Hei, B1, am luat-o razna rău de tot : Un fost component al formației Vița de Vie îl acuză pe Vosganian că l-a înșelat cu 11.000 de dolari (!?!)

Citez un comentariu de pe site-ul televiziunii deosebit de imparţiale B1: “Trecutul îl ajunge din urmă pe Varujan Vosganian. După ce în Senat, aleşii au făcut scut în jurul fostului ministru al Economiei pentru a-l scăpa de începerea urmării penale, apar noi acuzaţii la adresa politicianului.De data aceasta este vorba despre un artist care susţine că a fost înşelat de Vosganian în urmă cu 17 ani cu 11.000 de dolari.

Fostul component al formației Vița de Vie Sorin Dănescu îl acuză pe senatorul Varujan Vosganian că l-ar fi păcălit cu 11.000 de dolari. Artistul spune că i-a vândut în urmă cu 17 ani o maşină politicianului, dar acesta a uitat să îi mai dea banii.

„Am 11.000 de dolari de luat de la Varujan Vosganian! Din ’98 ! Dupa ce a intrat în Parlament s-a făcut că plouă. Vă daţi seama cât de jegos e, dacă un caz mic îl tratează aşa ? A fost ţeapă tipică – a plătit prima factură, apoi a cerut de pe o oră pe alta chestii, spunând că “facem contract şi factură mâine”, apoi n-a mai răspuns la telefon. De aceea nu l-am dat în judecată”, a scris Sorin Dănescu pe Facebook.

Se pare că datoria a fost uitată de Varujan Vosganian, care a avut alte probleme pe cap în ultimele zile. Fostul ministru al Economiei a fost salvat de colegii senatori care au votat împotriva începerii urmării penale în cazul său.

Nota mea: Nu stiu cine e acest domn Dănescu şi dacă aiureala asta e de la el sau l-au învăţat alţii s-o spună. Dar măcar atât ar fi trebuit să ştie cei care l-au învăţat, că eu am intrat în Parlament în 1990 şi nu după 1998. Probabul că domnul Dănescu şi sfătuitorii săi cântă cam prea des la … viţa de vie ;)
Cât priveşte “ţeapa,” , uite cum e, domnule Dănescu: vino cu prima factură pe care am semnat-o şi eu îţi dau restul de bani. Cu dobândă pentru cei 17 ani. Dacă n-ai factura, îmi dai dumneata 11 000 de dolari, daune morale (cu dobândă la zi, fireşte). Te prinzi

http://www.b1.ro/stiri/eveniment/un-fost-component-al-forma-iei-vi-a-de-vie-il-acuza-pe-vosganian-ca-l-a-in-elat-cu-11-000-de-dolari-video-103497.html

236 Responses to “Hei, B1, am luat-o razna rău de tot : Un fost component al formației Vița de Vie îl acuză pe Vosganian că l-a înșelat cu 11.000 de dolari (!?!)”

 1. Mihail spune:

  In cazul “Cumnatul lui Ponta” apare un personaj, Liviu Munteanu, care m-a facut ca sa ciulesc scarita, nicovala si ciocanasul.
  Mi-am zis ca este doar o coincidenta de nume, insa vazand personajul la televizor, facand declaratii m-a pufnit…rasul.

  Nenea asta, Munteanu Liviu, pe vremea lui Nea Nicu era mecanic de buzunare. Opera in mijloacele de transport ale IJTL din Iasi. Ceva mai tarziu, fiind tare iubaret a mers la posta. Acolo, la ghiseu au fost peste 10. Fata de la ghiseu, nu le-a placut de moaca lor si i-a reclamat pe toti pentru viol. Militia i-a ridicat repede pe toti si i-a bagat la bulau. In cateva luni insa Liviu din poveste, scapa casatorindu-se cu “fetitza”. Ceilalti s-au lipsit, preferand sa faca cei sapte ani.

  Trec anii, vine revolutia si Liviu isi deschide, imediat in ’90, o consignatie pe Strapungere, numita D’Oro.
  Aici sunt multe de povestit, dar nu mai plictiosesc cu detalii penale.
  Baiatul lui, dupa multi ani, ajunge la randul lui un fel de interlop, avand o buna parte din magazinele de etno-botanice din Iasi.
  Cum a ajuns Liviu Munteanul-tatal in apropierea cumnatului lui Ponta nu ma duce mintea, insa este limpede ca ei nu aveau habar de CV omului. Insa, nu ma surpinde absolut deloc, ca iar a parasit puscaria turnand(dand relatii, nu-i asa) despre caz.

 2. Mihail spune:

  Alina Gorghiu a spus, într-un interviu acordat B1 tv, că discută cu Crin Antonescu de fiecare dată când este nevoie.

  Întrebată de jurnaliştii B1 TV dacă fostul președinte al PNL mai există, Alina Gorghiu a zis: „Cum să nu existe? Eu vorbesc destul de des cu domnul Crin Antonescu. Este o relație pe care o păstrez. Ne sfătuim când este nevoie. Am vorbit chiar joi sau vineri, săptămâma trecută. Acum nu este în țară, dar și cu dumnealui, și cu Mircea Ionescu Quintus vorbesc și ne consultăm pe diverse spețe. Este membru PNL. Mereu va fi alături de noi!”.

 3. Mihail spune:

  MAC sau PC?

  ” Ehei! Ce războaie am mai dus şi noi, „mica aristocraţie“ care lucram pe Apple Macintosh, cu puhoiul de „țărani“ utilizatori de PC/Microsoft, prin anii ’90 şi chiar binişor după 2000. S-au stins când iPod şi mai apoi iPhone i-au îngenuncheat şi i-au trecut în tabăra noastră! I-am învins!

