după fentă… !
    Zice și omul ăsta (recte apropitarul de aici) merci c-a mai prins un respiro.

  • cris spune:

   Hai sa-ti dau un exemplu, pe teritoriul medical insa, de motiv pentru care am mari retineri in ce priveste scandalurile din Romania: si acesta e o invitatie la judecata sumara, nu se prezinta deloc pozitia medicilor, care nu e in ce relateaza o familie ci in foile de observatie, si desigur se incepe urmarirea penala pentru ucidere din culpa: la puscarieeee!!!! Pe scurt o adolescenta e adusa la urgenta cu o durere de cap, e trimisa acasa fiindca nu se deceleaza niciun semnal de alarma, pare o cefalee banala, moare peste trei saptamini cu o tumora cerebrala. Asta si acuzatiile parintilor sunt singurul lucru care apare in presa, desigur cu un “de ce nu s-a facut un CT scan, s-au uitat cu fundul la ea”, “la moarte cu medicii cei nenorociti” si un “vai murim cu zile”.

   O explicatie:

   In ce priveste cefaleea exista pacienti high risk: durere de cap acuta care atinge intensitate maxima in minute, precedata de febra, cauzata de o trauma, insotita de tulburari de constienta, comportamentale, dizartrie, tulburari vizuale, convulsii, pareze, semne clinice de meningism, edem papilar, intensificarea durerii la anumite manevre ( Kernig, Brudzinky, Valsalva) si multe altele. Daca foaia de observatie arata asa ceva atunci era necesar un CT scan, care e golden standard, si poti considera ca acei medici sunt in culpa. Pacienti low risk, unde pare ca se incadra tinara, sunt cei sub 30 ani, durere fara alte semne si simptome ca cele mentionate mai sus, similara in intensitate cu alte cefalee pe care pacientul le-a mai avut. Conform protocoalelor de urgenta din orice tara in acest caz NU se face CT scan, pacientul se trimite acasa cu recomandarea sa se prezinte inapoi imediat daca apar semnele mentionate mai sus la high risk, sau altfel sa se duca la medicul de familie pentru un follow up in cam o saptamina. Nu am nevoie sa ma crezi, dar daca analizezi un act medical citesti si literatura de specialitate, e ceva de bun simt; iti dau o singura pagina, din Romania, protocol al Ministerului Sanatatii, identic cu protocoalele de oriunde altundeva: http://medicinadeurgenta.ro/wp-content/uploads/2016/12/10.-Cefalee-2.pdf

   Daca acei medici au respectat protocolul, au pus intrebarile necesare, au facut examenul clinic corect, nu au nicio vina: In medicina avem legile noastre, ghidurile, standardele de ingrijire, protocoalele, acestea sunt reperele in functie de care faci si judeci un act medical, nu dupa ce ti se pare ca ar fi bine sau rau. Nu avem glob de cristal, nu judecam dupa impresii, ci urmarim niste algoritmi. Daca nu l-au respectat atunci sunt sanctionati in primul rind profesional si proportional cu neglijenta lor. Pe baza a ce s-a inceput o urmarire penala pentru omor din culpa?

   Alta observatie: Cu o tumora cerebrala in genere nu se moare subit fara semne premergatoare, acestea poate nu erau la debut dar cert s-au dezvoltat in urmatoarele saptamini: ce au facut parintii 3 saptamini, la medicul de familie au fost? s-au dus la alta camera de urgenta daca au vazut ca e o inrautatire? Nu fac o judecata asupra parintilor, consider totusi ca e o intrebare pe care un om cu un dram de ratiune ar trebui sa si-o puna inainte sa arunce toata vina pe medic: ce s-a intimplat cu acest copil in cele trei saptamini? Daca starea i s-a inrautatit de ce nu a fost dus la niciun alt medic? Si aici incepe alta discutie: au medic de familie, au acces la ingrijire medicala ca distanta, financiar, ca educatie, au fost instruiti sa faca asa la plecarea din urgenta, li s-a spus la ce semne de alarma sa fie atenti, li s-a spus sa se intoarca imediat daca se dezolta aceste semne?

   Bref: In Romania nu se discuta in niciun caz in acest mod, se doreste doar dramoleta si aruncatul cu pietre. Aici e domeniul meu, pot sa-mi exprim o opinie imediat, dar ce credibilitate pot sa dau in orice alt domeniu unor prostii aruncate drept stiri fara nicio discutie si mai ales fara nicio buna intentie doar cu cea de razbunare? deci nu ma mai bate la cap cu tolontan, rise project si altele asemenea. M-ai vazut ca fac vreun comentariu pe partea cealalta anti kovesi pe ce inregistrari au aparut in presa, ca fac agitatie pro-procurorii dati afara, ca ma aferez la spriturile lui Kovesi din vie, ca am inceput sa urlu jos Kovesi pentru asta ? Nu m-am bagat nici in discutii legate de black cube, acolo chiar nu ma pronunt in niciun fel. Nu, pina nu exista mai multe date nu am ce spune. Asta inseamna ca imi place Kovesi? Nu, consider ca doamna Kovesi trebuie sa plece, dar nu pentru asta ci pentru multe alte motive si ca asta se face pe caile legale.

   Adica nu astepta de la mine ceva ce nu poate fi acolo: nu sunt pe stilul grab your pitchforks si nici pe cel de pus mina la gura si catzaveici. Cu scuzele de rigoare: de unde nu e nici Dumnezeu nu cere :)

 10. Adam Mareș spune:

  Și lista e luuuuungă!
  Asta este povestea tristă a României postdecembriste. O clasă oligarhică, transpartinică, și-a adjudecat toate resursele țării, cu protecția serviciilor și a justiției.

 11. Mihail spune:

  @Varujan Vosganian,

  Despre ce spun, gândesc, romanii de aici despre tara si ce este acolo, ma indoiesc ca aveti puterea ca sa ascultati.
  Odata sosit/sositi in UK, foarte repede realizezi ca politicianul, omul politic, respecta si pe alegator, dar si ceea ce spune ca va face. Am prins, aici, ultima campanie parlamentara. Nimic din circul din Romania, mitinguri, galeti, cadouri etc. Totul extrem de civilizat, discret si tacut.
  Poate credeti ca politicienii ramasi acasa sunt niste eroi. Fals.
  Eu, romanii de aici, nu dau nicio sansa tarii. Nu credeti, eu va pot aduna, in Londra, cateva sute de romani, asta ca sa vorbiti cu ei.
  Aici, trombonul nu functioneaza. Totul este extrem de simplu. Ce ai spus ca faci ? Ai facut ? Nu, atunci pa !
  Revenind la mine, nu am nicio incredere in clasa politica, actuala, romaneasca. Dar, asta nu ma impiedica ca sa merg mai departe, sa-mi vad discret de ale mele.