  Prima mea întâlnire cu Mac-ul s-a petrecut în 1990, ca angajat al tipografiei lui Ion Raţiu. Directorul nostru, un dinozaur fost şef al Centralei Tipografice, ne-a pus pe birou, mie şi unui coleg, câte un Macintosh Classic. Ne-a dat o machetă desenată cu creionul pe hârtie după care trebuia să scoatem un ziar de opt pagini în două culori: „Faceţi-l!“ Computerele erau deja cam purii moral. Pe o dischetă floppy de 5“, cu capacitate de 512 KB (!), se lăfăia sistemul de operare alături de una dintre aplicaţiile de procesare text, de paginare sau de scanare. A doua dischetă floppy era pentru transfer. Scanai sau culegeai textul, salvai pe discheta de transfer, apoi scoteai discheta cu softul de scanare şi o băgai pe-aia cu softul de paginare. Ready, Set, Go! Cum am trecut testul cu brio, câte patru pagini de fes, în două zile, am primit câte un Macintosh CI cu hard disk, cu incomensurabila capacitate de 4 MB (!). Mă bufneşte şi râsul!

  Am fost un fanatic, un advocate, cum se zice la marketing. Ca toţi „ai mei“. De partea noastră era un software mai stabil, net superior pe aplicaţiile grafice, o interfaţă utilizator-maşină mult mai intuitivă şi viruşi aproape inexistenţi. Cine să îşi bată capul să enerveze sub 1% din utilizatorii lumii?! Ei se lăudau cu abundenţa de softuri, evident piratate, cu preţul mult mai mic, cu compatibilitatea în imperiul Microsoft, mai întins decât Imperiul Roman sau Imperiul Coca-Cola! E drept că ei, săracii, nu puteau deschide documente create pe Mac, noi le puteam deschide pe ale lor. Maşinile noastre arătau sobru-spartane (mai puţin bomboanele alea uriaşe de prin ’99) şi ultra-fiabile, râşniţele lor erau pline de beculeţe şi mereu cu maţele pe-afară. Până la un punct, magistrala noastră de date a fost întotdeauna de două ori mai lată şi mai rapidă decât a lor. Râdeam de ei fiindcă până la Windows 95 n-au avut Recycle Bin (Trash), le plângeam de milă când munceau două zile să scape de un virusache, cu tot cu datele de pe hard, sau când se avântau şi ei în DTP cu Corel-ul şi ţineau un deget pe Restart, pentru că li se încingea procesorul şi le îngheţa ecranul.

  Cu toate astea, la vremea la care Guvernul a încheiat primul contract cu Microsoft, în 2003, şi chiar în 2009 nu prea existau alternative. Sistemul Apple era mult prea costisitor, iar beneficiarii aveau deja ani buni de jucat Solitaire la serviciu, pe cel mai înalt nivel de dificultate. UE şi SUA erau cu ochii pe noi – „Gata cu ciordeala!“ –, iar trecerea pe Linux ar fi vădit neseriozitate. Aşadar, alegerea sistemului de operare nu constituia o dilemă pentru actori, problema se punea în alţi termeni: „Avem un discount baban, special pentru guverne, cum îl împărţim?“ Şi pe discreţia cărui distribuitor ne putem baza? A fost o nebunie pentru actori să îşi închipuie că, la o adică, îi va crede cineva că s-a cumpărat software la preţ de catalog şi că vânzătorul a avut exclusivitate, caz în care legea permite achiziţia fără licitaţie. Existau prea mulţi distribuitori autorizaţi ca mangleala să nu răsufle imediat. De aceea, mi-e greu să cred că în doisprezece ani nu a aflat toată lumea bună de această mină de aur. Adică „toată lumea“!

  Când unii abia se îndrăgostesc de Apple, cea mai bogată firmă din lume – ever! –, inima mea se răceşte. Machidonii au o vorbă pentru novici: „Când tini vineai (în hagie la Athos), mini m’înturnam!“ Primul laptop cu carcasă de Titanium m-a ţinut zece ani. Și mă mai ţinea zece dacă nu-i cădea un borcan pe monitor. Mi-a crăpat doar un singur încărcător. Din 2010 folosesc unul de plastic. Mi s-a prăjit ceva în el în America, la numai două zile de la achiziţie. Sunt deja la două încărcătoare paradite. Și costă doar vreo 500 de lei bucata unul original. Am început să-mi fac treaba şi cu Microsoft, şi cu Android. Nu mai nutresc patimi, nu mai sunt loial brand-ului.

  Totuşi, dacă m-aş întoarce în timp, înainte de era iPhone, în mijlocul unei clasice dispute, le-aş trânti-o în faţă martorilor lui Bill Gates: „După ce că sunteţi ţărani, mai sunteţi şi hoţi!“

  Răzvan Cucui

 4. Adam Mares spune:

  @mihail
  He-he, esti si necrofil? :P

  • Mihail spune:

   Nu stiu cum sunt, dar stiu ca “catzelul moare de dtrum lung si….” :P
   Apoi, mai stiu ca nu sunt pupacios de barbati venerabili, cum ar zice cineva. Numai imaginea cu parul din urechi imi provoaca frisoane, brrrrrrr.
   Asa ca doamna Adam, mai usor cu pianul pi triepti !

 5. Mihail spune:

  In aceste momente neamtzul este intr-un interviu extins la Digi.
  A vorbit minute bune si despre domnul senator. Insa, nu prea de bine.
  Ma intreb cum este ca sa se ia de tine Seful Statului ?

 6. Adam Mares spune:

  Coldea ramane in functie.

 7. emi spune:

  20 a sosit si speranta s-a topit.

  • emi spune:

   Speram sa reusesc in concediul asta sa obtin un autograf, dar campania de denigrare mi-a taiat elanul. Poate in alt concediu… :)

 8. Filip G spune:

  Nu stiu daca tot ce spune Nutzy e adevarat.Dar din ”jurnalul ei secret”
  se desprinde o idee:
  Nutzy a tras in campanie pentru Ponta,altfel nu se explica atentionarea ”nasului Maior” despre presupuse evenimente in desfasurare.
  Deci viata imi confirma inca o data ca ipoteza expusa de mine aici a fost corecta :)
  „La un moment dat aflând că la sediul SRI din Băneasa se duc Eduard Hellvig și Petrache de la Ilfov, la Coldea, să se pună de acord pe diverse lucruri legate de Iohannis și că aceștia spuseseră că i-a asigurat Coldea că nu va fi declarat incompatibil până la alegeri Iohannis, m-am dus să-i spun lui Maior că se lucrează împotriva lui Ponta cu aceste metode.”

  Prea lucreaza duduia cu agenturile,o fi omul de casa a serviciilor?

 9. emi spune:

  Cum și unde l-am cunoscut pe Varujan Vosganian
  Posted on February 14, 2015
  by Ioan T. Morar

  E o întîmplare simpatică și de aceea o povestesc. Era în primii ani 80 (nu mai știu exact care din ei), vara, la Costinești, la Serbările Mării. Eram acolo cu Ioan Groșan și cu Divertis. Eram un fel de scenariști, inventam jocuri și evenimente și le chiar puneam în practică. Inițiaserăm Cartea Recordurilor Stațiunii Costinești la care s-a prezentat multă lume cu tot felul de propuneri. Printre ei, un tînăr vînjos care ne-a spus că are cea mai neagră barbă. Așa era. A fost trecut în registru. Apoi a susținut că deține un alt record. Poate vorbi într-o limbă necunoscută nouă. Ce limbă? Limba armenească. L-am poftit la microfon unde a spus ceva , cîteva fraze, într-adevăr, într-o limbă necunoscută de noi. Și pentru ca plaja să nu rămînă ca noi, adică în ceață, l-am rugat să ne traducă. Era vorba despre un apel pentru amicul lui armean,de asemenea, de care se rătăcise și pe care îl chema, în zece minute, la Obelisc, să se regăsească. Tînărul se numea Varujan Vosganian, terminase matematica și a reușit să producă cel mai ciudat “record” al zilei! Am rîs împreună, acolo, sus pe acoperișul Radiovacanței Costinești și l-am felicitat pentru modul ingenios în care a reușit să ajungă la microfon și să comunice un anunț strict personal! Era clar că un astfel de om va ajunge departre. Cam prea departe după gustul meu.

  :) :)

 10. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/mircea-geoana-anun-a-ca-face-coali-ie-pentru-eduard-hellvig_947802.html
  PSD a castigat batalia cu CCR,dar va pierde razboiul cu majoritatea parlamentara cel putin in Senat in prima faza.
  Propunerea Hellvig pentru SRI are sustinere larga e agreata de UNPR,UDMR,PC,nu in ultimul rand PNL.
  Cum joaca PSD sa nu para o infrangere?
  Il vor sustine si ei :)
  Odata bifata si validata propunerea se va face propunerea pentru SIE :)
  PSD are si el o carte prin ministru Justitiei ,o propunere pentru sefia DIICOT.
  Aceasta numire se poate intoarce impotriva lor……
  Curiozitatea mea e:
  Cine face primul mutarea Johannis ori Cazanciuc?

  • emi spune:

   Una alba, una neagra, sa nu fie monocolor.
   Oricum Razvan Mihai Ungureanu va suna oribil, indiferent de oferta PSD pentru DIICOT.

   • Filip G spune:

    MRU nu o sa fie la SIE……..
    Eventual ministru de externe in guvernul PNL :)

    • emi spune:

     Doamne-fereste!
     Intr-un fel domnul Iohannis are dreptate, asteapta sa-i mai racoreasca procurorii pe naravasii din exPDL si dupa aceea vrea Guvern PNL. Totusi e posibil sa pice Guvernul Ponta prea devreme.

    • mihail spune:

     Teoretic nu va fi. Aseară sasul a spus ca nu-l poate numi pe Ungureanu, deoarece populatia îl percepe ca pe un ministru de al lui Băsescu.

 11. lordul john spune:

  @VV

  O postare pe tema proiectului noului Cod Fiscal??

  • Filip G spune:

   http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-19417408-zile-grele-pentru-pfa-orice-pfa-castiga-144-900-lei-salariul-mediu-5-12-luni-plateste-38-108-lei-impozitul-venit-16-cass-5-5.htm
   E un subiect complicat.
   Daca pentru orice venit se plateste CASS si CAS,asigura statul SOMAJ si Pensie de stat tuturor contribuabililor?

   • emi spune:

    CAS sunt asigurari de sanatate-le plateste angajatul, CASS sunt asigurari sociale (concedii medicale)-platite de angajator, pentru pensie si somaj sunt alte contributii.

    • Filip G spune:

     ”Proiectul Codului Fiscal publicat miercuri prevede introducerea plafonului maxim de 5 salarii medii brute pentru baza lunara de calcul a CAS si CASS de la 1 ianuarie 2016, eliminarea deducerii CASS de la calculul impozitului pe venit de la 1 ianuarie 2016 si ntroducerea obligatiei de plata a CAS si CASS pentru toate persoanele fizice care realizeaza venituri.”

     ”1 ianuarie 2016 si ntroducerea obligatiei de plata a CAS si CASS pentru toate persoanele fizice care realizeaza venituri.”

     Daca si persoanelor fizice li se retine,care sunt beneficiile persoanelor fizice in urma acestor masuri?
     Au acces la servicii sanitare precum angajatii si pensionarii?
     Au dreptul la concedii medicale si incapacitate de munca?
     Odata deschisa cutia Pandorei e greu de gestionat efectul :)
     De la 1 ian 2016

     • Filip G spune:

      In 2012 am terminat Somajul si Veniturile de complectare si am ramas doua luni (pana am depus dosarul de pensie la limita de varsta )cu INDEMNIZATIA de handicap 33,5 lei.
      Am fost ASIGURAT si COASIGURAT sotia in baza celor 33,5 lei.
      O sa se creeze situatii greu de gestionat si sunt perfect legale
      Deci cine a facut analiza acestor decizii a prevazut si consecintele?

     • emi spune:

      Persoanele fizice nu platesc CASS, au gresit reporterii, si nici nu deduceau CASS. Nu stiu contabilitate. CASS platesc si deduc doar angajatorii, si ma indoiesc ca li se poate bloca deducerea, la calculul impozitului pe profit.

     • emi spune:

      Sau e manipulare, ca se aude bine la prostime.

 12. Filip G spune:

  @emi,
  http://www.zf.ro/zf-24/fiscul-se-da-batut-nu-poate-colecta-taxele-actuale-si-admite-ca-trebuie-reduse-insa-ataca-microintreprinderile-si-pfa-urile-13848465

  ”Guvernul a anunţat ieri o avalanşă de măsuri de relaxare fiscală care include reduceri nesperate ale taxelor principale – TVA, CAS şi cota unică -, dar concomitent există şi intenţia de penalizare a microîntreprinderilor fără angajaţi şi de introducere a obligaţiei de plată a CAS şi CASS pentru toate persoanele fizice care realizează venituri.”

  Nimic nu-i intamplator :)

  • emi spune:

   Distrug si microintreprinderile care au mai ramas.
   Cat despre CAS si CASS… ce poanta buna!!!

   • Filip G spune:

    Masura 141 din fonduri UE se aplica agricultorilor ,pentru a beneficia de ea trebuie sa-ti faci firma.
    Deci 1500 EURO x 5 ani in total 7500 EURO.
    Cum ii ia statul inapoi?
    3% + 1.530*) lei trimestrial, pentru microîntreprinderile care nu au salariaţi;
    Taranul ramane cu birocratia ,cine dracu mai accesaza bani UE la o asa magarie?!?

    • emi spune:

     3% din ce?
     1530*4=6120, aproximativ 1350 euro.
     E posibil sa mai duca si de acasa, depinde care e baza lui 3%. :)
     Intotdeauna am zis ca nu trebuie sa faci afaceri cu Statul, desi par motivante la prima vedere, INTOTDEAUNA IESI IN PIERDERE!

     • Filip G spune:

      3% e impozitul pe veniturile microantreprinderii :)
      Daca cei 1500 Euro sunt considerati venituri,atunci e clar ca cei 1500 Euro sunt doar temporar in contul taranului care a fost obligat sa-si faca firma…..

     • emi spune:

      Sunt…

  • emi spune:

   Cer cetatenie italiana… nimeni nu ma poate obliga sa platesc ceeace nu consum. Nimeni!

   • mihail spune:

    Corect, dar îl ei si pe sas cu tine.

    • emi spune:

     Mie imi place caldura, lui ii place frigul, nu exista consens,

     • mihail spune:

      De unde caldura aia, unde-o vezi ?
      Mă rog, fiind femeie, probabil ca stii tu ce vezi la el.

     • emi spune:

      In limba oxiură: In Italia unde imi place mie este mai cald decat in Germania iubită de “al nostru Klaus”. Dacă vrea votat peste 5 ani, trebuie sa uite de VV.

     • emi spune:

      L-aş lua pe VV, dar dânsului îi place stepa asiatică uscată, Italia este înăbuşitor de umedă. :) Un acca consens.

   • emi spune:

    10,5%CAS+15,8%CASS=26,3%, adica 975*26,3%=256.43lei pe luna.
    Si vin intai penalizarile, pentru ca nu ai posibilitatea din strainatate sa faci declaratiile lunare, deci nu poti plati ca romanii din Romania.
    Nu am nimic in Romania, ce imi vor lua???

    • emi spune:

     De ce nu pot primi un cod pin ca in Italia?!
     Am primit jumatate de cod prin sms si jumatate prin posta (se poate si prin email, pentru reducerea costurilor de expeditie).
     Acum pot face tot ce tine de asigurari, direct, din contul personal.
     Aş putea astfel sa imi fac declaratiile si sa platesc in timp util şi din Italia.

 13. emi spune:

  Sau dispar in ceata…

 14. mihail spune:

  @ doamna Adam Mares,

  Eu ca bărbat am o opinie de cum trebuie sa arat la 58-60 de ani.
  Este de neacceptat ca pavilioanele mele, dar nu numai, sa nu arate corect. M-ar oripila ideea asta.
  Tie-ti place o duduie neepilata pe picioare ?

  Nu exclud ca poate tu ai alte damblale, mă rog…avand in vedere cat de tare doresti ca sa-ti pupi armeanul.
  Am mai povestit, prin anii ’90, domnul senator era la o masa alături de mine, singurel cu vreo 10-15 cucoane.
  Ce raset, ce atmosfera zglobie…ce dezmatz !

  • emi spune:

   Vezi, de aceea erau cele multe cucoane la masa dumnealui, şi nu la a ta.
   Eu nu m-aş apropia de un barbat epilat în zone ascunse.
   Şi precum ai observat, şi alte doamne gandesc la fel, vor bărbaţi, nu imitaţii de pufani.

   • emi spune:

    Sau oxiuri…

   • emi spune:

    Sunt persoane cărora le creşte părul extrem de repede.
    Nu te poţi epila zilnic, decât dacă nu mai ai şi altceva de făcut.
    De aceea eu de exemplu nu merg la plajă, în ziua epilarii sunt prea iritată, a doua zi, un bou ca oxiurul s-ar hlizi. Nu-i vorbă că mă “bronzez” în maxim un sfert de oră… :)

  • Adam Mares spune:

   @MIHAIL
   Important mi se pare ca este un barbat bine, chiar daca nu mai este tinerel, si e un barbat sarmant prin cultura si spirit. In rest, nu pot sa ma pronunt, nu l-am cercetat la microscop, ca tine! :P

 15. emi spune:

  Devo partire. Ci vediamo!

 16. mihail spune:

  @ domnelor : Emi si Adam Mares,

  La masa, alături de mine era o domnisoara medic, cu o inaltime de peste 1.77, cu 3B la sutien( stiu asta di pt. ca am cumpărat câteva sutiene fine din Thessaloniki), cu picioare lungi si drepte, care aveau cele trei “găuri” la test. In plus avea o piele fina, catifelata si extraordinar de alba(curata).
  In întuneric era diavolul in persoana, Etna bagata la 380.
  Nu as fi dat-o la schimb pentru nici măcar cinci găini, de la mea armeanului.
  Degeaba s-a tot zgait el (discret) cucoana mea, am ras amândoi de el.

  Eu nu am nici barbitza, dar nici chelie. Nu sunt nici armean ca trăsături. O fi mai sarmant, nu stiu, dar nu asta este neapărat important.
  Eu pot sa-mi beau cafeaua linistit, nu ma cauta DNA-ul, nu ma pomenesc televiziunile, nu face vorbire despre mine sasul.
  Cat despre parul din urechi, acea tufa….kihhh.

  In rest domnul senator scrie carti, eu plantez si ma ocup de arbori, atbusti, flori si mii de trandafiri. Meseria mea luminează mult mai mult sufletele femeilor.

  • Adam Mares spune:

   Stai linistit, Mihaitza, are si armeanul gonflabile de-astea ca ale tale.

   • Adam Mares spune:

    Ti-am spus ca sunteti frati. :P

    • Adam Mares spune:

     Si in particular e la fel de laudaros ca tine cand vine vorba de gonflabile. :P

     • mihail spune:

      @Doamna Adam Mares,

      Nu prea inteleg ce vrei sa spui prin “gonflabile” ?
      Oricum, e un rautacism, evaporat atunci cnd strugurii sunt acri.
      Descrierea mea este cordcta, cu toate ca au trecut niste ani, personajul femenjn nu s-a prea schimbat.
      Rupe gura târgului si acum, insa este un medic BMF prea mare, ca sa-si permita sa zică cineva mascari. Ca tine.

     • Adam Mares spune:

      Mai Mihaitza, cum sa fie strugurii acri, daca eu sunt doamna sau gay si nu ma atrag femeile?! :P

  • emi spune:

   Micul întreprinzător particular, care ar putea furniza patura mijlocie peste zece ani, prea sărac să se angajeze şi pe el însuşi la început, rămâne cel mai oropsit.

   • emi spune:

    Rămâne ceaţa drept unica posibilitate de supravieţuire. Eu voiam să pornesc o afacere în care să folosesc doar maşini… nu se poate încă în ţara mea.

 17. mihail spune:

  @ Adam Mares

  Eu nu am nici frati, nici nu ma laud. Încerc sa fiu selectiv.
  Nu mai poate populatia cu cine iau eu masa in târg.
  Insa, niciodată nu o sa mă vezi cu atâtea cucoane dupa mine, care-mi soptesc aiureli in puful masiv din ureche.
  Rămân si încerc sa fij ddceng.
  M-ai zarit tu in Parlament aplicandu-mi sosul antiDNA pe ten ? M-ai văzut tu citind din Tora in mijlocul multimii, sau bocind si milogindu-mă pe scara esafodului ?

  Vezi si tu, nu am frati.

  • emi spune:

   Cititorii Torei divorţează?!

   • Mihail spune:

    Nici, noi, catolicii nu divortam…teoretic ! Insa o mai facem, astfel incat biserica ne sanctioneaza foarte-foarte serios.

  • Adam Mares spune:

   @mihail
   L-a cat s-a miruit, cred ca mirosea ca un sfant! :-) Tu nu prea esti, ce-i drept.

   • Mihail spune:

    He-he-he….avand in vedere ca lucrez pentru doua biserici (cea romano-catolica si cea ortodoxa) ca am sefi episcopi si stareti, este foarte posibil ca fie si numai prin simpatie, sa fi fost macar putin atins de sfintenia lor.
    Cica se ia !

    Deja, prin Iasi, se vorbeste despre minunea de la catedrala catolica. Un arbore care infloreste in toamna tarziu, adica prin noiembrie, decembrie. Nu este greu de ghicit cine a proiectat, adus si plantat acea specie.
    S-a facut chiar si un reportaj despre el. Parerile sunt(acolo in film) impartite, ori este o minune dumnezeiasca, ori urmeaza un an catastrofal pentru pomicultura.
    Istoria, defapt se repeta in fiecare an.
    Insa adevarul este ca acel arbore, asa este el, infloreste toamna tarziu. Cel care l-a recomandat, adus&planta si ingrijit, stia acest lucru..
    Pentru restul este, macar, o minunea pentru sufletele noastre.

    Totusi ai generat o mica idee, ce-ar fi sa miruiesc plantele cu probleme vegetative ???

    • Filip G spune:

     Cand scuturi trandafirul,poti sa-l miruiesti.Poate functioneaza :)

     • emi spune:

      Este suficient sa ai emotii pozitive cand le plantezi.
      Si ar mai trebui lasate sa aleaga daca vor sa traiasca in poluarea Terrei. Dreptul de a alege este fundamental.

 18. Mihail spune:

  @ emi,

  ca sa plantezi un trandafir, trebuiesc indeplinite multe conditii. In primul rand locul ales trebuie sa aiba lumina(soare) cel putin 5 ore pe zi. Cu substratul nu este prea mofturos, iar daca nu are apa…intra in repaus vegetativ, dar nu moare.
  Arta trandafirului, incepe din momentul in care alegi soiul de trandafir ce urmeaza a fi plantat, talia lui, culoarea si mai ales “fisa lui tehnica” (ce stie sa faca, cum si cat rezista la boli, daunatori si ger etc).
  Este ca si cum ai alege masina potrivita pentru drumul potrivit, oras mare sau mic, pentru marfa sau pentru persoane.

  Atunci cand lucrez la trandafiri(si nu numai), fie ca sunt sute, fie ca sunt mii, am intotdeauna “emotii pozitive”.
  Ei sunt viata mea.

  PS: eu nu “scutur” trandafirii niciodata, nici nu inteleg exact la ce te referi, dar nu conteaza.

 19. emi spune:

  Februarie 2010: “PNL trebuie sa evolueze ideologic”.
  http://vosganian.ro/?p=290

 20. emi spune:

  Februarie 2011: “Eu insumi”, “Cum se fabrica o stire de senzatie”.
  http://vosganian.ro/?p=1137

 21. emi spune:

  Februarie 2012: “Bilanţ şocant: România a finanţat Uniunea Europeană cu peste 3 miliarde de euro!”
  http://vosganian.ro/?p=2359#comments

 22. emi spune:

  Februarie 2013: “Iarasi…”
  http://vosganian.ro/?p=3822

 23. emi spune:

  Februarie 2014: “Nu e usor sa fii liberal in ziua de azi”
  http://vosganian.ro/?p=4995

 24. emi spune:

  Observati tiparul? In fiecare ianuarie, VV este acuzat de ceva, in presa.
  Nu conteaza ce, nu conteaza adevarul, in fiecare ianuarie trebuie sa aiba zile fripte, trebuie sa se disculpe de o acuzatie.
  Ce “serbati” in ianuarie, domnule Varujan Vosganian?!?

 25. mihail spune:

  @Filip G,

  Nu-i frumos sa scrii mascari. Nu scutur nik.

 26. mihail spune:

  @ emi,

  Săracul domn Vosganian, cum este el neidreptatit, acuzat periodic si regulat de tot felul de marsavii.
  Săracul de el.
  Sa-i facem o statuie, la Cazane.

  Evident, ca dupa finalizare o dam cu mir, cu trafaletul.

 27. Mihail spune:

  Anca Mireanu:

  Soaptele lui Vosganian

  “În România statului de drept sunt oameni care sunt condamnați aprioric. Înainte de orice fel de judecată, de pledoarie, de examinare a dovezilor, avem un vinovat.
  Ieri s-a numit Vosganian. Marea dezamăgire, marea deziluzie a statului de drept. A pășit în Parlament vinovat si a plecat de acolo de sute de ori mai păcătos decât a intrat. A avut îndrăzneala să ceară Parlamentului ieșirea din votul-șablon. A pledat, cu argumentele sale, pentru a-și susține nevinovăția, a vorbit cu colegii, a plâns, s-a rugat și a rămas în picioare.
  Acum este, așa cum spuneam, de sute de ori mai păcătos. Vinovat că a gripat pentru o clipă asaltul împotriva corupției. Vinovat pentru că a făcut apel la rațiune, la argument și….în mod neașteptat a câștigat o bătălie. Vinovat pentru că a privat publicul avid de sânge de plimbarea de seara cu mâinile în cătușe, în duba poliției sau escortat de polițiști. A, să nu uităm, este de șapte ori mai vinovat pentru că nu are ocazia de a spune, de a intra în corul delatorilor, a povestitorilor despre milioane de euro. E ca și cum un serial de mare succes oprește unul dintre episoade la jumătate.
  Fără a-l cunoaște pe Varujan Vosganian personal, l-am cunoscut conjunctural, fiind în aceeași sala, de multe ori când a argumentat politic și economic. L-am cunoscut vorbind despre viitor, despre libertăți și despre principii. Și asta a făcut ieri – s-a luptat pentru libertatea sa de a își păstra dreptul la demnitate (si în secundar la demnitatea publica), pentru principiul nevinovăției ca fundament în judecarea oricăror acuze.
  Nu știu dacă Varujan Vosganian este sau nu vinovat cu adevărat. Nu știu dacă a făcut ceea ce spun procurorii că ar fi făcut si sunt convinsă că mulți din cei care îl arata cu degetul habar nu au, nici ei, de asta. E ordin de la stăpânire, atunci – cu plăcere !
  Cu certitudine, mă bucură faptul că decizia de condamnare venită pe linie de partid, si nu în urma unei drepte argumentații, a fost contestată de rațiunea sau emoția individuală a celor care s-au aflat în sală.
  Poate că senatorii și-au adus aminte de prevederea constituțională privind mandatul imperativ. Poate că s-au prevalat de dreptul lor de a gândi, independent de decizia șefului de partid. Dar cu certitudine au refuzat să îl pună, așa…din exces de zel, pe Varujan Vosganian în panoplia trofeelor DNA, alături de Udrea, Bica sau Cocoș.
  Nu cred în dreptatea făcută la comun.
  În sentințele date pe categorii sociale, profesionale sau de demnități.
  Și mai ales, nu cred că democrația își permite victime colaterale.
  Iar statul de drept va fi cu adevărat drept atunci când individul va conta mai mult decât ordinul de partid, decât “sentimentul și/sau asentimentul general”, decât sistemul în sine.
  Decizia în cazul Vosganian arată, șoptind timid și palid, că România este ceea ce ar trebui să fie, o republică parlamentară și nu una judiciară. “

 28. Mihail spune:

  Maine seara(duminica) la ora 21.30, la B1, vine Crin Antonescu.
  Moderatorul emisiunii este Striblea.

 29. Filip G spune:

  http://www.campinaph.ro/2015/02/targul-mierii-la-cea-de-a-x-a-editie-invitat-de-onoare-antrenorul-octavian-bellu.html
  Respect,Octavian Bellu!
  Ina sunt oameni care inteleg rostul apicultorilor si a produselor stupului!
  Spre deosebire de cei platiti care doar legifereaza si ingradesc activitatea apicultorilor.
  Cand vine vorba sa se intalneasca cu ei ,lipsesc ………probabil de rusine…….

 30. Valeriu Mangu spune:

  Articolul “Câteva întrebări, unele cu răspuns greu de dat, generate de audierea de mâine a dnei deputat Elena Gabriela Udrea în Plenul Camerei Deputaților și de alte audieri similare”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 31. cris spune:

  Am gasit o discutie interesanta – banuiesc ca The Economist e totusi o sursa credibila si pentru parlamentul Romaniei, si pentru domnul presedinte, si pentru DIICOT sau alti specialisti. ( daca e de incredere ca ridica DNA-ul in slavi, sau ca l-a sustinut pe basescu atunci cind era vorba de referendum, de ce nu?).

  Pe scurt. ca sa inteleaga si nevorbitorii de engleza. Autorul comenteaza asupra asa numitului protectionism. Ca definitie clasica protectionism inseamna limitarea comertului dintre state prin diferite reglementari impuse de acestea care sa favorizeze productia interna fatza de importuri (clasic, tariff and quota ) Este discutie veche drept care si exista niste reglementari internationale stabilite de World Trade Organization (WTO) si OECD pentru tarile membre, de foarte mult timp, care sa limiteze protectionismul, cu putere de lege si pe baza carora se judeca si conflictele comerciale internationale.

  Diversi ginditori economici mai “neo”, insa, exagereaza condaminind cam orice masuri prin care o tara isi sustine propria productie de orice fel. (sa zici de pilda “maninca mere din Romania” in loc de mere aduse din Turcia ar fi tot protectionism). De ce “protectionism” – pentru ca in fapt ce a facut domnul ministru, sau afirma ca a fost intentia sa – si asa se vede chiar si din stenogramele sedintelor de guvern- a fost sa nu lase sa moara o industrie locala, sa se piarda locuri de munca si sa se ajunga la import de ingrasaminte pentru agricultura (hotarirea s-a luat in discutie cu ministerul agriculturii se vede bine si cu domnul Ciolos printre altele), in plus parte din aceste ingrasaminte ajungind la export. Iar pe de alta parte acuzatia catre dumnealui e nu de coruptie ci de “subminare a economiei nationale” – cum aceasta notiune a disparut inteleg ca s-a schimbat pe abuz in serviciu ( se refera deci la a incuraja sau submina o economie nu la coruptie, dar ce inseamna a incuraja sau submina o economie in fond ? – o schimb pe o notiune din vocabularul international, a proteja sau nu si cit)

  De partea acelora care isi fac cruce si isi scuipa in sin de ptiu drace la “romane maninca mere romanesti”, ” francezule fii mindru sa conduci un Peugeot”, etc, este si o organizatie numita GTA ( Global Trade Alert). Aceasta e partea interesanta din articol pentru cazul de fatza, fiindca dumnealor se ocupa cu adunarea de date. Din 2009 aceasta urmareste si masuri “protectioniste”: de stilul sustinerii de catre guvern a unei ramuri industriale, a cercetarii intr-un anume domeniu, a scaderii TVA-ului la niste produse, etc

  ( in text: “Global Trade Alert (GTA), a monitoring service operated by the London-based Centre for Economic Policy Research, defines protectionism more broadly as anything that hurts another country’s commercial interests. It thus includes government bailouts of domestic companies, wage subsidies, export and VAT rebates, export credits and financing from state-owned banks. For example, it classifies France’s loan guarantee to the financing arm of PSA Peugeot Citroën, a carmaker, as protectionist because, by helping sales of the company’s cars, it hurts their competitors’ sales. ” )

  GTA numeste asemenea masuri de protejare “beggar thy neighbor” (cersetoreste-ti vecinul s-ar traduce). Si incepe cu a compara o companie Americana care vrea o afacere in Cehia fatza de o companie de stat rusa si comentariul americanului ca sa nu ne imbatam cu apa rece, suportul statului e in toate, firmele private nu prea fac fatza la asa ceva ( da, dar lucruri similare fac inclusiv americanii la ei acasa). Discutam mai demult de procedura de bailout facuta de Bush, continuata de Obama si aprobata de Congress, in privintza Ford, GM, Crysler – de succes de altfel, opusul acestei masuri ar fi insemnat disparitia acestor brand-uri, a milioane de locuri de munca, a unei industrii de masini americane si import masiv de masini din alte parti – dupa GTA o asemenea masura e o oroare desigur, si sugeram DIICOT sa aresteze si pe Obama pe Bush si Congress-ul American. Daca cititi articolul, se vede ca DIICOT ar cam trebui sa aresteze o multime de guverne, daca ar fi dupa dumnealor….

  Statistica lor: Acest GTA spune ca se iau circa 400 de asemenea masuri pe an din 2009 incoace, deci cel putin 2400 pina in 2015 si citeaza tari ca Frantza, Argentina, Brazilia, India, China; iar daca te uiti pe hartile lor, mari “protectioniste” sunt si Germania, Anglia, Italia, SUA. Ca sa fie clar: asemenea masuri nu sunt ilegale, nu se sanctioneaza in niciun fel nici national nici international, absolut legale din punctul de vedere al WTO. Daca te uiti pe harta lor, cele mai “neprotectioniste”, deci dupa dumnealor curate si drepte tari. sunt de fapt in majoritate si cele mai spoliate – tarile africane. Adica discutia GTA cam spune: distruge-te pe tine ca sa iti pun stampila ca esti curat, si importa de la mine. In fapt toate tarile dezvoltate fac acest lucru, altfel nu ar rezista, iar tarile care vor sa se dezvolte si nu sa ajunga colonii de asemenea: articolul are numeroase exemple.

  http://www.economist.com/news/special-report/21587381-protectionism-can-take-many-forms-not-all-them-obvious-hidden-persuaders

 32. cris spune:

  Bun, practic, ceea ce au facut guvernul Tariceanu si ministrul Vosganian sustinind temporar o industrie de ingrasaminte romaneasca s-a facut deci in lume, din 2009 incoace numai, de cind o urmareste GTA, de cel putin 2400 de ori, absolut legal la nivel national si international, de nu stiu cite guverne, de unde vrei si unde nu vrei, de la Germania si Italia pina in Brazilia si Statele Unite. Asa stind lucrurile

  - ce pretinde DIICOT? Cred ca pretinde ceva grav:
  1.sa fie sanctionat ceva ce nu e sanctionat de nicio lege nationala sau internationala ? (in premiera in condamnarile de la CEDO din 2014 pentru Romania a fost si una pentru pedeapsa fara lege – om pedepsit fara sa existe legea care sa prevada ca acela ar fi gresit cu ceva, poate mai vor o premiera, mondiala de data asta)
  2. sa statueze un precedent juridic conform caruia a sustine economia propriei tari este ceva de evitat daca nu vrei sa ajungi la inchisoare ? ( oare cui foloseste asa ceva. decit cuiva care ar vrea mai degraba sa distruga economia Romaniei ?) – poate ar fi bine sa se gindeasca serios inainte de a veni o a treia data cu asemenea cerere in senat, ca nu cumva sa trebuiasca sa si mute Romania in Africa.

  Dupa cum spune articolul: “The important thing is not whether we have subsidies but whether they are illegal,” and that question is best determined by negotiation.” cel mai important este nu daca subventionezi sau nu ci daca aceasta subventionare este ilegala, iar aceasta intrebare este cel mai bine determinata prin negociere – se refera la relatii internationale, scandalul daca o tara subventioneaza o industrie sau alta se negociaza: deci cine cu cine doreste sa negocieze saracirea completa Romaniei?

  Dar probabil ca ma insel eu: Probabil DIICOT e ultra progresist neoliberal si se referea la ce spune GTA: sa nu cumva sa subventionezi o ramura industriala proprie ca e mai bine sa importi – poate merita si DIICOT un articol cu mingiiat pe crestet in The Economist, nu doar DNA, si nu-i ia nimeni in seama.

  - de gravitate si mai mare este ca asa ceva se discuta in primul rind juridic si nu in primul rind la nivel de specialist – ceea ce s-ar numi peer review, de mentinerea acestei discutii in domeniul politicii si politicilor ce sa mai vorbim.

  Este aberant ca asemenea lucruri sa fie judecate de parlamentari care nu au formatie de economisti mai mult decit la nivelul de bun simt sau consiliere si cel reprezentativ poate (asa mi s-a spus, de ce sa judece niste pafaristi de parlamentari?), dar si de procurori sau judecatori care nu au formatie de economisti (oare acestia nu sunt la fel de pafaristi, ar fi raspunsul meu) fara sa existe inainte de orice o discutie intre oameni de specialitate.

  Spre deosebire, discutia despre procedura de bailout pentru Ford, Crysler, GM a fost crincena, cu multe acuzatii din partea republicanilor, disputa continua si acum, dar nu i-ar trece cuiva prin minte sa puna guvern dupa guvern sau parlament in boxa acuzatilor pentru asemenea hotariri: o alta serie de articole care se uita la mai multe procese de bailout: industrie auto, asigurari, AIG, domeniu imobiliar,TARP.http://useconomy.about.com/od/criticalssues/a/govt_bailout.htm Un nivel de discutie normal si fatza de care aceasta agitatie cu “subminarea economiei!” pare cam cumplit de sovietica, de ani ’50, troglodita, anacronica, anormala. (repet, procedurile de bailout sunt privite ca si un mare pacat de GTA, bailout inseamna subventionare in caz de urgentza, adica echivalentul a ce a facut ministrul Vosganian/guvernul Tariceanu in ceea ce acum se considera dosar DIICOT).

  Sa inlocuiesti critica specialistului cu acuza procurorului si dreptul alegatorului de a sanctiona ori aproba politici publice cu dosare DIICOT pe tema “subminarea economiei”, deci a transfera decizia despre cum se protejeaza economia procuraturii, arata extinderea nepermisa a unei puteri a statului in defavoarea altora, uzurparea locului pe care trebuie sa il aiba si specialistul pe fiecare domeniu, dar in final si dreptul alegatorului si principiul reprezentativitatii. Este cu totul altceva decit o legitima si necesara urmarire a cazurilor de coruptie.

  Poate aceasta transformare a Romaniei intr-o tara guvernata de procurori cam tine si de deprofesionalizare, un lucru despre care am tot vorbit: in primul rind problemele de specialitate si specialistii sunt judecati de cei de specialitate care au aceasta autoritate, ori in Romania toata lumea se pricepe la de toate si nimic, fara nicio autoritate, fara niciun respect, aprioric, zarzavagioaica da lectii medicului, cirpaciul economistului, si dorel stapineste cu arogantza peste tot si toate. Procurarismul de acum e poate si o consecintza a acestui lucru adica o dovada de neputintza a unei societati de a se organiza si autoregla in normalitate, a unei societati destructurate, amorfe, fara scara de valori, standarde ori mecanisme reglatorii normale. Justitia nu tine loc de procese normale de autoreglare pe diferite domenii, nici nu poate lua locul valorilor si standardelor din toate domeniile – asa ceva duce la accentuarea anormalitatii in loc sa rezolve vreo problema. Iar bucuria populatiei ca se intimpla asa ceva, ca singura valoare in Romania ar fi acuzatia procurorului, e tragica.

  In fine, Romania, tara tuturor posibilitatilor, in masura in care optimismul se poate defini ca raspunsul “ba da” la “mai rau de atit nu se poate”.

  • Iti multumesc, Cristina. Toate aceste argumente sunt de mare bun simt. Dar oare se discuta in Romania pe baza de argumente?

   • mihail spune:

    Okay, dar la aceste discutii, din Romania, vorbitorii trebuie sa-si aplice in prealabil/obligatoriu mir ?

   • Filip G spune:

    Momentan ,Nu!
    Si nici nu trebuie condamnati cetatenii.Tara a fost devalizata sub privirea blanda si ingaduitoare a INSTITUTIILOR cu responsabilitati de a veghea si a nu permite asta.A politicienilor ………..